Ti kar objavi sliko, da bomo sline cedili....čak da objavim svojo sliko, da ti ne bo potem žal
Sam pomisli koliko tiramisujev bi snedla skupaj do konca življenja, in to take z obilnim maskarponetom.
Tiramisu
#26
Objavljeno: 10. februar 2006, 00:14
#27
Objavljeno: 10. februar 2006, 00:18
#28
Objavljeno: 10. februar 2006, 09:12
najboljši v slo mi je biu v piranu za tartinijevim trgom... drugače je pa res, da moj oči ni šans da bi kuhu (ok, mogoč kak golaž), ampak ko pa tiramisu nardi...
pol lah za njim kako uro kuhno pucaš, ampak se pa splača še dobr da mam kmal rd
- C. G. Jung
#29 Gost_sstane_*
Objavljeno: 10. februar 2006, 12:04
Če si ona nič, drugače pa lahko tudi v klobuku
#30
Objavljeno: 10. februar 2006, 12:43
Kuk sem lahko ona, če njo mislim poročit, bi se pa že za Santosa prej odločil
#31
Objavljeno: 10. februar 2006, 13:07
#32 Gost_mačona_*
Objavljeno: 15. februar 2006, 17:00
#33
Objavljeno: 16. februar 2006, 09:47
Za biskvit:
4 jajca
10 dag sladkorja v prahu
malo soli(seveda stanetova sol)
6 dag masla
čajna žlička nastrgane limonine lupine
8 dag moke
7 dag gustina
Za sok:
pomešamo 5 dag sladkorja
5 žlic vode
5 žlic češnjevca
Za kremo:
50 dag sira maskarpone
malo soli
4 rumenjaki
2 žlici vode
1 vanilin
kozarček češnjevca
6 listov želatine
4 beljaki
6 dag kristalnega sladkorja
50 dag češenj (brez koščic)
3 žlice vode
25 dag kristalnega sladkorja
kakav v prahu
papir za peko
folija za model
Za biskvit penasto stepamo jajca, sladkor, limono in sol. Moko pomešamo z gustinom in vmešamo v jajčno zmes, na koncu vmešamo razpuščeno maslo. Maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko; pečemo v ogreti pečici pri 200° 10-12 minut. Ohlajen biskvit razrežemo na 3 plošče; površina naj bo v velikosti podolgovatega štirikotnega modela.
Češnje zavremo z vodo in sladkorjem, sok odcedimo in povremo v gosto zmes. Češnje damo nazaj v prevretek, kjer naj se ohladijo in marinirajo.
Želatino namočimo v hladni vodi in nato razstopimo v topli vodi. Za kremo stepamo nad soparo rumenjake z dvema žlicama vode, vanilijem, soljo in češnjevcem v gosto zmes, odstavimo z ognja in stepamo, da se zmes ohladi. Nato vmešamo razstopljeno želatino in maskarpone. Beljake stepamo s kristalnim sladkorjem v ne pretrd sneg in ga vmešamo v kremo.
Podolgovat model obložimo s prozorno folijo in vanj nadevamo tretjino kreme, po površini razporedimo tretjino odcejenih češenj. Pokrijemo s prvo biskvitno ploščo, ki jo pokapamo s prevretkom od češenj. Biskvit obložimo s češnjami in prekrijemo z drugo tretjino kreme. Pokrijemo z drugo biskvitno ploščo, pokapamo s sokom, porazdelimo ostalo kremo in češnje ter na koncu pokrijemo s tretjo biskvitno ploščo.
Tiramisu postavimo vsaj za 2 uri v hladilnik, nato ga zvrnemo iz modla. Posujemo ga s kakavom in razrežemo na rezine.
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#34
Objavljeno: 17. februar 2006, 07:44
men je pa recept čist izi
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#35 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. februar 2006, 09:07
Za kremo:
50 dag sira maskarpone
malo soli
4 rumenjaki
2 žlici vode
1 vanilin
kozarček češnjevca
6 listov želatine
4 beljaki
6 dag kristalnega sladkorja
50 dag češenj (brez koščic)
3 žlice vode
25 dag kristalnega sladkorja
kakav v prahu
papir za peko
folija za model
[/color]
Pazi
#36
Objavljeno: 17. februar 2006, 09:19
a ne veš, da je pametno dati v vsaki biskvit ščepec soli, potem je biskvit bolši
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#37 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. februar 2006, 09:26
Vem, ampak ne tako, kot si napisalakaj naj pazim
a ne veš, da je pametno dati v vsaki biskvit ščepec soli, potem je biskvit bolši
#38
Objavljeno: 17. februar 2006, 09:32
aja a morem napista ssolVem, ampak ne tako, kot si napisala
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#39
Objavljeno: 17. februar 2006, 09:40
ne tiramisu ni biskvit, biskvit se da v tiramisu....saj veš ena plast kreme ena plast biskvita al pa keksov...Čak mau a v tiramisu bi ti sol dala? sem spregledal to na recepturi za zvarek
tiramisu ni biskvit prosim lepo
sicer se pa ščepec soli ponavadi da v skoraj vse sladice
je treba prebrat tudi postopek izdelave in ne samo recept
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#40
Objavljeno: 18. februar 2006, 23:37
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#41
Objavljeno: 18. februar 2006, 23:42
ne ponavadi se jih peče tam okoli 180° C pa tudi kuha se marsikatera sladicaSamo prašiča se obdeluje na tej temperaturi,kake sladice pa so, če se jih kuha? Jušne?
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#42
Objavljeno: 18. februar 2006, 23:47
sej pa se potem ohladijo sam sladice glih ne moreš posoliti, ne tako more bit sol v surovi masižbljak sladice morajo bit hladne
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#43 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. februar 2006, 18:45
Vidiš, kakšno napako delaš, vse se da posoliti na hladno, je pa res, da je to s tvojo soljo brez vezesej pa se potem ohladijo sam sladice glih ne moreš posoliti, ne tako more bit sol v surovi masi
#44
Objavljeno: 24. februar 2006, 18:24
pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...
Ivan Minatti (1924)
#45
Objavljeno: 28. februar 2006, 08:46
V nedeljo ustvarila svoj prvi Tiramisu , ratal , ugotovila, da imam idealen pekač zanj - super se kekski razporedijo po njem, 3x8 direkt , pa glih 1 paket piškotkov za cel tiramisu . Je bilo pa en mičkeno premalo kreme, za tisti pekač , tko da je naslednjič naredim več .
Kar je pa najbolj važno, ni se mi zažgal
#46
Objavljeno: 28. februar 2006, 09:09
Ne, ni bila šala, res se mi ni zažgal
#47
Objavljeno: 28. februar 2006, 12:26
Je že zadosti mascarpone, sama ga pa kdaj naredim s skuto, za boljše mazanje pa dodam malo mleka
#48 Gost_sstane_*
Objavljeno: 28. februar 2006, 14:08
Malo morgen, razen, če na vrh spiješ flaško tekile, boš videl vse zdravoZdej sem se spomnil, da mam doma eno vrečko soli nejodirane direkt iz solin, bom mal limonce gor stisnu pa bom mel zdravo sol
#49
Objavljeno: 28. februar 2006, 14:41
#50
Objavljeno: 1. marec 2006, 15:14
Malo morgen, razen, če na vrh spiješ flaško tekile, boš videl vse zdravo
ti si pa kritikMislim, da še v življenju nisem naredil bolj neestetskega tiramisuja kot je ta danes Pa naj mi še nekdo omeni neke mase in podobna jajca, pa ga prijavim varuhu človekovih pravic.
Mascarpone mora bit in pika
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0