Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Astrološka etika


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
158 komentarjev na to temo

#26 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 27. oktober 2004, 12:48

Se strinjam z obema.

Včasih ni lahko, mislim pa, da mi rata kar dobro balansirat. Brez rožic in brez strašenja. V horoskopu je med tema dvema opcijama še veliko drugega.

Na primer nakazovanje določenih stvari, ki se jih človek niti ne zaveda, pa bi bilo bolje, če bi se jih. Ponavadi se zelo dobro obnese. Pa še bluziti in lagati ni treba.

Včasih je že to dovolj, da začne človek razmišljati ne le, kaj se dogaja, ampak tudi, kje so vzroki za to. In že to je veliko. Ker potem veliko dela sam na tem.

Daš mu misliti. In stojiš za tem.

:palec:

#27 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 27. oktober 2004, 13:04

kolikokrat sem jaz 'popravljala' slabe napovedi in vpoglede drugih


Sploh ne dvomim v to.

Joj, lahko bi rekla o "žnj" stvareh in dala tu to konkretno zadevo na plano, a se moram prej sama pomirit.

Obenem pa tudi zase ne bi upala trditi, da sem se vedno v pogovoru znala izrazit na najboljši možni način, ugotavljam tudi, da enim znam najti obdobja in tisto rdečo nit razmišljanja, ki jim bo pomagala v bodoče, enim pa enostavno ne pridem blizu in iz nekega razloga je tudi tako prav. Med sabo smo si bolj ali manj kompatibilni in zato tudi ne more vsak pomagati vsakomur.

Brez rož in strašenja praviš, se strinjam, ogromno je boljših načinov... :vio:

No sama imam rožasto ikonco in tudi v resnici imam rada te Impatiens rožice zelo! in včasih se celo zgodi, da nekdo, ki je zelo črnogled, ki ne vidi več naprej, ki okoli sebe dela temo in tava po njej, potrebuje ne samo svetlobo, kot rože, ampak tudi vse pisane rože, da jih posadiš okoli in da
MU NA VSAK CVET S PRSTOM POKAŽEŠ x^x
Ja, tudi to je kdaj delo astrologa!

p.s. Ne pa da tej osebi rečeš, da ima asc Škorpijon... in tam Saturn... in tam Pluton... in da je velik potencial, da naredi samomor, ma kaj mu ta informacija koristi, saj se s tem gotovo že ukvarja znotraj sebe, treba mu je pokazat neko smer, usmerit pogled na svetlo, recimo da ima umetniški potencial Neptuna v 5. hiši trigon Venera v 9.h, da naj se ukvarja s fotografijo, da pride recimo progresirana Venera na descendent čez pol leta in da bo takrat mu prinesla harmonijo v partnerstva (vse izmišljeno, da ne bi kdo vzel kot konkreten primer, hočem samo pokazati način, da se usmeri pogled v svetlobo)
Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#28 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. oktober 2004, 13:40

Na primer nakazovanje določenih stvari, ki se jih človek niti ne zaveda, pa bi bilo bolje, če bi se jih. Ponavadi se zelo dobro obnese. Pa še bluziti in lagati ni treba.

Včasih je že to dovolj, da začne človek razmišljati ne le, kaj se dogaja, ampak tudi, kje so vzroki za to. In že to je veliko. Ker potem veliko dela sam na tem.

Daš mu misliti. In stojiš za tem.

:palec:

Natancno tako. Cist pod vse se podpisem tud jaz. :palec: :palec:

psihologija, stari, psihologija, vzroki...
ZDAJ je pomemben in DO zdaj za JUTRI. :vtz:
In ne kaj bo jutri.
In ali bo oni poklical. x:o)x xrolleyesx xrolleyesx :xx!:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#29 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. oktober 2004, 13:49

p.s. Ne pa da tej osebi rečeš, da ima asc Škorpijon... in tam Saturn... in tam Pluton... in da je velik potencial, da naredi samomor.

xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx Kako suhoparno, ce nic drugega, ce odvzamemo etike in vse... :xx!:

Ves kaj je meni ruzhil, pa sem se prerodila.
Ko folk uporablja besede in nima besednega zaklada in uporablja simbole, katerih si ne predstavlja dobro. :o|o:

Meni je rekla ena, natancno takole vprasanje mi je postavila:
"ali bo moj moz res kar umrl, zdaj enkrat kmalu?"
:eek: x?x x!x
kdo lahko to ve in kdo ima pravico to govoriti?

Sva na koncu nekak prisli do tega, kaj je bilo... V bistvu sta gledali v karte (ne v chart), prek enega sistema skratka, ki ima simbol 'smrt', in je bil moz pol skorpijon ali sta se samo skregala ali je bilo tako, da je pol nekam odsel... skratka, cist druge interpretacije so bile...
Torej - ne samo da nekdo smrtno resno in strokovno (in tudi misli tako, pa je sicer znalac) tam navrze pluton na asc v slabem aspektu s saturnom, torej nekaj, kar bi se nekako res lahko delno predpostavljalo, pac pa da bi kar takole mal navrgel, kot da bi sel iz fizolckov gledat, ali bo oni jutri poklical (xrolleyesx) - za tako zadevo!
Torej - ni nujno, da je samo tako... crnogled ali manipulator ali karkoli, lahko je preprosto tok... povrsen, zijalast, karkoli in kot tak z ljudmi itak nima kaj delati, ker to torej pomeni, da itak vse narobe interpretira, preprosto, ker se ne poglobi ali pa ker nima dovolj takta in razumevanja.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#30 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. oktober 2004, 14:29

... in kot tak z ljudmi itak nima kaj delati, ker to torej pomeni, da itak vse narobe interpretira, preprosto, ker se ne poglobi ali pa ker nima dovolj takta in razumevanja.

No morda sem ga prehitr skenslala al pa prevec posplosila...
Lahko se kdo tega seveda se nauci... recimo da gre za mladega neizkusenega interpreta ali pa za takega, ki zna zelo dobro preddvideti in interpretirati, nima pa dovolj recimo socutja, same custvenosti (recimo pomanjkanje vode ipd.)...

ker pac govorimo hipoteticno, je treba bolj siroko potem si ogledovat vse skupaj.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#31 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 27. oktober 2004, 14:48

Verjamem, da vsi zgoraj omenjeni delujete po svojih najboljših močeh.


Z več znanja pride tudi več odgovornosti.... Na vseh področjih...

Prav tako z več moči.

In etika je še bolj spolzka kot kakršnakoli druga veda....

Rado spodrsne, kot če stopiš na milo.... x?x

Poznam tipa, ki je pisal knjige o etiki, naključje ne, me je glih danes klical, če mu priskočim na pomoč. Se mu nimam namena približat drugač, kot preko telefonske žice. Pojma nima kakšno zlo seje naokoli v imenu novodobne duhovnosti, s svojimi polresnicami, s svojo vase zagledanostjo in svojim delovanjem... Sam je prepričan, da ga skupaj drži ena sama dobrota in vsesplošna ljubezen.

Da je vsem svojim učenkam, ki jih je položil v posteljo naredil samo uslugo in jih dvignil v njihovem duhovnem razvoju...


Etika?



Kako že pravi Kahlil Gibran: "Kakor visoko stebri v svetišču,
tako globoko...v vsakem izmed nas.....
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#32 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. oktober 2004, 14:50

... Imam eno 'zgodbo', pa nimam casa zdaj povedat, moram sibat. pa mal nakladancije je...

No, ker sem tolk gobcna danes tule, bom pa se tole probala napisat cimkrajse (blabla x;)x) in cimbolj jedrnato (x:o)x x:Dx - se hecate?)...

Ko je bil tamal v bolnici, nisem imela prevec naklonjenosti mam, to pa zato, ker sem se pogovarjala s sestrami in zdravniki, ki so potem vcasih kateri sedeli z mano pri kosilu (in torej jaz nisem sedela z njimi, mamami, pa sem ze prec bila 'izobcena' iz kolektiva, po mojem sem se jim zdela taka vazicka, da se zdaj kao menim z dohtarji, ko sem jih zaslisevala, kaj pomeni bilirubin 314, namesto z mamicami, kolkrat so kakcali danes bejbiji)...
No in nekoc prisede k meni taglavna dohtarca (M.K., sirse znana pomembna oseba, bog i batina na tej kliniki), ko je ze vedela, da jaz astrologija in to (ko sem vse sestre zaslisevala po njihovih in sploh vseh moznih podatkih in ful sem se vmesavala in so mislile da sem psihologinja! ;) [katerih ne marajo]).
No in me radovedno po tem malo sprasuje (dala sem ji predtem koledarcek, pravzaprav so ga imele vse sestre (in to za leto 92'!!! - kar pomeni, da so ze tedaj bili dojemljivi za to)...
In se malo pogovarjava, jo presenetim s parimi izjvamai ('ki so bile cist resnicne'), ko jo vprasam, kaj je po horoskopu (riba) in malo navrzem mozne ascendente. No se res fajn pogovarjava, raznoraznosti, kot denimo pluton da zakaj v 6. hisi pomeni to, kar sem rekla v zvezi s prebavo in encimi in to in to... Ko sem pac vse na ta nacin utemeljevala, sploh so me pa tudi poslusali, ko sem za narkozo tezila (uran, neptun v 8.) in dejansko se ni zbudil tolk casa, pol so mi pa vse verjele. :)
No in po vsem tem pa mi pol rece: "zanimivo, kako vi postavljate cist drugac... kaj se mi je nekoc zgodilo: bili so neki starsi, ki so imeli pri nas otroka... zelo redko je, da umrejo otroci, in tokrat zal je otrok umrl. Kar me je pa presenetilo, je pa to, da so starsi reagirali v smislu: "saj smo vedeli, sam cakali smo na to"... kot, aha, ni bilo druge moznosti in tko... al pac nekaj takega.
In je bila prav radovedna, da si ni mogla kaj, da jih ne bi nekako po ovinkih pobarala.
In so jo starsi v bistvu neprijetno presenetili z izjavo: "Ja, se ukvarjamo z astrologijo in to smo nekako videli v chartu..."
Al nekaj takega...
Je rekla, da se ji je to zdel tolk srhljivo, da je kar mal odpora dobila do astrologije in jo je zato prav zanimalo, kaj bom rekla na to, in presenetilo, ko sem jaz ravnala pa ravno obratno.
Hm, kdo kaj?
kateri sovraznik?
Dajte mi tamalega dam (upostevali) za 14 dni, pa bomo pol videli.
ker je skratka ta zdravnica upostevala (ali bolje, bila sploh dojemljiva za podatek) pluton v 6. hisi, moj otrok ze cel lajf ne dobiva dodatkov nekih (kot pri slakdorni ali mukoviscidozi).
jaz sem vedela, da je tezava, pa sem se zato borila, nisem sljivila, premagala...
Torej, sem ji poprravila vtis. O astrologiji. x^x

... ne vem, ce sem bila stvarna in sem sploh povedala point...
A tu vidimo, pravzaprav, kako se da zadev lotevati tako ali pa drugace.

Ni receno, da ce bi oni starsi drugace reagirali, da bi bilo drugace... a morda pa so se zato prehitro vdali ali potegnili neprave poteze.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#33 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 27. oktober 2004, 15:12

).
jaz sem vedela, da je tezava, pa sem se zato borila, nisem sljivila, premagala...

:palec: :palec:
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#34 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. oktober 2004, 15:18

o, Thanx, Lia, si uspela prebrat x:Ix , vidim, da pravzaprav nisem bila zelo jedrnata... no vsekakor pa ne kratka. :D ;)
No ampak ja... si postekala point vseeno, kaj sem hotla povedat, najbolj bistveni stavek si ravno citirala, med vso mojo zemsnjavo tamle zgoraj. :) :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#35 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 27. oktober 2004, 15:24

ja včasih ljudje prekmalu vržejo/mo puško v koruzo, namesto da bi se borili...

#36 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 27. oktober 2004, 16:10

Selene, ti si pravi primer borke, ne zameri x:Ix , sem ponosen nate x^x xsrcx x;)x :palec:

#37 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 27. oktober 2004, 16:26

Hm, hm... js mam resne probleme na tem področju, zadnje čase mam tri primire ko so karte v nulo nemogoče, no way da se bo zvozila stvar vsaj glede na mojo interpretacijo, in pol me gledajo tam v oči sploh ne vem kaj naj jim rečem pismu sej k sreči ena se je že precej preden me je vprašala sprijaznila da bo končala tisto vezo, ampak js bom pomoje nehal šlogat zarad takih situacij, ni mi lih prijetno bit oseba ki ti reče... "ja zdaj si pa do vratu v .... "
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#38 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. oktober 2004, 16:31

Ce hoces cez to, moras cez to.
Dobro je, da se zavedas besed, katere oni na drugi strani pije od tebe.
Temu se rece tudi odgovornost... pa se kaj.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#39 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. oktober 2004, 16:38

ker to je res... slej ko prej prides do tocke, kjer ni vec sam lustnega in zazelenega fidbeka, niti ne vec lustnih in zazelenih vprasanj, katera so najbolj simpl, a si jih najbolj sit, ker postekas point - da sploh v glavnem ni v tem point, kar sprasujejo, oz. da sploh ne vejo, kaj pravzaprav sprasujejo in kaj jih zanima..
A vendar...
slej ko prej prides do vprasanja bolezni, smrti...
kaj pa zdaj?
Biti iskren, tega se moras vedno drzati... ne rabis niti lagati niti zamolcati, pac pa se moras naucit 'znati povedati'... poleg tega pa... kako naj ves, ali si dejansko zamolcal to ali samo nisi posebej poudaril?
... in cetudi, ali ni oni v vsakem primeru - zaradi usode tudi drugih in ne samo njegove - itak delal svojih korakov, ne glede na nic (in vse)?

Ali je torej kriv on sam, astrolog ali usoda? x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#40 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 27. oktober 2004, 16:49

sej to me bega, hja, po svoje lahk gledaš na stvar tud tko da je ta astrologov vpliv itak usojen tako da usode praktično ne spremeniš, nvem, kdaj mi je mal bad, k kako slabo stvar napovem :sori: ne zdi se mi lepo, k vem tud sam nerad slišim tako napoved, sej tud kadar vem da sem v problemih, ni treba lih da mi to še kdo pove.... hm hja... nvem nvem.... bo treba it še naprej po občutku tle.. kakega recepta najbrž itak ni...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#41 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. oktober 2004, 17:08

Verjamem, da vsi zgoraj omenjeni delujete po svojih najboljših močeh.


Z več znanja pride tudi več odgovornosti.... Na vseh področjih...

Prav tako z več moči.

In etika je še bolj spolzka kot kakršnakoli druga veda....

Rado spodrsne, kot če stopiš na  milo.... x?x

Poznam tipa, ki je pisal knjige o etiki, naključje ne, me je glih danes klical, če mu priskočim na pomoč. Se mu nimam namena približat drugač, kot preko telefonske žice. Pojma nima kakšno zlo seje naokoli v imenu novodobne duhovnosti, s svojimi polresnicami, s svojo vase zagledanostjo in svojim delovanjem... Sam je prepričan, da ga skupaj drži ena sama dobrota in vsesplošna ljubezen.

Da je vsem svojim učenkam, ki jih je položil v posteljo naredil samo uslugo in jih dvignil v njihovem duhovnem razvoju...


Etika?



Kako že pravi Kahlil  Gibran: "Kakor visoko stebri v svetišču,
                                            tako globoko...v vsakem izmed nas.....

Lia, :eek: x:Ix , a ves da sploh nisem videla tega tvojega prispevka! :palec: :palec:
Ko pravis, verjamem, da vsi...
saj jaz se v bistvu nic ne deklariram... tok sem gobcna ne zato, ker zdaj glih jaz tolk dobr vem, kako je prav, ampak ker sem tolkrat prisla do tega... do te.... do tega pravzaprav pointa v pristopu.

Jaz risem tud, igram bobne, se ne rabim ven metat v astroloski etiki (:D)... sam imam mnenje in po spletu nakljucij nekaj izkusenj.
Sam predvsem me uci res lajf...
In tako tudi astrologijo prevajam v lajf.

Sem prevajalka simbolov (poleg recimo bobnarke) - ali pa je to zdaj smer studija, ki ga izberes na filofaxu?
No, to pa ni.
In zato ga nimam.
In celo - hehe, ce bi bil, sem ziher, da ga vseeno ne bi imela, ker to lahko samo pomeni, da so eni (napacno?) vkalupili sisteme, ki so v ideji delovali. xcivx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#42 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 27. oktober 2004, 17:16

]
Lia,  :eek:  x:Ix , a ves da sploh nisem videla tega tvojega prispevka!  :palec:  :palec:
Ko pravis, verjamem, da vsi...
saj jaz se v bistvu nic ne deklariram... tok sem gobcna ne zato, ker zdaj glih jaz tolk dobr vem, kako je prav, ampak ker sem tolkrat prisla do tega... do te.... do tega pravzaprav pointa v pristopu.


In celo - hehe, ce bi bil, sem ziher, da ga vseeno ne bi imela, ker to lahko samo pomeni, da so eni (napacno?) vkalupili sisteme, ki so v ideji delovali.  xcivx

:palec: :palec: Pod vsi štejem tudi sebe, da ne bo pomote!!!!Ne glih na astro področju, ker ga pač šele spoznavam....

Pisala sem pač zato, ker ste me "navdihnili".......
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#43 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. oktober 2004, 17:24

no ja, saj... to je to potem, itak... saj to je najbolj prav in 'posteno' - da sebe spoznavas not, ce se najdes, da se zagledas... kjerkoli, tud ce je... al ce ni tok... caastitljivo.:D
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#44 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 28. oktober 2004, 14:16

Sokratova cedila

Nekdo je prišel nekega dne ves razburjen k modremu Sokratu.
»Poslušaj, moram ti povedati, kako je tvoj prijatelj…«
»Počakaj!« ga je prekinil filozof.
»Si to, kar mi nameravaš povedati, precedil skozi tri cedila?«
»Tri cedila?« se začudi prišlec.
»Da, moj prijatelj, tri cedila. Prvo je cedilo RESNICE. Si preveril, če je to, kar mi hočeš povedati, resnično?«
»Nisem. Slišal sem, da ljudje o tem govorijo…«
»Dobri moj prijatelj. Gotovo si to precedil skozi drugo cedilo – cedilo DOBROTE. Je kaj dobrega v tem, kar mi želiš povedati, čeprav ni gotovo, da je vse resnično?«
»Ne!« odgovori človek že precej v zadregi. »Ni govora o čem dobrem. Ravno nasprotno…«
»Hm!« ga prekine ponovno modrec. »Poskušajmo še s tretjim cedilom. Je to vsaj KORISTNO, kar bi mi rad povedal?«
»No, ni ravno koristno…«
»Vredu«, reče Sokrat. »Če to, kar hočeš povedati, ni resnično, niti dobro, niti koristno, vse skupaj lepo pozabi in si ne beli las zaradi tega, kot si jih jaz ne!«
(Sokrat)
Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#45 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 29. oktober 2004, 07:40

Dobro je, da se zavedas besed, katere oni na drugi strani pije od tebe.
Temu se rece tudi odgovornost... pa se kaj.

:palec: :palec: :palec:

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#46 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 29. oktober 2004, 07:51

Sokratova cedila

Nekdo je prišel nekega dne ves razburjen k modremu Sokratu.
»Poslušaj, moram ti povedati, kako je tvoj prijatelj…«
»Počakaj!« ga je prekinil filozof.
»Si to, kar mi nameravaš povedati, precedil skozi tri cedila?«
»Tri cedila?« se začudi prišlec.
»Da, moj prijatelj, tri cedila. Prvo je cedilo RESNICE. Si preveril, če je to, kar mi hočeš povedati, resnično?«
»Nisem. Slišal sem, da ljudje o tem govorijo…«
»Dobri moj prijatelj. Gotovo si to precedil skozi drugo cedilo – cedilo DOBROTE. Je kaj dobrega v tem, kar mi želiš povedati, čeprav ni gotovo, da je vse resnično?«
»Ne!« odgovori človek že precej v zadregi. »Ni govora o čem dobrem. Ravno nasprotno…«
»Hm!« ga prekine ponovno modrec. »Poskušajmo še s tretjim cedilom. Je to vsaj KORISTNO, kar bi mi rad povedal?«
»No, ni ravno koristno…«
»Vredu«, reče Sokrat. »Če to, kar hočeš povedati, ni resnično, niti dobro, niti koristno, vse skupaj lepo pozabi in si ne beli las zaradi tega, kot si jih jaz ne!«
(Sokrat)

:palec: :palec: :palec:
Problem je samo, ker vsa ta odgovornost in tuhtanje svojih beseda, jamlje pogum in zahteva veliko več tvoje energije in ne napihuje ego.


Marsa, če nisi povsem sigurna v svoje razumevanje, a kdaj uporabiš tudi meditacijo in prosiš, da se ti problem razsvetli in na kak način naj ga poveš?


Čerprav sem se že razpisala na to temo, sem se v tem obdobju že zelo spremenila. Sedaj mislim, da je glavna etika, da si pošten pred sabo in človekom, s katerim govoriš, da narediš največ kot zmoreš in znaš, ter da vedno usmerjaš k rešitvi. Najpomembnejša stvar je odnos s sočlovekom, ki mu razlagaš karto, da ga začutiš in iz tega slediš. Brez sprenevedanja, brez drame, take ali drugačne, brez manipulacije. Bogovi pa nismo in tako kot je Marsa zgoraj rekla, nimamo pravice govoriti kdaj bo kdo umru, mi to lahko vidimo, vendar nimamo pravice, ker nismo edini zakon mi, ker pripadamo nečemu, kar ima veliko večjo moč.


Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#47 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 29. oktober 2004, 08:45

Sedaj mislim, da je glavna etika, da si pošten pred sabo in človekom, s katerim govoriš,

:palec: :palec: in vesolje poskrbi, da je vse koristno in poučno. Tiste, ki ne morete začutit pa mislim, da je to zato, ker ni najbolj primeren čas zanj, da bi mu razpredali nekaj, zakar še ni čas. x;)x

#48 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. oktober 2004, 08:49

Mihela, ko si v tem, ko to 'pocnes', si itak 'v meditaciji' nekaksni.
Sem pa sama predvsem pri enem primeru prisla do tega, no se najbolj prav tedaj.
je pa nekoliko delikatno, nocem o tem javno govoriti, ker sem nekoliko vrazeverna, pa slo je za smrt, ki je bila tako cudnih okoliscin (zgodila se je na moj rojstni dan), po nakljucju pa sem potem ravno jaz 'dobila' to osebo (bilo nas je po 5,6,7, pa bi lohk kdorkoli nanjo naletel).
No in se mi je zdelo se tolk bolj pomembno, kaj govorim, ker ne moremo v teh primerih tam zviska samo reci npr. - saj bo bolje, ali pa - karma je tako hotela... al pa kaj takega...
No, in tedaj sem se najbolj zavedela, kako pomembno je biti iskren.
Ne mores reci skoraj niti - razumem vas... Vse so potem samo fraze, ki se kot vata po ustih vali, kar suha usta dobis, ne mores z 'obicajnimi prijemi' (to folk klice, kot receno, ali bo oni poklical, ali bodo resili denarne tezave, ali bodo naredili izpite ipd.)...
Ne vem, kaj tocno sem tedaj govorila, a tedaj, v takih primerih, itak 'Bog' s tabo ze tam govori in ti pomaga....
Preprosto moras dat vse od sebe za onega, najboljs mu moras naredit, kot je mozno.
Jaz sem usmerila potem v tole, da jaz ne morem vedeti, in da tako pravijo, da pa naj si rpedstavlja, da recimo oni ni umrl, pac pa da je samo nekam sel, torej da micken pikec je tudi nasega egoizma, kajti, ce bi oni zdaj bil na hawaiih in ful uzival, ta tu ne bi tolk trpel. Potem sem rekla, da ima se enega otroka... naj v tistega vlaga ljubezen in vse...
Zdaj me je zmotil en pogovor in sem izgubila rdeco nit.

Skratka, ce si z Bogom, ko se lotevas tega, je Bog tudi s tabo. :vio: x:)x

aja, p.s. Mihela, ce nisem gotova, potem to povem.
nekoc sem eni takoj rekla, gospa, skoda vasega in mojega casa in energije in vasega denarja, na svidenje.
Oni mora dobit kvalitetno, kajti ne samo recimo ker je placal, pac pa ker ne gre samo za terapevtov, astrologov, zdraviteljev cas - pac pa tudi za 'strankin'. Poleg denarja...
Zato dam vse od sebe, da je oni zadovoljen, ce se je pa oni takoj odlocil, da ne bo zadovoljen, pa se poslovim. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#49 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 29. oktober 2004, 09:09

Hvala Marsa.
Res ko česa ne moreš videti in pomagati je mogoče bolje, da spustiš, in narediš sebi in stranki uslugo. Vendar to zahteva prav posebno razsodnost. Upam, da bom dobila občutek, kdaj se je najbolje umakniti.


Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#50 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. oktober 2004, 09:13

Aja, Mihela, se to - tam sem bila na boljsem, ker je to bilo po telefonu in sem prvic jo lahko takole skenslala, drugic pa se lazje takole na hitro to odlocila, kajti sekunde celo stejejo, ne mores niti celo pocasi govoriti.... In bi mi potem naprej metali minute? Ko sem ze takoj videla, da si recimo zenska napacno predstavlja (da je mislila, da bom zacela iz glave drdrat besedilo za tehtnice v tem tednu al kaj tacga :D)... in sem postekala, da bom porabila 10 minut (ki jih bo ona tam krepko placevala) in da ne bo postekala. Pac. Ja, za to je pa res treba en filing, to pa dobis sproti, ko z ljudmi pac delas. :vio:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0