to imaš še srečo, če ne dobiš take , ki glih fura presnojedstvo- pol pa grickaš 25 cm korenček
jaa jaaa ... to je samo propaganda ...
ko pa tipček pride pa dobi polento, bučke in ajnpren župo ...
Objavljeno: 9. februar 2015, 10:48
to imaš še srečo, če ne dobiš take , ki glih fura presnojedstvo- pol pa grickaš 25 cm korenček
jaa jaaa ... to je samo propaganda ...
ko pa tipček pride pa dobi polento, bučke in ajnpren župo ...
Obečanje ludom radovanje...
Objavljeno: 9. februar 2015, 18:32
A otroke boste naročali?
Naj bo lep, pameten, priden, igriv, iskriv, malce samosvoj, dobrojed in red naj prinese kar s sabo! Malo po spisku to, al kako?
Poleg kristalnih in indigo se baje dajo še mavrični naročit, samo ne vem no, če ni z njimi še največ dela. Veš kak spekter je to??
Vem zaradi zgodbe lani, ki me je malo v zraku vrgla, da sem šla prav preverit kaj je zdaj s temi otroci.
Itak so pa vsi lepi in fajn...
**************************************************************
Rezanci z zeljem danes drugače.
GF bom začela nazaj furat. Opažam, da mi je brez bolje.
Ja jaz bi tud pa kr neki skoz prihaja vmes, da ne morem. Npr. kolegica prnesla cel zabojnik ovsenega mleka, k ga je nekje dubla in pol kaj naj...
Sem pa vesela, da sem tud mojga dragija vpelala v to, da delamo zdej brezglutenske palačinke. Ravno v soboto smo jih jedli in so ble ene boljših. Do sedaj najboljše. Tanke in slastne. Delava pa prov po enmu receptu k drugač ne rata tko fajn (pa prej palačink nikol res nikol ne bi delala po receptu).
Včeraj goveja juha z zakuho, špageti s česnom, suhimi paradižniki in panceto, mešana solata, za sladico pa vsak eno palačinko (jbg, mi je še od prej ostalo testo).
Danes pa chili con carne z veliko žlico ksl.smetane, zraven pa skleda motovilca.
Cookie si me spomnila na obljubo, da lubiju naredim chili con carne...mislim, da bo ta teden to na jedilniku...tud men ful paše, ga že par let nisem jedla...
***
Za vikend smo kr joto basal in se je kr nismo mogl prenajest, pa vegi kitajca z rižem smo delal...pa domače čokoladne praline in presno makovo rolado z čokolado...rolada je bila res za vse prste polizat
Danes pa bujta repa brez mesa
Objavljeno: 9. februar 2015, 22:45
šamrole so se mi čisto ponesrečile za pojest bodo, sam za kazat pa glih niso ni da ni- to moraš čisto počasi, ne pa sfurjat
*
za večerjo salto mortale brata Jakoba- star recept iz rajnkega pionirskega lista- vsaj to so z veseljem polizali
vlečeno esto, rezine sira , šunka, prelito z bešamelom,zviješ ko jabolčni štrudel, pa spečeno na 250 stopinj, narahlo premažeš z oljem, prešpikaš z zobotrebcem
Obečanje ludom radovanje...
Objavljeno: 10. februar 2015, 15:24
V pečici pečen krompir z zelenjavo in panceto, zraven velika skleda motovilca. Pa za jutri moram pripravit lazanjo z blitvo in ricoto - da bo perajt, ko se vrnemo iz službe.
Objavljeno: 10. februar 2015, 22:13
bogati Edi +kranjska klobasa-šamrole na grosse
*
šamrole sem pa delala sam zato, ker mi je en majster podaril glih pravi fi rostfraj cevi- ker se to tak redko zgodi, sem bila tako v šoku, ko me je vprašal kako dolge rabim - da je bila na delu moja podzavest in sem kot iz topa izstrelila 25 cm
Obečanje ludom radovanje...
Objavljeno: 10. februar 2015, 22:39
Objavljeno: 12. februar 2015, 19:11
Fižolovo solato in ribe. Mal sem grešila-- s krofom.
Objavljeno: 13. februar 2015, 09:31
danes je dan za greh.
Objavljeno: 13. februar 2015, 09:54
za navadni greh ... al za sladki greh ... mesni greh ( s hlačkami ali brez ) ... pa tak ???
en E ti je ušel
*********
mesni burek je že padel, zdaj me še čaka sendvič s pršutom (koruzni kruh pa serrano)
Objavljeno: 13. februar 2015, 12:18
Sej jih ne bom imela. In pa ne, ne bi me
(če si pa kdaj slučajno premislim, stopim do astrologa, da mi bo svetoval, kdaj kje in kako se dol dat, da bom rodila prelepo blond punčko modrih oči, pa indigo mora bit)
javljam se!
ampak po teniske bo pa treba v Koper in to take da ko bo padla komanda marš ena dva, da se svetijo na podplatih.
z utripajočimi lučkami se razume
Objavljeno: 13. februar 2015, 12:20
Jagode so sicer bolj opcija a ne? A kje nej človek dobit to v žabariji? Al pa še hujš - na Dolenjskem? Mimgrede... kolikor imam rada te dolence, ampak ene dobre gostilne nimamo.
Izvorno je ta kupa delana iz citrusov, pomarančni sladoled, pecivo namočeno u limončelotu, pa krhlji pomaranč povrh, zej pa v večini pastičerij delajo tako kot sm napisal.
http://www.gelateria...rad/1_alcol.jpg
Objavljeno: 13. februar 2015, 12:28
Lepih sicilijancov pa ni.
v tej folklorni skupini ne, so pa tipični, za v film
Objavljeno: 13. februar 2015, 12:37
A kje nej človek dobit to v žabariji? Al pa še hujš - na Dolenjskem? Mimgrede... kolikor imam rada te dolence, ampak ene dobre gostilne nimamo.
Lej Ceres, prepriči Cookie da gre z mano v sočeta, dubi mi en plac v Stični in obljubim da odprem taljansko oštarijo tam. Picota vzamemo za šefa šanka.
Objavljeno: 13. februar 2015, 12:39
jst bom sočo za v sočeta!
Objavljeno: 13. februar 2015, 12:44
He, he, dobri plani
Pa ehh, mi delate skomine.
(ne po Siciljancih )
... me kar prime, da bi vzela karto za vlak pa šla malo na potep
... za tolažbo sem šla z google map na en špancir čez Quartieri Spagnoli, Piaza del Gesu ... kot ponavadi ...
Objavljeno: 13. februar 2015, 12:46
Quartiere spagnole se jst spomnim iz Neaplja, a so tudi na Siciliji?
Objavljeno: 13. februar 2015, 12:54
Quartiere spagnole se jst spomnim iz Neaplja, a so tudi na Siciliji?
Na Napoli sem mislila, ja
Sicilije pa ne poznam dobro, bila pred dolgim časom le bolj na kratko doli.
Objavljeno: 13. februar 2015, 13:36
Jagode so sicer bolj opcija a ne? A kje nej človek dobit to v žabariji? Al pa še hujš - na Dolenjskem? Mimgrede... kolikor imam rada te dolence, ampak ene dobre gostilne nimamo.
kako moreš rečt kaj tazga
Kaj v Oštariji še http://www.ostarija.si/ nisi bila?
Objavljeno: 13. februar 2015, 13:39
ocvrte bobe, flancate za glavno jed
**
poobedek krvavice, zelje, pečene krompir za " melšpajz"
Obečanje ludom radovanje...
Objavljeno: 13. februar 2015, 13:46
https://www.google.s...gK&ved=0CCAQsAQ
prosim lepo
sluuuurp
Najlepši vonj ever, ki sem ga kdaj čutila v zraku, je na Siciliji, ko cvetijo agrumi...en takle čas je to.
hehe, meni pa vonj cvetočih jablan v sadovnjaku...če je pa zraven še un iz zgornjega linka,...ja pol se je pa za zmešat človeku
Člani: 0 - Gosti: 4 - Skriti člani: 0