Tiramisu
#1
Objavljeno: 30. marec 2004, 13:55
A ma kdo preverjen recept za tiramisu???
#2
Objavljeno: 30. marec 2004, 13:59
#3
Objavljeno: 30. marec 2004, 14:16
Kupiš baby piskote.Skuhaš kavo, sladkaš jo po želji, koliko imaš rada sladko pecivo.Kavo ohladiš, da je popolnoma hladna, če ostane mlačna, se piškoti preveč napijejo.V hladno kavo dodaš malo ruma.
kupiš sir mascarpone..mislim, da ga imajo zdaj že v vseh bolje založenih trgovinah ali večjih centrih.Da uporabiš prav ta sir, je bistveno, se ne strinjam, da nekateri uporabijo skuto...
Tri jajčne rumenjake zmiksaš v peno s sladkorjem, nato lepo zmešaš s 1/2 kg lončkom sira.
Piškote na brzino pomakaš v kavo...in jih zlagaš v posodico drug poleg drugega.Ko je prva plast prekrita s piškoti, namažeš s kremo.nato narediš še eno vrsto in ponovno namažeš s kremo.Na vrhu naribaš čokolado ali potreseš s čokolado v prahu.Posodo pokrij, da se ne navzame vonjav hladilnika in shrani en dan v hladilniku.
Čist simpl je, res...
Astra
#4
Objavljeno: 30. marec 2004, 14:20
Kdo drugi kot Astra...
Picasso
#5
Objavljeno: 30. marec 2004, 15:31
Potresem pa s kakavom (je bolj grenak).
#6
Objavljeno: 30. marec 2004, 17:02
#7
Objavljeno: 30. marec 2004, 17:44
Jaz ga naredim tako kot ti Astra, samo da dam v kavo še malo Ruma ali pa Irish creama!
HONORE DE BALZAC
#8
Objavljeno: 31. marec 2004, 00:11
#9
Objavljeno: 31. marec 2004, 01:01
Znova...vsak po svoje...jaz pač raje uporabljam pristne sestavine..še posebej, če je tako enostavno narediti..
Astra
#10
Objavljeno: 31. marec 2004, 08:23
-Jaz zmiksam 1/2 kg mascarponeja z 4 zlicami sladkorja v prahu, ki sem mu dodala se 2 vanilina in 3 rumenjake.
- en loncek smetane stepem in previdno vmesam v kremo, tako se lepse maze
TIRAMISU BABY (ker je brez alkohola)
-naredite kremo z mascarponejem in smetano
-pomocite piskote ali pa se boljse specete biskvit in naredite tiramisu torto v jagodni gosti sok in lagate v posodo ali direktno v servirne kozarce ali skodelice
-sledi plast kreme, ki jo nato izdatno poteresete z narezanimi osladkanimi jagodami
in tako ponavljate, na vrhu mora biti plast kreme
P.s. otroci obozujejo tak tiramisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- odlicna je tudi varijanta z gozdnimi sadezi ali pa v mascarponejevo kremo delikatno vmesate koscke jedilne cokolade. Super se obnese tudi rolada (za eno rolado je dovolj loncek 250 g)
Mascarponejeva krema je res vsestransko uporabna, vcasih dodam eno zlico mascarponeja v zeliscno maslo, da je bolj mazivno. Pase v liptovski sir in vse druge odlicne namaze. Recimo, da je mascarpone en tak zlahten putercek.
#11
Objavljeno: 2. april 2004, 19:38
... zgleda da imas cas za take stvari..Contesa...nisem dvomila...saj sem slišala, da si pravi specialist za sladkarije..
Znova...vsak po svoje...jaz pač raje uporabljam pristne sestavine..še posebej, če je tako enostavno narediti..
Astra
#12 Gost_sstane_*
Objavljeno: 2. april 2004, 20:35
#13
Objavljeno: 2. april 2004, 20:52
HONORE DE BALZAC
#14
Objavljeno: 2. april 2004, 21:03
res je...Midva ga pa kar v slaščičarni ali v restavraciji zmaževa, a ZNOVA
#15
Objavljeno: 16. junij 2004, 23:43
#16
Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:08
Dobrega oz. najboljšga pa naredi moja nona
#17
Objavljeno: 24. avgust 2004, 13:32
Malo z zamudo, pa upam da ne zaman...Kdo drugi kot Astra...
Kupiš baby piskote.Skuhaš kavo, sladkaš jo po želji, koliko imaš rada sladko pecivo.Kavo ohladiš, da je popolnoma hladna, če ostane mlačna, se piškoti preveč napijejo.V hladno kavo dodaš malo ruma.
kupiš sir mascarpone..mislim, da ga imajo zdaj že v vseh bolje založenih trgovinah ali večjih centrih.Da uporabiš prav ta sir, je bistveno, se ne strinjam, da nekateri uporabijo skuto...
Tri jajčne rumenjake zmiksaš v peno s sladkorjem, nato lepo zmešaš s 1/2 kg lončkom sira.
Piškote na brzino pomakaš v kavo...in jih zlagaš v posodico drug poleg drugega.Ko je prva plast prekrita s piškoti, namažeš s kremo.nato narediš še eno vrsto in ponovno namažeš s kremo.Na vrhu naribaš čokolado ali potreseš s čokolado v prahu.Posodo pokrij, da se ne navzame vonjav hladilnika in shrani en dan v hladilniku.
Čist simpl je, res...
Astra
Tud sama delam zelo dober tiramisu... Sem dobila kot originalen italijanski recept... Razlikuje pa se od Astrinega v parih podrobnostih:
- ne dajem ruma v kavo. Če delam tiramisu za otroški rojstni dan, naredim iz dekof. kave.
- v rumenjake in mascarpone na koncu vmešam še sneg iz beljakov.
- potresem z grenkim kakavom - da dobim kontrast med okusi.
Pa še par trikov: jajca in mascarpone imej pred uporabo nekaj časa v hladilniku, da imajo isto temperaturo; ko vmešavaš mascarpone, ga dodajaj po žlicah, da se ti lepo naredi krema. Sneg pa na koncu vmešaš na roke, da ti ne pade.
Pa dober tek!
Beba.
#18
Objavljeno: 24. avgust 2004, 13:43
Bi ga z veseljem pomljaskal od obeh Beba in od Astre, pa se od koga.....
#19
Objavljeno: 9. februar 2006, 22:36
Jaz ga naum dajal...ker ne bi rad, da mene oženiš !!!Zdaj pa tako, kako delate tiramisu, a vam je ta božanska stvaritev všeč, ali obstaja še kaj boljšega na tem svetu, v kategoriji - sladkarije.
S tisto, ki bo dala mojim ušesom najbolj blagodatni odgovor, se bom oženil.
Kidam.......
#20
Objavljeno: 9. februar 2006, 22:45
A nisi vedel, da smo tipi najboljši kuharji...pa še pofrh sexi !
Prav imaš, nisem niti pomišljal, da bi ga lahko kak tip naredil ful dobro, kak seksist sem
#21 Gost_sstane_*
Objavljeno: 9. februar 2006, 22:59
#22 Gost_mačona_*
Objavljeno: 9. februar 2006, 23:01
#23 Gost_sstane_*
Objavljeno: 9. februar 2006, 23:13
V soboto po Mavričnii tiramisu.
#24
Objavljeno: 9. februar 2006, 23:34
Zdaj pa tako, kako delate tiramisu, a vam je ta božanska stvaritev všeč, ali obstaja še kaj boljšega na tem svetu, v kategoriji - sladkarije.
S tisto, ki bo dala mojim ušesom najbolj blagodatni odgovor, se bom oženil.
Bi ti odgovorila, kako ga naredim....samo oženila se ne bi s teboj
#25
Objavljeno: 9. februar 2006, 23:45
Bi ti odgovorila, kako ga naredim....samo oženila se ne bi s teboj
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0