Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Juhe, čorbe, mineštre...


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
186 komentarjev na to temo

#26 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 11. november 2003, 12:03

Jst pa zelenjavno juhco na hiter skup zmečem... prepražim mal čebule na olju, dodam krompir na kocke, zalijem z vodo, dodam timijan, origano, baziliko, peteršilj, poper, sol.. pol pa neki minut pred koncem zmrznjeno zelenjavo (korenček, grah, koruza, cvetača, brokoli...) in kislo smetano pol kr si vsak sam v juho servira... Njam..
Mushi

#27 Gost_sanjalica_*

Gost_sanjalica_*
  • Gost

Objavljeno: 11. november 2003, 13:32

Karkoli...samo da je...nekaj za jest...

Laaaačnaaaaaa x!x


#28 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 8. marec 2004, 09:59

Goveja juha

Govedino in kosti...naj bo med njimi tudi nekaj mozgovih...jaz dodam tut kakšen piščančji hrbet...daj kuhat v mrzlo vodo.Sol, celi poper, korenček, zelena, por, peteršilj s korenino..če imaš, dodaj tudi par lističev luštreka...
Eno čebulo prereži na polovico (neolupljeno)...in jo do črnega speci na vroči plošči..in dodaj juhi.Ko juha začne vreti, poberi pene, ki se naredijo na vrhu..zmanjšaj temperaturo..in počaaaaasi kuhaj...vsaj dve uri....lahko še več.

Proti koncu lahko dodaš tudi kakšen listič pravega žafrana, dobiš imenitno rumeno barvo...

Na ta način dobiš res bogato juho, če pa je povdarek na dobri kuhani govedini, daj meso kuhat v vrelo vodo...

Cosma, bo?

Astra
Per aspera ad astra

#29 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 8. marec 2004, 11:33

Hvala Astra x:)x ....ma seveda, da bo...vse to uporabljam, razen luštreka...pa dobra ideja tole z žafranom, bom nabavila, malo za barvico, ravno včeraj jedla zelo dobro juho z žafranom x:)x , je bila zelo x:px
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#30 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. marec 2004, 12:14

Cosma, na vsak liter takih župic da mi ja ne pozabiš poleg surovih začimb dodati tudi eno epruvetko, 8 gr, saj veš česa, vedno pod 65°C x:px x:px x:px :palec:

#31 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 8. marec 2004, 12:16

Stane tudi pod razno se ne bi upala tega pozabit x^x , vem, da bi me ti lahko kar našeškal, če ne bi tega naredila x;)x
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#32 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. marec 2004, 12:18

Še hujše, po nagi riti x:Dx x:Dx x:Dx

#33 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 8. marec 2004, 12:24

Hmmm...tole pa jest ne bi tako javno Stane a veš....nikoli ne veš kdo bere te poste x;)x , pol se bova pa morala zaradi nedodajanja soli zagovarjati, še v kaki drugi temi.
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#34 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. marec 2004, 12:34

Saj nisem mislil na javnem mestu x:Dx x:Dx x:Dx

#35 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 8. marec 2004, 12:49

Saj nisem mislil na javnem mestu x:Dx  x:Dx  x:Dx

To pa čisto spremeni zadevo x:Dx

Ampak, jaz bi raje o goveji juhi tukaj x:Dx
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#36 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. marec 2004, 14:22

Z domačimi, na roko narejenimi, neslanimi rezanci mmmmm x:px x:px x:px

#37 iigor

iigor
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 44

Objavljeno: 8. marec 2004, 15:31

Men je pa tista kitajska kislo-pekoča juha full mmmmmmmm. A zna kdo nardit kej takega, ampak s sestavinami, ki jih dobiš pri nas?

#38 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. marec 2004, 16:38

Iigor, tu imaš link http://www.enaplus.c...100&id_vrsta=10 ,

Objavljena slika

kako se pa pravilno pripravi, pa še na mojo stran skoči.
Ti dovolim, ker si moški x:Dx x:Dx x:Dx :palec:

#39 iigor

iigor
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 44

Objavljeno: 9. marec 2004, 09:36

PRVA LIGA x8Dx :palec:

#40 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 9. marec 2004, 09:47

Sstane :palec:

A veš morda tut recept za tajsko juho s piščancem in škampi?

Astra
Per aspera ad astra

#41 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 9. marec 2004, 09:48

Men je pa tista kitajska kislo-pekoča juha full mmmmmmmm.

x:px x:px :palec:
Recepta ne poznam, a ziher ga kdo ve, po mojem ni nic takega... dodas pac alge za zgoscevanje (npr. agar agar), one crne kitajske gobe (ki jih jaz itak dam ven in jih torej nic ne pogresam), potem pa rabis tale kis za kuhanje, najbrz - tako predvidevam...
Potem pa kar zelis... Enkrat sem vprasala v Kitajcu, kaj je vse notri, pa so mi prijazno povedali, a sem potem pozabila (najbrz zato, ker je nisem nikoli naredila doma).
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#42 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 9. marec 2004, 14:12

Sstane  :palec:

A veš morda tut recept za tajsko juho s piščancem in škampi?

Astra

Vem x:Dx x:px x:Dx

#43 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 12. marec 2004, 23:25

En super recept za zensko zupo (je vsec tudi moskim x:Dx )

-zensko zato, ker se prilega dneve pred mens.ciklusom, ker sprosca zastalo vodo iz telesa, je super prebavljiva, nizkokaloricna, enostavna in poceni in dooooobra

KREMA OD ZELENE (za 2 do 3 osebe)
-nalistajte eno olupljeno korenino od zelene in pocvrite na zlici olivnega olja (ali masla, ce imate rajsi) da malo zarumeni
-zalijte zeleno z 3/4 litra vode, solite in dodajte 1 vecji krompir narezan na kockice
- kuhajte dobre pol ure, odstavite iz ognja in s palicnim mesalcem zmiksajte zupo v kremo
-na koncu miksanja dodajte en svez surov rumenjak in eno zvrhano zlico kisle smetane
-kremi se prilega tudi drobno narezan drobnjak

(moski del moje druzine dobi v skodelico s kremo se popecene kruhke ali pa zlate kroglice x^x x^x )

#44 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 14. marec 2004, 18:32

Ruby, pri tvoji odlični juhci sem naredil samo majhno spremembo in je postala odlična zdravilno - shujševalna župca x;)x :palec:
Ali jo lahko skopiram na svoj forum?

#45 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 14. marec 2004, 21:19

Ruby, pri tvoji odlični juhci sem naredil samo majhno spremembo in je postala odlična zdravilno - shujševalna župca x;)x  :palec:
Ali jo lahko skopiram na svoj forum?

:palec: Stane :palec: ,

Kar skopiraj, v cast mi je! x^x

Verjetno si odstranil smetanco, je tako?
Lep pozdrav iz Trsta!
Ruby

#46 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 14. marec 2004, 21:38

Hvala, Ruby, nisem odstranil nič, le tvojo sol sem zamenjal s 5 gr svoje in jo dodal po miksanju skupaj s surovo, nepasterizirano smetano, rumenjakom in drobnjakom. Pod 65°C!
Mmmm, je bila dobra, jo bom priporočil kot dobro izbiro pri zdravem hujšanju.
:palec:

#47 Piko

Piko
  • D član
  • Št. objav: 2 943

Objavljeno: 24. marec 2004, 17:43

Aja, vanja, pa tudi na testenine lahko daš tuno! Mmmmm...

To pride dobro, če so le testenine - italijanske. Dovolj dobra je že Barilla. Vsekakor je bistveno, da se tuna pretlači z vilicami, kar v konzervi. Testenine odlijemo in jih nemudoma stresemo nazaj v vroč lonec, nato pa se vanje zameša pretlačena tuna. Poskusite še varianto s tuno naturale + domače deviško olivno olje. Včasih olje menjamo s koščkom masla, naredi malo bolj blag okus. x;)x
Aja, je že kdo omenil - polento skuhaš, vanjo vmešaš gorgonzolo in daš popeč v pečico? x:)x
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

#48 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 24. marec 2004, 18:34

Torej špageti, mal začimbic (skrivnosti so v malih stvareh), sol jasno tem bolj zdrava tem boljše..., pol pa odcedit, hitro čez paradižnikovo omako, (kupljeno al domačo..) pol pa se čez nariba sir, po možnosti kak tak k se fajn lepo topi, pol pa sam mljas mljas mljas, .... ;) ahja pa naj bodo špageti kvalitetni, priporočam paradižnikove z mlinotesta...., italianski ponavadi niso dobri, ker prodajajo same pocenske..., sicer delno se da izboljšat njihovo kvaliteto da jih pozorno kuhaš in vzameš, ven ko so ravno pravi, sicer pa ponavadi zažiga, če daš čez več vrst sira... ;)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#49 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 25. marec 2004, 17:43

-˝111najboljših gostiln v Slo.˝(T.Sršen)

#50 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 26. marec 2004, 08:41

Kuhanje testenin ali paste

Ko vcasih prebiram slovenske revije in naletim na kaksen recept za pripravo testenin, me dobesedno zvije :xx!: (zlasti recepti iz Nedeljca).

Zakaj?

Ker v teh receptih uporno svetujejo, da se po kuhi testenine splaknejo :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
NIC BOLJ NAPACNEGA!
Testenine spustimo v mocno kipeco osoljeno vodo. Ce nam sluzijo za solato, se pravi, da bomo testenine servirali hladne, se v krop doda se malo olja.
Testenine mesamo, dokler ponovno ne zavrejo, od tega trenutka dalje pa tudi stejemo minute.
Jasno, uzitne testenine so AL DENTE.

Ko so kuhane, je dobro "blokirat" kuhanje.To velja se posebej, ce jih bomo v naslednjem koraku dodali v ponev z omako in jih se malo poprazili na mocnem ognju. Isto velja, ce jih potem zapecemo v pecici.

Da bi zaustavilji kuhanje, je treba v lonec s testeninami takoj ko smo ga vzeli z ognja natociti malo mrzle vode, nakar odcedimo.
Proces kuhanja se tako blokira in se ne bo nadaljeval, ce testenine vrzemo v vrelo omako x;)x x:Dx x:)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0