Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Premik magnetne mreže


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
24 komentarjev na to temo

#1 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 3. junij 2004, 06:12

Mateja, bod tolk prjazna, pa prpopi smle tvoj članek "premik magnetne mreže", ki je pred dobrim letom izšel v Auri. Na netu ga namreč nism znal najdt. xrolleyesx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#2 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 3. junij 2004, 07:57

a si mislil tole:

*****

Kryonovo sporočilo, julij 2002

IN TAKO SE ZAČENJA

Če zdaj sedite tu, v tej energiji, odprtega srca, brez sodb, potem se v polnosti zavedate veliko začetkov in koncev zadnjih nekaj let. Magnetna mreža se je premaknila in delo bo kmalu dokončano (premik magnetne mreže naj bi se zaključil decembra 2002, stabilizirala pa naj bi se do konca marca 2003, op.p.). Verjetno se je že vsak od vas spraševal, kaj neki se dogaja. Premik magnetne mreže se je še posebno dotaknil tistih, ki ste se odločili za duhovno pot.
KADAR SE DOGAJAJO TAKŠNE SPREMEMBE, KOT JE PREMIK MAGNETNE MREŽE, JE PRISOTNO VELIKO STRAHU. In tako se začenja...

Leto nazaj smo vam povedali, da obstaja veliko možnosti, da bo prišlo do razcepitve. Rekli smo vam, da nekateri od vas ne bodo zdržali v novi energiji. In vse to se dogaja zdaj. Zakaj gre? Gre za "boj" med svetlobo in temo. Ne razumite narobe, ne glejte tega kot bitko med dobrim in zlim, kajti, ne gre za to. Ta boj je kot gugalnica, ki zaniha, glede na to, kako daleč bi radi dvignili svetlobo na Zemlji. Ne gre za sodbo o tem, kaj zdaj dvigujete, svetlobo ali sence. Saj zaradi tega ste tu! Svetloba ustvarja strah in vi to vidite bolj, kot kdajkoli prej.
Poslušajte pozorno: Blizu vas so ljudje, ki vam pravijo, da so moja sporočila samo "prevara svetlobe". Proučujejo stare svete spise, zgodovino Sumercev in drugih starih narodov, v katerih piše, da prihaja konec časov. V njih piše, da bo prišlo do bitke. In, pravijo, prišli bodo takšni, kot je Kryon, da bi vas zaslepili. V roke bodo vzeli te stare tekste in vam pokazali, da tako piše v njih. "Vidiš? Tako se dogaja, ko je bilo napovedano! Bodi previden in se izogibaj takih, ki te bodo hoteli preslepiti!" "Poglej ga", bodo rekli. "Točno to počne, na kar sem ga opozoril! Človek je zaslepljen!"

Želim, da nekaj veste: VI STE TISTI, KI STE POLNO ODGOVORNI SAMI ZASE! In tudi za to, kaj je pred vami. Zato vprašajte sebe: Je možno, da je res konec človeštva? Je res možno, da bitja, ki so se nam približala, delujejo proti človeštvu? Ali je to resnica?

Povedali vam bomo, kako vašo situacijo vidimo z naše strani:
Res je, na vaši poti linearnega časa (4D), so bile možnosti, o katerih pišejo stari spisi. Kot smo vam že velikokrat povedali, ni ene same poti/realnosti. Več jih je in "živa" je tista, ki jo izberete. Temu se reče svobodna volja. Torej, res so obstajale možnosti, ki so jih napovedali. Mnogo tega, kar je zapisanega, sploh ni mitologija, pač pa se je v resnici dogajalo. Za kaj torej gre? Vi razmišljate linearno. Verjamete, da tisto, kar so modre osebe v vaši zgodovini napovedale, mora tako biti. Toda - NIHČE OD TEH PRETEKLIH MODRECEV, NE ZNANSTVENIKI NE KDO DRUG, NA NOBEN NAČIN NI MOGEL NAPOVEDATI, DA BOSTE SPREMENILI SVOJO REALNOST! da se boste premaknili iz stare realnosti, jo zapustili in zaživeli v novi. Razumete? Predstavljajte si železniško progo. Zamenjali ste tir! Tisto, kar je ležalo pred vami na starem tiru, ni tisto, kar leži pred vami na novem. Vse napovedi in prerokbe, ki so bile dane, ležijo na starem, neuporabnem, neživem tiru! Da, za tisto progo so resnične. Toda - vas tam ni več! Razumete?

Celo vaši sodobni fiziki se strinjajo, da ima snov na izbiro realnosti. Vaš svet zato ne bo šel skozi tisto, o čemer govorijo prerokbe. Toda tisti, ki imajo zavest še vedno "na starih tirih", gledajo planet in v resnici sploh ne vidijo realnosti, pač pa nekaj, kar ne živi več - star opustošen tir, ki ste ga že zapustili. Sploh ne pomislijo na to možnost, da ste spremenili realnost! In to, kar vidijo, je zanje čisti dokaz, da se res vse dogaja tako, kot je bilo napovedano. Vidijo cerkev v težavah, vidijo gospodarstvo v težavah, vidijo probleme na Bližnjem vzhodu, vidijo naravne nesreče... in zaključujejo, da prihaja konec, o katerem so pisali.

Kako naj vam pokažemo, da se to ne bo zgodilo? Da je strah odveč. Takole bomo rekli: premik magnetne mreže se bo zaključil do konca marca 2003. Mreža bo v tem času dokončana in spremenjena. Mi to imenujemo sunek, odriv. V tem času boste bolj, kot kdajkoli prej, prisostvovali vsakemu in vsem dogajanjem na planetu! Zato bomo rekli: Naj ljudje samim sebi pojasnijo, zakaj gre. Če vas dajejo dvomi, ne zidajte sten okoli svojega prepričanja. Odprite vsaka vrata in poglejte v vsako knjigo. Pojdite na vsa mesta, na katera sicer ne bi šli in vprašajte sebe, svoje vodnike, angele, kogarkoli..., naj vam pokažejo resnico. Ne sodite. Ne primerjajte. Sprašujte kadarkoli in kjerkoli in kogarkoli: kaj se v resnici dogaja? Dobili boste resničen odgovor na celični ravni. Začutili ga boste. In bo nedvoumen.

Rekli smo vam - prišel bo čas, ko boste morali izbrati. Tukaj je.


IN TAKO SE ZAČENJA - VAŠA NOVA REALNOST
Znotraj premika magnetne mreže, ste dali dovoljenje za premik v sami DNA. V tej nemirni, nihajoči energiji, imamo za vas nekaj sporočil, ki so, morda, vredna vašega razmisleka zdaj, ko se sprašujete, kaj storiti z vsemi temi spremembami.

1. TERJAJTE SVOJ POLOŽAJ RAZSVETLJENJA
Nekateri od vas bodo rekli: "No, pa smo spet tam, dragi Kryon! Daješ nam neke splošne napotke, brez jasnih navodil. Rečeš pojdi in naredi to, občuti to, toda nič ne poveš, kako naj to naredimo!" Dal vam bom informacijo, ki je stara 2000 let. Večkrat smo vam povedali, da je za razsvetljenje ključno to, da se pomaknete v interdimenzionalnost (v govorico občutkov). Rekli smo vam, da se naravnavajte na različne postaje (kakor iskanje postaj na radiu, dokler ne najdeš čistega zvoka), dokler ne začutite ubranosti s kozmično mrežo. In rekli smo vam, da ustvarjajte nov način, novo energijo in ne iščite med starimi informacijami, ker te ne delujejo več. Res je, te informacije, ki smo vam jih dali, niso v linearnosti in težko, da so uporabne za nekoga, ki išče "navodila za uporabo po točkah". Naj vas vprašam: Kako bi nekomu, ki je že od rojstva slep, pojasnili rdečo barvo z "navodili po točkah"? Lahko? Komaj verjamem! No, za nekaj podobnega gre, ko vam mi skušamo pojasniti nekaj, kar se v 4D ne da pojasniti.

Naj vam povem zgodbo o Petru. Nekateri pravijo, da se je to v resnici dogajalo na galilejskem morju, drugi zgodbo razlagajo kot metaforično prispodobo. V vaših svetih spisih je zapisana na treh mestih in med njimi je nekaj različic. Kar pa ni pomembno, saj gre za duhovno učenje.
Peter je imel mojstra - šamana. Kakor pravi zgodba, je sedel s svojimi prijatelji v čolnu in si želel, da bi bil s svojim mojstrom, ki je stal na obrežju. Pravzaprav je bil naš apostol Peter razočaran, saj si je želel, da bi bil mojster z njim v čolnu. In slišal je reči mojstra: "Peter, ne skrbi! Glej!" In mojster je začel hoditi po vodi. Tudi Peter je začutil, da bi to lahko naredil, a zdelo se mu je, da potrebuje dovoljenje. Prosil je mojstra, naj ga pokliče k sebi. In res, mojster je pogledal Petru v oči in mu rekel: "Peter, tudi ti lahko to narediš. Pridi k meni!" In Peter je to naredil! Osredotočil se je na mojstra in naredil korake po vodi, prav kakor mojster. Prestopil je mejo 4D, nato pa se je zgodilo nekaj zanimivega. Pogledal je navzdol in začel intelektualizirati: "Tega jaz nisem sposoben narediti. Nobenih napotkov nisem dobil, kako se to dela!" In tako se je Peter začel potapljati.
Pojdimo malo nazaj v to zgodbo in si poglejmo našega Petra. Bil je tam in gledal svojega mojstra, kako hodi po vodi in ga opogumlja, da to lahko naredi tudi on. Zaupal je svojemu mojstru in čutil, da to lahko v resnici stori. Toda, ali slišite, kaj dela Petrov um? Prigovarja mu: "Nimam spretnosti za te reči. Dragi mojster, koliko korakov je v tem procesu, dokler ne dosežem stanja, ki bo primerno? Kaj moram narediti, dragi Duh? Kakšna so pravila? Mislim, da nujno potrebujem natančno pojasnilo in napotke, da se tega procesa lahko lotim. Mislim, da nujno potrebujem vse to, preden zares stopim na vodo." Dokler je bil v zaupanju in osredotočenosti na mojstra, je Peter hodil po vodi... In takrat ga nismo slišali govoriti: "Dragi mojster, za trenutek se moram ustaviti, da ti postavim nekaj vprašanj. Zanima me, kaj se tukaj dogaja z atomsko fiziko v časovnem razmiku med tem, ko položim stopalo na vodno podlago in, ko ga dvignem. Je normalno, ali ne, da čutim nekakšno ščemenje na podplatih? Ne bi mogel še malo vaditi na obali, preden zakorakam po vodi? Naj grem nazaj ali naprej? Mi lahko daš teh nekaj informacij, prosim."....???!!!

Če zgodbo malo posodobimo: recimo, da na obrežju namesto mojstra stoji Tobias. Ali ga slišite, kako vpije proti Petru: "Peter! Dihaj, dihaj!" In, veste kaj - prav ima! V resnici daje našemu Petru takšna navodila:
"Peter, ne potrebuješ nobenih navodil. Samo osredotoči se na božanskost. Delaš to, kar so delali šamani (zgodba govori o šamanu Jezusu). Osredotoči se na božanskost, sprosti se in globoko vdihni. NE MISLI NA TO, SAMO NAREDI TO!" In to je resnica.

No, zdaj imate navodila, ali ne? Navodila so:"SAMO NAREDI!" Brez ogrevanja in predhodnih priprav, brez navodil. Toda, ne vzemite tega iz konteksta! Ne recite, da smo sebe primerjali s Petrovim mojstrom ali celo Petrom. Prav tako ne, da smo vam rekli, da je vse, kar morate narediti - da ne naredite ničesar. Nikakor!



2. POIŠČITE SKUPINO ISTOMISLEČIH LJUDI IN SE DRUŽITE Z NJIMI IN IZMENJUJTE IZKUŠNJE.
Vemo, da je v tem času zelo težko najti ljudi, ki razmišljajo podobno kot vi. Toda, poskusite! Ne delajte iz tega kakšnega posebnega cirkusa, ne delajte iz tega "moram". Ne postavljajte sodb okoli tega. Ne postavljajte pravil okoli druženja. Samo družite se. Pripovedujte drug drugemu, kako se počutite, kako čutite v zvezi z Zemljo, pogovarjajte se o svojem življenju. Nato pa sedite in pošiljajte svojo svetlobo na mesta na Zemlji, ki potrebujejo vašo podporo in vašo svetlobo. Pri tem bodite v stiku z vašo božanskostjo.



3. SPOPRIJATELJITE SE Z NOVO ENERGIJO
Modra tega "navodila" ne razumete. Mislite si: "Saj sem prijatelj novi energiji! Saj sedim tukaj, ali ne?! Torej sem zelo prijateljski z novo energijo!" Ali ste res? In vsaka vrata, na katera potrkate, se vam na stežaj odpro, kajne? Vse, za kar ste molili v zadnjih dveh letih, vam je na dosegu, kajne? V vašem življenju ni frustracij in izzivov, kajne?
Naj vam povem, dragi moji, da še ni bilo težjega časa za tiste, ki delajo s svetlobo, kot je zadnjih pet let. Beseda LIGHTWORKER, kakor poimenujete sebe, je dobila čisto drugačen prizvok, kajne? Tako ste se sami poimenovali in že beseda pove, da gre za delo (work). Nič ne kaže, da gre na bolje in na vaši poti je vedno več izzivov. Povem vam, zakaj. Premikajoča magnetna mreža je premikajoča realnost. Je premikajoči cilj. Je nekaj zelo novega in ravno, ko se udobno namestite, se izmakne. Ravno, ko postanete zadovoljni z jasnostjo o neki stvari, se k vam premakne nov scenarij in nova težava je tu. Ko se bo mreža ustalila, se bo ustalilo tudi vse drugo. Spoprijateljiti se z novo energijo pomeni, DA SE NE BOJIŠ PRITRDITI SPREMEMBAM IN IZRAŽAŠ VOLJNOST, DA SE SPREMINJAŠ SKUPAJ Z MREŽO.
Stvari ne gredo tako, kot ste mislili, da bodo šle in vi ste obupani in se sprašujete, zakaj je tako. Zaradi premikajoče tarče, zaradi premikajoče magnetne mreže. Ne gre za to, da te stvari, ki jih poskušate, nikoli ne bodo delovale. Takšno razmišljanje je tako značilno za vaše linearno delovanje. Takole govorite: "Poskušal sem. Ne deluje. Nikoli več se ne bom trudil okoli tega. Zavrgel bom to idejo!"
Nikoli ne zavrzite ničesar, kar čutite, da je za vas! NIKOLI NE ZAVRZITE UPANJA IN SVOJIH STRASTI! Neka tvoja strast, ki si jo danes vrgel v smeti, je morda tvoja duhovna pogodba jutrišnjega dne. V svoji linearnosti vržete proč marsikaj, kar je vašega, ker se trudite in trudite in ne deluje. Poslušajte: Ali slikar slika z vsemi barvami naenkrat? Slika nastaja postopoma. Slikar barve nanaša na platno in na začetku ni slika nič podobna tistemu, kar želi ustvariti. Kaj, če bi po vsakem nanosu barve, vrgel sliko v koš in obupaval: "Ojoj, kako je to grdo! Kar nehal bom!"
Ali torej pomeni, da nikoli ne boste ničesar dosegli? Da bodo vrata za večno zaprta? Ne!
Naj vam ponudim samo košček potenciala, ki leži pred vami kot vaša možnost v naslednjih letih:
* odkritje, da v vodi obstaja življenje in deluje na vašo DNA
* razvoj tehnologije, ki bo lahko popolnoma "poskenirala" vaše zdravstveno stanje
* odkritje življenja na dveh mestih v vašem solarnem sistemu
* možnost etične vojne zaradi sintetičnega ustvarjanja življenja
* razvoj načina, kako vodo uporabiti za zdravljenje
* pojav dokazov, da je življenje obstajalo dosti pred tem, kot ste do sedaj verjeli

Naj vam na koncu rečem: Karkoli počnete danes - vzemite to za začasno. Ob koncu marca 2003 se bo mreža stabilizirala. Tako gre to z duhovnimi stvarmi... Bog je počasen! Zato se včasih komu zdi, da se nič ne dogaja. Mi pa vam pravimo: "Imejte lepe počitnice!" Kajti delo se bo takrat šele zares začelo!

Naj vam informacije, ki smo vam jih danes dali, služijo, da podprete sebe, da si daste priznanje in vrednost in, da v vas prebudijo željo, da se spoznavate še naprej.

______________________________________________________________________
Besedilno gradivo prevedla Mateja Keber. Vir: www.kryon.com

#3 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 3. junij 2004, 09:07

:palec:
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#4 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 3. junij 2004, 09:16

Jo, thanx, Mateja, :vio: :palec:
... sem glih prejle zjutraj videla, da je tole vprasal Nosorog, pa sem hotela dat link na Novice, kjer imamo ze dolgo tale clanek...
Nosorog pa ga najbrz zato ni nasel, ker ima vsak portal znotraj LN svoj iskalnik (torej tako LN, kot tudi Forum in Novice vsak svojega)....

Pa se link na clanek na drugega od sorodnih clankov na Novicah, toliko za info: Magnetna mreža in DNA - Kryonovo sporočilo, VII/2001. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#5 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 3. junij 2004, 11:34

xrolleyesx
Mateja, tole Kryonovo sporočilo čisto ustreza situcaiji, v kateri se nahajam(o).

:palec:


xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#6 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 3. junij 2004, 21:00

SM BRAU...samo to je povzeto nekaj tut iz knjige Celestinske....
povezovanje prinaša res skupen preporod,sam ne se ustrašt takih,ki iščejo psihično in fizično moč :8):
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#7 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 3. junij 2004, 22:31

Kironovo sporočilo? Kdo pa je ta gospod? :wOOt: :wOOt: :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#8 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 4. junij 2004, 05:08

Nosko, tole ti bo všeč :wOOt: :fiju:

O Kryonu

Kryon je angelska entiteta, ki pomaga Zemlji. Že vrsto let nam ponuja interdimenzionalni pogled na določeno energijo, v kateri se trenutno nahajamo.
Poleg sporočil, ki vedno vsebujejo pojasnila, kaj se trenutno dogaja z energijo na Zemlji, nam Kryon vsakič ponudi veliko informacij in pomoči. Vedno poudarja, da se mir na Zemlji začne z osebnim delom vsakega od nas in nas opogumlja, da spremenimo svojo DNA.
Po Kryonu se je l. 1989 magnetna mreža, z našim privoljenjem, začela premikati. 12 letno obdobje prilagajanja magnetne mreže se je zaključilo konec l. 2002 in po njegovih besedah, nas šele zdaj, ko je mreža stabilna, čaka resnično delo.

Kryonova sporočila so izšla v devetih knjigah, ki so bila prevedena v več svetovnih jezikov (španščino, francoščino, nemščino, turščino, hebrejščino, grščino, madžarščino, kitajščino in japonščino). Kryona kanalizira Lee Carroll, ki je, skupaj z Jan Tober, napisal tudi dve knjigi o Indigo otrocih.

#9 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 4. junij 2004, 06:02

Nosko, tole ti bo všeč  :wOOt:  :fiju:

O Kryonu

Kryon je angelska entiteta, ki pomaga Zemlji. Že vrsto let nam ponuja interdimenzionalni pogled na določeno energijo, v kateri se trenutno nahajamo. 
Poleg sporočil, ki vedno vsebujejo pojasnila, kaj se trenutno dogaja z energijo na Zemlji, nam Kryon vsakič ponudi veliko informacij in pomoči. Vedno poudarja, da se mir na Zemlji začne z osebnim delom vsakega od nas in nas opogumlja, da spremenimo svojo DNA. 
Po Kryonu se je l. 1989 magnetna mreža, z našim privoljenjem, začela premikati. 12 letno obdobje prilagajanja magnetne mreže se je zaključilo konec l. 2002 in po njegovih besedah, nas šele zdaj, ko je mreža stabilna, čaka resnično delo.

Kryonova sporočila so izšla v devetih knjigah, ki so bila prevedena v več svetovnih jezikov (španščino, francoščino, nemščino, turščino, hebrejščino, grščino, madžarščino, kitajščino in japonščino). Kryona kanalizira Lee Carroll, ki je, skupaj z Jan Tober, napisal tudi dve knjigi o Indigo otrocih.

Hm, na tovrstno literaturo običajno ne trzam. A mi zaupaš, kakšna ali katera magnetna mreža naj bi se premaknila? :8):
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#10 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 4. junij 2004, 06:25

običajno ne trzam. ..

... tokrat pa x?x x;)x

gre za taisto magnetno mrežo, ki zeza kompase... zarad premikanja pa zmede včasih živali (jate pric, delfinov, kitov...) ... s tem, da Kryon omenja, da je zemeljska magnetna mreža samo del nje, kakor je recimo tisti del DNA, ki smo ga do zdaj 'odkrili' samo del celotne DNA...

#11 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 4. junij 2004, 06:52

... vendar je z 'opazovanjem' nekej tazga, kot, recimo z DNA ... in še marsičem... odvisno, v kaj usmerjamo svojo pozornost oziroma kako (in s čim) opazujemo. (BTW, taista mreža je vsepovsod ... hmmm...v temi 'zahodna ezoterika' (in v svoji knjigi) omenjaš akašo ... ) xhypnox

#12 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 4. junij 2004, 06:55

2. točka - tukaj smo, našli smo se... a ni to nekak tko x;)x

#13 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 4. junij 2004, 08:44

selene... po moje je tud naš LNF mislu x;)x x8Dx

#14 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 4. junij 2004, 15:12

Na to jst gladam mal drgač. No, pa nima veze.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#15 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 4. junij 2004, 15:57

Nosko, zakaj nima veze?

Evo - jest sm dala Kryona gor (midva s Kryonom se tud ne strinjava zmeri), ti pa dej tvoje razumevanje gor ... da se vsem mal razširjo obzorja x;)x x:)x

#16 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 4. junij 2004, 18:58

Gotovo pa je nekaj resnice v kratkoročnih in dolgoročnih spremembah zemeljskega magnetnega polja in legi magnetnih polov Zemlje.

Več kot 95 % zemeljskega magnetnega polja, pa tudi njegove dolgoročne spremembe, nastanejo kot posledica električnih in snovnih tokov v tekočem jedru Zemlje. Preostali delež, ki vpliva na njegove kratkoročne spremembe, pa prihaja iz zunanjih virov, oziroma je posledica aktivnosti Sonca in električnih tokov v ionosferi.
Južni magnetni pol se trenutno nahaja blizu geografskega severnega pola Zemlje, severni pa blizu njenega geografskega južnega pola. Skupina kanadskih znanstvenikov, ki je določila lego pola takoj po II. svetovni vojni, je ugotovila, da se je lega magnetnega pola v zadnjih 50 letih premaknila za več kot 250 km proti severozahodu. Nadaljnja opazovanja so pokazala, da se južni magnetni pol premakne za okoli 10 km na leto. Pri tem gre za povprečno lego magnetnega pola, saj le ta čez dan venomer potuje po eliptični poti po zemeljski površini in je lahko tudi krepko več kot 50 km oddaljen od povprečne lege. Te dnevne spremembe so posledica vpliva Sonca na magnetno polje Zemlje. Bolj zanimivo pa je dejstvo, da sta se legi severnega in južnega magnetnega pola v zadnjih štirih milijonih let devetkrat obrnili za 180o, kar so ugotovili strokovnjaki, ki preučujejo fosilno magnetizacijo kamenin vseh starosti (paleomagnetizem). Do tega sklepa so prišli ob analizi težav, ki so se pojavile pri magnetni navigaciji podmornic, katerih vzrok je različna namagnetenost bazaltov morskega dna. Zelo verjetno je, da je ob takšnih obratih severnega in južnega magnetnega pola Zemlje prišlo tudi do izumrtja določenih živalskih in rastlinskih vrst. V fazi zamenjave polaritete, je namreč Zemlja brez zaščite pred kozmičnimi sevanji, kar privede do različnih mutacij bioloških organizmov, za najobčutljivejše pa so sevalne obremenitve preprosto prevelike.
Glede na to, da je notranjost Zemlje tekoča, je gibanje talin razmeroma težko napovedljivo, saj med sistemom enačb, s katerimi to računamo, najdemo tudi nelinearne (npr. Navier-Stokesova enačba). Zato so naredili poskus z laboratorijsko simulacijo celotnega procesa. Simulacija je pokazala, da bi moralo priti vsakih 38.000 let do spontane zamenjave magnetnih polov Zemlje, po 33.000 letih pa naj bi se pokazale prve nestabilnosti; magnetno polje postane manj dipolno, magnetna energija se bistveno zmanjša, kinetična energija zunanjega jedra Zemlje (2800 do 5000 km pod površjem) se podvoji in naenkrat se magnetno polje obrne. Obrnitev polov je verjetno posledica nekega še neraziskanega vzorca gibanja tekočin v notranjosti Zemlje. Ker pa je od zadnjega obrata preteklo že veliko tisočletij, ne moremo vedeti, kako tak obrat vpliva na življenje na Zemlji. Omenjena simulacija naj bi sicer ponazarjala dogajanja na Zemlji, vendar pa je nemogoče trditi, da je te podatke moč povsem preslikati v realnost, saj se npr. obdobje med dvema obratoma, ki ga izračunamo na osnovi simulacije, ne ujema z obdobjem, ki so ga določili preučevalci paleomagnetizma.

To so fizikalna dejstva. Ostalo pa je informacijska komponenta teh polj, ki se evolutivno razvija (o tem več ob priliki). Zanimivo pa je, da ful folka govori, da je bila do relativno pred kratkim na višini cca 30 km nad Zemljo nekakšna energijska mreža, katere več ni (zanjo ni nikakršnih fizikalnih osnov, ampak saj veš - realnost je še vse kaj drugega kot pa le tisto, kar zna pojasniti fizika). xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#17 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 4. junij 2004, 19:31

kaj se bo potem zgodilo :unsure: bomo popadali z zemlje?? ali pa kakšen potresek tu in tam, oz. bo kakšen vulkanček ejekuliral, oz. nas bo odplavilo? ... itak bomo že pohajali po drugih galaksijah.

#18 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 4. junij 2004, 19:35

fajn, da si podal tole... (kot sem že nekje omenila - čakam dan, ko bosta znanost in duhovnost sodelovali! -kolk novih vpogledov bo :wOOt: )

BTW ... a ni po svoje zanimivo, da se, sinhorno s temi namigi o 'mreži', pojavlja toliko nekih 'mrež' v vsakdanjem življenju... mrežni marketing, mrežni sistemi all over, internet .... zanimivo pa bi mi bilo tudi slišati vaše energetske izkušnje, ko se namenite doživeti povezanost z Vsem, Kar Je... kako doživite to? Kot kaj 'vidite' to povezanost?

:vio: x;)x

#19 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 4. junij 2004, 19:39

BTW ... a ni po svoje zanimivo, da se, sinhorno s temi namigi o 'mreži', pojavlja toliko nekih 'mrež' v vsakdanjem življenju... mrežni marketing, mrežni sistemi all over, internet .... zanimivo pa bi mi bilo tudi slišati vaše energetske izkušnje, ko se namenite doživeti povezanost z Vsem, Kar Je... kako doživite to? Kot kaj 'vidite' to povezanost?

:vio:  x;)x

Ne povemo!!! :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#20 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 4. junij 2004, 20:02

Povezanost - vse več nas razmišlja podobno, včasih je bilo le malo govora o duhovnosti, sedaj nekako veš komu lahko poveš o svojih občutkih... zanimivo, da zadnje čase dobivam okrog sebe ljudi, ki podobno razmišljajo kot jaz. Kritična masa se veča x;)x jaz laik o temle x:Dx

#21 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 4. junij 2004, 20:06

Mateja, vse kar lohk rečem je, da obožujem tvoje članke!
Vsake tolk časa skoknem gor na lnf..... in naključno odprem kakšne par strani in vedno naletim na nekaj čudovitega, meni blizu! :palec:
In razumem in čutim!

:palec: :palec: :palec:
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#22 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 4. junij 2004, 20:08

PS.... In sprememba je OČITNA..... jaz sem na vaši strani; odpiram, dajem, sprejemam in doživljam. x:)x x:)x x:)x
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#23 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 4. junij 2004, 21:24

Naky xsrcbumx xrainbowx :palec:

#24 lana1

lana1
  • D član
  • Št. objav: 815

Objavljeno: 4. junij 2004, 21:45

PS.... In sprememba je OČITNA..... jaz sem na vaši strani; odpiram, dajem, sprejemam in doživljam. x:)x  x:)x  x:)x

:palec: ...nekako podobno se tudi meni dogaja :eek:
Iz takšne smo snovi, kot sanje...

#25 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 4. junij 2004, 22:17

reče se ,da je revolucija v ozračju, vse ostalo je nesprejemanje vibracij, še :8):
Vojne so vsak dan, nek del planeta se mora renovirat; če ne bi bilo tolko svetlega npr. v ostalih delih sveta, bi bil planet že ves :xx!: tko pa,napredek je tistim omogočen, ki dopustijo živet s seboj in z njimi˝
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0