Juhe, čorbe, mineštre...
#26
Objavljeno: 11. november 2003, 12:03
#27 Gost_sanjalica_*
Objavljeno: 11. november 2003, 13:32
Laaaačnaaaaaa
#28
Objavljeno: 8. marec 2004, 09:59
Govedino in kosti...naj bo med njimi tudi nekaj mozgovih...jaz dodam tut kakšen piščančji hrbet...daj kuhat v mrzlo vodo.Sol, celi poper, korenček, zelena, por, peteršilj s korenino..če imaš, dodaj tudi par lističev luštreka...
Eno čebulo prereži na polovico (neolupljeno)...in jo do črnega speci na vroči plošči..in dodaj juhi.Ko juha začne vreti, poberi pene, ki se naredijo na vrhu..zmanjšaj temperaturo..in počaaaaasi kuhaj...vsaj dve uri....lahko še več.
Proti koncu lahko dodaš tudi kakšen listič pravega žafrana, dobiš imenitno rumeno barvo...
Na ta način dobiš res bogato juho, če pa je povdarek na dobri kuhani govedini, daj meso kuhat v vrelo vodo...
Cosma, bo?
Astra
#29
Objavljeno: 8. marec 2004, 11:33
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#30 Gost_sstane_*
Objavljeno: 8. marec 2004, 12:14
#31
Objavljeno: 8. marec 2004, 12:16
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#32 Gost_sstane_*
Objavljeno: 8. marec 2004, 12:18
#33
Objavljeno: 8. marec 2004, 12:24
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#34 Gost_sstane_*
Objavljeno: 8. marec 2004, 12:34
#35
Objavljeno: 8. marec 2004, 12:49
To pa čisto spremeni zadevoSaj nisem mislil na javnem mestu
Ampak, jaz bi raje o goveji juhi tukaj
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#36 Gost_sstane_*
Objavljeno: 8. marec 2004, 14:22
#37
Objavljeno: 8. marec 2004, 15:31
#38 Gost_sstane_*
Objavljeno: 8. marec 2004, 16:38
kako se pa pravilno pripravi, pa še na mojo stran skoči.
Ti dovolim, ker si moški
#39
Objavljeno: 9. marec 2004, 09:36
#40
Objavljeno: 9. marec 2004, 09:47
A veš morda tut recept za tajsko juho s piščancem in škampi?
Astra
#41
Objavljeno: 9. marec 2004, 09:48
Men je pa tista kitajska kislo-pekoča juha full mmmmmmmm.
Recepta ne poznam, a ziher ga kdo ve, po mojem ni nic takega... dodas pac alge za zgoscevanje (npr. agar agar), one crne kitajske gobe (ki jih jaz itak dam ven in jih torej nic ne pogresam), potem pa rabis tale kis za kuhanje, najbrz - tako predvidevam...
Potem pa kar zelis... Enkrat sem vprasala v Kitajcu, kaj je vse notri, pa so mi prijazno povedali, a sem potem pozabila (najbrz zato, ker je nisem nikoli naredila doma).
Picasso
#42 Gost_sstane_*
Objavljeno: 9. marec 2004, 14:12
VemSstane
A veš morda tut recept za tajsko juho s piščancem in škampi?
Astra
#43
Objavljeno: 12. marec 2004, 23:25
-zensko zato, ker se prilega dneve pred mens.ciklusom, ker sprosca zastalo vodo iz telesa, je super prebavljiva, nizkokaloricna, enostavna in poceni in dooooobra
KREMA OD ZELENE (za 2 do 3 osebe)
-nalistajte eno olupljeno korenino od zelene in pocvrite na zlici olivnega olja (ali masla, ce imate rajsi) da malo zarumeni
-zalijte zeleno z 3/4 litra vode, solite in dodajte 1 vecji krompir narezan na kockice
- kuhajte dobre pol ure, odstavite iz ognja in s palicnim mesalcem zmiksajte zupo v kremo
-na koncu miksanja dodajte en svez surov rumenjak in eno zvrhano zlico kisle smetane
-kremi se prilega tudi drobno narezan drobnjak
(moski del moje druzine dobi v skodelico s kremo se popecene kruhke ali pa zlate kroglice )
#44 Gost_sstane_*
Objavljeno: 14. marec 2004, 18:32
Ali jo lahko skopiram na svoj forum?
#45
Objavljeno: 14. marec 2004, 21:19
Stane ,Ruby, pri tvoji odlični juhci sem naredil samo majhno spremembo in je postala odlična zdravilno - shujševalna župca
Ali jo lahko skopiram na svoj forum?
Kar skopiraj, v cast mi je!
Verjetno si odstranil smetanco, je tako?
Lep pozdrav iz Trsta!
Ruby
#46 Gost_sstane_*
Objavljeno: 14. marec 2004, 21:38
Mmmm, je bila dobra, jo bom priporočil kot dobro izbiro pri zdravem hujšanju.
#47
Objavljeno: 24. marec 2004, 17:43
To pride dobro, če so le testenine - italijanske. Dovolj dobra je že Barilla. Vsekakor je bistveno, da se tuna pretlači z vilicami, kar v konzervi. Testenine odlijemo in jih nemudoma stresemo nazaj v vroč lonec, nato pa se vanje zameša pretlačena tuna. Poskusite še varianto s tuno naturale + domače deviško olivno olje. Včasih olje menjamo s koščkom masla, naredi malo bolj blag okus.Aja, vanja, pa tudi na testenine lahko daš tuno! Mmmmm...
Aja, je že kdo omenil - polento skuhaš, vanjo vmešaš gorgonzolo in daš popeč v pečico?
#48
Objavljeno: 24. marec 2004, 18:34
#49
Objavljeno: 25. marec 2004, 17:43
#50
Objavljeno: 26. marec 2004, 08:41
Ko vcasih prebiram slovenske revije in naletim na kaksen recept za pripravo testenin, me dobesedno zvije (zlasti recepti iz Nedeljca).
Zakaj?
Ker v teh receptih uporno svetujejo, da se po kuhi testenine splaknejo
NIC BOLJ NAPACNEGA!
Testenine spustimo v mocno kipeco osoljeno vodo. Ce nam sluzijo za solato, se pravi, da bomo testenine servirali hladne, se v krop doda se malo olja.
Testenine mesamo, dokler ponovno ne zavrejo, od tega trenutka dalje pa tudi stejemo minute.
Jasno, uzitne testenine so AL DENTE.
Ko so kuhane, je dobro "blokirat" kuhanje.To velja se posebej, ce jih bomo v naslednjem koraku dodali v ponev z omako in jih se malo poprazili na mocnem ognju. Isto velja, ce jih potem zapecemo v pecici.
Da bi zaustavilji kuhanje, je treba v lonec s testeninami takoj ko smo ga vzeli z ognja natociti malo mrzle vode, nakar odcedimo.
Proces kuhanja se tako blokira in se ne bo nadaljeval, ce testenine vrzemo v vrelo omako
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0