mi pa porovo juho, goveje zrezke v omaki (zdušila že včeraj), pa svaljke in stročji fižol v solati.
Kaj bomo dons jedl
#12601
Objavljeno: 5. februar 2015, 09:56
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#12602
Objavljeno: 5. februar 2015, 09:58
Kuham ričet.
Ko smo ravno v temi o hrani... Našla knjigi o začimbah in njih zdravilnih učinkih... ŠČEPEC REŠITVE in ŠČEPEC VEDENJA, avtorice so štiri (Sanja Lončar, Sabina Topolovec, Marija Kočevar Fetah in Nadja Baćac). Sposodila sem si ju v knjižnici, vendar sta to knjigi, ki ju moraš imeti doma (prva naslednja investicija za dušo),
Fascinirana in to popolnoma. Kaj vse zmorejo te, od boga dane, rožice... Prava čarovnija.. in se ne čudim več, da so včasih zeliščarice kurili na grmadah...
Če zmorejo samo eno desetino tega kar je opisano... Neprecenljivo. Nekako sem že dolgo prepričana, da sem bila nekoč nekdaj "teta Pehta"...
Dobila za rojstni dan in počasi prebiram.
Tudi sam zelo vesela za to znanje in te knjige
...
danes bo jota.
Krompir domač, fižol domač, nekaj začimb domačih,
zelje kupljeno.
Taka kosila so mi najljubša, pa ni važno kaj je, lepo je kuhati z lastnim pridelkom.
To sezono se morda lotim repe ...
(sneži, jaz bi pa v temi Vrtnarjenje čvekala )
And mean what you say ...
#12603
Objavljeno: 5. februar 2015, 10:19
Sem preverila... Nimam... še....
#12604
Objavljeno: 6. februar 2015, 11:02
Kuham repo in pire krompir. Oboje iz domače zaloge.
Zraven pa pražena jetra...
#12605
Objavljeno: 6. februar 2015, 11:16
Dons dve vrsti ričeta.... eden z dimljenim tofujem, drugi z mrhovino.
Kljub temu, da dve vrsti delam, bosta fanta na koncu rekla, če damo pico v pečico.
A se sploh splača delat?
A ne bi raje noge u luft, pokrit z deko in prebrat eno fajn knjigo. Pa magari Greya.
Life begins at the end of your comfort zone.
#12606
Objavljeno: 6. februar 2015, 11:27
Ja, razumem. Sicer pa, saj se sam kuha večinoma.
Preberi članek od Aliane o sladkorju na prejšnji strani. Sicer potem ugotoviš, da je zelo malo hrane na izbiro, ampak ti da misliti (saj ne, da ne bi vedeli, a prehitro pozabimo).
Danes najbrž riba.
Life begins at the end of your comfort zone.
#12607
Objavljeno: 6. februar 2015, 11:59
Pri nas pa krompirjeva župa z ocvirki
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#12608
Objavljeno: 6. februar 2015, 12:09
Ja. Zakaj pa ne bi bil? Če je lačen, poje vse, če pa ni, pa nič.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#12609
Objavljeno: 6. februar 2015, 12:16
Pozabljaš na dejstvo, da je Razbojnik star komaj 2,5 leti. Tvoj tanajmlajši je pa par let starejši in pozna tut že več fint. Vprašanje, če bo moj, ko bo starejši, še tok neizbirčen pri hrani. Naš jé vse, razen kumine. Zdaj ima neke kaprice, da ne bi solate, pa včasih pečenega krompirje, sam mu ne rata. Pač, sedi dalj časa za mizo, dokler ne poje do konca.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#12610
Objavljeno: 6. februar 2015, 12:26
Se mi je pohan sir zaluštal.
+ krompir + grah&korenje
pa stročji (iz skrinje) v solati.
Dokler ne pride domače meso, ga pač ne bo na mizi.
And mean what you say ...
#12611
Objavljeno: 6. februar 2015, 13:10
Pol pa za vsakega posebej kuham.
Pr nas je veljalo - če ne ješ, že nisi lačen. To še sama sebi rečem, če se kdaj kaj zmišljujem, tega ne bi, pa unga ne bi, pa nč ni za jest... shramba pa polna.
Prav absurdno se mi zdi gledat te male carjeviče, k jim starši tkole strežejo. A boš to jedel? A ne, kaj ti pa skuham pol?
Pa to je šele začetek... tule nimajo tapravih tenisk? Ja gremo pa Koper pogledat, pa če jih ni tam, v Lj, če jih tam nau, pa še v Mb....
Itd
Še dobr da nimam tamalih, to bi blo marš! Leva, desna, leva, desna... !
Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.
Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?
~
This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.
#12612
Objavljeno: 6. februar 2015, 13:42
zajtrk: kisano domače mleko
kosilo: golaž iz govejega srca (domače) s polnozrnatimi testeninami
večerja: gobova juha iz posušenih mešanih gob, krompirja, korenčka in zelene, jabolčni štrudl
#12613
Objavljeno: 6. februar 2015, 14:06
Danes pri nas diši po zelenjavni juhici z ohrovtom, porom, korenjem in krompirjem. Malo kasneje, ko se pikica zbudi pa še ajdovo kašo z gobami šitake in grahom ter skledo zeljne solate.
Sigurno pa danes in v prihodnosti ne bomo zašli v naslednje lokale http://podcrto.si/ze...omanjkljivosti/
Sem isto govorila, da bom mela vojaški kamp, če bodo fantje.
Samo pri hrani sem sama imela kot otrok travme, ker so me silili jest meso, takrat ni bil noben vegi, v šoli v naravi sem npr. 10 dni samo kruh jedla. Tam po osmem letu so mi ga nehali podtikati v hrano in se sprijaznili, da sem čudak. Zato mogoče nočem silit otrok v nekaj, kar jim ne paše. Je pa res, da s tem pa lahko zbrko nardiš.
Moj zarad tega solate videt ne more
#12614
Objavljeno: 6. februar 2015, 21:09
ko boš imela froce, te bojo glih tak motali kot vse ostale ...
Sej jih ne bom imela. In pa ne, ne bi me
(če si pa kdaj slučajno premislim, stopim do astrologa, da mi bo svetoval, kdaj kje in kako se dol dat, da bom rodila prelepo blond punčko modrih oči, pa indigo mora bit)
Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.
Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?
~
This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.
#12615
Objavljeno: 6. februar 2015, 21:30
Silca tole je čisti račun brez krčmarja...
Verjemi
#12616
Objavljeno: 6. februar 2015, 21:30
Sam če je indigo, pol mas še več šans za vrtenje okol prsta, če mene vprašaš
#12617
Objavljeno: 6. februar 2015, 22:39
Kristalni so verjetno ista pašta. Meh, pol pa, če kdaj, bom kar navadnega naročila
Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.
Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?
~
This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.
#12618
Objavljeno: 7. februar 2015, 20:35
Samo pri hrani sem sama imela kot otrok travme, ker so me silili jest meso, takrat ni bil noben vegi, v šoli v naravi sem npr. 10 dni samo kruh jedla. Zato mogoče nočem silit otrok v nekaj, kar jim ne paše.
Live and let live......
Sem enkrat že pisala......otroci so edinstveni.....eden ni enak drugemu.......tudi v družini ne.....in imajo še prirojen feeling, kaj potrebujejo in kaj ne.
Žal starši velikokrat grešimo......
#12619
Objavljeno: 8. februar 2015, 00:21
ojla Lili long time no see
kako se pa to je -zelje in rezanci- kak recept prosim?
puni k***** mam diabet za povišan holesterol, pa kamne, pa cuker pa kaj vem kakih odpornosti pa alergij na snovi za katere še imen ne vem....danes jedli tako kot se zagre
goveja župca, tinstan krompir, solata, meso iz župce, prašička pečenga, francosko solato( ajme kak se že kliče makedonska)
za posladek jabolčni štrudl, ocvrte miške, tiramisu
ni da ni...ker francoska solata ostala- smo delali na grosse- tak da jutri pohamo perje
***
mi zmanjkalo štaub cukra in cukra spljoh- sem v terilniku zmlela rjavega in dodala tapravega ehte čist črnega vanilijeva stroka šok- kak je to bolj dobro Sonnentor ništa ne prodajem samo se duvam in ker poslušam Vodeba, vem , da se to ne sme..ženska se nima kaj duvati- ona mora bit jin-
bemu Pika Nogavičkaki mora vse sama in takoj in je najmočnejša in najjača- pol pa ni čudno da delamo Kekce pa Kosobrine, močnih moških nam treba ni...
mi je te dni preplozalo, da je naslednja sobota pustna- in da mora v tem cajti bit mastno in slastno vsenaokoli- da bomo laže čez postni čas pregrizli
Obečanje ludom radovanje...
#12620
Objavljeno: 8. februar 2015, 11:05
Od četrtka imajo v Hoferju akcijo brezglutenskih izdelkov. Pač če že ne gre brez te hrane, je vsaj GF.
https://www.hofer.si...trtka-12022015/
Life begins at the end of your comfort zone.
#12621
Objavljeno: 8. februar 2015, 12:17
Mi pa danes maščobno sladkorna bomba: fula, ostali morda to poznate kot nadev za kašnate klobase. Krompir in kislo zelje z ocvirki in praženo čebulo. Na vrh pa, snežene kepice. Jaoj, a čem it raje na bližnji hrib, tako kot včeraj? Vendar, sva ob poti nazaj srečala pred hišo sodelavko, dobila domače mesne dobrote in domač vinček. Zgleda, da je pust res mastnih ust
#12622
Objavljeno: 8. februar 2015, 14:30
prav res- itak smo pusti, rodi, sušni- v tošl in v hladilnik
***
prejšnji teden v Mečkatorju- dajali za pokusit prešernov kruh- a la kostanjev med in fige
pa si mislim- vse mam doma, fige še od miklavževega ko jih noben noče gucnit- kostanjev med, ki ga tudi ne marajo- pa sme probali
**sem vrgla v mikser narezane fige, velik zagrabek kostanjevega medu segrela v mleko , 4 velike žlice mastnih domačih ocvirkov, dva naribana krompirja, za ziher še en jajc in iz tega zamesila kruh kot ponavadi- fliknila vse skup v slamnjačo- ma se sploh ne spomnim, kdaj mi je nazadnje tako lepo vzhajal in ratal
je pa res da je bolj za sladico kot pa za s suhim sadjem iz zelhkamre
Obečanje ludom radovanje...
#12623
Objavljeno: 8. februar 2015, 16:51
Ni se mi ljubilo za lonci viset,
zato nekaj na easy, frijulanskega, al kako se že reče
Sedaj grickam različico toasta.
Delam kar v ponvi,
kruh + mlečni namaz + origano
za večerjo (še eno ) pa povabilo na r.d.
And mean what you say ...
#12624
Objavljeno: 9. februar 2015, 08:45
Včeraj goveja juha z zakuho, špageti s česnom, suhimi paradižniki in panceto, mešana solata, za sladico pa vsak eno palačinko (jbg, mi je še od prej ostalo testo).
Danes pa chili con carne z veliko žlico ksl.smetane, zraven pa skleda motovilca.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#12625
Objavljeno: 9. februar 2015, 09:50
zelo kreativno ... hmmm ...
a ti ded še ni spizdo ???
se ponujaš, bi probal kaj eksotičnega
**
danes sarme , šamrole
Obečanje ludom radovanje...
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (2)
Člani: 0 - Gosti: 2 - Skriti člani: 0