Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Tiramisu


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
113 komentarjev na to temo

#1 Mašinca

Mašinca
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 667

Objavljeno: 30. marec 2004, 13:55

Hojla!

A ma kdo preverjen recept za tiramisu??? x:px
Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

#2 Kristalka

Kristalka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 088

Objavljeno: 30. marec 2004, 13:59

jaz ne :o|o:

#3 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 30. marec 2004, 14:16

Kdo drugi kot Astra... x;)x

Kupiš baby piskote.Skuhaš kavo, sladkaš jo po želji, koliko imaš rada sladko pecivo.Kavo ohladiš, da je popolnoma hladna, če ostane mlačna, se piškoti preveč napijejo.V hladno kavo dodaš malo ruma.
kupiš sir mascarpone..mislim, da ga imajo zdaj že v vseh bolje založenih trgovinah ali večjih centrih.Da uporabiš prav ta sir, je bistveno, se ne strinjam, da nekateri uporabijo skuto...

Tri jajčne rumenjake zmiksaš v peno s sladkorjem, nato lepo zmešaš s 1/2 kg lončkom sira.
Piškote na brzino pomakaš v kavo...in jih zlagaš v posodico drug poleg drugega.Ko je prva plast prekrita s piškoti, namažeš s kremo.nato narediš še eno vrsto in ponovno namažeš s kremo.Na vrhu naribaš čokolado ali potreseš s čokolado v prahu.Posodo pokrij, da se ne navzame vonjav hladilnika in shrani en dan v hladilniku.

Čist simpl je, res...

Astra
Per aspera ad astra

#4 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 30. marec 2004, 14:20

Kdo drugi kot Astra... x;)x

:palec: x8Dx xcivx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#5 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 30. marec 2004, 15:31

Jaz imam pa recept za kremo Ptujsko maslo v lončku in sladka smetana namesto mascarponeja, v kavo pa malo mandljeve arome ...
Potresem pa s kakavom (je bolj grenak).
Rika

#6 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 30. marec 2004, 17:02

V trgovini prodajajo ze narejeno testo, kremo pa v 10-ih minutah samo zmesas skupaj pa se zelo dobra je.. Ne vem imena proizvajalca, ampak med ze narejenimi biskviti za torto ali pa med keksi ga sigurno najdes.. x:Dx NA SKATLI PISE TIRAMISU!! x:Dx

#7 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 30. marec 2004, 17:44

Verjetno misliš od Dr. Oetker-ja. Samo se vseeno skrije pred kremo mascarpone!

Jaz ga naredim tako kot ti Astra, samo da dam v kavo še malo Ruma ali pa Irish creama! :palec:
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#8 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 31. marec 2004, 00:11

x:)x x:)x .. ta krema je tudi iz mascarpone!!

#9 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 31. marec 2004, 01:01

Contesa...nisem dvomila...saj sem slišala, da si pravi specialist za sladkarije.. x^x

Znova...vsak po svoje...jaz pač raje uporabljam pristne sestavine..še posebej, če je tako enostavno narediti..

Astra
Per aspera ad astra

#10 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 31. marec 2004, 08:23

Originalen italijanski recept je kot je napisala Astra.

-Jaz zmiksam 1/2 kg mascarponeja z 4 zlicami sladkorja v prahu, ki sem mu dodala se 2 vanilina in 3 rumenjake.

- en loncek smetane stepem in previdno vmesam v kremo, tako se lepse maze

TIRAMISU BABY (ker je brez alkohola)

-naredite kremo z mascarponejem in smetano
-pomocite piskote ali pa se boljse specete biskvit in naredite tiramisu torto v jagodni gosti sok in lagate v posodo ali direktno v servirne kozarce ali skodelice
-sledi plast kreme, ki jo nato izdatno poteresete z narezanimi osladkanimi jagodami
in tako ponavljate, na vrhu mora biti plast kreme
P.s. otroci obozujejo tak tiramisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! x:Dx

- odlicna je tudi varijanta z gozdnimi sadezi ali pa v mascarponejevo kremo delikatno vmesate koscke jedilne cokolade. Super se obnese tudi rolada (za eno rolado je dovolj loncek 250 g)

Mascarponejeva krema je res vsestransko uporabna, vcasih dodam eno zlico mascarponeja v zeliscno maslo, da je bolj mazivno. Pase v liptovski sir in vse druge odlicne namaze. Recimo, da je mascarpone en tak zlahten putercek.
x;)x

#11 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 2. april 2004, 19:38

Contesa...nisem dvomila...saj sem slišala, da si pravi specialist za sladkarije.. x^x

Znova...vsak po svoje...jaz pač raje uporabljam pristne sestavine..še posebej, če je tako enostavno narediti..

Astra

... zgleda da imas cas za take stvari.. x:)x

#12 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 2. april 2004, 20:35

Midva ga pa kar v slaščičarni ali v restavraciji zmaževa, a ZNOVA x:px x^x x:Dx

#13 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 2. april 2004, 20:52

Jaz sem zadnjič jedla tako dobrega, pa ni bil domač! x:px Ko smo imeli revijo v Celju(je bil namesto kosila) tak kos, da če ti pa de na nogo sigurno rabiš opornico ali gips! x:Dx
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#14 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 2. april 2004, 21:03

Midva ga pa kar v slaščičarni ali v restavraciji zmaževa, a ZNOVA x:px  x^x  x:Dx

res je... :palec:
x:Dx x:Dx

#15 oona

oona
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 969

Objavljeno: 16. junij 2004, 23:43

Jaz bi pa zdajle jedla tiramisu... x:Ix A ma še kdo kaj v hladilniku? :o|o:
Dum spiro, spero.

#16 Trudi

Trudi
  • D član
  • Št. objav: 4 651

Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:08

Tiramisu GODDYY, najboljš pa v Italiji (če je le možno), al pa v kakšni dobri Obalni Slaščičarni :yumy: :yumy: x;)x


Dobrega oz. najboljšga pa naredi moja nona xDDx :palec:

#17 beba

beba
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 173

Objavljeno: 24. avgust 2004, 13:32

Kdo drugi kot Astra... x;)x

Kupiš baby piskote.Skuhaš kavo, sladkaš jo po želji, koliko imaš rada sladko pecivo.Kavo ohladiš, da je popolnoma hladna, če ostane mlačna, se piškoti preveč napijejo.V hladno kavo dodaš malo ruma.
kupiš sir mascarpone..mislim, da ga imajo zdaj že v vseh bolje založenih trgovinah ali večjih centrih.Da uporabiš prav ta sir, je bistveno, se ne strinjam, da nekateri uporabijo skuto...

Tri jajčne rumenjake zmiksaš v peno s sladkorjem, nato lepo zmešaš s 1/2 kg lončkom sira.
Piškote na brzino pomakaš v kavo...in jih zlagaš v posodico drug poleg drugega.Ko je prva plast prekrita s piškoti, namažeš s kremo.nato narediš še eno vrsto in ponovno namažeš s kremo.Na vrhu naribaš čokolado ali potreseš s čokolado v prahu.Posodo pokrij, da se ne navzame vonjav hladilnika in shrani en dan v hladilniku.

Čist simpl je, res...

Astra

Malo z zamudo, pa upam da ne zaman...

Tud sama delam zelo dober tiramisu... Sem dobila kot originalen italijanski recept... Razlikuje pa se od Astrinega v parih podrobnostih:

- ne dajem ruma v kavo. Če delam tiramisu za otroški rojstni dan, naredim iz dekof. kave.
- v rumenjake in mascarpone na koncu vmešam še sneg iz beljakov.
- potresem z grenkim kakavom - da dobim kontrast med okusi.

Pa še par trikov: jajca in mascarpone imej pred uporabo nekaj časa v hladilniku, da imajo isto temperaturo; ko vmešavaš mascarpone, ga dodajaj po žlicah, da se ti lepo naredi krema. Sneg pa na koncu vmešaš na roke, da ti ne pade.

Pa dober tek!

Beba.

#18 Trudi

Trudi
  • D član
  • Št. objav: 4 651

Objavljeno: 24. avgust 2004, 13:43

Jaz pa ful rad mam tiramisu x:px x:px
Bi ga z veseljem pomljaskal od obeh Beba in od Astre, pa se od koga..... xDDx x;)x x;)x


#19 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 9. februar 2006, 22:36

Zdaj pa tako, kako delate tiramisu, a vam je ta božanska stvaritev všeč, ali obstaja še kaj boljšega na tem svetu, v kategoriji - sladkarije. :2src:

S tisto, ki bo dala mojim ušesom najbolj blagodatni odgovor, se bom oženil. x:)x x:Dx

Jaz ga naum dajal...ker ne bi rad, da mene oženiš !!! xg:Dx xg:Dx xg:Dx

Kidam....... x:Dx
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#20 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 9. februar 2006, 22:45

x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx
Prav imaš, nisem niti pomišljal, da bi ga lahko kak tip naredil ful dobro, kak seksist sem :V:

A nisi vedel, da smo tipi najboljši kuharji...pa še pofrh sexi ! :vragec: x:Dx x;)x
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#21 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 9. februar 2006, 22:59

cccccccccc x:Dx

#22 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 9. februar 2006, 23:01

i xsrcx tiramisu.

#23 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 9. februar 2006, 23:13

i xsrcx tiramisu.

V soboto po Mavrični x:px

#24 enja

enja
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 225

Objavljeno: 9. februar 2006, 23:34

Zdaj pa tako, kako delate tiramisu, a vam je ta božanska stvaritev všeč, ali obstaja še kaj boljšega na tem svetu, v kategoriji - sladkarije. :2src:

S tisto, ki bo dala mojim ušesom najbolj blagodatni odgovor, se bom oženil. x:)x x:Dx


Bi ti odgovorila, kako ga naredim....samo oženila se ne bi s teboj x^x

#25 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 9. februar 2006, 23:45

Bi ti odgovorila, kako ga naredim....samo oženila se ne bi s teboj x^x

xg:Dx xg:Dx xg:Dx :inocent: x:Dx
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0