Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Druga plat tm (transcendentalne meditacije)


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
60 komentarjev na to temo

#51 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 1. april 2005, 22:40

<{POST_SNAPBACK}>OK, še malce o tem, a je BV res pravilno razumel Gito. Razumel jo je tako, kot mu jo je razložil njegov učitelj. Njegov učitelj jo je razumel, kot mu jo je razložil njegov učitelj. Njegov učitelj jo je razumel, kot mu jo je razložil njegov učitelj....................in tako vse do samega avtorja. Verjeti to ali ne pa je vprašanje. Ti ne, jaz pa. Pa sva.  xsrcx  no problem.

Me to nspominja na zgodbo o streli, ki je udarla v transformator zraven Francke in njene mame. Potem se je govorilo, da je udarl čist zraven Francke in mame. Nasledni je slišu, da je udarl v Franckino mamo. Nazadne pa so vsi vedl, da je strela udarla v Francko in njeno mamo. Temu se reče, se mi zdi, zakon entropije, al nekaj tacga.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#52 jivatma

jivatma
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 62

Objavljeno: 2. april 2005, 10:17

<{POST_SNAPBACK}>Me to nspominja na zgodbo o streli, ki je udarla v transformator zraven Francke in njene mame. Potem se je govorilo, da je udarl čist zraven Francke in mame. Nasledni je slišu, da je udarl v Franckino mamo. Nazadne pa so vsi vedl, da je strela udarla v Francko in njeno mamo. Temu se reče, se mi zdi, zakon entropije, al nekaj tacga.


Noup, tole pa v prenašanju duhovnega zanja ne bo držalo. Sistem ohranjanja transcendentalnega znanja je zaščiten iz 3 strani.
1. oseba, ki prepisuje, prevaja ali pa komentira nek sveti spis mora biti verodostojen duhovni učitelj iz nasledstva duhovnih učiteljev in učencev in mora biti izurjen na področju ved
2. prepis, prevod ali komentar mora biti v popolnoma v skladu s prepisi, prevodi ali komentarji prejšjih duhovnih učiteljev in utemeljen na podlagi drugih svetih spisov
3. prepis, prevod ali komentar mora biti preverjen in odobren s strani ostali svetih oseb.

Torej bi morala cela vedska književnost in vsa 4 nasledstva učiteljev in učencev krepko šepati, da bi ven dobili iznakažen prevod in komentar Bhagavad-Gite, ki bi bil podan v eni izmed 4 linij. NEMOGOČE!

Opis prenašanja znanja, kot si ga ti podal pa nažalost ustreza načinu prenašanja Jezusovega nauka v Bibliji. Krščanstvo ni imelo takšnega sistema in zato je Biblija krepko mutirala. Žal. Jaz bi osebno zelo rad prebral prvotni Jezusov nauk, pa se je žal izgubil zaradi osebnih interesov cerkvenih voditeljev. Glede Korana pa ne vem. Se še nisem poglobil.

#53 Bostja

Bostja
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 2. april 2005, 14:43

<{POST_SNAPBACK}>Noup, tole pa v prenašanju duhovnega zanja ne bo držalo. Sistem ohranjanja transcendentalnega znanja je zaščiten iz 3 strani.
1. oseba, ki prepisuje, prevaja ali pa komentira nek sveti spis mora biti verodostojen duhovni učitelj iz nasledstva duhovnih učiteljev in učencev in mora biti izurjen na področju ved
...


star vic, ampak na to temo:

A new monk arrives at the monastery. He is assigned to help the other monks in copying the old texts by hand. He notices, however, that they are copying copies, and not the original books.

So, the new monk goes to the head monk to ask him about this. He points out that if there was an error in the first copy, that error would be continued in all of the other copies. The head monk says, "We have been copying from the copies for centuries, but you make a good point, my son."

So, he goes down into the cellar with one of the copies to check it against the original. Hours later, nobody has seen him. So, one of the monks goes downstairs to look for him. He hears sobbing coming from the back of the cellar and finds the old monk leaning over one of the original books crying. He asks what's wrong.

"The word is celebrate not celibate," says the old monk.

#54 jivatma

jivatma
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 62

Objavljeno: 4. april 2005, 16:21

:palec: x:Dx x:Dx

#55 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 17. december 2007, 14:06

Binaural Charles Master datoteke iz predhodnih linkov NIMAJO nobenega binaural učinka:

bitrate je ubogih 32 kbp/s; 12 kHz je absolutno prenizek;

mono v binaural tehnologiji NE funkcionira.

Treba imet file/files v stereu, z ločenima levim in desnim kanaloma.

! Učinek je samo s stereo slušalkami.


Kar se tiče izbora sprostitvene, meditativne prakse, je le - ta prepuščen posamezniku.

Sam NE uporabljam NOBENE.

V mislih si rečem - občutim "Open Heart, Open Head - Odprto Srce, Odprta Glava".

Se poenotim s Prostorom Neskončnosti - Prostorom Tišine.

Postanem Prostor Neskončnosti - Tišine & Epsilon Binaural Sounds hkrati (manj kot 0.5Hz, nižje kot Lower Level Delta frekvence).

Zame je namen meditacije poglobitev notranjega miru,

poenotenja s Prostorom Neskončnosti - Prostorom Tišine ...

(moje izrazoslovje, katerega NE ponujam nikomur).


Na spodnjem nivoju Epsilon frekvenc (manj kot 0.5 Hz) le - te preidejo

v Lambda frekvence (200 Hz) effekt - učinek.

Gama, Lambda frekvence se uporabljajo v vrhunskem športu, pri študiju, ...

Sam uporabljam za vse namene Epsilon frekvence.

Ko sem pred računalnikom, si dam stereo slušalke na glavo od 20 - 120 minut in to je to.

Ali pa se uležem za ta čas.

In se poenotim s Prostorom Neskončnosti - Prostorom Tišine & Binaural Epsilon zvokom.


Happy Relaxation,

Happy Meditation. )
_________

Binaural Brainwave Sounds must be

a stereo with a bitrate at least 192 kbps (better is more)

and frequency rate of 32,000 (32 kHz) and more.


In mono is not any BrainWave effect.

_________

Malce dopolnitev glede na predhodne poste bilo treba naredit;


In da zainteresiran bralec - lajk sploh ve o čem se govori.


Bere naj tisti, kdor hoče.

Komur se ne bere, naj ne bere. )

_________

Types of BrainWaves:

http://www.hypnosis-...brain-wave.html

_________

!!! MP3 compression works by removing high-frequency components from the sound.

Binaural beats are based on two slightly different tones that get mixed inside your brain.

The tones can be, for example, 400 Hz and 410 Hz.

When these are mixed together, the result is a 10 Hz binaural beat.

Thus, there are no high-frequency components present, and MP3 compression has no degrading effect on the output.

As long as the compression is applied to both left and right channels independently (i.e. compression does not mix them together), MP3 compression can be used on binaural beats without problem.


! You can check the results of MP3 compression very easily: if you hear a continuous tone when listening to left and right channel separately, and a pulsating sound (binaural beat) when listening to them with headphones, the output is correct.

_________

Binaural Charles Master

http://www.lunin.net...t...st&p=260010

8. Sep 2004, 12:26, objava #15

Powerslave:

"Tukaj je ena stran, kjer Mojster Charles komponira glasbo, ki vzbuje dolocene valove (alfa, theta, delta). Prav zanimivo je ce znas meditirat in gres od alfe do delte po 2min 'samplih' in slisis (cutis) kako frekvenca pada in ti z njo v globino (ceprav kratko).
Zanimivo bi bilo narociti kaksen CD skupinsko, ker bi potem prislo vse skupaj ceneje in bi si lahko zazgali vsak svojo kopijo. Delta je kar 220$ kar je za enega veliko, za 10-15 ljudi pa malo, je pa res da je za tak globok pocitek potrebno ze nekaj izkusenj (vsaj pol leta redne vadbe TM-a ali kaj podobnega)!!! Theta CD in OM sta bolj poceni. Ostalih zadev je kar nekaj.

Predlogi so dobrodošli


Samples;

! Vzorci so v mono, ... brez binaural učinka:

! 32 kbp/s, 12 kHz, mono (Any binaural effect):





http://www.synchronicity.org/sound/OMPHCD.mp3


OM - delta sample

! 32 kbp/s, 12 kHz, mono (Any binaural effect)

http://www.synchronicity.org/sound/R1CD.mp3

! 200$ za OM - delta je bila absolutno previsoko postavljena cena glede na cenovno - kakovostno ponudbo drugih ponudnikov...

(Hemy-Sinc, Brainwave, ...). In glede na nekatere brezplačne ponudnike z zadovoljivo kvaliteto.


Audio Downloads

http://www.synchroni...-AudioDownloads


http://www.lunin.net...t...st&p=262954

10. Sep 2004, 17:47, objava #23

Nosorog:

"Aha, morda še kaj o valovanjih človeških možganov. Vprašljiva se mi zdi trditev, da je delta raven pot k duhovni rasti, očiščenju in nadnaravnim sposobnostim. Dejstvo namreč je, da je lastna frekvenca zemlje okoli 8 Hz in da lahko pridemo v resonanco z njo (in s tem do odgovorov, skritih v akaši) na alfa ravni. Nekateri raziskovalci pa res menijo, da je moč nekatere človeške funkcije "preprogramirati" na theta ravni. Zato bi - kot že nekje zgoraj pravi Mateja - tudi jaz želel čimveč podatkov (s težo) o prednostih, ki naj bi jih imela delta raven. Dejstvo pa je, da je zavestnpo ne dosežeš kar tako.

Morda bo koga zanimal še tale insert, ki sem ga potegnil iz svoje knjige Holistična radiestezija I:

Glede na to, da se človek zadnja tisočletja razvija predvsem v mentalnem smislu, je zelo verjetno, da se včasih energijski kontakti niso vzpostavljali na alfa, ampak na delta oziroma theta ravni možganskega valovanja. Človeški možgani so namreč sestavljeni iz treh osnovnih delov: debla (»reptilskih možganov«), limbičnega sistema (možganov sesalcev) in neokorteksa. Raziskovalec dr. Paul MacLean, ki jih je zaradi teh treh delov poimenoval »troedini možgani«, ne dvomi, da se je vsak del razvil v različnem evolucijskem obdobju. V prvem obdobju se je razvilo možgansko deblo ali reptilski možgani in ta del imamo enak kot vsi plazilci, zato predpostavljam, da deluje na nižji frekvenčni ravni. Sklepam, da nam ta možganski del omogoča stik z ostanki prvobitnega spomina, ki se v toku evolucije in inkarnacij ni povsem izgubil, zato je zabeležen tudi na fotografiji živega človeka. Ta spomin se poleg tega v prehodu v nove mikroorganizme frekvenčno veliko manj preobrazi.
Če torej želimo s pomočjo nihala najti mrtvo osebo, moramo čim bolj znižati frekvenčno raven naših možganov. Ker je zavestno produciranje delta možganskih valov mogoče le po večletni vaji, se skušajmo pogrezniti vsaj na theta raven.


Doseganje theta stanja

V theta stanje lahko vstopimo s korektno izvedbo vaje za aktivacijo linije hare, ki je opisana v poglavju VII./5., ali pa s posebno tehniko dihanja, ki temelji na tem, da z zavestjo sledimo poti vdiha, s tem »utišamo« misli in počasi preidemo preko alfa v theta stanje.

- Sproščeno sedimo in počasi začnimo s fazo vdiha skozi nos. Vdih s pozornostjo usmerimo proti čelu, od tu ga usmerimo v zatilje, potem pa spustimo po hrbtenici do višine pasu. Ne da bi ga zaustavili, ga od tu preusmerimo v sprednji del telesa, nekako v višino popka, in nato v pljuča, katera z zrakom popolnoma napolnimo. Izdihnemo počasi skozi usta. Dihajmo čim počasneje, a brez napora, in bodimo pri tem zavedni svojega telesa. Na ta način lahko dosežemo globoko theta stanje.


...Kroženje energije pri tehniki, ki sem jo opisal, ravno obratno, kot npr. pri tehniki Mantak Chie, imenovani mikrokozmična orbita. Pri njegovi tehniki je namen vzpostavitev naravnega kroženja energije oziroma na nek način aktivacija telesa, pri tehniki, ki sem jo opisal, pa želimo življenjske funkcije bistveno upočasniti. Ker je prva čakra vpliva na fizično energijo, se je pokazalo, da je bolje, da se jo s koncentracijo sploh ne dotaknemo, zato energijski krog zaključimo prej."


http://www.lunin.net...t...st&p=264872

12. Sep 2004, 20:25, objava #25

Watter:

"Odgovori na nekaj komentarjev:

- glede na namige, da je delta stanje škodljivo (ker je na meji smrti- kaj je smrt?)(ker je pod frekvenco 8 Hz...)- delta stanje moramo ozavestiti! Kolegica, ki ima delta valove, ima verjetno tudi še močne alfa in beta valove.

Zato je najbolje, da zaenkrat še nadalje uživamo hrano in da spimo. )

V delta stanju se približamo energijskem špolju brez materializiranih vzorcev. Energijsko polje brez takih vzorcev ne potrebuje fizične hrane in mrka v nezavedno delto (namen duhovnosti pa je ravno razsvetlitev). Poleg tega so to stvari, ki jih lahko merimo. V ozadju se skriva qi, nemerljiva življenjska superenergija, za njo pa še shen, visokoenergetska frekvenca.
- glede na pripombe, da je s TM možen razvoj, da na nekem nivoju ne potrebujemo več manter: to je O.K. Vendar pa obstaja nevarnost, da vseeno obtičimo v sebi, ker dejansko poniknemo, budisti temu pravijo meditacija, ki vodi v absorbcijo.
- glede pripombe, da je težko doseči stanje brez misli- to je res. Zato je bolje najti tehniko, ki kanalizira močno energijo in v nas kopiči sporočila za energijske akcije. Problem meditacije je, da moramo vendarle iti ven iz svojega ega- prečiščevati se je lažje preko aktivnega kanala.
- eden od takih kanalov je vzpostavljen na Phenomena Academy, kjer deluje mojstrica Aiping Wang. Številne podružnice pa so tudi v Sloveniji (Shen qi centri in Spirala- www.spirala.org). Pri mojstrici prakticirajo mnogi bivši praktikanti Maradžija, TM, hatha yoge in Reikija, in po njihovem pričevanju je metoda Wangove sicer zahtevnejša, vendar tudi uspešnejša."

_________

! Doing It Yourself

There are a number of products out on the market that allow you to create your own binaural beats and record them to sound files.


The good news is that a chap called Jim Peters has developed and made freely available a binaural tone generator called SBaGen. It does everything that any of the retail products do but you have to run it from the command line (Start>Run>Type "cmd" press Enter). You can combine the tones with backing tracks, hypnotic induction tracks, sound effects or generated noise. A great tool if you are stepping into the arena of brain wave entrainment.


Many thanks to the Jim Peters for being so generous with his time and effort. Link to his SBaGen site here.

http://uazu.net/sbagen/


! There are other products that have more friendly graphic interfaces and a few extra features. The two I will mention here are:


Brain Wave Generator

http://www.bwgen.com/


Neuro-Programmer 2.0 (Shareware).

http://www.transpare...om/products/np/



! Neuro-Programmer 2 Home Edition, download

http://www.transpare...wnload_home.php


This is a sophisticated product that allows you to develop quite deep altered states.
create complex layers of binaural tones.
Add voice over suggestions.
Add background music.
Link to sound and light and strobe systems.
Text to speach.
..and a whole host of other features. Visit the web site

for a complete guide to the product.

http://www.transpare...om/products/np/


!Gnaural is a multi-platform programmable binaural-beat generator, implementing the principle of binaural beats:


Download:

https://sourceforge....group_id=149086


More info:

http://gnaural.sourceforge.net/


Audacity

http://audacity.sourceforge.net/

http://en.wikipedia.org/wiki/Audacity

_________

Binaural Epsilon, nizka Delta, Lambda, Gama Meditacija, …

http://www.ednevnik....rgya&e_id=43718


Kontraindikacije

! Psihiatrično zdravljeni, epileptiki naj NE izvajajo delta, gama, ... binaural programa

frekvenc.

! Srčni bolniki naj NE izvajajo delta, gama, ... binaural programa frekvenc.

Oz. naj se posvetujejo z zdravnikom.


! slo-tech debata:

http://slo-tech.com/...m...297&mesto=0


Ko se enkrat funkcionira na Epsilon nivoju vas tudi house - drums elektronska glasba

na za Vas primerni glasnosti. Pri spanju NE moti več. Spite kot dete:


Randy Katana - Spirit Of The Drums - 2007

trance

http://avaxsphere.co...andyKatana.html


Enjoy )

#56 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 27. december 2007, 19:45

O TM sem slišal na nekem predavanju, pravzaprav reklamni predstavitvi te tehnike. Verjamem, da ima pozitivne učinke, je preizkušena in skoraj nima negativnih posledic. Kljub vsemu pa TM najbrž ni za vsakogar. Ima omejen doseg in je primerna za osnovno uravnoteženje človeka, a dokončne razsvetlitve sama zase ne omogoča (vsaj ne sistemsko). Torej ... meni osebno predstavlja zanimiv pojav, koristen za vsakogar, kateri pač ne more ali zmore večjih naporov ali sprememb v življenjskem slogu (dasiravno vsaka duhovna primes življenju prinese neko spremembo).
Da zaključim svoj monolog ... TM je koristna. Gotovo bi bilo na svetu manj sranja (oprostite izrazu), ako bi se ljudje šli TM, puhnili kakšno veselo travico in seksali zaradi ljubezni do življenja za življenje. :2src:
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#57 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 27. december 2007, 21:36

TM Mantre

http://tantra41.mult...otos/photo/6/14

http://tantra41.mult...otos/photo/6/15

http://tantra41.mult...otos/photo/6/16

#58 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 27. december 2007, 21:44

TM iz drugega zornega kota:

http://www.kam.solte...ebf0e4cf280284e

#59 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 27. december 2007, 23:14

Cene so "staaare", zdaj so verjetno druge:

TM 92.000 SIT ( nekje 383 EUR - izpred let)

http://www.tm-drustv...eTM_arhiv/6.htm


TM Meditation Mantras;

TM Mantras - SAVE YOUR DOLLARS!

http://www.caic.org....dda/free-tm.htm


TranceNet: What’s Your TM Mantra Mean?

http://www.trancenet....shtml#advanced


Everything. You Always Wanted to Know about the TM-Sidhis...

http://www.trancenet...secrets/sutras/


The TM and TM-Sidhi Techniques:

http://minet.org/mantras.html


TM's Sidhi Sutras

http://trancenet.net...as/sutras.shtml


Is the TM mantra empowered by MMY, or Guru Dev?

http://www.mail-arch...m/msg92977.html


TM Secret Teachings
http://trancenet.net...ets/index.shtml


The TM Techniques...

http://www.minet.org/


The Steps of Initiation

http://www.minet.org/steps.html


http://www.minet.org/checktoc.html


Checking Procedure

http://www.minet.org/checkinggp.html

http://www.minet.org/checking1.html

http://www.minet.org/checking2.html

http://www.minet.org/checking3.html


http://www.minet.org/mantra-mail.html

#60 crna_puma

crna_puma
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 5. januar 2008, 02:19

Cene so "staaare", zdaj so verjetno druge:
TM 92.000 SIT ( nekje 383 EUR - izpred let)


lol a to so resnične cene ... jah od kdaj je meditacija postala del potrošniškega principa ... svašta ...

#61 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 5. januar 2008, 07:50

Cene v Nemčiji izpred let:

"...Posamezniki zatrjujejo, da TM nima veze z vero, da sami ničesar ne verjamejo, pa vendar se bojijo izdati skrivnostne mantre (v kaj verjamejo, da tega ne izdajo?). Voditelji TM zatrjujejo, da je vsaka mantra za vsakega udeleženca izbrana povsem osebno od TM učitelja, zato naj se ne pove naprej. V javnosti je rajši niti ne omenjajo. Člani poročajo tudi, da ne dobijo nobenih informacij, kako TM funkcionira.

V resnici pa se mantre delijo po starostnih skupinah:
Mantra...........Starost novinca
ING .............. od 4 – 10 let
IM ................ do 12 let
INGA ............ do 14 let
IMMA ............ do 16 let
AING ............ do 18 let
AIM .............. do 20 let
AINGA .......... do 22 let
AIMA ............ do 24 let
SHIRING ...... do 30 let
SHIRIM ........ do 35 let
KIRING ........ do 40 let
KIRIM .......... do 45 let
HIRING ........ do 50 let
HIRIM .......... do 55 let
SHIAM ......... do 60 let
SHIAMA ....... nad 60 let

Cene so določene za posamezne države enako, kar nasprotuje zakonom v USA in Europi.

TM osnovni tečaj ..... standard ..............2.000 € z davkom 2.320 €
.................................družinski ..............3.000 € .................3.480 €
.................................za otroke ............... 400 € ................... 464 €
TM nadaljevalni .......standard .............. 2.000 € ................ 2.320 €
................................družinski .............. 3.000 € ................ 3.480 €
WKI – tečaj..............brez popustov ......4.000 € ................ 4.640 €
TM-Sidhi-tečaj .........1. del (ZRN) .........................................2.320 *
................................2. del (Švica) ........ 4.000 *
* inkluzivno prenočišče
Suma za 1 odraslo osebo je torej: 15.600 €

Takoj po objavi cenika so spremenili „razdelitveni ključ“. Po tem dobijo TM učitelji samo „35 procentov od vsakega neto-osnovnega tečaja kot honorar. TM-učiteljIce, ki imajo na leto več kot 30 začetniških tečajev, dobijo 45 procentov“.

Licenčna cena bazira na temu, da je dal Maharishi vse zadevne izraze zaščititi:
http://www.agpf.de/t...arks1.htm#Liste
S tem je prišel precej v slab glas, sedaj se poskuša tarnati z naravno medicino. Na Socialnem sodišču v Berlinu je potekala tožba, ker se Maharishi poslužuje Ajurvede in „zdravi“ s tem AIDS-bolnike.

------------------------------------------------------------------------------------
Maharishi poskuša vedno bolj pridobiti vpliv na šolstvo in vladno osebje.
Medtem je postal z njegovo znamko ™ eden najbogatejših ljudi na svetu.

USA:
David Lynch poskuša po ameriških univerzah s predavanji ljudi navdušiti za “transcendentalno meditacijo”. Obenem poskuša najti sponzorja, ki bi z dvajsetimi milijoni dolarjev omogočil raziskavo učinkov te tehnike meditacije na študente..."

From:

http://www.kam.solte...ebf0e4cf280284e

Globje in "brezplačne" so zame - za moj pogled audio binaural delta, epsilon
brainwaves ter druge audio, "ne - audio" meditativne prakse...
Prakse "Vipassana koncepta" osredotočene na pozornost - Zavedanje "Zdaj in Tukaj" - brez "alpha, theta drogiranja preko mantre" so zame No 1.
Komu drugemu pa TM mantre, druge mantre mogoče odgovarjajo... )
_________
Binaural Epsilon, Lambda Meditacija - Objava #61
http://www.lunin.net...t...st&p=924512




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0