Razhudniki
#1
Objavljeno: 24. junij 2004, 09:05
(paradižnik, krompir, malancani in paprika)
#2
Objavljeno: 24. junij 2004, 15:37
zakaj pa naj bi bili slabi . jaz imam zelo rada paradižnik(v vseh oblikah), papriko ( sploh v voku skupaj z bučkami, porom,rižem...mmmmm), melancani so zakon na žaru, krompir je pa itak ful dobr(si že probal krompirjeve žgance? )
#3
Objavljeno: 24. junij 2004, 16:08
najbrz ni nakljucje, da so ze nase babice pripravljale paradiznik in parpiko s cebulo, krompir in melancane pa s petersiljem.
ravno zato je kul obdelava recimo prazenje oz. bolj jang nacin.
Picasso
#4
Objavljeno: 24. junij 2004, 16:13
ej!hmm, nekateri razhudniki so v bistvu 'delno strupeni' - lahko pride do -LAZJIH- oblik zastrupitve ob uzivanju nezrelih ali surovih sadezev...
jest mam blazno rada paradižnik, seveda pa ga ne jem, če je zelen oz nezrel. krompirja tud ne morš napol surovga jest...
že dolgo pa si razno zelenjavo pripravljam v voku, na hitro popražim, skupaj z rižem, mmmmm
#5
Objavljeno: 24. junij 2004, 16:17
Cist shizim, tone ga pojem, a samo Pravega in ko je. med junijem in septembrom ga pozrem dve toni, ziher.
Shizim tudi na melancane, vendar v obdobjih, ne tako kot na paradajz, ki ga poleti lahko vsak dan jem...
paprika... hm, malo se mi peha po njej, ne pase mi vedno, krompir tudi tako, imam obdobje, ko mi pase, lahko ga pa kar daljse obdobje sploh ne jemo.
Skratka - od razhudnikov jaz furam sam paradajz.
ja, zeleni deli so strupeni, prav tako nezreli.
O tem smo ze govorili - o paradajzu in tem, ne spomnim se, kje, morda se kdo spomni.
Picasso
#6
Objavljeno: 25. junij 2004, 11:23
Tole sem našla za enkrat, samo bom še malo raziskala!
#7
Objavljeno: 25. junij 2004, 11:32
Picasso
#8
Objavljeno: 25. junij 2004, 12:33
Pravzaprav jih naredim le enkrat na leto: avgusta, na siciljanski način, se jih (pre)objem in je pol mir za eno leto. :o|o:
Krompirja en klobuk na leto -polna kapa!
Karfijola-ne maram, padem skupaj od smrada, če jo kdo od sosedov kuha
Pomidori (paradižnik) , vedno samo Z R E L , nekateri pa gnjavijo branjevke-dejte bolj zelenga, za solato :o|o:
Paprike: , še posebej tiste makedonske ali južno srbske, 'dugačke', temnordeče, malo finga sira not pa pleh v ror..
...ko dobim vsako poletje žakelj teh božanskih paprik z juga, kupim recimo grojer...si jih pripravim cel pekač...
..nato dvakrat zaklenem vrata, izklopim zvonec,telefon, mobitel, naženem mačko in psico in...
#9
Objavljeno: 25. junij 2004, 12:43
Zanimivo, povem naprejZelenjava iz rodu razhudnikov (krompir, paradižnik, cvetača in jajčevci) vsebuje škodljive snovi, enako kot tobak. Jemlje kalcij in telesno toploto.
#10
Objavljeno: 25. junij 2004, 13:01
RazhudnikiMene pa zanima zakaj so razhudniki slabi?
(paradižnik, krompir, malancani in paprika)
Razhudijo človeka
Je bolj vzkipljiv, jezljiv
torej vplivajo na žolč in jetra in jih najbrž slabijo,
saj se ta čustva pojavijo, ko nekaj ni v redu z omenjenima organoma.
lp, Vojko
Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!
Vojko J Kalan
e: vojko@9zvezd.com
t: @vojko_9ki
t: @vojko629
#11
Objavljeno: 25. junij 2004, 13:25
zanimivotorej vplivajo na žolč in jetra in jih najbrž slabijo,
saj se ta čustva pojavijo, ko nekaj ni v redu z omenjenima organoma.
#12
Objavljeno: 28. junij 2004, 14:48
#13
Objavljeno: 28. junij 2004, 14:58
K. Čapek
#14 Gost_sstane_*
Objavljeno: 28. junij 2004, 15:01
Kdo je reku, da paradajz pa krompir ni dobro jest ? Razhudeni Mick x
#15
Objavljeno: 28. junij 2004, 15:03
K. Čapek
#16
Objavljeno: 28. junij 2004, 15:03
HONORE DE BALZAC
#17 Gost_sstane_*
Objavljeno: 28. junij 2004, 15:05
#18
Objavljeno: 28. junij 2004, 15:06
HONORE DE BALZAC
#19 Gost_sstane_*
Objavljeno: 28. junij 2004, 15:10
#20
Objavljeno: 28. junij 2004, 15:31
hehe
od vseh razhudnikou je DATURA STRAMONIUM (kristavec po domache) she zmeri nartaboljsh
666 zadetih zlomkou....tralala
#21
Objavljeno: 28. junij 2004, 15:34
Razhudijo cˇloveka
Je bolj vzkipljiv, jezljiv
torej vplivajo na zˇolcˇ in jetra in jih najbrzˇ slabijo,
saj se ta cˇustva pojavijo, ko nekaj ni v redu z omenjenima organoma.
ko te nekaj jezi = ti gre na jetra
ko je debata jezna = zolcna debata
bojda narodi s preveliko kolicino uzivanja krompirja gojijo vec agresije v sebi...juzna&severna amerika, zahodna evropa...
hm...je neka logika...ze v imenu.
ne maram dosti razhudnikov naenkrat, res vedno v kombinaciji z zelo jang zadevami...najbrz izbiram po obcutku in je tako ravno prav.
paradiznik brez cebule ni ravno omembe vreden
Kdo lahko spremeni svet?
#22
Objavljeno: 28. junij 2004, 22:44
Ion
#23
Objavljeno: 29. junij 2004, 11:49
paradižnik imam tudi jaz rada, najraje v solati in takjrat ko je sezona zanj, ne nekaj na silo sredi leta. Krompir pa tudi obožujem, mnajraje pire, sem ga pred kratkim spet unega iz vrečke (večina se jih itak zgraža, ampak meni je blazno všeč), pa včeraj sem prvič novega, pečenega . V solati mi je tudi všeč, ali pa samo kuhan s kako črno redkvijo nastrgano, al pa s kislim mlekom. še najmanj sem v bistvu nad pomfrijem nacdušena.
#24 Gost_sstane_*
Objavljeno: 29. junij 2004, 17:03
hjta, sm pa res srečen, da tega sploh ne jem,nikol še, res..(krompir pa ja)HJTA, JEST PA RAVNO NIČ OD TEGA NE JEM, RES
#25
Objavljeno: 29. junij 2004, 17:04
HONORE DE BALZAC
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0