Tofu, sojin sir, sojino mleko
#51
Objavljeno: 2. avgust 2005, 16:03
#52
Objavljeno: 2. avgust 2005, 18:12
Astra
#53 Gost_sstane_*
#54
Objavljeno: 3. avgust 2005, 16:16
#55
Objavljeno: 3. avgust 2005, 16:56
Astra
#56 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. avgust 2005, 17:42
Super je paradižnik s feferonom, v slan sok pa doliješ malo ruske vodke
#57
Objavljeno: 3. avgust 2005, 21:07
<{POST_SNAPBACK}>Lej, saj men je to jasno, sam tukaj na lnf je navada, da sami napišemo naše preizkušene recepte. Kjer pojasnimo tudi kakšne drobne fonte, ki jih uporabimo, ok?
Astra
Sam hotel sem ti ustrečt, ok? Sam se še nisem spravil delat teh zadev. Četudi bi se in bi hvalil svoj namaz na vse pretege je možno, da bi se tebi zdel zanič. Ljudje imamo zelo različne okuse, veš. Kakšna je vaša navada me pa ne zanima, dokler ni zapisana kot pravilo.
#58
Objavljeno: 14. avgust 2005, 01:12
#59
Objavljeno: 22. september 2005, 18:45
<{POST_SNAPBACK}>Ne vem, zakaj je soja tako popularna, ko pa je toliko domačih in tudi na splošno boljših zadev...tudi za namaze, ja!
Go vegan in vse preprosto naredi sam !!! ja se tudi čudim kako vsi mislijo, da je soja in le soja v vegi prehrani.
To temo je popravil/a DARK ANGEL OF...: 22. september 2005, 18:46
#60
Objavljeno: 12. januar 2006, 19:01
#61
Objavljeno: 12. januar 2006, 22:36
#62
Objavljeno: 14. januar 2006, 17:57
aha hvalaogromno vrst je! odvisno od pridelave, same soje, pridelave soje, skladiscenju, datumu, pesticidih, ipd... kako cista so semena, kako jih predelujejo, nakaksni kolicini mleko segrevajo, ali ga pasteizrajo, kaj mu nato dodajajo - disave, drige disavnice, narvne arome, vitamine, ipd...
#63
Objavljeno: 16. januar 2006, 11:51
Najprej pripravimo sojino meso - vodo zavremo, dodamo vegeto in sojino meso v kockah ter pustimo, da vre pet minut. Pustimo stati nekaj minut, nato pa odcedimo, tekočino pa prihranimo za zalivanje omake.
Čebulo narežemo na kockice in jo na olju prepražimo. Dodamo sojino meso in malo popražimo, nato pa dodamo na kocke narezane paradižnikove pelate in zalijemo s tekočino, ki nam je ostala pri sojinem mesu. Po okusu dodamo začimbe (poper, rdeča paprika, čili ...) in dušimo približno 15 minut, da se meso zmehča in omaka zgosti. Vmes po potrebi dodajamo vodo in pazimo, da se golaž ne prismodi.
Ko je golaž skoraj kuhan, pripravimo polento. Vodo po okusu solimo in zavremo. Dodamo polento in nekaj minut na nizkem ognju mešamo, nato pa odstavimo z ognja in pustimo pokrito stati.
Aja in se kolicine.
300-350kcal
Za golaž potrebujete:
40 g sojinega mesa v kockah
¾ čajne žličke vegete
100 ml vode
40 g čebule
80 g paradižnikovih pelatov
½ čajne žličke olja
sol, poper, čili, rdeča paprika v prahu
Za polento potrebujete:
40 g instant polente
160 ml vode
sol
400-450kcal
Za golaž potrebujete:
50 g sojinega mesa v kockah
1 čajne žličke vegete
125 ml vode
50 g čebule
100 g paradižnikovih pelatov
1 čajne žličke olja
sol, poper, čili, rdeča paprika v prahu
Za polento potrebujete:
50 g instant polente
200 ml vode
sol
500-550Kcal
Za golaž potrebujete:
65 g sojinega mesa v kockah
1 ¼ čajne žličke vegete
165 ml vode
65 g čebule
130 g paradižnikovih pelatov
1 čajne žličke olja
sol, poper, čili, rdeča paprika v prahu
Za polento potrebujete:
65 g instant polente
260 ml vode
sol
150-200Kcal
Za golaž potrebujete:
25 g sojinega mesa v kockah
½ čajne žličke vegete
75 ml vode
25 g čebule
50 g paradižnikovih pelatov
½ čajne žličke olja
sol, poper, čili, rdeča paprika v prahu
Za polento potrebujete:
25 g instant polente
100 ml vode
sol
#64
Objavljeno: 16. januar 2006, 22:22
#65
Objavljeno: 16. januar 2006, 22:44
NPMichelle, hvala!
Se
SOJIN KRUH
Potrebujete:
120 g ovsenih kosmičev
100 g polnozrnate pirine moke
120 g bele pšenične moke
50 g sojine moke
50 g lanenega semena
150 g tofuja
1,5 dl delno posnetega mleka
1 vrečko suhega kvasa
1 žličko soli (približno 5 g)
za noževo konico mlete kumine
Priprava:
Ovsene kosmiče in laneno seme drobno zmeljemo ter jih zmešamo s polnozrnato pirino moko, pšenično moko, sojino moko, kvasom in soljo. Mleko segrejemo do mlačnega. Tofu v mešalniku skupaj z mlekom zmeljemo in prilijemo k mokam, zamesimo v ne pretrdo, a tudi ne premehko testo. Mesimo deset minut in po potrebi dodamo še malo mlačne vode (če je testo pretrdo) ali moke (če je testo premehko). Skledo s testom pokrijemo s krpo in postavimo na toplo mesto, da testo vzhaja do dvakratnega volumna (eno do dve uri). Testo še enkrat pregnetemo in oblikujemo v štruco, ki jo položimo na pekač, obložen s peki papirjem, pokrijemo s krpo in pustimo, da znova vzhaja.
Pečico segrejemo na 220 oC. Kruh premažemo z mlačno vodo in damo v pečico. Čez deset minut zmanjšamo temperaturo na 180 oC in pečemo še 20 do 25 minut. Ali je kruh že pečen, lahko preverimo s prebadanjem z zobotrebcem. Pečen kruh preložimo na rešetko in pustimo, da se ohladi.
Celotna štruca kruha vsebuje:
B (g) 86,7 19,2%
OH (g) 281,9 62,3%
M (g) 37,3 18,6%
Vlaknine (g) 41,4
kcal 1810,4
100 g kruha vsebuje:
B (g) 11,1 19,2%
OH (g) 37,6 62,3%
M (g) 5,0 18,6%
Vlaknine (g) 5,5
kcal 241,4
#66
Objavljeno: 28. februar 2006, 15:04
Tofu bolj na debelo narežem .Dam ga v ponvico,da se lepo zapeče poleg pa sezamovo seme.
Ogromno kalcija vsebuje oboje pa še dobro je.
Ist naredila s sejtanom - bilo ful dobro!!
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#67
Objavljeno: 3. marec 2006, 11:09
vidim da, ste se lotile tofujev in sojinih izdelkov.
Bi morda kater/a vedela, kje lahko kupim glutensko moko, namreč rada bi sama izdelala sejtan.
Do sedaj sem ga delala iz navadne moke, a se mi je ne da toliko časa spirat, da bi dobila rezultat.
Upam, da bo gdo vdel,
LP
#68
Objavljeno: 19. marec 2006, 15:51
sojino mleko.. ga nalijem v čaj ali kavo pa nastanejo take.. grudice.. kot da bi blo skisano..
A je to že pokvarjeno al ga je treba ful pretrest pred uporabo ali čimmanj trest al kako
#69
Objavljeno: 19. marec 2006, 18:43
Drugače pa ne bi točno vedela Probi ga pretresti ja!
#70
Objavljeno: 19. marec 2006, 19:02
al je pa mal fore vroce hladno, ce ga v prevec vroc caj blijes..
ja, premesaj...
do datuma ki je gor, ga lohk uporabljas, seveda pa ne ce je ze odprt.. pol ga moras v parih dneh porabit, mensezdi, pa saj ziher pise gor.
jaz sicer tega ne vem, ti pa svetujem, da se semle fliknes svoje vprasanje, ker je specificno, bo vec sans, da bo kdo videl..Živjo vsi,
vidim da, ste se lotile tofujev in sojinih izdelkov.
Bi morda kater/a vedela, kje lahko kupim glutensko moko, namreč rada bi sama izdelala sejtan.
Do sedaj sem ga delala iz navadne moke, a se mi je ne da toliko časa spirat, da bi dobila rezultat.
Upam, da bo gdo vdel,
LP
pa se vse bo lepo na broju - ce se ti da.
ce pa ne, pa nic hudga, nic narobe ce je tud tle ta link.
Sejtan
Picasso
#71
Objavljeno: 19. marec 2006, 19:03
Datum je še OK, ja..
No sej ni panike, sam tolk, sem mislla, da je to kaka spešl fora sojinega mleka.. pa bo mogoče res tole mrzlo-vroče.. No ja, ne moti, ker ne spremeni okusa in nič.. sam zgledal je čudno pa sem rajš vprašala
#72
Objavljeno: 19. marec 2006, 19:06
z dolg nisem tega v caj dajala, sam se pa spomnim, da se je to dogajal pa ni blo nikol nic narobe.
nekaj cajta ne sam da nisem nic mesa, tud jajc pa mlecnih izdelkov sploh nisem, pa sem tole (tofu pa takle)... pol mi je pa mal dojadil.. sam pol se pa vsake tolk spet mal ufuram, mi zapase... sam mlecnim se kar tezko odrecem, ceprav tedaj sem se pa cist simple - saj cutis, ko si cist rpenasicen s tem in ves zasluzen ze.
pol pa mal... prekines pa se mal scistis... pa je.
Picasso
#73
Objavljeno: 19. marec 2006, 19:11
Mi ne paše trenutno, niti ne kupim pol.. in nimam sira in tega v hladilniku, mlek pa en pollitrski za obiske za kavo.. Pa našla sem eno sojino mleko, ki mi je čist kul po okusu in mi je čist fajn..
#74
Objavljeno: 19. marec 2006, 19:21
Picasso
#75
Objavljeno: 19. marec 2006, 19:30
precej je fora v tem, da živim sama in se LAHKO poslušam.. ko nimaš za sabo ljudi, ki ti vsak dan na mizo postavjo meso, krompir in solato in so pol slabe volje, če ne ješ, ko nimaš zraven nikogar, ki bi skoz težil kako si že tko tolk suh pa nič ne ješ pa take
ugotavljam da odkar sem tlele v Ljubljani se ful bolj poslušam.. ne sam kar se hrane tiče ampak vsega
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0