Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ali se ljubimo?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
278 komentarjev na to temo

#1 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 22. maj 2002, 01:00


Vsi tezimo k ljubezni, zdravemu medsebojnemu odnosu in da bi to dosegli se vedno osredotocimo na druge, ter iscemo njihove napake in nato potem analiziramo, zakaj se pojavljajo tezave. Poiskusamo spremeniti druge, da bi bile resene nase tezave. Kot je ze Marsa napisala v enem clanku.. to ne bo delovalo.
Osnovno vprasanje je, ali ljubimo sebe, ali cenimo sami sebe, ali smo mnenja, da smo vredni ljubezni, spostovanja, in vsega najboljsega??

Stvar je preprosta..
- Ce ne ljubis sebe, na mores ljubiti drugih
- Ce ne cenis sebe, ne mores ceniti drugih
- Ce ne zaupas sebi, potem ne zaupas drugim
- Ce o sebi nimas najboljsega mnenja, ne mores ga imeti o drugih
- itn...

Najlazje je za vsak problem obtoziti drugega in vzroke iskati v drugih. Ampka je nemogoce, da je za kakrsen koli problem kriv kdo drug. Vedno je problem v nas samih, nikoli kje drugje. VEDNO JE POTREBNO ZACETI PRI SEBI! Ko spoznamo sebe, potem lahko gradimo odnose in se spuscamu v parterstvo in vse se zdi lahkotno kot igrica..

Ta tema ima 2 vprasanja?

KOLIKO SE LJUBIMO?

ALI PRI VSAKI TEZEVI POGLEDAMO NAJPREJ VASE IN POISCEMO VZROK V SEBI? Ali smo sposobni razumeti, da ni kriv tisti, ki nas je "udaril"?


Tjazy



*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. maj 2002, 01:00

Tjazy - fino temo si tule odprl - največ težav (še posebej teh, ki so povezane z medsebojnimi odnosi) je ravno v tem - v poizkusih, da bi spreminjali druge.

Ko sem gledala v karte na 090, sem večkrat slišala tožeče besede, ki so se nanašale na partnerski odnos: "jaz bi samo rada"... ! Vedno sem najprej poslušala in razumela, ko pa je oseba vendarle nenehno ponavljala, kaj samo bi ona rada, pa sem je nenadoma bila sita in dejala: "Gospa, ampak a ste se kdaj vprašali, kaj bi ON rad?! :))

Ko tožeče nekoga gledamo, on me more štekati, kaj je v naši glavi in kaj bi mi radi. In če bi radi nekaj in je to povezano z njim, mu to preprosto rečemo.

Izgogibajmo se besed in očitkov, kot so: Vedno (vedno to narediš tako - torej narobe), Nikoli (nikoli ne narediš ničesar prav) ipd..

Ne tekmujmo v svoji glavi z njim in se ne prerekajmo, tudi če smo z verbalnim že prenehali - prenehajmo tudi v glavi in mu namesto tega pošiljajmo dobre, ljubeče in pozitivne misli.

Ko mi je kdaj kdo šel še posebej na živce, sem se morala prav prisiliti, a sem vednarle raje zanj molila oz. mu pošiljala dobre misli.
Ne iz kakšne posebne plemenitosti - meni je bilo lažje - na ta način sem dala to s svojih ramen. Kolikor je v moji moči, naredim, dam od sebe, se prilagodim, sprejmem, razumem, odpustim, kar pa je od tam naprej za to osebo (kaj potem ona z vsem tem naredi), pa jaz nimam več vpliva oz. to ni več v moji moči.

MI si nekako predstavljamo, kaj bi on sedaj ali pač kadarkoli moral narediti. On bi moral to, ta bi moral ono... Zakaj? Kdo to pravi?
Kaj pa - če je z nami kaj narobe? Ko nam bo on podobno poočital, se bomo skregali in ne priznali, da sami nimamo prav ali da bi se ravno mi morali spremeniti in bi pač egoistično hoteli še naprej gledati iz (samo) svojega zornega kota.
Toda - resnici sta vsaj dve - če sta dva.

Ali se ljubim?
Po mojem se skozi vse življenje učimo nekako vzljubiti sebe - takšnega kot smo.
Jaz ljubim človeka v sebi - fascinirana sem nad človekom v sebi. Koliko lahko prenese človek, koliko jaz lahko prenesem. Kaj sem že vse in kaj vse še bom? Kako naivna sem bila kot majhna punčka... pa kako modra... Duhovito pa se vidim tudi, kakšna bom, ko bom stara.
To, da mi je dano, da živim, me navdaja z neizmernim veseljem, pa čeprav se sliši kot fraza in patetično.
A je res.
Vesela sem, da živim, vsakič znova se spomnim na to, včasih me kaj drugega na to spomni, in če je tako, mislim, da to pomeni, da se imam tudi rada. Če imam rada življenje, imam rada sebe - in obratno.
Ja - ljubim se.

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 24. maj 2002, 01:00

Ja res je. Kolikor ljubimo druge toliko ljubimo sebe.

Najboljše in največje ogledalo so partner in otroci. Ko vidimo napake in tudi lepe lastnosti v drugih pravzaprav vidimo svoje napake in lastnosti.

andrej

#4 afrodita

afrodita
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 26. maj 2002, 01:00

Dobro vprašanje Tjazy ... ali se ljubiš....kaj pomeni ljubiti se? Privoščiti si vse kar ti srce poželi ali znati reči tudi NE, ...... pogledati na dolgi rok kaj ti neka stvar prinese in reči NE, pa čeprav se zdi ta stvar ta trenutek še tako omamna.....ali boš kot razvajen otrok planil po omamnih bonbončkih (beri ženskah) in jih mlatil (beri podiral) dokler ti ne bo slabo ali dokler ti celo ne poči želodec (beri dokler ne dobiš AIDS) Narava nas sama opazarja na naše napake!!! Bravo Onewa! Všeč mi je tvoje razmišljanje in popolnoma se strinjam s tvojimi trditvami. Oshota si nekateri narobe razlagajo, ker jim to ustreza. Odgovor se nanaša pred vsem na temo partnerstvo in zvestoba.

#5 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 26. maj 2002, 01:00

ljubimo, da se predajamo, moramo bit koristni, hlepimo po sprejetju.
to je narava!


pokowc

#6 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 17. junij 2002, 01:00

V vsakem pogledu se ljubimo premalo. Zase bi rekla, da se poskušam in se zraven učim. Pri težavah pa sem se navadila, da ne obtožujem druge, ampak pogledam vase in rečem zakaj pa je to tako? kaj sem prispevala, da je tako

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#7 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 20. junij 2002, 01:00


Afrodita.. vidim, da nekaterih stvari ne mores pozabiti in vse tisto kar ne mores pozabiti je tvoj problem. Ce to ne bi bil tvoj problem, potem tvoje pisanje ne bi bilo usmerjeno k zalitvam in sojenju. Nic hudega, ce nisi razumela tega, kar sem ti napisal, kar se kaze po tem, da pises nekaj v tri dni. Nikoli nisem rekel, da je v redu seksati vse povprek.. rekel sem, da to ni greh, ker greh ne obstaja in da kadar sta dva za to in energijsko usklajena (da ne gre za denar ali za koristoljubje) ni s seksom cisto nic narobe. In nehaj ze enkrat tupiti v prazno neke svoje ideje o meni, ker si na tvojo zalost zgresila. Najbolj pomembno je, da ves, da ti ne zemerim in da verjamem, da delujes najbolje kot znas. Dajes vse od sebe in vse je ok. Veseli se, ker si nasla svoj problem in ljubi se! Sedaj imas razlog. Poljubcek!
Tjazy

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#8 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 21. junij 2002, 01:00

Kakšna je razlika med ljubim te/ se in imam te / se rad? V angleškem jeziku je za to le en izraz.I love You.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#9 Anatha

Anatha
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 182

Objavljeno: 21. junij 2002, 01:00

Sama se ljubim taksno kot sem in kar nekaj casa sem potrebovala, da sem do tega prisla. Kar pa ne pomeni, da se imam za popolno, in se vedno je ogromno stvari, ki jih zelim spremeniti. Vem pa iz izkusnje, da ljudje, ki ne ljubijo sebe, ne zmorejo verjeti, da bi jih lahko ljubili drugi, in zato iscejo vedno znova potrditve, ki jih za kratek cas prepricajo, da so vredni ljubezni in da so ljubljeni - takrat lahko tudi oni na nek nacin ljubijo sebe. Cim pa so sami, se jim svet podre.

Tudi je res, da je treba najprej pogledati vase. Ni pa spet tako, da bi bili zmeraj mi odgovorni, ce nekdo pocne stvari, ki nas prizadenejo. Morda to pocne zaradi svojih notranjih strahov, in v tem primeru je nasa odgovornost le, kako bomo na to reagirali.

Mislim, da gre pri teh dveh izrazih za razlicne nivoje ljubezni. Ljubiti je lahko ali zelo splosno (ljubim vse ljudi, vsa bitja), lahko pa je zelo intimno in mocno. Imeti rad je po moje nekje vmes. Anglezi sicer uporabljajo en izraz, vendar je razlicen pomen razviden iz kontexta in intonacije ipd.

pokowc, ja, hlepimo po sprejetju, ker je to naravno stanje bivanja. Vkljucenost, povezanost, sprejemanje, obstojanje, prisotnost. In mislim, da lahko sele takrat resnicno zacnes ziveti, ko sprejmes samega sebe in druge.

Anatha

#10 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 22. junij 2002, 01:00

ljubimo se, ker si to dovolimo!
ljubimo se, ker imamo občutke
ljubimo, ker želimo biti izpopolnjeni.
ljubimo, ker imamo srce;-)

pokowc

#11 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 12. marec 2003, 01:00

SRCE - pomeditirajmo malo na tole...


Marsa

Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#12 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 13. marec 2003, 01:00

..IMA LAHKO ČLOVEK VEČ SRCKOVObjavljena slika
P°k0w<


#13 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 13. marec 2003, 01:00

Poko.. iz katerga zaprasenga arhiva si pa to zdaj privlekel?? :))

Vec srckov.. ? E to pa ne vem...


Tjazy

*** Svet je narejen preprosto! ***

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#14 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 13. marec 2003, 01:00

To sem jaz privlekla, Tjazy - da se ne odpirajo vedno nove in nove podobne teme, ker potem v nobeni prav ne stece pogovor.
Pa ce so na vidnem mestu, se jih pac hitreje opazi kot pa na 11. ali kateri strani posameznega foruma...

Ravno tole temo pa zato, ker mi je bil vsec naslov. Objavljena slika

Marsa

Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#15 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 13. marec 2003, 01:00

quote:
Marsa pravi:

Tjazy - fino temo si tule odprl - največ težav (še posebej teh, ki so povezane z medsebojnimi odnosi) je ravno v tem - v poizkusih, da bi spreminjali druge.

Ko sem gledala v karte na 090, sem večkrat slišala tožeče besede, ki so se nanašale na partnerski odnos: "jaz bi samo rada"... ! Vedno sem najprej poslušala in razumela, ko pa je oseba vendarle nenehno ponavljala, kaj samo bi ona rada, pa sem je nenadoma bila sita in dejala: "Gospa, ampak a ste se kdaj vprašali, kaj bi ON rad?! :))

Ko tožeče nekoga gledamo, on me more štekati, kaj je v naši glavi in kaj bi mi radi. In če bi radi nekaj in je to povezano z njim, mu to preprosto rečemo.

Izgogibajmo se besed in očitkov, kot so: Vedno (vedno to narediš tako - torej narobe), Nikoli (nikoli ne narediš ničesar prav) ipd..

Ne tekmujmo v svoji glavi z njim in se ne prerekajmo, tudi če smo z verbalnim že prenehali - prenehajmo tudi v glavi in mu namesto tega pošiljajmo dobre, ljubeče in pozitivne misli.

Ko mi je kdaj kdo šel še posebej na živce, sem se morala prav prisiliti, a sem vednarle raje zanj molila oz. mu pošiljala dobre misli.
Ne iz kakšne posebne plemenitosti - meni je bilo lažje - na ta način sem dala to s svojih ramen. Kolikor je v moji moči, naredim, dam od sebe, se prilagodim, sprejmem, razumem, odpustim, kar pa je od tam naprej za to osebo (kaj potem ona z vsem tem naredi), pa jaz nimam več vpliva oz. to ni več v moji moči.

MI si nekako predstavljamo, kaj bi on sedaj ali pač kadarkoli moral narediti. On bi moral to, ta bi moral ono... Zakaj? Kdo to pravi?
Kaj pa - če je z nami kaj narobe? Ko nam bo on podobno poočital, se bomo skregali in ne priznali, da sami nimamo prav ali da bi se ravno mi morali spremeniti in bi pač egoistično hoteli še naprej gledati iz (samo) svojega zornega kota.
Toda - resnici sta vsaj dve - če sta dva.

Ali se ljubim?
Po mojem se skozi vse življenje učimo nekako vzljubiti sebe - takšnega kot smo.
Jaz ljubim človeka v sebi - fascinirana sem nad človekom v sebi. Koliko lahko prenese človek, koliko jaz lahko prenesem. Kaj sem že vse in kaj vse še bom? Kako naivna sem bila kot majhna punčka... pa kako modra... Duhovito pa se vidim tudi, kakšna bom, ko bom stara.
To, da mi je dano, da živim, me navdaja z neizmernim veseljem, pa čeprav se sliši kot fraza in patetično.
A je res.
Vesela sem, da živim, vsakič znova se spomnim na to, včasih me kaj drugega na to spomni, in če je tako, mislim, da to pomeni, da se imam tudi rada. Če imam rada življenje, imam rada sebe - in obratno.
Ja - ljubim se.

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Na vprašanje: Ali se ljubim?

Jaz imam glede tega malo mešane občutke, amapak verjetno se še iščem, slutim pa, da sem na dobri poti.
Velik del mene (govorim o svojem karakterju) mi je všeč in nikakor nič ne bi hotela spremeniti. Všeč mi je, da mi je zelo mar za druge ljudi. Všeč mi je, da znam čutiti! Všeč mi je, da znam popuščati in prisluhniti. Všeč mi je da se znam prilagoditi....
Je pa tudi nekaj stvari, ki jih pri sebi sovražim. Pa trudim se spremeniti te stvari, pa tko hudičevo počasi gre na bolje. (jaz bi to kar čez noč, ha, ha) Sovražim pri sebi, kadar se zjutraj zbudim slabe volje in potem iščem žrtev, da stresem to slabo voljo nanj (ponavadi najbližji), sovražim, da porabim ogromno časa, da se psihično in fizično pripravim na opravljanje nekega dela, ki mi ni toliko pri srcu. Pa jamram kar nekaj brez veze, pa ful mam enih kritik (pri filmih, glasbi, modi, knjigah...), pa preklinjam, pa PREVEČ RAZĆLENJUJEM VSAKO HUDIČEVO STVAR. Ne moreš verjeti, kako globoko se včasih spuščam (govorim o razmišljanju) in to lahko za eno samo besedo. Aja, pa še tole, ne morem se odvaditi kaditi, preveč sem zakoreninjena doma, pa pozabljiva sem,pa nehala bom zdaj.......
Objavljena slika

Za vas paObjavljena slika
"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso




Mir in ljubezen vsem, ki gazijo tla zemlje!
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#16 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 13. september 2005, 12:58

<{POST_SNAPBACK}>A leta 2002 je bilo ze tudi tako  x:o)x  x:Dx  x:)x


x:Dx x:Dx si morš mislt a nje x:Dx x:Dx
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#17 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 13. september 2005, 17:28

se imam rada - ne vedno - imam druge rada - uf včasih celo dušeče... torej imam kljub vsemu sebe rada al je do njih samo posesivnost?
ne sej ne - sprejemam se in se zavedam vseh svojih napak in sprejemam druge in jih sprejemam z vsemi napakami...

#18 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 13. september 2005, 17:50

Stvar je preprosta..
- Ce ne ljubis sebe, na mores ljubiti drugih
- Ce ne cenis sebe, ne mores ceniti drugih
- Ce ne zaupas sebi, potem ne zaupas drugim
- Ce o sebi nimas najboljsega mnenja, ne mores ga imeti o drugih
- itn...


stvar je točn tako preprosta ja, s sabo ravnati dobro, in s drugimi ravnati tako kot s sabo tk je to... xsrcx
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#19 Katrina

Katrina
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 799

Objavljeno: 13. september 2005, 18:06

Let`s make love! x:Xx xsrcx
Die Lust ist Sünde, aber die Sünde ist eine Lust.

#20 cashy

cashy
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 855

Objavljeno: 13. september 2005, 18:17

<{POST_SNAPBACK}>Let`s make love! x:Xx  xsrcx


:palec:
z velikim veseljem, sploh s tabo x:px xsrcx :2src: x:o)x
ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

#21 Katrina

Katrina
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 799

Objavljeno: 13. september 2005, 18:19

<{POST_SNAPBACK}>:palec:
z velikim veseljem, sploh s tabo x:px  xsrcx  :2src:  x:o)x



Ne vem, če bi bil Triple vesel tvoje ponudbe x:Dx sploh pa nisi moj tip moškega! x;)x
Die Lust ist Sünde, aber die Sünde ist eine Lust.

#22 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 13. september 2005, 18:26

o pih, kaj ste nasli - vrba!!! :palec:

najbrz nihce ni opazil datuma zadnje objave (pred danasnjimi).
13. marec...
torej, natancno 2 leti in pol je danes od tegale... :vio:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#23 cashy

cashy
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 855

Objavljeno: 13. september 2005, 18:36

<{POST_SNAPBACK}>Ne vem, če bi bil Triple vesel tvoje ponudbe x:Dx sploh pa nisi moj tip moškega! x;)x


:eek:
huh, iz fantka sem postal moški x:Dx No, nek napredek pa je le x;)x x:o)x
ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

#24 Klinar

Klinar
  • D član
  • Št. objav: 417

Objavljeno: 13. september 2005, 18:52

<{POST_SNAPBACK}><font size=2>
Vsi tezimo k ljubezni, zdravemu medsebojnemu odnosu in da bi to dosegli se vedno osredotocimo na druge, ter iscemo njihove napake in nato potem analiziramo, zakaj se pojavljajo tezave. Poiskusamo spremeniti druge, da bi bile resene nase tezave. Kot je ze Marsa napisala v enem clanku.. to ne bo delovalo.
Osnovno vprasanje je, ali ljubimo sebe, ali cenimo sami sebe, ali smo mnenja, da smo vredni ljubezni, spostovanja, in vsega najboljsega??
Stvar je preprosta..
- Ce ne ljubis sebe, na mores ljubiti drugih
- Ce ne cenis sebe, ne mores ceniti drugih
- Ce ne zaupas sebi, potem ne zaupas drugim
- Ce o sebi nimas najboljsega mnenja, ne mores ga imeti o drugih
- itn...
Najlazje je za vsak problem obtoziti drugega in vzroke iskati v drugih. Ampka je nemogoce, da je za kakrsen koli problem kriv kdo drug. Vedno je problem v nas samih, nikoli kje drugje. VEDNO JE POTREBNO ZACETI PRI SEBI! Ko spoznamo sebe, potem lahko gradimo odnose in se spuscamu v parterstvo in vse se zdi lahkotno kot igrica..
Ta tema ima 2 vprasanja?
<font color=red>
KOLIKO SE LJUBIMO?
ALI PRI VSAKI TEZEVI POGLEDAMO NAJPREJ VASE IN POISCEMO VZROK V SEBI? Ali smo sposobni razumeti, da ni kriv tisti, ki nas je "udaril"?
</font id=red>

Tjazy
</font id=size2>


Yup :palec:
prvič in drugič :palec: x;)x x:)x xsrcx

peace and love
Klinar

#25 Klinar

Klinar
  • D član
  • Št. objav: 417

Objavljeno: 13. september 2005, 18:57

xDDx xDDx xDDx x;)x :palec:
peace and love
Klinar




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0