Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Delovanje kalcedona


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
20 komentarjev na to temo

#1 Kalcedon

Kalcedon
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 4. julij 2004, 12:12

Pozdravljeni!

Pred nekaj casa sem kupil kupil kalcedon v trgovini Ahat.Imam namrec problem z jecljanjem in sem nekje prebral, da ta kamen pozitivno deluje zoper to neprijetnost.Kristal je 12 krake oblike na njem je pa neki motiv.Izgleda kot soncek in je namenjen nosenju na verizici.Ta kristal sem potem pustil skozi dan in noc v slani vodi.Nato sem pa ta kristal uporabil in moram reci, da sem zacutil velik pritisk v glavi, kot da bi me bolela glava. Potem sem pa mislil, da tako ucinkuje ta kristal. Nosil sem ga tudi ponoci in moram reci,da vedno ko sem ga imel na sebi, sem imel hude nocne more.Nato sem ga dal ven v naravo za cca 2 meseca in nanj skoraj pozabil. Izpostavljen je bil soncu, dezju polni in prazni luni. Danes sem se ga pa s5 poskusil uporabiti. Moram reci, da sem njegovo moc takoj zacutil in s5 v obliki dokaj mocnega glavobola.Njegovo delovanje mocno obcutim.
Kristal sem namrec tudi oborozil z mocnimi pozitivnimi mislimi in molitvijo.
Zanima me, ce je ucinek glavobola pozitiven, ali je mogoce to delovanje negativnega kristala? Zanima me strokovno mnenje, predvsem pa mnjenja ljudi, ki uporabljajo ta kristal.

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 4. julij 2004, 12:56

Zivjo Kalcedon in dobrodosel! :vio: :palec:
Presenetljivo je tole, tema, pravzaprav, zame - prepricana sem bila, da bom nekaj drugega videla...
Kalcedon namrec velja za zelo blag kamen, blagih in pozitivnih energij, celo dojenckom ne 'skoduje'... in tudi sama imam z njim nadvse dobre izkusnje..
Cudi me, da bi lahko imel tako mocne (in pravzaprav negativne) vibracije in vplive.
Sama imam par kalcedonov, tudi sem jih kar nekaj podarila frendom, znancem, svetovala za izpite ipd. itd. .., pa kolikor sem dobila fidbeka (ga kar dobivam), so bili ucinki vedno izjemno pozitivni in v nobenem primeru taksni kot opisujes.
Ne trdim, da ni nihce kalcedona do zdaj dozivel kot ti, ker tega ne vem, samo pravim, da taksnih izkusenj z njim nimam, kljub temu da sem imela ogromno opraviti tako s samim kamnom kot tudi s stevilnimi 'uporabniki', ki so bili v stiku z njim ali so si z njim celo pomagali..
Tule sem na kratko opisala nekaj njegovih zdravilnih vplivov.

Res vpliva na tele blokade (govora, izrazanja..) in lahko mi pride na misel samo to, da si jih recimo zacel razbijati oz. se je zacel proces samozdravljenja, vendar vseeno se mi cudno zdi, da bi bile reakcije lahko tako mocne...
Morda je bil izpostavljen nekaksnemu sevanju, ko pravis, da si ga nekaj casa pustil nekje...
V tem primeru bi mogoce pozitivno nanj deloval vpliv cadavca (=dimni kremen), ki bi ga za nekaj casa dal v njegovo blizino.

Nic pametnega ti torej ne morem odgovoriti na tole in konkretnega, me pa veseli, ker si podal tole, ker je zanimivo...
Morda, najbrz, pa se v temi pojavi se Nosorog, ki obvlada zadeve, pa morebiti kaj razjasni. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 4. julij 2004, 16:28

Kalcedon. Domnevam, da je kamen v tvoji neposredni bližini ko spiš. Poskusi ga premakniti za 80cm-100cm v neko drugo smer. Mogoče potem ne boš imel glavobolov.

Andres

#4 Kalcedon

Kalcedon
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 4. julij 2004, 18:57

Ne sej ni fora v tem, da imam glavobole ko spim.Zelo mocen glavobol sem obcutil po tem, ko sem ga imel cca 2 meseca zunaj pol milim nebom. Bil je pa na lesu. Ne vem nekako mi cudno deluje. Pa ne vem zakaj. Mogoce ne poznam njegovega delovanja.

#5 Andres08

Andres08
  • D član
  • Št. objav: 1 556

Objavljeno: 4. julij 2004, 19:43

Pojma nimam.

Andres

#6 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 4. julij 2004, 21:56

Da kalcedon deluje nata na takšen način, sta možna vsaj dva vzroka.

Poglejmo si najprej sestavo in energije kalcedona.
- Kalcedon je silicijev dioksid z vključki vode. To pomeni, da je za okoliške energije izredno dovzeten - o spominu vode je bilo govora že v drugih temah na forumu, prav tako tudi o spominu silicijevega dioksida; voda torej okoliške vibracije sprejme nase, silicijev dioksid pa jih trdno memorira.

- Kalcedon je nosilec energij elementov vode in zraka, tvoj primerek pa je oblikovan kot sonček, ki nima z bazičnimi energijami kalcedona prav nič skupnega.

Sedaj pa možna dva vzroka:

1. Sonce (v katerega je oblikovan predmetni kalcedon) je arhetipski simbol in nosilec energij elementa ognja. Arhetipski simboli delujejo na nezavedni ravni ne glede na to, ali jih kdo namerno aktivira ali ne. Na posameznika delujejo v okvirih, v katerih le ta simbol razume. Torej - simbol razumeš, kakor ga pač razumeš, in poreko kristala (kalcedon) deluje nate. Ker pa so v kalcedonu v osnovi povsem drugačne energije, povzroči energijski kaos, katerega posledica je glavobol.

2. Ker kalcedon zlahka prevzema nase okoliške vibracioje, je možno, da se je v fazi izdelave ali kdaj kasneje navzel škodljivih energij (negativna čustva tistega, ki ga je izdelal, prepiri, lahko pa je bil kdo, ki ga je imel v rokah, tudi hudo bolan in so se te energije prenesle v kalcedon).

Lahko ga sicer poskusiš energijsko očistiti, a že sama njegova oblika je "tako mimo", da ti verjetno ne bo v posebno korist.

Še nekaj informacij o učinkih kalcedona:

Tradicionalna uporaba:
Kot tipični kamen energije vode in zraka, so ga čarovniki v 16. stoletju uporabljali pri vremenski magiji in za zdravljenje vseh bolezni, povezanih z vremenom, kot so mrzlica, občutljivost na vremenske spremembe, problemi cirkulacije … Veljal je za kamen govornikov in v ta namen so ga nosili okoli vratu. Nekateri avtorji iz 17. stoletja so ga priporočali za zaščito pred nočnimi morami, a se glede na energije, ki mu vladajo, s tem ne morem strinjati. Njegova nežna energija sicer prinaša miren sen, nima pa zaščitne funkcije.

Uporaba danes:
Predstavlja oba aspekta komunikacije, tako govoriti, kot biti sposoben poslušati. Položen pod posteljno blazino, naj bi preganjal nočne more in strah pred temo. Kalcedon je zelo učinkovit pri astmi, težavah z dihali zaradi pretiranega kajenja, regenerativno pa deluje tudi na sluznico; v ta namen ga polagamo na srčno čakro. Kalcedonov eliksir blaži vnetja, niža krvni pritisk, stimulira tok telesnih fluidov in produkcijo inzulina, tako da pomaga tudi v zgodnjem stadiju sladkorne bolezni. Poleg tega dejansko odpravlja občutljivost na spremembe vremena in deluje ugodno pri vnetjih ledvic, a pri tem ni tako učinkovit kot nefrit.
Bolj se obnese kot kamen za krepitev eteričnega telesa. Kalcedon, velikosti otroške pesti, vzamemo v levo roko, se sprostimo in v telesu ustvarimo občutek, kot da je naše telo na vseh straneh širše za približno 5 cm - občutek zavedanja eteričnega telesa. Takšna krepitev eteričnega telesa je zlasti koristna tedaj, ko zbolimo, kajti ob bolezni daje vranica minimalno energijo eteričnemu telesu, ki v fazi bolezni slabi. Nošenje obeskov iz kalcedona čustveno zmehča in odpira pretirano vase zaprte ljudi ter jih napolni s svetlobo in ljubeznijo do vseh živih bitij. Izboljšuje percepcijo in nam daje vpogled v resnične motive naših dejanj. Programiramo ga običajno proti nočnim moram, pa tudi kot prinašalca sreče in osebnega miru.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#7 Kalcedon

Kalcedon
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 4. julij 2004, 22:41

Hja hvala nosorog. Tvoj odgovor je bil res izcrpen. Zdaj sem pa res v dilemi,ker ne vem ali ta kamen negovat, ali pa se ga naj znebim in poskusim sreco iskat z drugim kamnom ?

#8 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. julij 2004, 00:38

poskusi z drugim kalcedonom xrolleyesx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#9 Kalcedon

Kalcedon
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 5. julij 2004, 08:29

Hm? Kako vam naj povem mojo izkusnjo, da ne bom spadel bedak. Samo mislim,da je moj kalcedom povezan s nekaksno magijo, ki pa po mojem ni bela.Naj vam opisem mojo izkusnjo.Sinoci sem sel spat ob 00.10, ker sem gledal prej film.Kalcedon sem dal pod vzglavnik.Cez nekaj casa mi je nenavadno zacelo razbijat po stanovanju.To sem prestal in me ni prevec vrglo s tira. Nakar sem imel vec nocnih mor z zli duhovi.Ob 3 ponoci, pa sem vzel kamen ven izpod vzglavnika in potem je bilo dobro. Ze pred meseci, ko sem zacel uporabljat kalcedon, sem imel podobne izkusnje, pa sem sklepal, da je to posledica neociscenega kamna, zato sem ga dal ven za cca. 2 meseca, da se popolno ocisti.No sedaj pa ni nic boljse:) Upam,da tole vse skupaj ni zvenelo prevec hecno.
Zanima me, kako se naj kamna povsem znebim, da ne bo imel nikogarsnjega vpliva name vec. Ker js se s tem ne grem vec.Verjetno ima tist simbol gor na kamnu posebno moc, kot je ze rekel nosorog. Podobno je imel Hitler znak na zastavi "nepremagljiv kao", nakar se je izkazalo, da je bil obseden z zlim duhom. Js nocem met z njim nic. Js hocem biti dober clovek.

PS Kristal lahko komu posljem, da ga analizira. Js ga nocem vec. Kdo da vec.... Hecam se.

#10 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. julij 2004, 08:50

Kot pravi Nosorog - ubodi si drugega (kalcedon ali katerega drugega), tega pa nekam zakoplji ali ga vrzi v morje ali reko. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#11 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. julij 2004, 16:28

PS Kristal lahko komu posljem, da ga analizira.

Če ga pošlješ meni, bom oblekel svojo delovno majico z napisom "ghost fucker" (ni zajebancija, res jo mam) in ti kamen očistil.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#12 Kalcedon

Kalcedon
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 5. julij 2004, 20:27

Ej nosorog ti si res pravi mali bog. Se profesionalno ukvarjas z ezoteriko, ali bolj amatersko. Z veseljem bi ti poslal kamen, da ga ti preveris, kako deluje nate. Posl mi naslov na Foximail@yahoo.com. Z veseljem ti ga posljem. Pa lep pozdrav

#13 Kalcedon

Kalcedon
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 5. julij 2004, 20:27

Ej nosorog ti si res pravi mali bog. Se profesionalno ukvarjas z ezoteriko, ali bolj amatersko. Z veseljem bi ti poslal kamen, da ga ti preveris, kako deluje nate. Posl mi naslov na Foximail@yahoo.com. Z veseljem ti ga posljem. Pa lep pozdrav

#14 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 5. julij 2004, 20:33

pravi mali bog :party: :palec:

#15 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. julij 2004, 21:20

pravi mali bog  :party:  :palec:

Počakte d zrastem. Pol boste pa vidl hudiča. :zoro: :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#16 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 5. julij 2004, 21:26

bomo počakal (mamo cajt) ... pa da vidmo :P ;)

#17 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. julij 2004, 21:32

Se profesionalno ukvarjas z ezoteriko, ali bolj amatersko.

Rečva temu polprofesionalno. Tovrstno dejavnost imam registrirano, počnem pa tudi druge stvari. xrolleyesx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#18 Kalcedon

Kalcedon
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 5. julij 2004, 21:42

Fajn to nosorog pol. Kaj poleg tega da ocistis kristal, ga tudi lahko programiras ?

#19 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. julij 2004, 21:47

Lahko.
Bi pa še nekaj dodal k mojemu prejšnjemu postu - se mi zdi da takrat, ko se začneš ukvarjati s temi zadevami v takšnem obsegu, da si finančno odvisen le od njih, rata štala. xrolleyesx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#20 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 6. julij 2004, 06:38

no, končno en pameten :palec: . se čist strinjam. poznam kar nekaj takih primerkov, ki se jim je skisalo. tko, da je rekla ena frendica zadnjič, da imava obe srečo, ker nama ezoterika/alternativa al kar že, ni osnovna dejavnost. x:)x x;)x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#21 Kalcedon

Kalcedon
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 6. julij 2004, 16:02

Hja sej. Veliko ljudi se imenuje za nevemkaksne zdravilce, z razlorgom, da nas uboge nevedneže nategnejo za mastne denarce.Je ze res, da ne mores cloveku soditi po videzu.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0