Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Tiramisu


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
113 komentarjev na to temo

#26 enja

enja
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 225

Objavljeno: 10. februar 2006, 00:14

čak da objavim svojo sliko, da ti ne bo potem žal x:Dx x:Dx x;)x

Sam pomisli koliko tiramisujev bi snedla skupaj do konca življenja, in to take z obilnim maskarponetom.

Ti kar objavi sliko, da bomo sline cedili....

#27 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 10. februar 2006, 00:18

x:Dx
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#28 Andromeda

Andromeda
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 238

Objavljeno: 10. februar 2006, 09:12

tiramisu, njam!

najboljši v slo mi je biu v piranu za tartinijevim trgom... drugače je pa res, da moj oči ni šans da bi kuhu (ok, mogoč kak golaž), ampak ko pa tiramisu nardi... x:Dx :onfire:
pol lah za njim kako uro kuhno pucaš, ampak se pa splača x:)x še dobr da mam kmal rd x;)x
"The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."
- C. G. Jung

#29 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 10. februar 2006, 12:04

Če si ona nič, drugače pa lahko tudi v klobuku x:Dx

#30 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 10. februar 2006, 12:43

Kuk sem lahko ona, če njo mislim poročit, bi se pa že za Santosa prej odločil x:Dx x:Dx

:eek: :vio: x:Dx
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#31 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 10. februar 2006, 13:07

:o|o: Sstane zakaj brišeš komentarje ???!!! x:Dx
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#32 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 15. februar 2006, 17:00

heheh, danes pa sem le vzela mascarpone v šparu in bom naredila najboljši tiramisu! x:Dx

#33 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 16. februar 2006, 09:47

za tiramisu odvisnike...tiramisu malo drugače x8Dx :vio:

Za biskvit:
4 jajca
10 dag sladkorja v prahu
malo soli(seveda stanetova sol)
6 dag masla
čajna žlička nastrgane limonine lupine
8 dag moke
7 dag gustina

Za sok:
pomešamo 5 dag sladkorja
5 žlic vode
5 žlic češnjevca

Za kremo:
50 dag sira maskarpone
malo soli
4 rumenjaki
2 žlici vode
1 vanilin
kozarček češnjevca
6 listov želatine
4 beljaki
6 dag kristalnega sladkorja
50 dag češenj (brez koščic)
3 žlice vode
25 dag kristalnega sladkorja
kakav v prahu
papir za peko
folija za model

Za biskvit penasto stepamo jajca, sladkor, limono in sol. Moko pomešamo z gustinom in vmešamo v jajčno zmes, na koncu vmešamo razpuščeno maslo. Maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko; pečemo v ogreti pečici pri 200° 10-12 minut. Ohlajen biskvit razrežemo na 3 plošče; površina naj bo v velikosti podolgovatega štirikotnega modela.
Češnje zavremo z vodo in sladkorjem, sok odcedimo in povremo v gosto zmes. Češnje damo nazaj v prevretek, kjer naj se ohladijo in marinirajo.
Želatino namočimo v hladni vodi in nato razstopimo v topli vodi. Za kremo stepamo nad soparo rumenjake z dvema žlicama vode, vanilijem, soljo in češnjevcem v gosto zmes, odstavimo z ognja in stepamo, da se zmes ohladi. Nato vmešamo razstopljeno želatino in maskarpone. Beljake stepamo s kristalnim sladkorjem v ne pretrd sneg in ga vmešamo v kremo.
Podolgovat model obložimo s prozorno folijo in vanj nadevamo tretjino kreme, po površini razporedimo tretjino odcejenih češenj. Pokrijemo s prvo biskvitno ploščo, ki jo pokapamo s prevretkom od češenj. Biskvit obložimo s češnjami in prekrijemo z drugo tretjino kreme. Pokrijemo z drugo biskvitno ploščo, pokapamo s sokom, porazdelimo ostalo kremo in češnje ter na koncu pokrijemo s tretjo biskvitno ploščo.
Tiramisu postavimo vsaj za 2 uri v hladilnik, nato ga zvrnemo iz modla. Posujemo ga s kakavom in razrežemo na rezine.

There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#34 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 17. februar 2006, 07:44

jah nikoli ne veš kdaj srečaš kako novodobno čarovnicoObjavljena slika
men je pa recept čist izi :inocent:
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#35 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. februar 2006, 09:07

Za kremo:
50 dag sira maskarpone
malo soli
4 rumenjaki
2 žlici vode
1 vanilin
kozarček češnjevca
6 listov želatine
4 beljaki
6 dag kristalnega sladkorja
50 dag češenj (brez koščic)
3 žlice vode
25 dag kristalnega sladkorja
kakav v prahu
papir za peko
folija za model
[/color]


Pazi
x:Dx x:Dx x:Dx

#36 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 17. februar 2006, 09:19

kaj naj pazim x:Dx

a ne veš, da je pametno dati v vsaki biskvit ščepec soli, potem je biskvit bolši x;)x
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#37 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. februar 2006, 09:26

kaj naj pazim x:Dx

a ne veš, da je pametno dati v vsaki biskvit ščepec soli, potem je biskvit bolši x;)x

Vem, ampak ne tako, kot si napisala x;)x

#38 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 17. februar 2006, 09:32

Vem, ampak ne tako, kot si napisala x;)x

aja a morem napista ssol x:Dx x;)x
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#39 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 17. februar 2006, 09:40

Čak mau a v tiramisu bi ti sol dala? sem spregledal to na recepturi za zvarek :eek:
tiramisu ni biskvit prosim lepo

ne tiramisu ni biskvit, biskvit se da v tiramisu....saj veš ena plast kreme ena plast biskvita al pa keksov...


sicer se pa ščepec soli ponavadi da v skoraj vse sladice x;)x

je treba prebrat tudi postopek izdelave in ne samo recept :lol: ;)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#40 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 18. februar 2006, 23:37

prej kaka morska, ker sstanetova se uniči pri obdelavi nad 65° al neki takega
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#41 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 18. februar 2006, 23:42

Samo prašiča se obdeluje na tej temperaturi,kake sladice pa so, če se jih kuha? Jušne?

ne ponavadi se jih peče tam okoli 180° C pa tudi kuha se marsikatera sladica x;)x
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#42 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 18. februar 2006, 23:47

žbljak sladice morajo bit hladne

:lol: sej pa se potem ohladijo x;)x sam sladice glih ne moreš posoliti, ne x:Dx tako more bit sol v surovi masi x:o)x
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#43 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 19. februar 2006, 18:45

:lol: sej pa se potem ohladijo x;)x sam sladice glih ne moreš posoliti, ne x:Dx tako more bit sol v surovi masi x:o)x

Vidiš, kakšno napako delaš, vse se da posoliti na hladno, je pa res, da je to s tvojo soljo brez veze :sori: x;)x

#44 Mihaelos

Mihaelos
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 572

Objavljeno: 24. februar 2006, 18:24

Najbolši tiramisu naredijo v Umagu x^x ( pri šiptarju )
Nekoga moraš imeti rad,
pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...
Ivan Minatti (1924)

#45 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 28. februar 2006, 08:46

:hepko: :flower: :frog:

V nedeljo ustvarila svoj prvi Tiramisu :palec: , ratal :yumy: , ugotovila, da imam idealen pekač zanj - super se kekski razporedijo po njem, 3x8 direkt x;)x , pa glih 1 paket piškotkov za cel tiramisu x:)x . Je bilo pa en mičkeno premalo kreme, za tisti pekač , tko da je naslednjič naredim več xokx .

Kar je pa najbolj važno, ni se mi zažgal
xokkx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#46 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 28. februar 2006, 09:09

Sem porabila 500 g, pa bom naslednjič 750, hvala za nasvet x;)x .

Ne, ni bila šala, res se mi ni zažgal
xsmx
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#47 amber

amber
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 926

Objavljeno: 28. februar 2006, 12:26

Joj ste pa dobri, če bi jaz pojedla tiramisu by klarus bi me trebuh bolel dva dni IN zakaj je potrebno v maso dajat, jajca, pa smetano xrolleyesx :xx!:

Je že zadosti mascarpone, sama ga pa kdaj naredim s skuto, za boljše mazanje pa dodam malo mleka x;)x x:Dx xDDx



#48 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 28. februar 2006, 14:08

Zdej sem se spomnil, da mam doma eno vrečko soli nejodirane direkt iz solin, bom mal limonce gor stisnu pa bom mel zdravo sol

Malo morgen, razen, če na vrh spiješ flaško tekile, boš videl vse zdravo x:Dx

#49 amber

amber
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 926

Objavljeno: 28. februar 2006, 14:41

Je odlična masa tud brez jajc. Ne boš verjel x;)x tud palačinke delam brez jajc, pa sadne pite, muffine... xDDx



#50 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 1. marec 2006, 15:14

Malo morgen, razen, če na vrh spiješ flaško tekile, boš videl vse zdravo x:Dx

Objavljena slika

Mislim, da še v življenju nisem naredil bolj neestetskega tiramisuja kot je ta danes :!!: Pa naj mi še nekdo omeni neke mase in podobna jajca, pa ga prijavim varuhu človekovih pravic.

Mascarpone mora bit in pika :onfire:

ti si pa kritik :eek: :inocent:
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0