Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Šport v letu 2005


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
374 komentarjev na to temo

#26 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 1. februar 2005, 07:53

V skupini se je zadeva prilično zakomplicirala. Tlele smo se malo menili o konminacijah - ne bi znal več ponoviti, kaj vse pride v poštev.

Zaslužni smo kar sami. Vsaj Čehi so bili čisto godni za poraz, če že Rusi verjetno ne - neverjetno, kako ves narod po svetu vedno pade na foro, ko imajo Rusi kao neko čisto novo ekipo, ki ni izkušena blabla, ki je mlada blabla, ki je iz nevemkakšnih klubov blabla in je ruski šport v razsulu blabla, pa se vedno znova izkaže, da so močni. To je pač v narodu.

Kaj je v našem narodu? Nekdo je omenil "inat" - pri nas?! Ta je dobra.

Če bi bilo tako, bi imeli ekipno več uspeha, tako pa brez Katanca, Tislja ali koga drugega, ki zna motivacijo najti nekje v petah igralcev, ni nič. Ali pa Sagadina, ki jih je drilal do take mere, da so bili sposobni igrati tudi ob pol štirih zjutraj, samo če bi jim jutri prišparal petnajst minut torture na treningu...

Inata dosti pri Slovencih ravno ni, če bi bil, ne bi tekem izgubljali v zadnjih minutah itd. V košarki smo ravno slovenski klubi znani po celih serijah, ko nam nič ne gre - Krka nekdaj, Olimpija, tudi Laško - kot da se je vse podrlo... :xx!:

Premagati danes fanatične Tunižane pred polno dvorano tulečega naroda - težka bo. (Oziroma če jim to uspe, jih je treba najprej pohvaliti, da so stvarno džeki, potem pa jim takoj zatem nacufati ušesa (prosto po Jukiću), ker taki džeki niso uspeli sesuti vsaj Čehov... :vragec: )

In na koncu bo kombinacija "borbe za sedmo mesto" strašansko ugodna, se mi zdi.

S tem da naši športniki po tistem, ko enkrat vidijo, da ne bo šlo naprej, praviloma motivacijo izgube do take mere, da potem še v razigravanju igrajo prav bedno. Bo tokrat drugače?

:eek:

#27 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 1. februar 2005, 09:43

<{POST_SNAPBACK}>Tisto, kar mene navdušuje pri športu, niso medalje, prva mesta itd. , ampak pošten odnos do športa.

xyesx :palec:

Se bolj pa se me dotakne in spostujem solidarnost sportnikov med sabo, tudi med najhujsimi konkurenti, vcasih.

Ne rece se zastonj 'sportno obnasanje'. x^x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#28 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 1. februar 2005, 20:00

Res si zaslužijo pohvale za srčnost :palec:
Težka tekma, na nož do zadnjega.

#29 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 2. februar 2005, 07:50

Pričakovati od sodnikov, da bosta pred 10 tisoč tulečimi Arabci sodili v prid gostov, je malo čudno. Kajti tam ti iz naroda ne more prileteti fajercajg, ampak handžar, kar je bistvena razlika.

Toda a sta sodila tako slabo?!
Dosojena enajstmetrovka, po kateri se je Mlakar nekaj časa razumljivo valjal po tleh, da ne bi bil izključen, je - ob gledanju počasnega posnetka - kljub vsemu bila oziroma je bila situacija čisto taka, da bi jo sodnika LAHKO dosodila, lahko pa ne. Tokrat sta jo, seveda, saj bi bilo drugače joj. Torej?
Je pa seveda res, da te potem presune Moj Najljubši (beri: Ali Milovanovič), ki ob tem istem posnetku mirno pribije "Ni kaj, posnetek pove vse!", rekoč, da penala očitno ni bilo - :eek: :eek: . Ma, kateri posnetek?! Tisti, ki sem ga jaz gledal, ni bil tako prepričljiv. (Le kje je bil ta tip Ali? Upam, da se ima lepo tam v Tuniziji.)

Biti tako pristranski je pravzaprav uspeh, za Alija pa tako in tako vemo, da je uspešen človek.
Če se torej gledalec zanese na kvasenje Alija Milovanoviča namesto na lastne oči in lastno presojo, potem je pač hudo in bilo sodnika definitvno treba obesiti za pritikline! :vragec:

Sicer pa smo imeli samo veliko sreče in nič drugega. Oni nesrečni Tunižan je Brumna samo rabil pustiti v zadnji sekundi - realno iz take oddaljenosti in takega kota ni imel možnosti dati gol! Ampak to je pač šport.

Izgubiti tri gole prednosti v zadnji minuti in pol, to je umetnost!

Imeti gol prednosti in napad 14 sekund pred koncem in izgubiti točko - tudi to je umetnost.

In Tunižani so pravi filigrani. Vedno bili. Tudi tokrat - na našo srečo.

***

In kaj smo počeli mi? Vsak bo rekel, da smo bili boljši. Pih! V čem le?

Da ti vratar obrani dva penala zapored, to je redkost, in to se je včeraj "zgodilo" naši reprezentanci. Ampak da tega NE IZKORISTI in - namesto da bi neodločen rezultat na krilih evforije spremenila v plus dva ali še kaj več - čisto po neumnosti izgubi tri napade ZAPORED in tako IZNIČI briljanten dosežek Bena Lapajneta, to je pa že višek! :eek: :vragec:

In smo bili boljši ali kaj?

Vsaka čast za vsako tekmo, vsak trud in vsako zmago, ampak bolj podarjene točke, kot smo jo dobili včeraj, v zgodovini ne moremo več dobiti. Fino bi bilo, če bi se tega vsi skupaj malo bolje zavedali.

:xx!:

Da ne rečem, da se nam bo tekma s Čehi še dolgo kolcala. Še posebej ker so Grki včeraj z nepričakovano zmago zakomplicirali vse skupaj do zla boga. Francoze je torej treba premagati vsaj s tremi goli, drugače ne bo nič. Ampak Alah je že bil na naši strani. Zdaj ne bo več. Bi se mu za malo zdelo.

x:)x

#30 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 2. februar 2005, 08:14

Še nekaj čisto drugega.

Svoj čas sem v neki temi nekje zapisal (to je tudi moja stara teorija), da ga Slovenci sviramo, ko bi radi bili enaki kot razne velesile, pri čemer ne gre za šport, ampak nasploh.
Radi bi bilo podjetni, bogati, uspešni in kajjazvemkajše, za mesto pa se potegujemo v Evropi, ki ima tudi Poljake, Špance, Nemce in mnoge druge države/narode s tradicijo in večjimi potenciali.

Ker smo dobri v SLUŽENJU (poglejmo samo zgodovino, pa bo takoj jasno), dajmo nekaj napraviti iz TEGA. Danes "služenje" ni več klasično služenje, ampak se temu reče servis. In v tem smo Slovenci preprosto najboljši. x:)x

Kot primer sem tedaj zapisal, koliko najboljših smučarjev ima Slovence za serviserje, kar je bilo tudi že prej (Stenmark in mnogi drugi).

No, in članek o tem je bil objavljen v Delu tokom vikenda. Pa ne moj. Nekdo je to pač "moral" potegniti iz etra. Odlično.

***

Seveda gre zdaj za problem, da mi ne bi radi bili sreviserji, ampak kaj "bolj častnega". No, tu se pa problem Slovenije šele začne...

x:Dx

#31 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 2. februar 2005, 15:25

<{POST_SNAPBACK}>In kaj smo počeli mi? Vsak bo rekel, da smo bili boljši. Pih! V čem le?

Da ti vratar obrani dva penala zapored, to je redkost, in to se je včeraj "zgodilo" naši reprezentanci. Ampak da tega NE IZKORISTI in - namesto da bi neodločen rezultat na krilih evforije spremenila v plus dva ali še kaj več - čisto po neumnosti izgubi tri napade ZAPORED in tako IZNIČI briljanten dosežek Bena Lapajneta, to je pa že višek!  :eek:  :vragec:

In smo bili boljši ali kaj?

:vragec: :palec: :palec:

ok, če bi se to zgodilo prvič... a se je ista zgodba odvijala že proti Islandcem (srečna in po mojem mnenju nezaslužena zmaga) in še posebej očitno proti Čehom... tolk zgrešenih zicerjev na eni tekmi menda še nisem videla xrolleyesx ... rezultat pa je, kakršen je :o|o:

#32 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 3. februar 2005, 07:15

V večini primerov se strinjam s tabo, čisto pa le ne.

Prvo naj bo to, da nisem toliko "kritičen do slovenskih športnikov", vsaj ne v konotaciji "slovenskih". Bolj sem kritičen do sprenevedanja, lažnih upov, bahanja in podobno.
Poleg tega je najti v tej in kaki drugi temi tudi pohval in dobrih ocen, ne pa samo kritiko.

"Izgubiti v zadnji minuti itd." je širok pojem. Splošni izraz "Šport je šport" namreč drži samo deloma. V košarki smo Jugoslovani z Rusi v zadnji minuti dobili tri trojke in praktično dobljeno tekmo izgubili. Takega preobrata dotlej na večjih prvenstvih še ni bilo; verjetno se oba spomniva te tekme.
Toda zadetek tam šteje tri in ne eno samo točko plus je mogoče imeti še dodaten met, če imaš malo sreče, da te je kdo pipnil zraven. Na ta način je Tracy McGrady za Houston pred kakim mesecem dni v zadnji minuti dosegel neverjetnih 13 pik!

V nogometu je Manchester United svoj čas (še pred Fergusonovim obdobjem, torej orenk nazaj) West Hamovo vodstvo v 86. minuti 3:1 do konca tekme spremenil v 3:4. Takrat se še niso igrali "sodnikovi podaljški", torej so trije goli padli dobesedno v štirih minutah. Precej redko v nogometu, je kar treba priznati.

Pri rokometu je drugače. Ker čas ni omejen tako striktno kot pri košarki - neizprosnih 24 sekund imaš časa! -, je dolžina napada odvisna v veliki meri od sodnikove presoje neaktivnosti, kar pa se praviloma prej kot v dveh minutah ne zgodi, saj se da to lepo vleči (malo fauli, malo prodori in si ful aktiven ali pa vsaj izgleda, da si ful aktiven), torej zavleči MINUTO IN POL v rokometu ni nikakršna umetnost. Vsekakor je bolj "umetnost" DOPUSTITI si tri gole v minuti in pol. Sorry.
(In še nekaj o rokometu - pri mojih komentarjih gre kljub vsemu za izmenjavo mnenj s sodelavcem, ki sem ga že omenil in ki je dobesedno celo življenje od pionirčkov dalje v rokometu, najprej kot igralec in občasni reprezentant, nato pa kot trener in športni delavec, tako da čisto iz trte zvito ni, kar pravim. Ni tu samo moje "znanje".)

Še vedno pa tudi sam pravim "pustimo se presenetiti", saj smo bili pri omenjeni tekmi zadosti presenečeni (po prvotnem razočaranju), pa še kdaj drugič tudi. Res pa je, da si bomo ob takem številu tehničnih napak, kot jih je bilo v tekmi s Tunizijo, tekmo pričarali presenečenje. In imeti toliko tehničnih napak kljub vsemu ni samo "sreča ali nesreča", ampak napaka v sistemu. Ali v glavah ali v treningu ali v znanju ali pa kaj četrtega. O tem bo govora v analizi. Dobro bi pa bilo tudi kaj reči strokovnega o mentaliteti. Pri nas je uspeh preveč odvisen od stopnje vloženega truda in talenta posameznikov. Takih, ki izstopajo.

Prav zaradi tega sem tudi Tinino šesto mesto pred dnevi čisto osebno ocenil kor velik uspeh - ne glede na nekakšno vsesplošno pričakovanje medalje. Je bilo to prekritično do slovenskih športnikov? Verjetno ne. Bolj bi rekel, da je bilo nekako realno in praktično.
Podobno z Juretom Koširjem, ki je v očeh naroda od velikega junaka skozi leta počasi postal predmet zasmehovanja. Pa kljub temu možak zelo trdo dela in trenira in je potem "samo" petnajsti. Kot da bi mu stopničke "morale" pripasti, ker je zgolj tam. Ali pa ker je še desetletje v tem cirkusu. Zame osebno je bilo tisto petnajsto mesto uspeh.

x:)x x:)x

#33 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 3. februar 2005, 21:03

moj komentar - najboljše je biti pameten iz fotelja x:o)x

#34 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 3. februar 2005, 21:10

x:o)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#35 pač ena

pač ena
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 189

Objavljeno: 3. februar 2005, 21:41

Mick, ne se tolk jezit... Škodi lepoti... x:Dx x;)x

#36 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 3. februar 2005, 21:46

26:26.....le v borbi za 11. mesto :inocent: :o|o: :xx!:

#37 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 3. februar 2005, 21:51

Jebiga, a je blo treba s Čehi zgubit v skupini :xx!:
Saj ne rečem, da se niso borili, a pri toliko neizkoriščenih priložnostih (golman Francozov je res branil kot odpiljen) pač ni realno, da bi se borili za medalje.

Pa to ne pomeni, da nisem navijala ali da našim ne bi privoščila polfinala.

Je pa kruto, da se bomo brez poraza v nadaljevanju borili samo za 11. mesto - in to s Švedi :O:

#38 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 4. februar 2005, 07:07

Dva fina komentarja, eden od Micka :palec: in eden od Silverja :palec: . Z obema se strinjam.

Jaz bi k tekmi samo dodal "ŠKODA". Analizo bodo napravili drugi.

Predvsem tega, da izjemni Škof ni mogel obraniti toliko žog, kolikor so jih bili naši sposobni ZAPRAVITI. Preveč kritično ali golo dejstvo? Kdo ve. Kje je bila napaka?

* * *

V pojasnilo: kot navijač imaš veliko možnosti - lahko upaš, lahko si delaš iluzije, lahko šimfaš, lahko analiziraš in filozofiraš, lahko si tudi tiho. Trenerji včasih igralce tudi nadrejo, kaznujejo ali kaj jaz vem kaj še, na koncu je pa po možnosti boljši rezultat zaradi tega. Če opaziš kaj in spustiš v eter, ni nujno, da je to samo slabo. Morda bo to kdo uporabil in bo koristilo.

Samo toliko. Pa brez zamere kdor koli že.

Da so se borili in "umirali" na igrišču, to čisto drži. Da so imeli precej "sreče" z drugimi izidi, to tudi. Žalostno je to, da jih bo taisti navijajoči in upajoči narod kljub tako veliki borbenosti in nekaj briljantnimi predstavami na koncu zaradi končnega rezultata razpel na križ.

ŠKODA. Vsekakor so zaslužili več!

x:)x

#39 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 5. februar 2005, 20:41

Včeraj kljub prvotni poparjenosti dva odlična in trezna komentarja na radiu ob koncu poročil ob štirih - Franci Pavšer (iz TelAviva) in Rajko Dolinšek (rokomet). Brez pretenzij in lažne morale ali pričakovanj.

Za rokometaše bo marsikdo rekel Fuj, so zadnji. V resnici so 12. - ampak od štirindvajsetih!

Danci niso šli naprej, pa Egipt tudi ne. Na primer. Za Nemce - evropske prvake, državo z izjemno tradicijo - je to prvenstvo še večji neuspeh kot za nas, da o Švedih, ki so v preteklih letih osvojili skoraj vse, kar se je osvojiti dalo, sedaj pa so se potegovali za SAMO enajsto mesto...

Hrvati so proti Francozom v polfinalu pet minut pred koncem vodili s SEDMIMI goli, minuto in pol pred koncem pa samo s tremi ?! Ko bi človek rekel, da je že varna zmaga...

Tudi današnji Jerasov komentar v Delu ni slab.

x:)x

#40 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. februar 2005, 20:51

<{POST_SNAPBACK}>...
Za vse si kriv pa ti ... Mick. Sem ti reku, kdaj morš persen  vzet  :wOOt:  :wOOt:  :wOOt: .

x:Dx x:Dx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#41 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. februar 2005, 20:52

Nisem gledala, sem pa zato danes voznjo Boudija. xDDx x^x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#42 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 5. februar 2005, 22:42

<{POST_SNAPBACK}>Za rokometaše bo marsikdo rekel Fuj, so zadnji. V resnici so 12. - ampak od štirindvajsetih!

Danci niso šli naprej, pa Egipt tudi ne. Na primer. Za Nemce - evropske prvake, državo z izjemno tradicijo - je to prvenstvo še večji neuspeh kot za nas, da o Švedih, ki so v preteklih letih osvojili skoraj vse, kar se je osvojiti dalo, sedaj pa so se potegovali za SAMO enajsto mesto...

:palec:

In nekje sem prebrala, da so v povprečju druga najmlajša ekipa na prvenstvu, od tistih, ki so napredovali v drugi del, celo najmlajša.
Torej očitno perspektivna ekipa, ki pa ji (še) manjka izkušenj z največjih tekmovanj. In nepopustljivost, ki so jo kazali,jih lahko ob pravilnem strokovnem delu pripelje še zelo daleč.
x:)x

Finale Hrvaška:Španija... zna biti zanimivo, čeprav Hrvati igrajo dokaj prepričljivo. A finale je čisto posebna tekma.


Smučanja sicer nisem utegnila gledati, a glede na rezultate so Avstrijci spet poraženi tam, kjer jih najbolj boli - v njihovi paradni disciplini, smuku. Dvojno zmagoslavje na velikih tekmovanjih vedno nevarnih Američanov; Bode je spet dokazal vrhunsko formo, Jerman glede na letošnje rezultate spet soliden (ne nazadnje le 3 mesta za nekoč velikim Herminatorjem).

#43 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 6. februar 2005, 19:17

V finalu rokometnega SP so Španci popolnoma deklasirali nerazpoložene Hrvate!

Hrvati, ki so bili vendarle favoriti, so delovali povsem izgubljeno, obramba kot švicarski sir, v napadu premalo razpoloženih igralcev.
Lahko pa bi se tudi reklo, da so Španci izvrtno izkoristili slabosti nasprotnikov ter jih s hitro in borbeno igro uspeli razbiti.

Rezultat 40:34 ne odraža povsem razmer na igrišču, saj so se Hrvati izognili rezultatski katastrofi šele v zadnjih minutah, ko je bil zmagovalec že znan in so Španci igrali bolj za publiko.


3. mesto je pripadlo Franciji s tesno zmago nad domačinom Tunizijo.

#44 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 6. februar 2005, 19:32

mislim da so hrvatje izgubili živce, še posebej njihov vratar in se popolnoma izgubili.. 13 golov razlike med tekmo, le kdo bi to mislil pred tekmo? Tunizijci 4 rdeče kartone, tekma je bila zanimiva, Francozi so si v zadnjih minutah priigrali zmago...

#45 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 8. februar 2005, 11:11

Škoda :V:

Sam komentatorji... :xx!: :xx!: :xx!:

#46 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 8. februar 2005, 11:17

Res škoda, saj bo še priložnosti... :palec:

#47 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 12. februar 2005, 11:38

Kaksen prvi tek v slalomu s tisto luknjo na sredi smucisca xrolleyesx :xx!:
Cist bedna in nefer tekma. Bomo vidli, kako bo v drugem. Jaz upam da Bode...ce ne pa Beni... x:o)x
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#48 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 12. februar 2005, 14:26

pa 15. Valenčič, po prvem teku 27. To tud ni slabo, ane x;)x

#49 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 12. februar 2005, 14:28

Dober Dragsic. :palec:

Kok je Boudi bedast odletel, danes ni fajn smucal, nic tekoce.

je pa benji zmagal, bravo ribe! x^x x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#50 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 12. februar 2005, 17:39

osterajhar. :D

Men je pa vsec reich... sam se bolj mi je boudi. :)
predvsem mi je vsec, ko je tolk lahkoten. :vio:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0