Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

dr. Hauschka in ostala bio kozmetika


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
243 komentarjev na to temo

#176 Gost_Lotus'_*

Gost_Lotus'_*
  • Gost

Objavljeno: 8. oktober 2008, 10:18

OrCa je namreč PRVA Cruelty Free trgovina v Sloveniji! Ste jo čakali? Mi tudi!

In kaj ima Orca pripravljeno za vas? Le najboljšo in najvarnejšo naravno kozmetiko, tako negovalno kot dekorativno, ki ni bila nikoli testirana na živalih. In kozmetika ne vsebuje ne delov živali, ne naftnih derivatov, parabenov in ostale nesnage, ki nima na vaši koži kaj početi. Prijazna kozmetika torej. Fantje, ne skrbite - OrCa misli tudi na vas. In veste kaj? Na vašo kožo ne bomo mazali ubitih živali, brez skrbi, saj smo cruelty free :)

Drage pripadnice nežnejšega spola, če se želite prhati s svežim sadjem, pridite v OrCo in izberite 100% Pure naravno kozmetiko. Se od nekdaj želite ličiti s koži prijaznimi mineralnimi ličili, ki vam ne bodo povzročali mozoljev? Za vas imamo mineralno kozmetiko Alima Pure. Kaj bi dale, da bi se končno enkrat zares znebile celulita in strij? Zdaj se lahko. Z povsem naravno, organsko in koži prijazno, ročno narejeno ter homeopatsko prijazno kozmetiko Inlight. Si želite, da bi vaš dragi uporabljal enako kvalitetno kozmetiko kot ve? Pridita v OrCo, za vaju imamo man and woman linijo Purely Skin Care.

Ne skrbite, če vam je Ljubljana morda daleč ali od rok, ker OrCa živi tudi na spletu. Obiščite jo na www.or-ca.si. Spletna trgovina tako odpira svoje spletno okno danes, na Svetovni dan živali, 4. Oktobra, v prihodnjih dneh, predvidoma 13. oktobra pa nas že lahko obiščete tudi v naši trgovini na Komenskega ulici 44 v Ljubljani.

Ker je naš cilj v prvi vrsti biti prijazni do živali in tega naučiti tudi druge, ima OrCa poseben kotiček, namenjen samo njim, natančneje Zavetišču Horjul ter Društvu za zaščito živali Ljubljana. Vanj se lahko včlanite tudi v OrCi in v OrCi si lahko pogledate tudi kosmate dušice, ki iščejo nove domove. In veste kaj? Od vsakega prodanega artikla, najsi bo to gel za tuširanje ali mineralni puder, del denarja namenimo Zavetišču Horjul.

Torej, če želite darovati živalim, podpirati podjetja, ki se zavedajo, da je življenje neprecenljivo ali pa, če si enostavno želite biti še lepši, pridite v OrCo.

Mi se je veselimo. In držimo pesti, da se je boste tudi vi.

Diana, Tjaša, Grega.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel številkah:

Diana 041/575 877, Tjaša 040/ 982 982 , Grega 051/344 077

ali na info@or-ca.si

Na or-ca.si nimamo slabe vesti.

www.or-ca.si
Cruelty free

#177 kala*

kala*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 14. oktober 2008, 11:22

Tole pa kar v redu zgleda x:)x

#178 Gost_Mineja_*

Gost_Mineja_*
  • Gost

Objavljeno: 18. oktober 2008, 20:33

....
pa cistila :xx!: :vragec: :inocent: .... razni Bangi in podobne zadeve... pa se malo v obtok, da bodo cevi ciste :vragec: .... pol pa valjda gre v zemljo in v pitno vodo :sori: ...

dajmo se malo zamislit in kriticno uporabljat cistila, in druge pripomocke za osebno nego, saj vendar ni vse zlato, kar nam trobijo mediji...
za vse zgoraj nastete stvari se dajodobiti ekoloske stvari, kozmetika, cistila itd....
****

opravicilo posiljam vsem, mail ni namenjen nobenemu osebno...

enostavno sem se morala skasljati , sploh, ko gre za male otroke in njihovo zdravje... zacnimo pri sebi :2src:

mojca
[/quote]....



Braaavo!
Kot da bi se sramovali svoje narave, tak se obnašamo...

#179 Gost_VilaSonca_*

Gost_VilaSonca_*
  • Gost

Objavljeno: 8. november 2008, 14:20

mah, od zobnih past je Sante z meto zakon. :2src:
problem vseh teh Weledinih, Santejevih, Logoninih zobnih past in gelov je v tem, da se madeži na majicah, nastali med umivanjem zob, nikoli več ne operejo. :sori: moja izkušnja je taka.

aha, pa tale gel od Natura house z alojo, ki ga uporabljam zdaj kakšna dva meseca, je super. moram pohvaliti. x:)x :palec:

***
aha, tista glina v obliki gela od Logone je pa zanič. oprala enkrat glavo s tem, pa mela pol še bolj mastne lase. :o|o: nanesla na obraz kot masko, pa me vse peklo. :eek:

#180 kala*

kala*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 9. november 2008, 20:24

Hm, tale gel očitno kar dober zgleda. Ima kdo sestavine? Ker me zanima kakšen procent aloe je notri.

#181 Gost_VilaSonca_*

Gost_VilaSonca_*
  • Gost

Objavljeno: 25. november 2008, 13:44

ne vem ti povedati odstotka, ker sem original embalažo zavrgla, ti pa iz občutka povem, da moja mešana koža ta gel dobro prenaša.

aha: www.natura.it
orientiraj se tako: prodotti, cosmesi, viso, aloe skin. to je ta kolekcija, iz katere je moj gel - "Pure dermogel". aha, 90 % alojinega gela naj bi bilo notri. :eek: :palec:

Natura house sem zaenkrat zasledila v Tuš drogeriji in neko malenkost v DM. (DM zaenkrat slabo zastopa kvalitetne firme)

#182 kala*

kala*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 27. november 2008, 13:08

Hvala za info.
Sicer imam en aloe vera gel, mislim da 98%, od Body&soul (Müller znamka), pa je kar nekam sluzast, se kar popa na kožo. Je sicer ok, če potem dam čez nekaj kapljic olja, samostojno mi je pa premalo, pa še kožo nekam zategne, neprijeten občutek.

#183 kala*

kala*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 28. november 2008, 19:17

Evo, danes sem bila v tuševi drogeriji, našla sem en gel, a je to tale:

Objavljena slika

hehe, slikovni dokaz x:px
Pride pa nekaj čez 8€, ga je pa zelo veliko notri.

#184 Gost_VilaSonca_*

Gost_VilaSonca_*
  • Gost

Objavljeno: 28. november 2008, 20:20

iiiiiii, ja, tole. :2src: ful je pocasto, ko namažeš na kožo. x:Dx mah, jaz ga mam že od avgusta, pa se mi zdi, da ga bom do konca leta komot mela. x:Dx

zdaj pa moram pohvalit Weledin šampon z rožmarinom. x^x nobene svile nima not kot magični loreali, ampak so se mi že po prvem pranju lasje kar zravnali. :eek: drugače mi štrlijo navzven :vragec: , zdaj pa kar ravni. pa mehki laski. mam tudi balzam dober, od Logone. jaz ga kar vmasiram v konice, dokler ne začutim, da so lasje mehki, pol šele sperem.
pa Weledina oranžna pasta za zobe. :palec: s komarčkom, se mi zdi. dbest, obožujem komarček. x:Dx

#185 kala*

kala*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 1. december 2008, 15:38

^ Aha, potem je pa isto kot z gelom, ki ga že imam (samo druga firma je) in se tud lima na kožo.

Ja, ta šampon sem pa tudi jaz imela. Baje rožmarin pomaga proti izpadanju las in se je tudi meni zdelo, da mi manj izpadajo (ker mi drugače res ful, pa še dolge lase imam, tako da so po celi hiši :D).

#186 Šelestenje

Šelestenje
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 1. december 2008, 20:43

Malo preusmerjam pozornost nazaj na Hauschko. x:)x Torej, uporabljam čistilno mleko, tonik, olje že slab mesec in koža je khm milo rečeno odreagirala. Pikica pri pikici... Se trudim vztrajat, pravijo da na začetku pogosto nastopi reakcija, ampak mi gre že rahlo na živce. :sori: Kdo s podobnimi izkušnjami? Če nič drugega, pomagalo bi slišat, da se še komu to dogaja. Lp

#187 kala*

kala*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 5. december 2008, 00:09

Uf, ob taki reakciji bi jaz takoj nehala uporabljati. Dr. Hauschka im kar mastne kreme in če nimaš suhe kože so verjetno preveč.

#188 Šelestenje

Šelestenje
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 8. december 2008, 22:11

Ne vem no, sem razmišljala, če je mogoče zaradi pudra kakšna reakcija. Mogoče Hauschka ni preveč kompatibilna z drugimi non-eko ličili. Puder Max Factor al pa L'Oreal uporabljam, samo tekočega, nikol nekih cheap stvari.Ubistvu sem blazno razočarana. Zmečeš tolko enega denarja in pol tole... :inocent: Ni mi všeč. Sploh mi ni všeč, prav res sem zelo razočarana! :V:

#189 kala*

kala*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 11. december 2008, 16:13

Hm, pa si puder že prej uporabljala? Če si ga, je verjetno res vzrok dr. Hauschka. Saj ni nujno, da ti bo ustrezala ta kozmetika, pa čeprav je naravna. Da bi pa taka reakcija nastala zato, ker se puder nebi skladal z kozmetiko pa prvič slišim.
Na tvojem mestu bi prenehala z uporabo dr. Hauschke. En nežen čistilni gel pa malo olivnega olja čez (na mokro kožo), poceni in preprosto.

#190 Gost_VilaSonca_*

Gost_VilaSonca_*
  • Gost

Objavljeno: 7. januar 2009, 15:20

kako ma lahko WELEDA BDIH certifikat??! v rožmarinovem šamponu je sodium laureth sulfat, cocamidopropyl betaine - to ziher ni dobro! in kaj naj bi pomenil disodium laureth sulfosuccinate, lauryl glucoside, glycerly laurate??!

drek pa naravno! :!!: take sestavine nimajo kaj delat v kozmetiki z BDIH certifikatom. xrolleyesx

#191 Gost_VilaSonca_*

Gost_VilaSonca_*
  • Gost

Objavljeno: 7. januar 2009, 15:46

ja, to vem, zato, za ostale sestavine pa ne vem, kaj so, samo mi močno smrdijo. mislim, kako ma lahko certifikat????? kriteriji za BDIH so samo na papirju, sam pol jih firmam kot so Weleda, Logona in Sante v praksi OČITNO ni treba dosegati!!! ker še v vsakem izdelku, ki sem ga kupila, je bilo kaj sumljivega. budalo, res budalo. preplačamo to kemijo še pa še, koža pa je itak samo razvajena in pokvarjena. :xx!:

#192 Gost_VilaSonca_*

Gost_VilaSonca_*
  • Gost

Objavljeno: 7. januar 2009, 16:14

ja, valda mora bit nek konzervans vsaj. sam vseeno šopajo preveč tega not.

bio je tisto, kar si sam doma narediš za sproti, iz hladilnika. samo naj ne nabijajo pol, kriteriji za ta certifikat so taki, če to ni res! ah, sem jezna. 8 evrov za šampon. :xx!:

#193 Cookie

Cookie
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 8. januar 2009, 13:28

Se spomnim iz ene knjige (otroci Zemlje), da si je glavna akterka (iz prazgodovine, že homo sapiens) glavo umivala z lastnim urinom (k ga je prej zbirala neky časa) - in sicer tako, da se je najprej z njim polila po glavi (urin je raztopil maščobo na laseh), potem pa se je s korenino milnice namilila po laseh (sam čakam kdaj bo uletu Porny s kakim komentarjem xDDx ) nato si je pa vse skp splaknila z vodo iz potoka.

Sam za današnje cajte to ni glih uporabno (zarad vseh antibiotikov v urinu - katere požremo skp s hrano), tut voda (iz potokov) je oporečna, nenazdanje stakneš še kako pljučnico s kopanjem v potokih pri -10 st.
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#194 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 8. januar 2009, 16:30

amaroli
http://www.google.si.....=cr=countrySI

#195 tabornik

tabornik
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 18. januar 2009, 11:20

Pozdravljeni,

Zasledil sem v nekaterih forumskih temah
komentarje o žvepleni kozmetiki. Menim,
da bi bila ravno vaša tema najbolj primer-
na za komentiranje o omenjeni kozmetiki.
Pišem zgolj zato, ker jo moj sin uporablja
na priporočilo dermatologa in je zadovoljen.
Predvsem z trdim milom in šamponom.Firma
je angleška in sicer "HARROGATE"
Težava je le v tem, da študira v Ljubljani
in je tam nedosegljiva v lekartnah in v dro-
gerijah. Redno mu jo dostavlja "cimer" iz
okolice Ptuja.

LP
Tabornik

#196 Lisbona

Lisbona
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 566

Objavljeno: 18. januar 2009, 14:52

Jz tole dvoje /tonik in vlažilna krema za obraz/uporabljam in sem ful zadovoljna.Od Aubrey Organics.
Objavljena slikaObjavljena slika
Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.
Richard Bach

#197 tabornik

tabornik
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 20. januar 2009, 10:21

V mojem prejšnem komentarju sem hotel le
opozoriti,da je trenutno na slov. trgu dose-
gljiva žveplena kozmetika. Nesporno pa je,
da je žveplo koristno za nego problemati-
čne kože. Znana so zdravilišča, kjer se
zdravijo kožni bolniki na bazi žvepla, oz.
žveplene vode. Eno takšnih je Harrogate,
ki ni zgolj ime znamke, ampak je hkrati pri-
znano angleško zdravilišče, izključno za
bolnike s problematično kožo (akne,ekce-
mi,psoriaza,...)
Pa brez zamere.

LP
Tabornik

#198 Uriella

Uriella
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 298

Objavljeno: 19. februar 2009, 13:17

Čau,

lih zmanjkalo kremice za obraz. Zdajle imela Kneippovo mandljevo kremo, pa mi je kar ok, ampak samo za zimo. Imam mešano kožo, ponekod zelo suho, malce razširjene pore, T-zona pa je ali mastna ali zelo suha. xrolleyesx

Tukajle sem našla link na izdelke s certifikatom BDIH. A mate posebno dobre izkušnje s katero od navedenih znamk?
Razmišljam o Hauschki. Weledo probala, pa mi ni preveč ustrezala.
Gonna rise up
Burning back holes in dark memories
Gonna rise up
Turning mistakes into gold

Per aspera ad astra

#199 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 19. februar 2009, 13:32

Jaz sem probala že vse živo, Hauscka mi je nekak premalo, nisem zdržala dovolj dolgo, ker se mi je začela koža sušit in čudno obnašat.

Trenutno pa sem že eno leto zelo zadovoljna z ayurvedsko kozmetiko MANTRA, uvoz iz Indije.
Je popolnoma naravna - sestavine so začimbe in zelišča - kurkuma, granatno jabolko, izvlečki leske, nageljnovih žbic itd... (sem pregledovala tule: http://www.cosmetics...ingred06=704381 kjer lahko pregledate vse sestavine.. )

Prodajajo jo v Mercator hipermarketu, Leclercu in menda v nekaterih TUŠevih in DM drogerijah....
Je poceni, v bolj cheap embalaži, ampak meni je uravnovesila kožo, tako da mi ne vleče več nikoli skupaj niti ne čutim več potrebe po kremi - tako da se zvečer včasih sploh ne namažem, ker mi pri Hauscki (ki to posebej priporoča, da koža ponoči diha) nikoli ni uspelo. Prav lepo diši po zeliščih...
Kreme so precej tekoče, tako da je poraba minimalna.
Še posebej mi je fajn čistilno mleko, s katerim se umijem kot z milom (s prsti in sperem z vodo), ki že samo po sebi fajn deluje na kožo. Tonika pa ne uporabljam nikoli in tudi njihovega nisem probala.

Edini minus ZAME je ta, da ne deluje prav močno proti gubam, ker nima v sebi nič (sodobnega), jaz pa nisem več rosno mlada... To sem malo izboljšala s C vitaminom kozmetike Kahne (v sprayu) in se mi zdi, da zelo pomaga (je tudi naraven), celo se mi zdi da mi osveži oči... Malo pospreyam obraz preden nanesem kremo...

Izdelke si lahko ogledate tule: http://www.mantra-ca...om/Category.php
O samih sestavinah pa več piše tule: http://www.daivita.com/armsi/

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#200 Uriella

Uriella
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 298

Objavljeno: 19. februar 2009, 20:43

O, superca. Hvala, Daisy! x:)x
Gonna rise up
Burning back holes in dark memories
Gonna rise up
Turning mistakes into gold

Per aspera ad astra




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0