Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Transfuzija, Infuzija, ipd.


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
118 komentarjev na to temo

#101 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 15. maj 2005, 11:51

Oh, Stanislav.... x^x
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#102 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. maj 2005, 12:12

Oh, takšna so pač dejstva, kaj moremo :sori: x^x

#103 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 15. maj 2005, 16:03

you wish! x;)x bi ti pasal ane!! x:Dx x:Dx
sej ne recem, da zdrava sol ni kul, pravzaprav je zelo kul, sam sigurno pa ni taksen antioksidant kot je magenzijev novi FHES!
ma pa zato kej drugega, akr je res.
----------

Nazadnje bodo pogruntali, da je v zdravi soli vse, od silicija do magnezija itd x;)x



#104 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 15. maj 2005, 16:09

ja, itak, te zadeve o novem fhes ze ptici civkajo in je tut na forumu GOH Slovenija.
lahk tm kej napises, ce se ti lub! :palec:
sicer pa se uradno imenuje sedaj: magnezijev aktivni hidrogen karbonat (magnesium active hydrogen carbonate)

dejansko so jo okuzili z zlatenco. inekcija je bla okuzena z virusom hepatitisa. in posledicno sem to dobil tut jas. :xx!: zih bad karma.

CE lahko ocistimo. verjetno se res da cist VSE. je pa seveda nekaj tezje kakor drugo in zahteva vec pozornosti kotprvo, recimo.



----------

Transfuzijo so tudi meni dali po tretjem porodu (3.carski rez  x:)x )... nikoli nisem mislila, da bi mi lahko kaj škodovalo, pomislila sem edino na AIDS, ki je takrat šele "prihajal"...
Fizično gledano kri razpade in ne ostane nobenih genskih ali kakršnihkoli stvari v nas.... eritriciti recimo v 120 dneh, proteini tudi kmalu..... Drugače je, če ti presadijo kakšno stvar, pa tudi tam se celice sčasoma zamenjajo... saj se itak skoz obnavljamo.Če tako reč vzameš pozitivno, sigurno deluje pozitivno (še sploh, če ti reši življenje  xDDx )
"Energetsko" gledano pa karkoli pride s tem v nas, lahko očistimo na tak ali drug energetski, "ezo" način.... metod je res veliko, najenostavnejša je vizualizacija...

Free- kako to misliš, da so mamo okužili z zlatenico? Zlateničen je namreč bolj alil manj vsak otrok, ko se rodi, ker se mu bilirubim izloča čez žolč alil/in jetra še niso čisto "zafunkcionirala".... Potem se to zrihta bolj ali manj hitro... nekaterim pač pomagajo z zamenjavo krvi....

Silicijev dioksid v FHES- najbrrž ste govorili o tem... nanokoloidi .... Ker FHES (še sploh v kombinaciji s Crystal Energy, kot smo slišali od Flanagana na predavanju) zniža površinsko napetost vode tako, da je enaka celični, se pretočnost čez celično membrano maximalno poveča. Tako da kar gre v celice in ne porabijo, gre tudi ven- pospešuje se čiščenje organizma in celic.
Sploh pa je sedaj magnezij za osnovo in ne več silicij, ker teleu ponavadi primanjkuje magnezija in so pogruntali, da deluje novi FHES še boloj antioksidantsko.



#105 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. maj 2005, 19:58

<{POST_SNAPBACK}>you wish!  x;)x  bi ti pasal ane!!  x:Dx  x:Dx
sej ne recem, da zdrava sol ni kul, pravzaprav je zelo kul, sam sigurno pa ni taksen antioksidant kot je magenzijev novi FHES!
ma pa zato kej drugega, akr je res.
----------

Free, antioksidanti so substance, ki raje oksidirajo od drugih, v primeru človeškega organizma so to pač celične membrane in druge organske sestavine, v gumarstvu butadieni in v plastičnih masah pač mase same. S tem, ko vežejo nase kisik in druge oksidante preprečujejo razpad drugih substanc.
Taka elementarna antioksidanta sta aktivni vodik in aktivni ogljik, pri čemer je vodik vedno umeščen v neko kristalno strukturo, ogljik pa nastopa samostojno. To dejstvo se že dolgo izkorišča v gumarstvu in proizvodnji plastičnih mas, da na zraku ne oksidirajo prehitro. S tem sem se jaz ukvarjal več kot polovico delovne dobe in imam tudi patent za sintezo aktivnega amorfnega SiO2.
Zelo dobro pa poznam tudi aktivni ogljik, ki se mu po domače reče saje in je v primerjavi z amorfnim aktivnim SiO2 močnejši antioksidant, pomanjkljivost za industrijo pa je njegova barva, saj je črn, kot saje x:Dx
Toda, v človekom organizmu igra zelo pomembno vlogo osnovnega antioksidanta, saj nastaja sam s pomočjo soli in C vitamina x;)x
Imaš ga pa tudi v fangi, ki je ravno tako produkt delovanja biokode x;)x
Torej, jaz nič ne trdim, da FHES ni antioksidant in zelo lepo je, da je Flanagan kot nosilca aktivnega vodika netopni SiO2 nadomestil s topnim karbonatom, saj je to mnogo bližje človeku, seveda pa v nepravilnem pH tudi ta substanca ne bo topna in se lahko začne odlagati na stene žil, kot kalcijev karbonat pri poapnenju.
In zelo pametno bo, če boš tudi ti začel sol bolj spoštovati, kot se ti zdi x;)x

#106 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 15. maj 2005, 21:40

kot skoraj vedno, ko nimas vec kaj povedat, tule nakladas o necem, cemer nimas pojma!! kao, kljub tvoji praksi. mislis, da bi flanagan naredil aktivni vodik, ki bi se odlagal na stene zil; hkrati pa imel vse zive teste, v vseh zivih institutih, da fhes nima niti enega stranskega negativnega ucinka!! stari, to je dokazano!! ce pa ti najdes 1 negativni stranski ucinek, pa vsaka ti cast.
kot drugo, je bil predlagan za nobelovo nagrado, kar ti s tvojo soljo pomoje nkol naus (ceprav bi ti prvoscu)!
kot trejtej e spet dokazano, da se degenerativne bolezni razvijajo v oksidiranem okoljuu, kar pa fhes definitivno preprecuje in dela neoksidirano okolje; hkrati pa podaljsuje zivljenje celic celo do 4x.
ce te zanimajo se strokovne studije (kao, ker se spoznas), ti lahko posljem tudi te; oziroma si jih lahko kar pogledas na netu, akkor vsi drugi, ker tukaj se 0 ne skriva, kakor ze ves cas skrivas nekaj ti!!!
- novi fhes -

no, to pise na koncu:
Active H has been shown to have an rH value as lo as -2.75, a profound result indicating its ability to be a more effective reducing agent than other compounds. Comparatively, magnesium silica hydride maintains a greater reducing potential thousands of times greater than vitamin C (rH 23), ubiquinone (rH 19) and beta-carotene (rH 26).

ponovno si potrdil, da dejansko lapas v 3 krasne. s tvojim znanjem o kemiji, si ravno nekje 'vmes', d se lahko tule delas pametenga pred folkom. x;)x
in ni ti dost, da ti vecina veliko pove, da je tvoja sol kul, bi rad potunkal se vse okoli, la kako!?
stari, dokazi, da je tvoja sol mocnejsi antioksidant od fhes, ce lahko!!!?? sicer pa raje ne lapaj v 3 krasne in si raje se kaj preberi.
jaz tvoje soli ne pljuvam naokoli. hkrati pa se vedno fhes uziva 10000x vec folka kot tvojo sol. in se tudi dobro ve zakaj!! in to so dejstva!

in kljub vsemu, mi se vedno nisi odpisal na moja vprasanja, v cem se razlikuje naravna piranska solk od tvoje, razen po tem, da ima tvoja dodane alge, in, da je dosti drazja!!?

mislim, ne stekam te sploh... a mislis, da med temi nevemkolk tisocimi uporabniki ni nobenga kemika, ki bi rekel Flanagani, da pocne kaj narobe!!?? a ne razumes al kajk?? magnezij primanjkuje vecini prebivalstva sodobnega sveta, ti pa mi lapas, da se kao ta iz kapsule nalaga na steno zil, pa se probal ga nisi in niti ne vec kaksna je sestvava, etc... mislm halooooooooo.

#107 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. maj 2005, 21:59

<{POST_SNAPBACK}>mislm halooooooooo.

Free, kislina, kar je C vitamin, ne more biti antioksidant direktno, ker se nima več kam oksidirati in je s tega stališča FHES absolutni zmagovalec :palec:

#108 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. maj 2005, 23:00

<{POST_SNAPBACK}> magnezij primanjkuje vecini prebivalstva sodobnega sveta,

Seveda, komur primanjkuje soli, mu primanjkuje tudi magnezija, jaz ne trdim nič drugega :sori:

#109 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. junij 2005, 03:19

pomoje pa sol ni pogoj, saj lahko vnasa magnezij dodatno!
sam, dejva se rajs drzat naslovne teme!!

#110 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. april 2008, 22:15

fajn tema, itaq x:Dx

#111 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 14. junij 2009, 16:23

Kdo ima izkusnje s transfuzijo in infuzijo krvi?

#112 kekec100000

kekec100000
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 3. avgust 2009, 09:54

Živjo,

sicer nimam izkušenj s transfuzijo in infuzijo krvi imam pa nekaj besed o antioksidantih in sicer voda, ki jo pijemo bi morala in tudi mora biti biti glavni antioksidant za naše telo. Takšna voda je naravno prisotna v vsem organsko pridelanem sadju in zelenjavi, ampak obstajajo tudi ionizatorji vode, ki vodo ločijo v kislo vodo in bazično vodo, torej vodo z negativnim električnim potencialom, ki je močan antioksidant in vodo s pozitivnim električnim potencialom, ki je močno dezinfekcijsko sredstvo. Še vedno pa je to le voda, saj je voda polarna molekula in se njena molekularna struktura lahko porazdeli v el. negativno, bazično vodo ter el. pozitivno, kislo vodo. Tako je el. negativna, bazična voda verjetno najmočnejši antioksidant na svetu, saj je lahko popijemo skoraj v neomejenih oz. recimo raje v velikih količinah ter lahko s tem v realativno kratkem času z njo zamenjamo vso vodo v našem telesu. Fhes deluje enako, le da vodi spremeni potencial v negativno stran (gledano iz električnega vidika) in jo tako naredi bazično s pomočjo dodajanja pravih mineralov v pravem razmerju, alkalno vodo pa se izdela iz običajne seveda filtrirane vode (najbolje s filtrom iz aktivnega ogljika) tako, da se jo spusti mimo elektrod, katere držijo dokaj nizek električni potencial in so postavljene tako, da je kot pozitivna kot negativna elektroda postavljena takoj za razdelitvijo cevi skozi katero teče voda, vsaka v svojo cev. Tako se voda razdeli na kislo in bazično vodo, da preoblikuje svojo strukturo s pomočjo dodajanja elektronov na strani, kjer teče preko negativne elektrode in odvzemanja elektronov, kjer teče mimo pozitivne elektrode, saj enako v smislu električnega naboja, privlači enako in odbija nasprotno. Sam sicer nimam izkušenj z alkalno in kislo vodo proizvedeno na tak način, saj se najbolj zanesem še na organsko pridelane rastline, zaužite v presnem stanju, ampak študije o takšni vodi, pridelani po zgornjem osnovnem receptu delitve vode v dva toka vode, enega s priveskom, drugega pojemkom elektronov, so vedno bolj dobre za videti in koristi očitno ogromne, vedno več ljudi priča o tem.

Ker vem, da je stvari dobro tudi videti podajam še link na youtub, kjer ozaveščen zdravnik pokaže kako je takšna voda pomagala vsem njegovim pacientom do ponovnega zdravja in ne se čudit študija je bila narejena že konec 60-ih in še vedno ni tega v vseh medijih in zdravstvenih ustanovah, ker pač tisti, ki to preprečujejo, so bankirji sveta, ki hočejo da ljudje delajo za njih in ne za sebe, kot mogoče večina še vedno misli in to so le vrhovni bankirji, vsi ostali ljudje delajo za njih, ko je vmes denar in seveda legalen kot tudi velik ilegalen biznis. Torej če pridelaš doma je zaenkrat še neobdavčeno, oni pa načrtujejo New World Order, kjer bi naj bilo vse obdavčeno, še to kar boš pridelal sam doma zase, kot je sedaj z davkom na zemljišče in na objekte, ki jih je potrebno plačati vsako leto, kar je vsekakor zelo bolano, jaz bi dal vsem ljudem enako mejo na bogastvo glede na povprečje in kar kdo pridela ali zasluži več kot je povprečje, se mora razdeli med tiste, ki so trenutno pod povprečjem, toliko malo o tem proti čemu se borimo in kaj moramo v resnici odpraviti in kaj na novo postaviti v naši družbi in začeti je potrebno pri vodi in pridelavi organske hrane za vse in seveda prosto deliti znanje, v zameno za podpise za ustanovitev svetovne organizacije, ki bo lahko uradno jemala tistim nad povprečjem in dajala tistim pod njim. Film na linku pa toplo priporočam in govori izključno o alkalni vodi.
http://www.youtube.c...feature=related
in še link na stran posvečeno tej vodi in vsem, ki iščejo zdravje:
http://www.waterheal...ter-Videos.html

Seveda pa so tele naprave vsaj zame malce predrage (1000 - 3000 eur), ker sem pač brez službe trenutno in predvsem zato, ker vem da niso toliko vredne niti približno, kar se tiče materiala in izgradnje. Sam bi bil vsekakor sposoben to sestaviti doma za veliko manj denarja, ampak za tiste, ki tega še ne znajo in so dovolj ozaveščeni o zdravju je po mojem mnenju takšen ionizator vode vsekakor najmodrejša odločitev za zdravje v družbi, kjer bomo morali še kako dvigniti glas, da bo organsko pridelana hrana, ki naravno vsebuje takšno vodo zopet postala nekaj vsakdanjega in jo bodo ljudje zopet začeli v večini pridelovati kar sami doma. Do takrat pa in seveda kot močno dopolnilo je ionizator vode, ki jo razdeli v dva curka, kislega in bazičnega vsekakor zaželjena investicija za zdravo z antioksidativno vodo napojeno telo. Sicer pa filmček z linka pove zelo veliko o vpivih takšne vode in je seveda slična po delovanju tisti proizvedeni z dodajanjem fhes oz. tisti v organsko pridelanam sadju in zelenjavi, le da ima veliko manjše koncentracije mineralov, rudnin, hranil itd., važno pa je da ima antioksidaktiven oz. bazirajoč učinek, torej razkisa telo v najkrajšem možnem času in ga hkrati ščiti pred prostimi radikali, če mene vprašaš božansko ;)
Kot je videti iz filma je zakisanost telesa vzrok za kar večino bolezni današnje družbe in za zdravje ga je potrebno razkisati na rahlo bazično stran.

Znanje je ključ do svobode, a za to ga je potrebno deliti prosto.

lp, Ožbi

#113 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. avgust 2009, 10:45

Hoy dobrodosel med nami tukaj.

Fajn da pises, imas mnenje, sam toel kar si podal res nima dost veze s temo (sem res tut jst pisal zgoraj o tem x:Ix ), tko da ti priporocam da napisano prekopiras v kaksno drugo, temu primerno temo, tukaj pa izbrises.

recimo teme:
http://www.lunin.net.....ighlite=+voda

#114 DON KARLOS

DON KARLOS
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 610

Objavljeno: 3. september 2009, 11:28

Papež in Dalailama sta oba akt transfuzije opisala kot akt velikega sočutja in ljubezni.

LP


#115 DON KARLOS

DON KARLOS
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 610

Objavljeno: 3. september 2009, 11:39

Živjo,

sicer nimam izkušenj s transfuzijo in infuzijo krvi imam pa nekaj besed o antioksidantih in sicer voda, ki jo pijemo bi morala in tudi mora biti biti glavni antioksidant za naše telo. Takšna voda je naravno prisotna v vsem organsko pridelanem sadju in zelenjavi, ampak obstajajo tudi ionizatorji vode, ki vodo ločijo v kislo vodo in bazično vodo, torej vodo z negativnim električnim potencialom, ki je močan antioksidant in vodo s pozitivnim električnim potencialom, ki je močno dezinfekcijsko sredstvo. Še vedno pa je to le voda, saj je voda polarna molekula in se njena molekularna struktura lahko porazdeli v el. negativno, bazično vodo ter el. pozitivno, kislo vodo. Tako je el. negativna, bazična voda verjetno najmočnejši antioksidant na svetu, saj je lahko popijemo skoraj v neomejenih oz. recimo raje v velikih količinah ter lahko s tem v realativno kratkem času z njo zamenjamo vso vodo v našem telesu. Fhes deluje enako, le da vodi spremeni potencial v negativno stran (gledano iz električnega vidika) in jo tako naredi bazično s pomočjo dodajanja pravih mineralov v pravem razmerju, alkalno vodo pa se izdela iz običajne seveda filtrirane vode (najbolje s filtrom iz aktivnega ogljika) tako, da se jo spusti mimo elektrod, katere držijo dokaj nizek električni potencial in so postavljene tako, da je kot pozitivna kot negativna elektroda postavljena takoj za razdelitvijo cevi skozi katero teče voda, vsaka v svojo cev. Tako se voda razdeli na kislo in bazično vodo, da preoblikuje svojo strukturo s pomočjo dodajanja elektronov na strani, kjer teče preko negativne elektrode in odvzemanja elektronov, kjer teče mimo pozitivne elektrode, saj enako v smislu električnega naboja, privlači enako in odbija nasprotno. Sam sicer nimam izkušenj z alkalno in kislo vodo proizvedeno na tak način, saj se najbolj zanesem še na organsko pridelane rastline, zaužite v presnem stanju, ampak študije o takšni vodi, pridelani po zgornjem osnovnem receptu delitve vode v dva toka vode, enega s priveskom, drugega pojemkom elektronov, so vedno bolj dobre za videti in koristi očitno ogromne, vedno več ljudi priča o tem.

Ker vem, da je stvari dobro tudi videti podajam še link na youtub, kjer ozaveščen zdravnik pokaže kako je takšna voda pomagala vsem njegovim pacientom do ponovnega zdravja in ne se čudit študija je bila narejena že konec 60-ih in še vedno ni tega v vseh medijih in zdravstvenih ustanovah, ker pač tisti, ki to preprečujejo, so bankirji sveta, ki hočejo da ljudje delajo za njih in ne za sebe, kot mogoče večina še vedno misli in to so le vrhovni bankirji, vsi ostali ljudje delajo za njih, ko je vmes denar in seveda legalen kot tudi velik ilegalen biznis. Torej če pridelaš doma je zaenkrat še neobdavčeno, oni pa načrtujejo New World Order, kjer bi naj bilo vse obdavčeno, še to kar boš pridelal sam doma zase, kot je sedaj z davkom na zemljišče in na objekte, ki jih je potrebno plačati vsako leto, kar je vsekakor zelo bolano, jaz bi dal vsem ljudem enako mejo na bogastvo glede na povprečje in kar kdo pridela ali zasluži več kot je povprečje, se mora razdeli med tiste, ki so trenutno pod povprečjem, toliko malo o tem proti čemu se borimo in kaj moramo v resnici odpraviti in kaj na novo postaviti v naši družbi in začeti je potrebno pri vodi in pridelavi organske hrane za vse in seveda prosto deliti znanje, v zameno za podpise za ustanovitev svetovne organizacije, ki bo lahko uradno jemala tistim nad povprečjem in dajala tistim pod njim. Film na linku pa toplo priporočam in govori izključno o alkalni vodi.
http://www.youtube.c...feature=related
in še link na stran posvečeno tej vodi in vsem, ki iščejo zdravje:
http://www.waterheal...ter-Videos.html

Seveda pa so tele naprave vsaj zame malce predrage (1000 - 3000 eur), ker sem pač brez službe trenutno in predvsem zato, ker vem da niso toliko vredne niti približno, kar se tiče materiala in izgradnje. Sam bi bil vsekakor sposoben to sestaviti doma za veliko manj denarja, ampak za tiste, ki tega še ne znajo in so dovolj ozaveščeni o zdravju je po mojem mnenju takšen ionizator vode vsekakor najmodrejša odločitev za zdravje v družbi, kjer bomo morali še kako dvigniti glas, da bo organsko pridelana hrana, ki naravno vsebuje takšno vodo zopet postala nekaj vsakdanjega in jo bodo ljudje zopet začeli v večini pridelovati kar sami doma. Do takrat pa in seveda kot močno dopolnilo je ionizator vode, ki jo razdeli v dva curka, kislega in bazičnega vsekakor zaželjena investicija za zdravo z antioksidativno vodo napojeno telo. Sicer pa filmček z linka pove zelo veliko o vpivih takšne vode in je seveda slična po delovanju tisti proizvedeni z dodajanjem fhes oz. tisti v organsko pridelanam sadju in zelenjavi, le da ima veliko manjše koncentracije mineralov, rudnin, hranil itd., važno pa je da ima antioksidaktiven oz. bazirajoč učinek, torej razkisa telo v najkrajšem možnem času in ga hkrati ščiti pred prostimi radikali, če mene vprašaš božansko ;)
Kot je videti iz filma je zakisanost telesa vzrok za kar večino bolezni današnje družbe in za zdravje ga je potrebno razkisati na rahlo bazično stran.

Znanje je ključ do svobode, a za to ga je potrebno deliti prosto.

lp, Ožbi


Ta ki je pisal ta članek o vodi nima pojma o kemiji in fiziki. (Ne mislim slabo o kekcu, ampak govorim o nategovanju folka).

1. VODA NI NIKOLI ANTIOKSIDANT V TELESU!

2. VODA NIMA PRAV NOBENEGA ELEKTRIČNEGA POTENCJALA (MOGOČE ČE JO NAELEKTRIŠ NA KONDENZATORJU).

3. NE MEŠAT ELEKTRIKE IN PH.

3. KUPOVANJE NAPRAV, ZA DEOINIZACIJO IN PODOBNA ČUDA, JE POPOLNA POTRATA DENARJA. pH KRVI IN TELESA JE SAMO 99,99999% ODVISEN OD PREHRANE NE PA OD pH VODE KI JO PIJEMO.

3. čE BOŠ POJEDEL ENO POMARANČO, BOŠ BOLJ VPLIVAL NA Ph TELESA, KOT ČE BI SPIL 1000L VODE.

4. tO VEM KER SE UKVARJAM Z KEMIJO IN MEDICIMO.

5. NE VERJET VSAKRŠNIM KOMERCIALNIM TRIKOM, KI OBLJUBLJAJO ČUDA...A DEJSTVA...

lp


#116 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 3. september 2009, 13:25

Transfuzija naj bi bila dovajanje krvi in krvnih sestavin v telo.Infuzija je pa dovajanje zdravilne ali hranilne tekočine v telo.To se izvaja takrat ko je človek že zelo slab ali pa pri urgentnih stanjih,da se mu stanje malo izboljša.Gledajo se samo fizične reakcije,da telo ne zavrne tujkov,s psihičnomi zadevami se pa ne ukvarjajo.Važen da človek takrat preživi,ostalo se pa že kasneje poštima.

Se pa strinjam s tistimi, ki pravijo da ima vsak najmanjši delček človeškega telesa energijsko vibracijo tistega človeka kateremu pripada.Tako da se pri transfuziji lahko dobi energija od koga drugega,kar lahko malo zmoti ravnotežje celotnega organizma.Lahko gre na bolje ali slabše.Ampak to ne bi smel biti problem,ker se manjši del prilagodi večjemu in pride do skupnega nihanja.Če pride pa do presaditve organa pa je ta čas malo daljši.Sicer se pa da te zadeve zelo pospešit s kakšnimi energetskimi vajami,meditacijo,...Taki ljudje tudi prej občutijo drugačna čustva in tudi prej pridejo v resonanco s celim delom svojega telesa.

Skratka,če vzamemo vse koristi ki jih transfuzija nudi v primerjavi s stranskimi učinki se še vedno izplača.Koga briga par negativnih detajlov,važen da je živ.Zaenkrat obstajajo nekakšne umetne plazme kot nadomestek krvi,ampak tisto je bolj kratkoročno in za urgentna stanja in ni tako učinkovito kot kri in krvna plazma.In dokler ne bojo odkril kaj boljšega bo kri še zmeraj prioriteta. xDDx

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#117 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 404

Objavljeno: 3. september 2009, 17:31

Transfuzija naj bi bila dovajanje krvi in krvnih sestavin v telo.Infuzija je pa dovajanje zdravilne ali hranilne tekočine v telo.To se izvaja takrat ko je človek že zelo slab ali pa pri urgentnih stanjih,da se mu stanje malo izboljša.


Tule te moram popravit.
Izraz transfuzija izhaja iz časov ko še niso poznali oz. obvladali postopkov za skranjevanje in transport krvi.
Takrat je bila edina možnost pomagati človeku ki je izgubil veliko krvi direkten prenos krvi od darovalca.
Trans - prenos, prehod... x!x

Infuzija pa je vnos katerekoli tekočine v telo, tudi krvi.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#118 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 3. september 2009, 19:39

Tule te moram popravit.
Izraz transfuzija izhaja iz časov ko še niso poznali oz. obvladali postopkov za skranjevanje in transport krvi.
Takrat je bila edina možnost pomagati človeku ki je izgubil veliko krvi direkten prenos krvi od darovalca.
Trans - prenos, prehod... x!x

Infuzija pa je vnos katerekoli tekočine v telo, tudi krvi.


Hmmm,v bistvu sem napisal samo dovajanje v telo ne pa iz kje.Nisem hotel pisat detajlov.Drugače pa ločimo več vrst transfuzije,bom kar prilepil to kar morajo zdr.tehniki vedet na maturi.

Transfuzija.



a) Naštej in pojasni vrste transfuzij.

AVTOLOGNA TRANSFUZIJA (avtotransfuzija, avtogena transfuzija)

- pri načrtovanih operacijah odvzamemo zdravemu B kri že 21 – 30 dni pred posegom

- potrebna je zaradi pomanjkanja krvi drugih dajalcev, strahu pred krvno prenosljivimi boleznimi, senzibilizacije (alergije, vročinske reakcije,…), verskih razlogov,…

- dajalec-prejemnik se na vrečko krvi podpiše, da lahko preveri identičnost krvi

HOMOLOGNA TRANSFUZIJA – zbiranje krvi s krvodajalskimi akcijami

- ločimo: - celične preparate (eritrocitov, levkocitov, trombocitov)

- plazemske frakcije

- vso odvzeto kri ločimo v posamezne komponente, ki so prečiščene in skoncentrirane

KONZERVIRANA POLNA KRI – pripravek preteklosti

- učinkovitost te krvi je majhna, prenašajo se povzročitelji bolezni in povzroča maksimalno možno senzibilizacijo

SVEŽA POLNA KRI

- vsebuje eritrocite, trombocite, faktorje koagulacije in plazemske sestavine, razredčene s konzervansom

- učinkovitost je odvisna od časa hranjenja (pri 40C do 48 ur)

- uporablja se le pri izvedbi izmenjalne transfuzije in pri zdravljenju obilne krvavitve

KONCENTRIRANI ERITROCITI

- so glavni pripravek pri zdravljenju anemij in krvavitev

- pripravljajo jih iz polne krvi

PLAZMA

- pridobivamo s centrifugiranjem krvne konzerve ali s plazmoferezo

- najvažnejši derivati so: - raztopine albuminov

- koncentrati faktorjev za strjevanje krvi

- koncentrati globulinov za strjevanje krvi


Glede infuzije sem pa mislil bolj NaCl,Haes itd.

Ampak če pustimo vse te detajle, imaš pa načeloma prav. xDDx

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#119 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. januar 2010, 03:18

aha, a je kdo dozivel transuzijo v boliki, da je prejel kri darovalca in ali je dozivel obcutil kaksne psihicne spremembe?

sicer pa aktualno: Pomagajte živeti malemu Nelu!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0