Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

USPEŠNOST KRISTALOTERAPIJE


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
2 komentarjev na to temo

#1 terezia

terezia
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 27. maj 2002, 01:00

Lepo pozdravljeni. Vsem bralcem, ki jih zanima svet kristalov in morda tudi zdravljenje z njimi, sem pripravila stran…..(dobila sem tudi avtorjevo privoljenje za objavo tega članka…)

iz knjige Čudoviti svet kristalov- kristaloterapevta A.M. Albina Škrabla, sem izbrala poglavje,
ki bi bil morda zanimiv tudi za vas :

USPEŠNOST KRISTALOTERAPIJE

Ko me nekdo prosi za pomoč, najprej z radiestezijskimi pripomočki in z notranjim videnjem poskušam ugotoviti vzrok ( izvor) težav, ki jih ima oseba, kateri pomagam.

Zmeraj pogledam tudi delovni prostor in bivalni prostor. Terapija s kristali ne bi bila popolna in ne bi imela pravega učinka, če bi nekdo spal in se še naprej, po terapiji s kristali , dalj časa zadrževal na energijsko negativnem mestu.
Šele takrat, ko je poskrbljeno za to, da se človek ne zadržuje na energetsko negativnih mestih, lahko začnem s kristaloterapijo.

Pri izbiri kristala si pomagam z notranjim videnjem, za kar bi poenostavljeno lahko rekli, da je najčistejša intuicija. Pomagam si tudi z radiestezijo ter z različnimi preglednicami, ki kažejo, kakšna vibracija ustreza določenemu delu telesa ali celemu telesu. Bolezen je neravnotežje v človekovem avričnem polju ali energetskem telesu.

Če ne skrbimo za dobro telesno in duševno zmogljivost, če gojimo negativna čustva in negativne miselne vzorce, rušimo stabilnost, ravnotežje in posledica tega bo prej ali slej bolezen. Poenostavljeno bi lahko rekli, da človekova aura na določenih mestih potemni in pojavijo se večje ali manjše energetske blokade in tudi energetske luknje. S Kirlianovo fotografijo se dajo takšna mesta lepo videti.

Preden se odločim za kristaloterapijo, preverim, ali gre pri osebi za karmično bolezen ali ne. V širšem pomenu besede so vse bolezni karmične, kajti žanjemo tisto, kar smo sejali. Ljudje se danes premalo zavedamo pomembnosti življenja, da je človeško življenje redki diamant, ki se dobi redko in težko. Potrebno in splača se prizadevati odgovorno živeti in biti ustvarjalen.

Ko rečem karmična bolezen, mislim na velike napetosti, ki jih nekdo nosi v karmi in se lahko sprostijo le z boleznijo. Pri takšnih boleznih je zdravljenje praviloma dolgotrajno, včasih je bolezen celo neozdravljiva in s pozitivnimi kristali bolj lajšamo bolečino, kakor pa zdravimo bolezen. Vendar nam tudi pri tovrstnih bolnikih pozitivni kristali veliko pomagajo.

Hude bolezni kot so rak, aids in druge, nasanejo, ker se je človek z zdajšnjim ali preteklim življenjem odtujil svojemu notranjemu bistvu, ki je božansko.

Pozitivni kristali lahko postanejo »lepilo« med življenjem tukaj in zdaj ter notranjim bistvom, tako da se ljudje bolj ozavestijo, kdo pravzaprav so, se zmirijo sami s seboj in z bljižnjimi – to pa je že dragocen napredek. Udejanjen mir je v tem današnjem času največji zaklad na Zemlji.

Uspešnost kristaloterapije je odvisna od človeka, ki kristale uporablja. Če človek spremeni slabe življenske navade, negativno čustvovanje, negativne miselne vzorce, ki so povzročili bolezen, je uspeh zanesljiv.

Toda ljudje se včasih zelo težko ločijo od navad, čeprav le te slabo vplivajo nanje. Kristali podpirajo proces zdravljenja, vendar ne morejo narediti ničesar namesto nas.

Če se bomo naučili in trudili živeti v skladu s seboj in naravo, potem bomo ozdraveli. Zdravljenje bo lažje, če nas bodo pri tem podpirali pozitivni kristali s svojimi vibracijami.

Menim, da je najlažje pomagati pri psihosomatskih vzrokih bolezni. Nekateri zdravniki ugotavljajo, da je osemdeset odstotkov vseh bolezni psihosomatskega izvora. Mogoče je ta odstotek še višji.

Izkušnje mi kažejo, da je uporaba kristaloterapije uspešna pri zdravljenju astme, preprečevanju čirov (ran) na želodcu, lajšanju bolečin v hrbtenici in podobnem. Posebej rad delam z otroki, kajti ti lažje sprejemajo energijo pozitivnih kristalov.

Rad bi še enkrat poudaril, da pozitivni kristali niso nobena čudežna tableta, ki bi delala namesto nas. Resnično nam pomagajo le, če dosti delamo na sebi in če kristale energetsko vzdržujemo.

Kristaloterapevt ni noben » avtomehanik«. Čisto človekovo avro se ne da kupovati, lahko se doseže in ohranja z vztrajnim in doslednim delom na sebi, sicer bi bilo, kakor bi sesali umazanijo, po drugi strani pa nazaj metali drugo umazanijo. Potrebno si je najti čas za sebe in svojo družino.

Druga stvar pa je, če se nekdo resnično trudi, mu lahko večkrat pomagam očistiti njegovo auro, da bo energijsko čista.

Podoben učinek kot s pozitivnimi kristali dosežemo tudi v naravi. Naša Slovenija je tako bogata v svojih naravnih lepotah, zato vas vabim, da si jih ogledate in preživite tam veliko svojega prostega časa. In verjemite mi, da vam ne bo žal.

Terezija

Zahvaljujem se Lunin.netu za odprtje foruma o kristalih. Želim vam še veliko lepih in življenjskih tem. Vsem pa vse dobro.

P.S.: O… Delu na sebi… je bilo že objavljeno na Luninem forumu: zdravje, alternativna medicina ( avtor SVET KRISTALOV ).



terezija

#2 makom

makom
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 7. junij 2002, 01:00

Prebrala sem vaš članek o kristalih, ki se mi je zdel zelo zanimiv. S kristali nisem imela nikoli opravka, razen enkrat, ko mi je neka znana vedeževalka napovedala nekaj stvari, ki so se v tem času že uresničile.

Skratka oglašam se zato, ker ima moj brat težave z bolečinami na licu za katere zdravniki ne morejo odkriti izvora in jih zdraviti. Brat je imel rojstni dan za darilo je dobil kristal v obliki piramide. Poleg je dobil nasvet naj ta kamen daje 2 x na dan na mesto kjer ima bolečine in veste, da odkar uporablja kamen, da nima več tako neznosnih bolečin. Na podlagi tega sem začela razmišljati, da bi mogoče za sebe lahko na isti način poskrbela tudi sama.

Imela sem zdravstvene težave, ki so mi pustile madež. In sicer nikakor se ne morem psihično pobrati. Imam zelo slabo kri, vedno me boli glava, non stop sem izčrpana, že zjutraj se zbudim utrujena. Načeloma sem zelo vesel človek, vendar odkar se mi je zgodilo to zlo se ne morem pobrati. Delam zelo veliko, večinoma pred računalnikom. Mogoče je vse to tudi zaradi slabega sevanja. Kdo ve!

Skratka jaz se obračam na vas z prošnjo oziroma vprašanjem: kateri kamen bi bil za mene najprimernejši. Kamen, da bi se bolje počutila, da ne bi bila tako utrujena in izčrpana. Razmišljala sem tudi, da bi imela en kamen v službi na pisalni mizi, enega pa ob postelji doma. Vendar ne vem katere kamne naj izberem, kakšne oblike in kakšne velikosti. Če mi lahko kakorkoli pomagate se vam že v naprej zahvajujem.

Lep pozdrav,


NIka



NIKA

#3 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. junij 2002, 01:00

Zlatko - lepa hvala za vaše pozitivne misli - štejeva si v čast, da imate takšno mnenje o Luninem netu in Forumih - se pa tudi sama strinjava in ponosno opažava, da je nivo zelo visok.
Prav tako hvala "podmladku" - saj se vsi skupaj trudimo in mladim moramo nuditi oporo in dober zgled, hkrati pa moramo ob vzgoji vzajemno rasti in se učiti tudi sami.
Zelo me veseli, ko ste podali mnenje celo z vidika pedagoga, kar si tudi štejeva v ponos, kajti sama sva v vsem popolna samouka in se torej učiva iz življenja in na vse skupaj skušava vedno gledati z vidika preprostega človeka.

Gre pa seveda tudi za vzajemnost - brez bralcev in vseh, ki sodelujejo, tudi Lunin net (vključno s Forumi) ne bi bil, kar je sedaj.

Zlatko, hvala vam in vsem za podporo in sodelovanje!



Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0