Novoletna okrasitev in dekoracija doma
#51
Objavljeno: 29. november 2004, 17:21
Jaz tudi delam, domače rezance, za tiste, ki vem da jih cenijo, pa raznorazna peciva talam za novoletne praznike. Ker velika večina ljudi ima vse kar si poželijo. Pa kako posebno marmelado.
Letos bo pa najbrž potica z arancini, pa še kaj zraven.
Torej, kmalu bo treba v pekarno Mišmaš
Contesa tudi polna idej in dobrih receptov, le kako ti ratuje obdržati idealno postavo ob takih dobrotah?
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#52
Objavljeno: 29. november 2004, 17:37
HONORE DE BALZAC
#53
Objavljeno: 29. november 2004, 17:41
Jutri bom naredila kokosove kroglice ( prvi recept), da bom lahko nekak stala za svojim receptom
Drugace sem si pa ze sprintala Contesine Mosenjcke s cokolado. Upam, da jim bom kos
Ruby, ideja za kosaro je fenomenalna!
Katere barve so pa letos za okraske moderne?
Marsa, prav si se zapomnila Asc v raku, luna v biku
#54
Objavljeno: 29. november 2004, 17:45
Michelle, seveda, ti bo šlo, saj ni tako zakomplicirano, ko enkrat začneš!
HONORE DE BALZAC
#55
Objavljeno: 29. november 2004, 17:50
Midva sva imela srebrno-modro. Lansko leto sem se pa odločila za udarno zlato-rdečo, tipičen božični kičeraj in mi je prav dobro sedlo. Očitno sem se sprijaznila s svojimi leti in sem začela furat tradicijo
Si pa od vsepovsod prinesem, kak okrasek za novoletno jelko, ki je btw umetna. Nimam srca , da bi imela pravo jelko, čeprav lepše diši in vse.
Lansko leto sem imela temo angelov, letos sem si že nakupila par novih, pa še kakega bom ubodla.
Aja, za Bazar smo delali **božične štumfe**, če ste bolj spretne, jih lahko naredite doma in vtaknete darilca v štumf.
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#56
Objavljeno: 29. november 2004, 17:53
HONORE DE BALZAC
#57
Objavljeno: 29. november 2004, 18:47
Aha, no vidis, moj razvpiti spomin.
Picasso
#58
Objavljeno: 29. november 2004, 19:05
<{POST_SNAPBACK}>Michelle, letos sem videla na TV, ko so predstavljali adventne venčke, so bili okrancljani s krznom. Ampak, tega najbrž ne boš počela.
.
Ne, to nekak ni zame....venckov se se nikoli nisem spravila delat sama.
Men je pa najbolj vsecna srebrno-modra kombinacija, lani smo imeli zlato-rdece... no bomo videli kaj ima mami v nacrtu
Drugac pa tudi mi nimamo prave jelke, ampak eno lusno umetno, ki super zgleda...
#59
Objavljeno: 30. november 2004, 07:27
Okraske pa v glavnem delam sama, lani so bili rdeče-zlati, letos bojo iz slame... čist natur...
Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!
#60
Objavljeno: 30. november 2004, 08:22
Lep dan vam želim, čeprav je tak zaspannnn
#61
Objavljeno: 30. november 2004, 08:28
še enkrat...
#62
Objavljeno: 30. november 2004, 08:39
Samo, zdaj mi nihče več ne pomaga...pa naredim to samo še za naj prijatelje...
Letos sem mal bolj eksotična....sem pripravila chatneye...in limonino marmelado...sam sem marmelado uničila, je trda kot kamen...
Astra
#63
Objavljeno: 30. november 2004, 08:43
Moj ima pa svečke v obliki zlatih zvezdic z bleščeče rdečo obrobo. Je klasičen - vendar ga vsako leto naredim drugačnega. Letos ima veliko drobnih vejic in cvetkov posušene sivke - ful lepo izgleda in nič kičastega.
Smrečica je tudi umetna, že dvajset let uporabljamo izključno umetne, vendar smo si lani omislili eno dvometrsko, tako, da (skupaj s podstavkom) seže do stropa. Lučke na naši smrečici morajo biti v izobilju, letos bodo okraski iz slanega testa, pobarvani zlato in rdeče in "čokolatini". Potem jih pa naš mali hodi dol pobirat.
Lani so ostali samo papirčki, ker ga je ta starejši naučil, kako se pobere čokolade iz papirčkov, ne da bi se to poznalo....
#64
Objavljeno: 30. november 2004, 09:09
kaj pa so to arancini?
Ziher pa letos delam neki od zgornjih receptov Florentinske piškote al pa lace cookije al pa medeno pecivo.. je full fajn kakšne preizkušene recepte probat, pa kar se sestavin tiče je glih taman za božič, mmmnnnnnjjjamm..
Bo kdo voščilnice delal doma novoletne?
Jst mam doma take male školjkice, polžeke z morja, pa hm.. mogoč se bom pa lotila in neki s tem naredla.. novo leto s pridihom morja..
#65
Objavljeno: 30. november 2004, 09:23
Arancinu mi rečemo oranžat, kandiranemu limoninemu olupku pa citronat
#66
Objavljeno: 30. november 2004, 09:50
#67
Objavljeno: 30. november 2004, 09:53
V vsaki večji štacuni, ja, skor ziher..
#68
Objavljeno: 30. november 2004, 10:43
#69
Objavljeno: 30. november 2004, 13:09
HONORE DE BALZAC
#70
Objavljeno: 30. november 2004, 13:43
Contesa
#71
Objavljeno: 30. november 2004, 13:48
#72
Objavljeno: 30. november 2004, 20:49
Malo blešči, ker je črno ozadje,pa srebrn aranžma!
HONORE DE BALZAC
#73
Objavljeno: 1. december 2004, 13:45
<{POST_SNAPBACK}>Hvala Contesa,
tvoj kompliment pa ni kar tako, ko tako dobro obvladaš te zadeve in same dobrote nizaš semle na naš forum
----------------------------------------------------------------------
Darila .....in kako smo se pri nas doma organizirali okoli tega.
December je mesec praznovanj in daril, nekako je to tisti zaključni del leta, ko potegnemo črto in se zamislimo, kaj vse smo doživeli v iztekajočem se letu. Ponavadi se dobimo z osebami in sem spada tudi obdarovanje.
V izogib banalnim darilcem, ki frlijo v smeti ob prvem globinskem čiščenju stanovanja in posledično slabo porabljenemu denarju, ker 'nekaj pa moraš dat iz rok', smo se pri nas doma organizirali drugače.
Sorodnikom (še dobro, da jih je malo ), prijateljem, našemu osebnemu zdravniku, veterinarjem, trenerju in ekipi-športne zadeve, poštarci, pa Možiclju, ki nam kdaj popazi na Velikanko...in tudi tisim, s katerimi smo imeli v iztekajočem letu kakšne posebne stike, sodelovanja...
podarimo našo družinsko kulinarično košarico
Recimo da se priprava začne že konec novembra, ker je izdelava omejena samo na vikende. Kupim košarice in koške, ogromno celofana, trakov , doma imamo čuda flomastrov in drugih 'krancljalnih' pripomočkov
Celo leto hranim majhne vazice od marmelad, katere potem napolnim z mariniranimi suhimi paradižniki v olivnem olju, ki si jih vsako jesen naredimo sami. Potem iste vazice napolnim z domačim ajvarjem, pa vloženimi melancanami... Kupim male delikatesne divjačinske klobasice in jih vložim v olje. Prav tako koščke feta sira, kateremu v olje dodam kup zelišč. Potem naredimo iz celofana podolgovate vrečke, v katere damo doma narejene in posušene rezance, pa kakšnen drugi format paste. Na vrečko nalepimo veliko etiketo, z našim smešnim logotom , navodili za pripravo...dosti heca in smešnic, risbic, dvoumnosti...... In še marsikaj lepo zavijemo in okrasimo z napisi, tudi mini steklenice iz izbranim olivnim oljem, pa domačim jabolčnim kisom...dobra flaška vina .....
Potem se košare z različnimi dobrotami zavijejo v celofan, mašna, naslov in to je to
Rada se pohvalim, ker folk kar čaka našo košarico, ki je res z ljubeznijo narejena.
In še nekaj: sodelovanje pri izdelavi in polnjenju košar prinese še dodatno krasne trenutke in poglablja občutke pripadnosti in naklonjenosti
hudo! fuuul lepo!
sem mislla, da sem js faca, k tud podarim kakšen kozarček marmelade, al pa pecivo al pa kruh, ki ga sama nardim...
bravo, ženske, ful ste hude! kako se potrudite za praznično vzdušje, svaka čast!
js nisem preveč gospodinjski tip (ok, kuham že kr kul, se mi zdi, pečenje pa... ne vem, moke se nekak bojim...), ma bom sprobala kakšen recept! me je že zdej prjel...
evo, še jaz podelim eno idejo, ki morda za do zdaj sodelujoče ni zanimiva (se mi zdi, da ste bolj fine gospe ), mogoče pa komu prav pride:
jaslice sem lani naredila iz polen, oblečenih v krpe blaga. rabiš torej nekaj polen, (ki bodo telesa marije, jožefa, baby jezusa in ostale druščine) biti morajo ravno odrezana, da stojijo na podlagi. starim oblekam odrežeš rokav, hlačnico, ovratnik... sledi nekaj šivov, kakšen gumbek tu in tam in haljice ter kapice so narejene. čist simpl, izpade pa kar simpatično.
#74
Objavljeno: 1. december 2004, 13:51
Se Mitja (!) je danes zagledal samo naslov, pa je rekel, o kul...
Potem pa recem, cak mal, to se ni vse, glej to, bajadere, rafaeli, fileji, silvestreski pogrinjski pa tak, je rekel sam, o, kul, bomo dal link.
najbrz z osrednje strani al pa od kod...
Tko da - se naprej piste tole pa upam da bo cimmanj zgolj cvekanja tule.
Picasso
#75
Objavljeno: 1. december 2004, 14:10
Iz čisto navadnega piškotnega testa spečemo zvezdice, potem pa naredimo iz beljaka, mletega sladkorja v prahu in dodatkom barvila za torte premaz in vsako zvezdico po vrhu premažemo. Lani smo imeli same svetlo modre in bele zvezdice, z okusom po cimetu in vaniliji. V piškotno testo lahko dodamo mlete lešnike, v kavinem mlinčku zmleto kokosovo moko, mandlje,...
Ti piškotki so dobri zato, ker jih lahko hranimo dolgo časa in zelo prav pridejo po Novem letu, ko se nam nič več ne ljubi (vsaj meni), obiski pa se komaj začnejo...
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0