Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Samospostovanje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
336 komentarjev na to temo

#51 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 27. november 2004, 01:23

<{POST_SNAPBACK}>Ulizavat se znaš pa dobr.


emanuel, malce pogan jezik mas za enega '' ljubecega '' vernika, bog ti to ne bo zlahka odpustil. xDDx Saj si prebrao kaj sem pisala o skritem napuhu, a ne ? Tisti zahrbtni je bolj strupen, kot odkriti napuh. xDDx xDDx xDDx

No, kako vem da je Marsin Saturn v Vodnarju izkusan in zrel ? Lepo, cutim ga energetski na svoji Veneri in mi je vsec da se od taksnega Saturna nekaj naucim.

Kje pa je tvoj in v kaksnem je stanju, mogoce se tud od tebe kaj naucim ? :vragec: x;)x Seveda, z mano moras bit potrpezljiv, ker drugace enostavno ne gre ! xDDx

#52 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 27. november 2004, 01:30

[quote name='coccinelle' date='26. Nov 2004 ob 19:57']
<{POST_SNAPBACK}>

Na primer, avtoritativna, represivna vzgoja zlahka ubije duh v bistrem, zvedavem, a izredno občutljivem otroku z izrazitim čutom za pravičnost in težnjo po svobodi. Tak otrok hrepeni po toplini, želi si pohvale, a vse, kar dobi, je zavrnitev in kritika. Zbegan in ranjen sploh ne ve več, kaj dela prav in tako se vedno bolj zapira v svojo lupino... ne pusti nikogar blizu, ne zaupa nikomur, ker se boji ponovne zavrnitve... in tako obtiči v začaranem krogu, nezmožen izkoristiti svoje potenciale...

quote]


xscratchx :OoO:
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#53 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 27. november 2004, 01:35

<{POST_SNAPBACK}>Plemenita stvar je vedno tudi skreomna. Zlato se enkrat očisti, pa se dolgo sveti. Svinec pa je treba stalno čistiti. Plemenita vinska trta uspeva tudi na revnih tleh, trnje in osat pa se vedno zarasteta na najboljših tleh. Domače živali so redko požrešne; volki, hijene in šakali pa bi vedno žrli.


emanuel,
tud Hitler je delio ljudje na '' plemenite '' in '' neplemenite '', vsaki napuhani tiranin na tem svetu to dela in to je navaden nehumani, zgreseni dualizam. Vsako clovesko bitje je v potencijalu plemenito in tudi ni volki, ni hijene niso zlobni kot jih ti predstavljas - so namrec zivalce, ki zivijo po naravnih zakonih, v naravi. Pa volki so tud pred izumretjem v Europi, ker jih neumni ljudje pobijajo kot smeti. Enostavno sem taka oseba da bolj ljubim kaksnega volka, sakala in hijeno, kot hinavsko podobo boga inkvizitorja in njegove sluge in robove. xDDx

#54 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 27. november 2004, 09:25

Mislim, da se samospoštujem x^x , čeprav bi se še lahko dost bolj, ne maram pa napuha oziroma ljudi ko jim je to v ponos, lp, B. x;)x

#55 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. november 2004, 10:55

<{POST_SNAPBACK}>Ulizavat se znaš pa dobr.

A zato, ker omeni mojo zrelost?
Stardragon se mi ne rabi tule javno 'ulizovati', ker sva v kontaktu - kot dve urednici vecjih portalov - ze kaki dve leti (lahko pogledas datum njene vclanitve, ceprav res sele kaksen mesec intenzivneje sodeluje). In po mojem ni nic narobe, ce me dozivlja zrelo.
In tudi nic narobe ce ima kdo spostovanje do izkusenj in zrelosti.

To da pa zadnje cajte se skoz naprej mece, da se nekdo pirlizuje, zgolj ker se denimo strinja z mano ipd., pa mi je ne samo otrocje, pac pa tudi se kaj drugega.

Vsi forumovci lahko operiramo s podatki, ki nam jih javno zaupajo drugi forumovci ali kdorkoli.
In ce dobimo o nekom nek vtis, ga pac imamo in vcasih v kontextu podamo.

Po mojem te tako pa tistole mnenje nekje o meni, da sem arogantna in podobna mnenja ne motijo tako zelo... to pa je najbrz kul, da si clovek misli - se vsaj ne prilizuje.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#56 daphnis

daphnis
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 18

Objavljeno: 27. november 2004, 11:57

Živijo,

mislim, da če se človek samospoštuje, še ne pomeni, da je samozavesten, in obratno. Sta pa obe lastnosti izredno pozitivni, samozavest seveda do neke meje, kadar ima za družbo znanje in sočutje.
Samovšečnost pa mečem že v isti koš s sebičnostjo, egoizmom, napuhom, prevelikim ponosom, poveličevanjem samega sebe.

#57 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. november 2004, 12:07

Hmmm... ja, najbrz, ce bi samovsecnost stopnjevali... sama po sebi se mi niti ne zdi spet tolk slaba... res pa da ji vedno nekako pripisujemo negativen pomen...
Pravzaprav je tako tudi s samozavestjo... vsi zivi sistemi, religije... ucijo o poniznosti... in vendar je to najtezje osvojiti.

pa smo spet pri samospostovanju; npr. tu na forumu lahko dobro vidimo; nekdo misli, da je samospostovanje to, da 'se ne pusti' - ker se pac spostuje.
Za nekoga pa je samospostovanje, da (od) pusti (od sebe) in da se z nicemer ne vznemirja.
Samozavest pa je v bistvu preprosto zavedanje svoje vrednosti. Sebe.
Cist kul, a imamo raje, da z nami pometajo?
Potem pa pride do catcha - zacnemo ravnati v obratno smer - pa v tem morda kdaj tudi pretiravamo.
Tako kot povsod je nekako point najti pravo mero. :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#58 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 27. november 2004, 12:07

Meni je zanimivo malce raziskat arhetip Luciferja, ki je menda bil simbol '' napuha '' - a je mogoce ta groza od napuha v nasi druzbi na nek nacin vcepljena od strane cerkve, da bi ljudje bili cim manj ozavesceni in pogumni, te da bi cerkev z njimi lazje vladala in manipulirala ?

Pa tist Lucifer sploh ni bil nekaksen '' hudic '', temvec rimsko pogansko bozanstvo jutarnje zvezde. A mit iz Biblije o '' padlem angelu '' je ena pravljica za '' poredne '' otroke in nacin da se cloveku simbolicno pove da je takoimenovani '' dobri '' bog njegov gospodar, sodnik in rabelj. xDDx xDDx

Napuh mnogi enacijo z samozavestjo in mnogi se bojijo napuha v sebi, ampak je to ena cist navadna cloveska lastnost kot vsaka druga lastnost in da se odpraviti z zavedanjem, te sazrevanjem - ni nekaksna peklenska '' hudiceva rabota ''. xDDx xDDx

#59 bigm

bigm
  • D član
  • Št. objav: 907

Objavljeno: 27. november 2004, 12:24

Daphnis, kaj pa ti pojmuješ kot "samozavest"?

Zame je samozavest enopomenka s samospoštovanjem. Samovšečnost je pa seveda že nekaj povsem drugega in spada med negativne lastnosti.


Če imaš dovolj samospoštovanja, imaš tudi toliko samozavesti, da poveš svoje mnenje in se ne bojiš, "kaj bodo drugi rekli". Ti "drugi" imajo vso pravico misliti drugače, vendar, če imaš zadostno mero samospoštovanja in samozavesti, se ne boš bala svojega mnenja soočiti z mnenjem koga drugega.

Skromnost je bila v enem od zgornjih postov povsem drugače razumljena, kot pa jo razumem jaz. Moje pojmovanje skromnosti je, da ne glede na položaj, ki ga imaš v službi ali družbi, spoštuješ kot enakega vsakega drugega, ne glede na to, kakšen položaj ima le-ta. SAmospoštovanje in samozavest pa pomeni, da ne glede na morda višji ali visok družbeni ali službeni položaj drugega, le tega obravnavaš kot sebi enakega in se do njega ne obnašaš kot žolca. Jasno pa seveda je, da moraš v službi izvrševati naloge, ki ti jih da nadrejeni. Vsi pa najbrž dobro vemo, kaj je izvrševanje službenih dolžnosti, kaj pa je "vritlazništvo". Tak "vritlaznik" gotovo nima dobre samopodobe, samospoštovanja ali samozavesti. Izberi izraz, ki ti je najbolj po godu.
Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

#60 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. november 2004, 12:34

BigM, :palec:
(* pa Zivjo! :vio:, te ze dolgo nisem videla).
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#61 bigm

bigm
  • D član
  • Št. objav: 907

Objavljeno: 27. november 2004, 13:11

Marsa, živjo.

Včasih sem malo len, potem pa se spet malo oglasim na LF.

Zanimivi sta z Zvezdno zmajčico. Nobenih konkurenčnih bojev, ampak prav dobro sodelovanje. Bi rekel, da sta kar obe dovolj samozavestni in se zavedata, da vama tak odnos lahko samo koristi. Obema :palec:
Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

#62 daphnis

daphnis
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 18

Objavljeno: 27. november 2004, 14:03

Samozavest je zame prepričanje o lastni sposobnosti, znanju moči kot samozaupanje. Nasprotno od tega pa samozatajevanje.
Če človek spoštuje samega sebe, še ne pomeni, da je samozavesten. Po domače, da si upa. Sama sebe spoštujem, mi pa manjka samozavesti. Npr. ogromno politikov je izredno samozavestnih, ne verjamem pa, da večina od njih spoštuje same sebe. Res pa je, da samozavest in samospoštovanje prideta do izraza, kadar delujeta z roko v roki.

#63 blackie

blackie
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 274

Objavljeno: 27. november 2004, 16:36

<{POST_SNAPBACK}>Samozavest je zame  prepričanje o lastni sposobnosti, znanju moči kot samozaupanje. Nasprotno od tega pa samozatajevanje.
Če človek spoštuje samega sebe, še ne pomeni, da je samozavesten. Po domače, da si upa. Sama sebe spoštujem, mi pa manjka samozavesti. Npr. ogromno politikov je izredno samozavestnih, ne verjamem pa, da večina od njih spoštuje same sebe. Res pa je, da samozavest in samospoštovanje prideta do izraza, kadar delujeta z roko v roki.


xyesx xyesx xyesx
Če hočeš najti zaklad, bodi pozoren na znamenja. Bog je v svet zapisal pot, ki ji vsak od nas mora slediti. Vse, kar moraš storiti, je to, da prebereš, kaj je zapisal tebi. P. COELHO

#64 bigm

bigm
  • D član
  • Št. objav: 907

Objavljeno: 27. november 2004, 17:42

Daphnis, pa si ti prepričana, da so ti politiki res tako samozavestni?

Da ne gre morda le za zunanjo podobo in da z igrano samozavestnostjo prikrivajo svojo zelo nizko samopodobo?

Kako pa je s tvojim samospoštovanjem, ko pa se bojiš javno nastopiti s svojim mnenjem? Bi rekel, da tvoja samopodoba le ni tako v redu?! Če bi o sebi imela res tako dobro mnenje, potem bi povsem samozavestno tudi nastopala.
Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

#65 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 27. november 2004, 17:47

<{POST_SNAPBACK}>Daphnis, pa si ti prepričana, da so ti politiki res tako samozavestni?

Da ne gre morda le za zunanjo podobo in da z igrano samozavestnostjo prikrivajo svojo zelo nizko samopodobo?


:vragec:

che bi to drzhal....ne bi ROP take surle okol vlachu

666 zlomkou...tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#66 daphnis

daphnis
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 18

Objavljeno: 27. november 2004, 18:16

Ja res je, moja samopodoba le ni tako bleščeča, nikoli nisem rekla, da je. Spoštujem pa samo sebe predvsem zaradi dobrih odločitev, ki sem jih v preteklosti sprejela, in ki so zdaj obrodile sadove. Pa vendar, še ne vem vsega, veliko je še pred mano, veliko ljudi ve več od mene, zato glede nekaterih stvari pač ne morem biti tako samozavestna, da bi glasno povedala svoje mnenje, saj lahko usekam čisto mimo. Zato raje sedim zadaj, aktivno poslušam in kasneje pretehtam slišano. Stvari skušam videti z vseh zornih kotov, ne samo subjektivno, v skladu z mojim prepričanjem. Meni daje samozavest vedenje o določeni stvari, če vem o čem govorim, takrat naglas to tudi povem.
Pri politikih pa samospoštovanje in samozavest ne gresta skupaj. Vseeno pa so morali biti samozavestni, da so prispeli tja, kjer so. No ja, bolj ambiciozni, pa vendar.
Ropu se je samozavest malce omajala. Moč ti dajejo ljudje, ki te spoštujejo in cenijo. Njemu pa je ta procent upadel.

#67 Sati

Sati
  • D član
  • Št. objav: 1 453

Objavljeno: 27. november 2004, 19:48

Skromnost ni odraz sivine. Ali nepomembnosti. Je način življenja.
Jaz nisem skromna. Sploh ne. Vsaj ne na način,kot si radi predstavljamo x:o)x
Samo potrebe po temu, da bi s tem, kar imam, dokazovala to kar sem, nimam. Stardragon je to prevedla v skromnost, in to v tisto skromnost, ki je ona sama ne odobrava....O.k. Tudi prav.... x;)x
Imam pa vse tisto, kar mi lepša dan. Privoščim si vse tisto, kar se mi zdi, da potrebujem. Tu si pač privoščim tehten premislek, ker mi to narekuje moja Saturnovska (Stardragon :eek: x:Dx ) narava, vendar se nobeni stvari, ki mi kaj pomeni, ne odrečem....
Sem kar sem. Pa še všeč sem si povrhu vsega. Tudi svoje napake imam rada in jih bom imela še raje, ko ne bodo več moje... x:Ix

bigm :palec:

#68 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 27. november 2004, 19:56

<{POST_SNAPBACK}>A zato, ker omeni mojo zrelost?
Stardragon se mi ne rabi tule javno 'ulizovati', ker sva v kontaktu - kot dve urednici vecjih portalov - ze kaki dve leti (lahko pogledas datum njene vclanitve, ceprav res sele kaksen mesec intenzivneje sodeluje). In po mojem ni nic narobe, ce me dozivlja zrelo.
In tudi nic narobe ce ima kdo spostovanje do izkusenj in zrelosti.

To da pa zadnje cajte se skoz naprej mece, da se nekdo pirlizuje, zgolj ker se denimo strinja z mano ipd., pa mi je ne samo otrocje, pac pa tudi se kaj drugega.


Jah. Za Stardragon skromnost ni kaj vredna. Z izjemo Marsine skromnosti. Razumem pač kakor rozumem. In tud napišem tako kot razumem. Če je pa temu tako, me tud obsojati ne moreš.

Kar pa se zrelosti tiče, je pa jasno, da skromnost lahko pride samo iz zrelosti. Lahko je samo tam, kjer ni skoposti, pohlepa, nečimrnosti in napuha. Kar pa je tudi zrelost.Skromnosti, ki izhaja iz prizadetosti, ni. To je zefrustriranost.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#69 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 27. november 2004, 20:14

<{POST_SNAPBACK}>
Po mojem te tako pa tistole mnenje nekje o meni, da sem arogantna in podobna mnenja ne motijo tako zelo... to pa je najbrz kul, da si clovek misli - se vsaj ne prilizuje.


A mislš tisth 6-8 negativnih lastnosti. Dlakocepska, tečna in podobno. In zakaj naj bi ble negativne. Odvisno je od tega, na čem stojijo. Če se hoče nekoga zaj... , ja , pol so negativne. Če pa se hoče nekomu s tem pomagat, pol so pa pozitivne. Sama dobr veš, pr čem si, pa tud večini na tem forumu je to jasno. Je blo vidno že iz konteksta pisanja. Jez tega nism razumu negativno in mi splih ni jasn, zakaj si napisala negativne lastnosti.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#70 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 27. november 2004, 20:24

<{POST_SNAPBACK}>
Napuh mnogi enacijo z samozavestjo in mnogi se bojijo napuha v sebi, ampak je to ena cist navadna cloveska lastnost kot vsaka druga lastnost in da se odpraviti z zavedanjem, te sazrevanjem - ni nekaksna peklenska '' hudiceva rabota ''.  xDDx  xDDx


Napuh in samozavest sta dve čist različne stvari. Samozavest pomeni zavedanje samega sebe. Res je, da se da napuh odpravt, ampak zlo teško. Zavedanje odpravi napuh, ampak napuh preprečuje človeku zavedanje. To je začaran krog. Tisti, ki se napuha bojijo, so že na dobri poti. Ker napuh vedno rodi zlo.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#71 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 27. november 2004, 20:30

<{POST_SNAPBACK}>Napuh in samozavest sta dve čist različne stvari. Samozavest pomeni zavedanje samega sebe.


In kje si ti - ali si samozavestan, ali samovsecan, ker menis da si blizje bogu kot ostali ? xDDx

#72 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. november 2004, 21:11

<{POST_SNAPBACK}>Jah. Za Stardragon skromnost ni kaj vredna. Z izjemo Marsine skromnosti. Razumem pač kakor rozumem. In tud napišem tako kot razumem. Če je pa temu tako, me tud obsojati ne moreš.

Kar pa se zrelosti tiče, je pa jasno, da skromnost lahko pride samo iz zrelosti. Lahko je samo tam, kjer ni skoposti, pohlepa, nečimrnosti in napuha. Kar pa je tudi zrelost.Skromnosti, ki izhaja iz prizadetosti, ni. To je zefrustriranost.

Oj, saj nic ne obsojam, prav vsec mi je, da si to napisal, ker me zanima.
Sem ze v parih komentarjih zaznala, da Stardragon deluje malo posebno na ljudi...
le da tam, kjer tud jaz sodelujem, se mi ni zdelo 'nic takega'... a morda kje laufa socnejsa debata, pa kaj zamujam.
ko pravis, da za Star skromnost ni prevec vredna.
Nisem tega opazila, sem pa v teh parih temah opazila, da je zelo samozavestna, radovedna, pogumna itd. To mi je kul. :palec:

Sploh mi je vedno kul, ce kdo suvereno nastopi, misli s svojo glavo (brez da bi bil prehrupen do motecega za druge). :vio:

Ko sami o sebi recemo kaj jaz vem, sem dober clovek, morda to izpade bedasto, samovsecno in samopomembno, prepotentno...
ko sem tam nerodno rekla, pa sem prec dobila servirano... vendar pa - zagotovo jasno ne mislim o sebi, da sem slab clovek, niti ni za to nobene osnove...
Dober kao - bodo pa sodili drugi.
Kaj pa ce ne vidijo vse slike?
zakaj ne bi sam stekal, cenil svoje vrednosti?
zakaj je treba da mi najprej nekdo prikima, da moje mnenje nekaj velja?
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#73 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 27. november 2004, 21:39

No, mogoce bi jaz tud emanuelu dala kaksen kompliment, ce bi ga bolj spoznala, ampak kaj morem ce mi se emanuel noce razkriti - samo o bogu pripoveduje ! xDDx Mogoce je premalo samozavestan ? Jaz tako vcasih delujem na nekatere moske, enostavno se ustrasijo, ampak jaz im nocem nic hudega ! Saj ljubim pridne in verne moske angelcke, zelo ! x:o)x :vragec: x:o)x

#74 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 27. november 2004, 23:30

<{POST_SNAPBACK}>Zanimivo se razvija diskusija. :palec:


Namrec, skromnost po meni ni lastnost ki bi bila posebaj vredna


Marsa, a sem mogoče narobe razumu ta stavk zarad jezikovnih ovir.

To temo je popravil/a emanuel: 27. november 2004, 23:35

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#75 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 27. november 2004, 23:35

<{POST_SNAPBACK}>Marsa, a sem mogoče narobe ta stavk zarad jezikovnih ovir.


emanuel, nisi mi odgovoril kaj si ti - ali si samozavestan, ali si napuhan zarad tega ker menis da boga za brado drzis ? xDDx x:o)x xDDx




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0