Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Šport v letu 2005


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
374 komentarjev na to temo

#1 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 4. januar 2005, 07:04

Novo leto je tu, pa zato tudi nova aktualna tema "vse o športu" x;)x

#2 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 4. januar 2005, 08:06

... in bolj aktualnega ni kot umik (odstop ali "odstop"?) Matjaža Zupana. Pa kar sredi novoletne turneje?!

Moralo je biti res hudo.

Še najbolj zanimivo pa je, da v novici (danes zjutraj ob pol šestih) povedo, da je "verjetno že v Sloveniji", se pravi, da zadeva sploh še ni potrjena in tudi od njega ni nobene izjave, kaj šele da bi kdo kdaj rekel, da je kaj resno narobe, obenem pa že kar naštejejo TRI imena, ki bi ga lahko zamenjala. Kar je najmanj čudno.

Ali se jim gre, da bi na hitro nekaj napravili, češ "kao saj nič ni"? Da bi na ta način kaj resnega rešili, je prepozno - nov trener bo samo prinesel šok-terapijo in nekaj hipnih dobrih rezultatov, vprašanje pa je, ali ima za rešiti sezono kaj možnosti.

Kajti zanimivo je, da je letos najboljši Damjan, ki NI član naše slavne ekipe. Moralo bi biti prej nasprotno - ekipa potegne novinca ali pa ga zaduši. (Ali se je slednje zgodilo s Piklom, ki je v začetku zabliskal, nato mrknil, ta vikend pa je bil porazno slab tudi na tekmi celinskega pokala?!).

:eek:

Čeprav ne vemo čisto, kaj je bilo, pa vseeno :palec: - kar vsem. Saj vsi potrebujejo nekaj sreče, da bi se pobrali (v svoje in naše zadovoljstvo).

x:)x

#3 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 5. januar 2005, 07:41

Tole za Zupana je res nekaj v ozadju, saj se bo razjasnilo, kar naj! :eek:

Obenem bi čestital mojim, ki so sinoči zmagali v Nemčiji in tako ostali v igri v pokalu ULEB, koliko so delali bo povedala tekma čez par dni s Cibono, lep pozdrav!
:palec:

#4 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 5. januar 2005, 07:51

hja odstavljen je Ulaga, ne Zupan...naslov nekega članka- Ulaga odslovil Zupana, Kalan Ulago x;)x

#5 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 5. januar 2005, 08:32

Zadeva je v enem samem dnevu postala ful zanimiva.

Kar pa je najbolj pomembno, je to, da je smučarska zveza reagirala hitro in jasno, če že prej niso zaznali, da se nekaj pripravlja.

In od tu dalje je možno le, da odide ali Zupan ali Ulaga. Kajti če ostaneta oba, bo to škodovalo ugledu tako zveze kot Slovenije (v športnem okviru).

Kar pa pomeni, da bo nekaj funkcionarjev moralo pokazati, da zaslužijo, da so ves čas tam.

(Kot pravim navadno, smo zanimiva (beri: neverjetna) mešanica komunizma, kapitalizna in balkanske miselnosti. Tokratni "športni" zaplet to samo potrjuje.

Da o majhnosti ne govorimo.

Prepričan sem namreč - tkole čist osebno - da ni šlo za drugo kot za stare zamere in kazanje mišic. "Poglej, kaj jaz lahko naredim!")


:xx!:

#6 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 5. januar 2005, 08:44

Tole včeraj v Nemčiji je bilo res dobro, Pivovarna Laško je ostala v konkurenci.

Sem pa malo kombiniral razpored preostalih dveh kol, kjer pa Laščanom ne kaže najbolje. Edino, kar jih spravi naprej, sta obe zmagi nad težavnima nasprotnikoma, predvsem od Joventuta bi morali biti boljši tudi v razliki v koših. To pa ne bo lahko. Arnold je imel včeraj mizeren dan (učinek samo "2"), ne vem, če bo še naprej tako, sploh pa na domači tekmi...

Že Makedonikos bo huda zadeva. Prvo gre Laščanom narobe to, da so v samem podaljšku izgubili za kar devet pik (hudo!), drugo pa to, da so si Grki nabavili onega malo norega Lukovskega, ki se ga spomnimo iz Pau Ortheza in je tip, da ko se mu enkrat odpre, ga ni mogoče zaustaviti. Hm.

Ključna bo tudi tekma Darussafaka : Joventut v naslednjem kolu. Ne samo zaradi tega, kdo bo zmagal (kajti oba kluba sta v igri), ampak tudi s kakšno razliko. Kajti zna biti, da Laščani zadnjo tekmo le izgubijo, nakar pridejo v krog treh, tam je pa odvisno precej tega. Proti Turkom imamo dober score, a kakšen bo score Turkov proti Joventutu in kakšen Joventutov proti nam? Vsega zna biti...

Nakar je v najslabšem možnem primeru Pivovarna Laško z rezultattom 6:4 v zmagah kaj lahko celo četrta!!

Ampak to je samo preigravanje slabih variant. Tudi dobrih je nekaj. Najboljša pa seveda tista, da zmagajo dvakrat. In gredo naprej skupaj z Makedonikosom, ki bo imel brez dvoma 7:3 (v zadnjem kolu lahka tekma doma z Avstrijci). To bi bilo pa res super!

:palec: :palec:

#7 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 5. januar 2005, 14:41

Bern :palec:
Z veseljem prebiram tvoje komentarje tudi (in ne samo) v športnih temah!

Laščanom želim ugoden razplet, seveda bodo morali sami prispevati levji delež
xcrossfingx

Tale farsa z razrešitvijo Zupana (in posledično Ulage) je verjetno res mogoča samo v naši dolini šentflorjanski :o|o: ... bo zanimivo spremljati še naprej :8):
Samo en ocvirk... slučajno sem ujela na Eurosportu nastop Benkoviča (ali pa je bil Peterka), ko so vrteli posnetek tekme v Innsbrucku... in je komentator pripomnil, da sta se Benko in Peterka na večer pred tekmo sproščala v kazinu in dodal, da se mu to zdi nekam nenavaden način priprave na tekmo xcivx ... kar pa vsekakor meče čudno luč na disciplino v ekipi xrolleyesx

#8 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 5. januar 2005, 14:43

zanimivo bo še, zanimivo ;)

#9 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 8. januar 2005, 13:09

Bravo K. Srebotnik za njen tretji osvojeni teniški turnir na NZ :palec: :palec:

Upam, da tudi Tina Maze, ki vodi po prvi vožnji najbolje odpelje... x:)x :palec:


#10 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 8. januar 2005, 17:01

In tudi je!

Od Alyson Forsyth (ki je na koncu tretja) dalje nobena ni spodnjega dela odpeljala tako natančno, tako odlično! Večina jih je po prvem in drugem vmesnem času imela vedno večjo prednost pred trenutno vodilno - Tina je tam izgubila polovico?! Toda nobeni do nje ta povečevana prednost ni zadoščala, saj so vse veliko izgubile spodaj, Tina pa je ravno tam, torej spodaj, pridobila več kot pol sekunde!!

Fantastično, zares!

:palec:

Dober izgled, toda tudi zelo huda obremenitev pred Zlato lisico in prvenstvom! Prevelika pričakovanja bodo. Treba bo veliko postoriti na psihološkem planu!

:palec: :palec:

In Srebotnikovi tudi :palec: ! Kot je sama rekla v izjavi novinarjem, danes še sama nima občutka, kako velik uspeh je to.
Pa še nekaj: dobiti skupaj z Japonko finale dvojic, nato pa to isto Japonko Asagoe, s katero se je pred nekaj urami še dogovarjala o tem, kako potolči nasprotnici, premagati v medsebojnem dvoboju - kapo dol!

Ljubljanskim hokejistom pa palec dol ali pa vsaj :xx!: - Mariborčani so jih premagali?! Višek!!

#11 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. januar 2005, 18:29

Tina Maze!!! :palec: :palec: :palec:

xyesx xokx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#12 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 8. januar 2005, 19:03

Uuu za Tino sem bila pa res ful vesela. Fajn jih ne premagala :palec: x;)x x^x
Super Tina! Zdej se morjo se fantje mal prebudit....
Nekje sem slisala, da je bil nas snowboardar Kosir 2. Tud dobro :palec:
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#13 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 11. januar 2005, 21:18

Premagali smo Grke tesno v ULEBU in gremo naprej x^x , žal so nas sodniki kradli celo tekmo, saj že vsota osebnih napak pove vse, oni so igrali zelo grobo pa imeli manj kot 20 osebnih, mi pa 40 njih (kar tri klučne igralce so nam spravioli ven). :xx!:
Spet je bilo močno obremenjeno srce, piščalka se mi je že kmalu pokvarila, lep pozdrav, Borism! x;)x


#14 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 12. januar 2005, 07:38

Hm, tale "gremo naprej" je kar prelep za slišat, čeprav so šanse resda večje. Če ne bi bilo tega sojenja (sem malo gledal statistiko, lepo se vidi!), bi zmagali "komot" za več kot deset, kar pa bi pomenilo veliko. Zdaj za potovanje v Badalono pač velja "Ali s ščitom ali pa na njem!" Kot Špartanci nekdaj. Žal.

Pa vso srečo!

(Da o "starem Gnjidiću" ne rečem še kaj, ker bo že malo solzavo... Ampak tekmo je pa le izvlekel.)

(Borism, RAGLA se nkol ne pokvari, pa še mišice treniraš x:Dx in v glavo jo lahko komu pičiš x:Dx .)

x:)x x:)x

#15 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 12. januar 2005, 07:59

Pa tudi smučarjem je enkrat končno nekaj uspelo :palec: ! Po toliko udarcih in razočaranjih, pa ob tolikem vloženem delu... :vragec:
Upajmo, da je to tudi obet za naprej.

* * *

Skakalska polomija se nadaljuje.

Od kar nekaj možnih scenarijev - med katerimi je bilo tudi nekaj dobrih - so na veličastno napovedovanem sestanku napravili - ŠMORN!!

Slabo, slabo! Veliko črnih pik za veliko ljudi - pri čemer so seveda vsi odšli s sestanka prepričani, da so napravili vse najboljše. :xx!: :xx!:

Tako je smučarska zveza ostala kot nek poravnalni organ, ki je pustil, da so stvari nerešene, s tem pa bistveno zmanjšal svo ugled.

Ulaga naj bi sedaj samo priskrbel denar. A taisti Ulaga je bil svoj čas zmagovalec, se pravi, da mu vzporedne vloge ne ustrezajo najbolje - tistega, ki grebe denar skupaj, navadnop nihče ne vidi in ne pozna (edino Tona Vogrinec je znal iz tega vedno napraviti show, kar se je vsem skupaj pravzaprav zelo obrestovalo). Pričakovati od degradiranca (kajti zveza je Ulagi naredila ravno to!), da bo svoje delo opravljal z žarom in elanom, je seveda nonsens.

Če bi namesto njega postavili nekoga drugega, bi se hotel izkazati in bi praskal kot :vragec: , tako pa ... Bljać!

Zupan? Eh, kaj bi tisto. Že stari Koseski je rekel "Kdor ne ceni se sam, podlaga je tujčevi peti," tam kakšnih dvesto let nazaj.

Ker je (verjetno) spravljiv in premiren, (verjetno) ni hotel stvari peljati "na nož". Ampak tu ni šlo za to, ali jih je hotel ali ne. Moral bi jih!

Kajti ko bo taisti Ulaga zbobnal skupaj toliko in toliko denarja, bo spet močnejši in vplivnejši, ob spodrsljajih skskalcev pa se bo Zupana lotil drugače in tudi uspel. (A kdo ve, ali je Ulaga zamerljiv? Da je trmast, ne dvomim, konec koncev mu je to tudi pomagalo v karieri, v medsebojnih odnosih pa to ni najboljša popotnica.)

In Zupan bo s "slovesom" miroljubneža v kaki drugi reprezentanci (ko bo enkrat odletel od tu) dobil pol manjši denar in moč, kot bi ga, če bi si včeraj ENAKO MIRNO zagotovil imidž, mir in karizmo.

Sorry, mož, druge prilike ne bo. Uspehe si že dosegel, slovenceljski narod pa zahteva samo še več. (Taisti slovenceljski narod se je dobro "izkazal" ob radijskem glasovanju za ime tedna dan poprej, ko je - negativno predstavljenemu! - Ulagi dal presenetljivo veliko PODPORE (!). Kar pomeni, da slovencelj smatra, "da je Ulaga naredil prav, da so skakalci in z njimi vred Zupan "vsi skup za en klinc" in da je čas, da se nekaj naredi". Bravo!)

Kar pa je za vse slabo.

:xx!: :xx!:

#16 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 12. januar 2005, 09:27

<{POST_SNAPBACK}>... in bolj aktualnega ni kot umik (odstop ali "odstop"?) Matjaža Zupana. Pa kar sredi novoletne turneje?!

Ej no tole me zanima, nisem spremljala nekak, pol pa kar take neke izjave in mi ni nic jasno. x?x :eek:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#17 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 12. januar 2005, 09:29

Men pa zelo potegne Zupan, ja, kvecjemu je premiren, prekul.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#18 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 12. januar 2005, 13:29

O, saj meni tudi "potegne", fant je čisto super, samo tokrat si je naredil slabo uslugo. Škoda zanj.

Ker kaj se bo zgodilo?

Oni dan je novinar Vito Divac v smučarskem komentarju zapisal, koliko smučarskih legend ima "svoje" smučarske proge, omenil pa tudi, da bi lahko podkorensko in pohorsko imenovali po Bojanu Križaju in Mateji Svet. To se seveda ne bo zgodilo, ker mi raje vemo, da je bil Križaj ob milijon mark pa da ima pregrešno drago hišo in da so ga na radar dobili pri 230. Sindrom sosedove krave, jasno.

Slovenceljni!

Divac in Jože Pogačnik bojda pripravljata nekakšno slovensko športno "Hall of Fame". Kar se mi zdi fantastično. Ker sem mnenja, da bi moral Tona Vogrinec že za časa življenja imeti spomenik tu nekje, je pa neprimerno bolj verjetno, da ga bodo orenk zašili pri najmanjši davčni napaki, kaj šele utaji.

Slovenska mentaliteta ne odpušča nikomur, ki majčkeno pogleda nad nivo povprečja!

In zato si mora Zupan nekaj ustvariti danes, za primer, če bo izpljunjen jutri.

Kajti to, da sta Vogrinec in Katanec za prepoznavnost Slovenije in njeno dobro ime napravila veliko več od našega trikratnega zunanjega ministra (neobritega, režečega in neotesanega neskritega ljubitelja Amerike), ne pomeni nič. Južna Koreja 2000 je bila praktično včeraj - in koliko danes pri nas kotira Katanec? In koliko pri Italijanih nekaj let po koncu športne kariere kotira Deborah Compagnoni? Rahla razlika, bi rekli.

Eto, slovenceljni!

Torej - spomenik Tonetu Vogrincu! (In če bo še tako uspešno vztrajal, tudi Matjažu Zupanu, zakaj pa ne?)

:palec:

#19 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 22. januar 2005, 23:41

Tina je spet dokazala, da zori v vrhunsko smučarko, ki je v veleslalomu sposobna premagati prav vse! Na domačem terenu ni podlegla pritiskom in je z dvema izvrstnima vožnjama osvojila že tretjo letošnjo zmago. Bravo! :palec: :palec: :palec:

Čestitke tudi Krimovkam za tretjo zaporedno zmago; s tem dokazujejo, da se bodo spet borile za evropski klubski vrh :palec:

Petra Majdič očitno stopnjuje formo, po četrtem mestu v sprintu pred tednom dni je spet prišla v deseterico (8. mesto) v dvojnem zasledovalnem teku :palec:


Ahonen je spet dokazal, da ga je v letošnji sezoni težko premagati, če se le prikaže na zaletišču - zanj 12. zmaga. Od naših trije v točkah: Damjan spet najboljši (14.), čeprav je po prvi seriji kazako še bistveno bolje; spodbudno je, da se je mali Bogataj tretjič zaporedoma prebil v finalno serijo.

#20 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 23. januar 2005, 15:12

Tina odlična tudi danes - konec koncev "bronasta lisica", kar ni kar tako. Skupaj tokrat boljša od Janice...

V skokih po prvi seriji Bogataju kaže fantastično. Če ga ne bi veter tako lomil, bi bil v finalu tudi Damjan, res pa je, da potem v finalu ne bila tudi Žonta in Peterka, kajti ne le Damjan, kar cela serija skakalcev je skočila v brezvetrje...

:palec:

#21 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 23. januar 2005, 15:35

Hudoo, Tina!! :palec: :palec:

Pa UZITEK jo je gledati, tako lepo, mehko, gibljivo, elasticno vozi...
Super - ker je tolk sproscena, ji ratuje, pa dober ritem ima, mega, totalen talent!! x^x :palec:

Pa ne sam talent - frajerka totalna, si res zasluzi!! x^x :palec:

ja, dobre sportnike mamo, po mojem smo zelo visoko na svetu - po uspesnem sportniku na prebivalca - al kaj tacga. xyesx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#22 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 28. januar 2005, 19:17

Nič o svetovnem prvenstvu v rokometu?  xcivx


Od mene ne, ker mi je tako dolgocasno, da se niti ene tekme nism do konca pogledala xnckrivx
Sem pa gledala tenis...roddick izpadel :xx!:
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#23 Šiva

Šiva
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 371

Objavljeno: 28. januar 2005, 21:26

Naši rokometaši tokrat zgubili proti Češki 26:28! :C:

Strelci:

Slovenija: Kozlina 2, Backovič, Jovičič 4 (1), Kozomara, Kavtičnik 5 (1), Oštir, Natek, Špiler 1, Škof, Brumen 7, Rutenka 2, Lapajne, Zorman 4, Mlakar 1.


Češka: Stochl, Nočar 2, Bruna 1, Hrib, Laclavik, Filip 8, Farar 2, Berka, Piskac 2 (2), Radčenko 4, Galia, Juriček 7, Hynek, Reznicek 2.
Mi tle imamo se fajn če vam prav je al ne..:D

#24 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 30. januar 2005, 15:27

Tina izvrstna šesta!!

Bravo!

:palec:

(...in :xx!: za vse prenapeteže, ki so že kar takoj (ker se pač samo prikaže na tekmo) pričakovali medaljo...)

Če upoštevamo, da se za prvenstva doma navadno najbolje nabrusijo prav domačini (konec koncev gre veliko denarja za te zadeve) ter da so Američani praviloma tempirani za največja tekmovanja, je bila od vseh ostalih boljša od Tine samo Anja Paersson - je to sramota?

Konec koncev je bila boljša od VSEH AVSTRIJK - !!!

Bravo še enkrat!

x:)x x:)x x:)x

#25 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 31. januar 2005, 18:38

<{POST_SNAPBACK}>
(...in  :xx!: za vse prenapeteže, ki so že kar takoj (ker se pač samo prikaže na tekmo) pričakovali medaljo...)

:palec: :palec: xyesx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0