Makrobiotika
#51
Objavljeno: 18. avgust 2005, 16:46
"Uživanje hrane, ki izhaja iz drugega klimatskega področjane povzroča bolezni in simptome in bolezni tako hitro kot če uživamo večje količine procesirane hrane."
To je najbrž makrobiotična fora?
http://www.altermed....order=0&thold=0
#52 Gost_sstane_*
Objavljeno: 18. avgust 2005, 17:03
#53
Objavljeno: 22. avgust 2005, 17:35
#54
Objavljeno: 26. avgust 2005, 21:18
<{POST_SNAPBACK}>Samo nekaj misli, čeprav nisem strokovnjak, me pa malo zanima tole
Saj jaz tud nisem pa se vseeno pametnega delam
Malo za hec, pozimi bi morali jesti repo, korenje in bobovce.. , mi pa iz Mečkatorja nosimo pomaranče, banane... .
Tole ni noben hec, tako bi moralo bit Dandanes marsikdo nima cajta zajebavat se z ribanjem zelja oz. sploh ne zna. Ljudje imajo rajši stvari, ki so pri roki in so SLADKE. Domači bobovci so pa itak zakon proti celemu sadnemu oddelku v trgovini.
A si kdaj videl, da imajo komercialne banane semena? Nisem jih še opazil ali pa so tako majhna? Pomoje je to vse nekaj križano pa mutirano...
#55 Gost_sstane_*
Objavljeno: 26. avgust 2005, 21:54
#56
Objavljeno: 30. avgust 2005, 10:01
<{POST_SNAPBACK}>Če koga zanima...tule je povezava na online trgovino kalček ...
KALČEK
Super.
Kje se uporablja repicno olje?
#57
Objavljeno: 1. september 2005, 08:19
bolje kila zaseke kot 1g margarine
#58 Gost_sstane_*
Objavljeno: 1. september 2005, 08:54
ampak.....<{POST_SNAPBACK}> margarina je strup.....
bolje kila zaseke kot 1g margarine
#59
Objavljeno: 6. september 2005, 20:00
#60 Gost_sstane_*
Objavljeno: 6. september 2005, 20:25
Margarino, saharin itd, je izumil hitlerjev režim za zadovoljevanje virtualnih občutkov, kako je življenje lepo, zaslužki pa mastni in sladki<{POST_SNAPBACK}>...., ki pa je v bistvu živa kanta za smeti, pa še to slaba
Proti vetru ne moreš sc.t, proti soli pa ne sr.t
#61
Objavljeno: 15. september 2005, 13:58
#62
Objavljeno: 15. september 2005, 14:00
#63
Objavljeno: 24. januar 2006, 18:35
Lani je pa izšla knjiga Aine McAteer: Recipies to nurture. Dobila je tudi nagrado za najbolj zdravo kuharico, sestavljajo jo pa ravno makrobiotični recepti. Knjiga bo na voljo tudi pri nas čez kak mesec.
Lp
#64
Objavljeno: 25. januar 2006, 07:44
Pa še ena se javlja v to temo. Moram tudi jaz malce preštudirat te zadeve pa se mogoče odločit za drastično spremembo v svojem življenju.
Ampak tako drastično?
Ker iz t.i. normalnega prehranjevanja na makrobiotiko je velik korak.
Jaz sem še vedno zelo navdušena nad tem, ampak po pravici povedano, se mi še kar ne preštudirat vsega tega. Ker to vzame res veliko časa, če se hočeš stvari lotit
Vsekakor te pa podpiram, če boš šla v tole
#65
Objavljeno: 5. september 2006, 19:03
Torej tisti, ki se vsakodnevno ubadate z makrobiotsko prehrano....kako pripravljate KAMUT, SOJO, LEČO, KUNAJO, PROSO IN PIRO????
Kakšen recept bi bil zelooooo dobrodošel.
Obstaja morda tudi kakšna dobra kuharska knjiga s tega področja?
Hvala za vsak napotek.....
#66
Objavljeno: 1. julij 2007, 15:26
#67
Objavljeno: 20. september 2007, 09:19
#68
Objavljeno: 24. september 2007, 12:48
#69
Objavljeno: 24. september 2007, 13:12
Čem si iz Ljubjane: v trgovini Kalček v BTC-ju (hala 10 se mi zdi).V makrobiotičnih receptih sem večkrat zasledila pasto miso . A kdo ve, kje se to dobi??
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara
NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI
#70
Objavljeno: 15. oktober 2007, 08:15
#71
Objavljeno: 15. oktober 2007, 10:26
Lahko se jo pusti tudi v vrečki. Sam sem jo imel v hladilniku.
Pred uporabo sem jo raztopil posebej v mlačni vodi. In jo ulil v rahlo vrelo juho. Ene "5" minut pred koncem kuhanja.
1 čajno žličko na 1 - 1.5 litra juhe, ...
Z miso pasto, tamari (shoyu), sezamovo soljo, ... NI za pretiravat.
Zlasti NE s surovim, toplotno neobdelanim tekočim soya sos tamari (shoyu) NE.
Tamari (Shoyu) je drugače na solatah, žitaricah okusna začimba... Menda naj bi pretiravanje NE bilo dobro dolgoročno za kri; krvno sliko (po Michiu Kushiju, ...)
Tako nekako mi rekla Jadranka Boban oz. Zlatko Pejić (Makronova Zg) pred leti... LP
#72
Objavljeno: 15. oktober 2007, 13:35
najlepša hvala za odgovor
#73
Objavljeno: 29. oktober 2007, 14:57
There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.
#74
Objavljeno: 21. maj 2008, 13:56
Dajmo, dajmo!Ali kdo ve kaj o mikrobiotiki?
#75
Objavljeno: 18. november 2008, 14:09
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0