Juhe, čorbe, mineštre...
#51
Objavljeno: 21. junij 2004, 16:43
Zelo radi imamo KRUHOVO JUHO:
Star kruh narežem na rezine in ga skupaj s čebulo in peteršiljem prepražim na olju. Zalijem z vodo (ali, še bolje, z juho), potem naj zavre. Zmešam s paličnim sekljalnikom. Dodam še stepeno jajce, sol in poper. (Kdor ni vegetarijanec, lahko doda tudi klobaso - kuhano ali pečeno)
Tako se elegantno znebiš starega kruha in narediš dobro juhico!
(Bob Dylan)
#52
Objavljeno: 21. junij 2004, 16:44
Kul, pa se nasla si temo, torej znas po novem lovit ribe.
Picasso
#53
Objavljeno: 21. junij 2004, 16:47
(Bob Dylan)
#54
Objavljeno: 9. avgust 2004, 11:45
njami! tole bo pa dons kr na mojmu krožniku. kr oči so se mi zasvetile.Jst pa zelenjavno juhco na hiter skup zmečem... prepražim mal čebule na olju, dodam krompir na kocke, zalijem z vodo, dodam timijan, origano, baziliko, peteršilj, poper, sol.. pol pa neki minut pred koncem zmrznjeno zelenjavo (korenček, grah, koruza, cvetača, brokoli...) in kislo smetano pol kr si vsak sam v juho servira... Njam..
#55
Objavljeno: 10. avgust 2004, 11:30
Jaz pa prilagam recept za Korenčkovo juho
V ponvi na suho prepražim malo pšeničnega zdroba in nato dodam še nekaj drobno naribanega korenčka, da se vse skupaj malce popraži, dodam vodo in osolim, ter dodam še mačobo in majaron, ter se vse skupaj pokuha....in juha je skuhana
Dober tek!
#56
Objavljeno: 12. oktober 2004, 14:20
pol čebule
narezan korenček
peteršilj
file osliča
v hladno vodo, pustiš da nekaj minut uizi vre, potem pa dodaš juho z zdrobovimi žličniki
res so E-ji, je pa hitro pripravljeno in predvsem njami
#57
Objavljeno: 12. oktober 2004, 14:24
kJE so pa E-ji?
Aja, juha iz vrecke. je pac ne das, jasno. das zacimbe.
Picasso
#58
Objavljeno: 12. oktober 2004, 14:41
To je moja najljubša juha, mi jo je Omi kuhala, ko sem bila majhna .Korenčkovo juho
#59
Objavljeno: 12. oktober 2004, 14:41
sicer pa ja, juhe iz vrečke so bl bljah kot ne, in jih uporabljam le za to juho in zelo redko, ko se mi prou res ne da kuhat, pa se mi zalušta lih župca.
in ja, prisegam na začimbe, mam v lončkih sveža zelišča in jih izdatno uporabljam
#60
Objavljeno: 12. oktober 2004, 16:55
hj,od kje teb ta hrana, hjres, sam pol morš tud žličnike narest in pol ni več hitra...
a jih tut z ocvirkI namažeš
#61 Gost_sstane_*
Objavljeno: 12. oktober 2004, 17:02
Kje le pleše, da je ni nič več na okoli
#62
Objavljeno: 13. oktober 2004, 15:55
probi, še vsi k so jo poskusli, so rekli, da je ful dobra. pa predlaga, da ne mešaš ocvirkovhj,od kje teb ta hrana, hjres, sam pol morš tud žličnike narest in pol ni več hitra...
a jih tut z ocvirkI namažeš
sej je v bistvu po istem principu narjena kot goveja juha, le da namesto kocke (ki jo nekateri uporabljajo), dodaš juho iz vrečke (z zdrobovimi žličniki)... lahko, hitro in dobro... za kdaj
#63
Objavljeno: 13. oktober 2004, 16:04
sorry, ma nisi razložila, zakaj se jih ne bi smelo spirat...Kuhanje testenin ali paste
Ko vcasih prebiram slovenske revije in naletim na kaksen recept za pripravo testenin, me dobesedno zvije (zlasti recepti iz Nedeljca).
Zakaj?
Ker v teh receptih uporno svetujejo, da se po kuhi testenine splaknejo
NIC BOLJ NAPACNEGA!
Testenine spustimo v mocno kipeco osoljeno vodo. Ce nam sluzijo za solato, se pravi, da bomo testenine servirali hladne, se v krop doda se malo olja.
Testenine mesamo, dokler ponovno ne zavrejo, od tega trenutka dalje pa tudi stejemo minute.
Jasno, uzitne testenine so AL DENTE.
Ko so kuhane, je dobro "blokirat" kuhanje.To velja se posebej, ce jih bomo v naslednjem koraku dodali v ponev z omako in jih se malo poprazili na mocnem ognju. Isto velja, ce jih potem zapecemo v pecici.
Da bi zaustavilji kuhanje, je treba v lonec s testeninami takoj ko smo ga vzeli z ognja natociti malo mrzle vode, nakar odcedimo.
Proces kuhanja se tako blokira in se ne bo nadaljeval, ce testenine vrzemo v vrelo omako
kakor jaz vem, je odvisno od šugota, ki pride zraven...
se pa strinjam, da večine pašt ni treba spirat. tudi zato, ker ne prodajajo več takih, ki bi razpadale in se sluzile. razen morda tiste najbolj socialne...
#64 Gost_sstane_*
Objavljeno: 13. oktober 2004, 16:22
#65
Objavljeno: 13. oktober 2004, 16:38
na koga (ali kaj) se to nanaša?Contesa, Nino, glejta kaj delajo :o|o:
#66 Gost_sstane_*
Objavljeno: 13. oktober 2004, 16:41
Na vse, ki ne znatena koga (ali kaj) se to nanaša?Contesa, Nino, glejta kaj delajo :o|o:
#67
Objavljeno: 13. oktober 2004, 16:48
sej vem, da nč ne vem, noNa vse, ki ne znate
na koga (ali kaj) se to nanaša?Contesa, Nino, glejta kaj delajo :o|o:
se ti da pojasnt, kaj ne znam(o)?
#68
Objavljeno: 22. december 2004, 11:48
Recepti za prave ribje juhe so dokaj enostavni, težko zgrešiš... bistveni sta samo dve reči (pa dvomim, da to v receptih tudi piše)<{POST_SNAPBACK}>RIBJA JUHA ...
- zelenjavo se predčasno pokuha, v nekakšen zelenjavni zavretek, ker je riba sama kuhana zelo zelo hitro.
- ko se doda v kuho še ribo, naj čorbica ne vre več "na krope", tako tik pod vreliščem... če samo brbota, smo skoraj na konu (konju).
Njam, dobra ribja čorbica!
#69
Objavljeno: 22. december 2004, 11:55
, tako pa se kuha v bistvu vsaka juha.<{POST_SNAPBACK}>...naj čorbica ne vre več "na krope", tako tik pod vreliščem... če samo brbota, smo skoraj na konu (konju).
Men bi tud pasala ribja...
Picasso
#70 Gost_sstane_*
Objavljeno: 22. december 2004, 12:44
<{POST_SNAPBACK}>na koga (ali kaj) se to nanaša? [/quote]
Na vse, ki ne znate [/quote]
sej vem, da nč ne vem, no
se ti da pojasnt, kaj ne znam(o)?[/quote]
Vsak čas, morda že jutri, bo na moji spletni strani tudi video intervju o kuhanju, da ne bo potrebno vedno znova razlagati.
Napaka na videz ni velika, je pa v resnici grozna
#71
Objavljeno: 22. december 2004, 13:28
HONORE DE BALZAC
#72
Objavljeno: 22. december 2004, 13:34
Jaz mam pa rada corbe, sam zadnje cajte jih manj pacam.
Picasso
#73
Objavljeno: 9. januar 2005, 00:29
Tako. Imam fižol imam kislo zelje, vodo, štedilnik. Kakšen je postopek za to joto?
Andres
#74
Objavljeno: 9. januar 2005, 00:56
-saj res pri nas delamo joto z kislo repo in ne z zeljem, pa če imaš fižol iz konzerve pazi z dodajanjem soli
#75
Objavljeno: 9. januar 2005, 01:09
Hvala za Joto. Kisle repe nimam in jo tudi ne bom iskal, ker ne verjamem, da se dobi. No, ni važno. Važno je, da si ti meni s tvojo joto pet minut namenila. Nekako topleje je pri meni ratalo. Predvsem nič kislo.
Bom poročal o moji joti. Vaša pač, naj predvsem užitna ostane.
Andres
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0