Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Deset božjih zapovedi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
440 komentarjev na to temo

#51 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 8. april 2005, 07:33

ali pa na koncu ugotoviš, da si v tem partnerstvu doživel tisto, kar ti je bilo namenjeno, mar ne?
ja kaj je zame Bog - vse - narava, cvet, jaz, ti, mi...

#52 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 8. april 2005, 07:33

Drugace, pa mam jaz v bistvu dost tega..

Ne morem vec napisati niti enega stavka, ki ga se nisem napisal.. Ce napisem karkoli.. se bom ponavljal.. zato je zame cista izguba casa, da jaz o tem se kaj debatiram...

Tudi o odnosih sem veliko pisal in nic vec novega ne morem napisat... zato tudi na tem podrocju vec ni smisla.. Mogoce ce bo kaj novega..

Glede religij.. imam samo en zakljucek.. Kakorkoli obrnes.. vedno je isti vzrok, da je nekdo uradni clan uradne religije.. manjvrednostni kompleks.. strah pred smrtjo in nevednost.
Clovek bi moral narediti bistveno selekcijo informacij. Vse kar je slisal ali prebral zanj nima nikakrsne vrednosti.. tudi 10 zapovedi ne.. ker koncno bo on naprej zivel, tako kot vedno zivi.. ne glede na vse halucinacije, kako naj bi bilo. Lahko poznas cisto vse bukve na pamet.. v praksi ne bos nikoli naredil tako, kot haluciniras.. ampak vedno tako, kot si dorasel.

In ce presaltam na odnose.. je zakljucek isti.. Ne glede na vse halucinacije o brezpogojni ljubezni in vsem tem sranju.. se bo v praksi vedno zgodilo drugace..
Tko da vse to nakladanje je sam balast.. in nima niti ene najmanjse vrednosti.

Vceraj mi je Filip Mai zaspal na rokah.. in ga malo opazujem kako mirno spi in mi kar ni jasno kaj naj mu povem, ko me bo razumel. Tko lepo mirno panča... in mu je prav malo mar za vse papeze in vse religije sveta in med vsemi so dojencki najbolj religiozni.. najbolj mirni.. cisti.. zato tako dobro spijo.. Z vsakim dnem bo razumel vec.. bo njegov konflikt med svetom in seboj vecji in spanec bo vsakic za odtenek nemirnejsi..
V bistvu je edina resnicna religija.. postati kot pravkar rojen otrocicek... mirnost, cistost.. sprejemanje.. in TISINA!

Vceraj sem samo za odlomek pogledal Trenje.. in... naletel na trenutek, ko je en zblojenec nakladal kako je cilj danasnje cerkve pokazati Jezusa.. v ozadju pa ogromna palaca skoraj v zlatu.. Pa tudi ce se na vse kriple trudis, da bi jim verjel, da so njihovi nameni res cisti in dobri.. vedno paralelno furajo tocno nasprotje tega kar govorijo.

Potem sem to ugasnil in prizgal svecko za papeza.. petem se mi je zdelo to trapasto.. ker konec koncev ni bil nic bolj clovek kot ostali ljudje.. in sem prizgal se eno za vse ostale ljudi.. In se mi je spet zdelo trapasto.. kao ena svecka za papeza.. in ena za vse ostale.. in sem obe namenil vsem..

Ampak v resnici vsega tega nikjer ni..
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#53 principesa

principesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 055

Objavljeno: 8. april 2005, 12:30

x;)x O VRBA x:Dx srečna , draga (vas) domača.....kje si x?x En lep DANČEK s sončkom Obijanček ti poželuvam x:)x in vsem drugim seveda TUDI xhypnox xloveyx :detelca: :P :smesko: xsrcbumx xrosex xlove2x xyiyax NO pa sem vse povedala za dans... x;)x x:px

#54 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 8. april 2005, 14:12

<{POST_SNAPBACK}>sory, ce je blo prenaporno  x:Ix

Resnica ni tisto, kar ti mislis, da je resnica. .. saj ti za druge ne mores vedeti, koliko so oni ljudje, koliko pa roboti  x:Dx  x:Dx  x:Dx Pises: "ker konec koncev ni bil nic bolj clovek kot ostali ljudje..." A ga primerjas s tistim, ki je zadnjic enega pojedel, ali s tistim, ki je posilil svojo hcer....itd. Saj vem da ne, pa potem moras drugace povedati, ne mores vse v en zakelj vrzt.
A se ti potem zato zastrupljas, ker je itak vse eno?
Te bimckam.

Vrba


saj ne morem verjet.....??tjazyjeva resnica je njegova resnica, samo njegova in zanj je prava, gdaj boš to skapirala? tako kot je tvoja tvoja in moja moja...mislim...haloooo!!!vsak ima svojo resnico in svoja prepričanja in živi v skladu s tem. in prav je tako...če je zame nekaj rdeče, ti pa vidiš zeleno, bo zame še vedno rdeče...pika
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#55 cashy

cashy
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 855

Objavljeno: 8. april 2005, 16:10

Tudi jaz mislim, da ima vsak svojo resnico. Je v skladu z njegovimi življenjskimi izkušnjami. Ker pa ima čisto vsak človek drugačne izkušnje, je tudi za vsakega resnica drugačna. Resnice ne moremo jemati kot absolutne in za vsakega enake, ker je pač ne poznamo. Lahko samo rečemo, da je Bog Resnica...a spet je Bog za vsakogar drugačen.
Jaz lahko vidim (zame) zeleno barvo, toda ti za isto barvo verjameš, da je rdeča...pač nimava istih zaznav, in za različne zaznave uporabljava isti pojem...
Tako si jaz predstavljam vse skupaj...to je moja resnica...za vas je pa katera druga...in hvala Bogu, da je tako, da svet ni dolgočasen x8Dx xwizardx :onfire:
ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

#56 bigm

bigm
  • D član
  • Št. objav: 907

Objavljeno: 8. april 2005, 17:27

Bi se kar strinjal z vsemi, ki zagovarjate, da ima vsak človek svojo resnico. Rekel bi celo, da vsak človek živi v svojem svetu. Kolikor ljudi, toliko svetov. Vsak človek doživlja objektivna dejstva povsem subjektivno. Kar je enemu prijetno, je drugemu neprijetno. Kar je enemu dobro, je drugemu slabo. Npr. v šoli je nekomu nastop pred razredom prijeten, drugemu pa predstavlja strašen doživljaj. Plavanje pri telovadbi je enemu užitek, drugi "umira"od strahu. Jaz npr. v šoli nisem maral iger z žogo, zelo rad pa sem imel gimnastiko in atletiko, večina sošolcev pa ravno obratno. Risanje je bilo zame "mučenje kristjanov", nekateri pa so uživali.

Dejstva sama posebi niso ne dobra ne slaba, vse je odvisno od našega dojemanja dejstev. Zaradi tega je povsem neproduktivno nekoga prepričevati, da je neka zadeva dobra in lepa. Kakor za koga. Na razpolago je celoten spekter od najslabšega do najboljšega. In vsi imajo (svoj) prav.
Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

#57 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 8. april 2005, 17:37

[
Dejstva sama posebi niso ne dobra ne slaba, vse je odvisno od našega dojemanja dejstev. Zaradi tega je povsem neproduktivno nekoga prepričevati, da je neka zadeva dobra in lepa. Kakor za koga. Na razpolago je celoten spekter od najslabšega do najboljšega. In vsi imajo (svoj) prav.[/quote]


:palec: :palec:
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#58 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 8. april 2005, 20:26

<{POST_SNAPBACK}>no odpri malo psiholoski slovar, mogoce bos tam nasla kaj je resnica, sigurno ne tisto, ko se nekdo laze sam sebi, ker zeleno ne more biti rdece. In tudi njegova resnica ne more biti, da vsi vedno intako naprej. On lahko samo za sebe ve, kolikor ve, kolikor pa ne ve, pa tudi ne more trditi za resnico. Kdaj bos ti to skapirala, pa me ne imej za butla. Jaz lazi nocem interpretirati za resnico. Zakaj se ti zdaj za njega bunis, a si v njegovi sekti?  x:o)x  x:Dx  on je dost pameten fantek, ce ne bi se ze sam pobunil, ni kaj  :palec:
LP


jaaaa...valda v slovar bom šla iskat :eek: pa v isti sekti sma ja , seveda vrba, bravo :palec: :palec: dobr si to poštudirala... x:Dx
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#59 Gandalf

Gandalf
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 162

Objavljeno: 8. april 2005, 22:58

1. VERUJ V ENEGA BOGA
2. NE SKRUNI BOŽJEGA IMENA
3. POSVEČUJ GOSPODOV DAN
4. SPOŠTUJ OČETA IN MATER DA BOŠ DOLGO ŽIVEL IN DA TI BO DOBRO NA
ZEMLJI
5. NE UBIJAJ
6. NE NEČISTUJ
7. NE KRADI
8. NE PRIČAJ PO KRIVEM
9. NE ŽELI SVOJEGA BLIŽNJEGA ŽENE
10.NE ŽELI SVOJEGA BLIŽNJEGA BLAGA


Ammm glede teh desetih zapovedi: obstajajo vsaj 3 variacije že v bibliji, o prevodih pa raje nebi.

Če bi se vsi zapovedi držal bi bilo dosti manj problemov, sicer je evropa zgrajena na teh zapovedih v sicer zelo sprevrženi obliki. (Nažalost vsaj treh od desetih zapovedi nihče ne upošteva ali pa izvaja z variacijami seveda)

Cerkev sicer sovražim, ker skriva vse znanje o alternativi in izumih v teh 2000 letih, pa verjetno še kakih 5000 nazaj. Tako je, če si monopolist.

Po mojem mnenju vera nima nič skupnega z ustanovami ali pa politiko, ker je to pač osebna zadeva, zato tudi pravim, da ima vsak svojo vero, čeprav ima lahko isti vir. Krščanstvo je kr cool, čeprav je zbito skupi z vseh mogočih vetrov, kultov, osebnih prepričanj...

Glede na to, da cerkveni fanatiki zlo radi razlagajo in citirajo vse živo majo kdaj pa kdaj celo kej prov, čeravno tega niti pod razno ne izvajajo...

1. Brez zamere... Glede na vse ostale dvojnosti in trojnosti pri človeku je fino, če je vsaj vera v ednini!

2. Jahh.. to pomeni, da je treba živet v skladu s svojo vero. Ne pa govorit eno delat drugo.
Mislim da je v neki drugi verziji pisalo ne izgovarjaj božjega imena po nemarnem (mogoče je to samo drugačen prevod??)

3. Gospodov dan?? Kaj je že to?? Kdaj smo si nazadnje vzeli cel dan zase in za svoje verovanje, bližnje. IN SEVEDA ZASE!!!?? Kaj smo nazadnje pregledali svoje odnose z drugimi in dogodke okoli sebe, kaj delamo dobro/slabo??

4. Spoštovanje, idoli, vzor, dobri odnosi... kako že to zaslužiš?? Dejstvo je da je težko nekoga spoštovat če ti dela krivico, vendar v končni fazi je vsak edinstven in vsak zna nekaj bolje od drugih (tega kaj zna bolje od drugih danes skoraj nihče več ne najde/izvaja)

5. Ne ubijaj?? AMMM Meni se tu prvo vprašanje poraja koga in zakaj?? Hrana, preživetje??? Za to so včasih pobijali... danes tega ni več, folk se pa še bolj kolje...
Dejstvo je da ubijanje za presežek ali pa za brez veze je idijotsko...

6. Varanje... spet en spolzek pojem... Kaj je tu mišljeno??? SEX, ČUSTVA, DELO?? Večina baje misli, da varaš samo če greš z drugo v posteljo...manipuliranje pa jetudi varanje (samga sebe, če že ne drugih)... pa smo tam kjer ni muh...

7. Danes krademo že več ali manj vsi... download če ne druzga..

8. Laganje... ja dokler je bil folk še odprt pa k ego ni bil do neba se je to še dal. Danes če priznaš, da si nekaj narobe naredil te že vsi čudno gledajo.

9.-10 želje so ena čudna stvar... če si nekaj močno želiš to ponavadi tudi dobiš. Tako ali drugače. Po domače rečeno po določenem času rataš nor na to stvar in si jo potem vzameš, če je že nemoreš kupiti!

To so nekako moji nazori na to temo. Dejansko pa bi lahko o teh zapovedih več razmišljali in še več delali na tem.

Tko pa sam slišiš na vsake 2-3 leta kako "pametno" besedačenje na to temo. Vse bolj se mi zdi da je teh 10 zapovedi samo še oguljena fraza, ki je ne upošteva nihče več, ker je pač stara in zato samo še za v smeti???

Gandalf

#60 principesa

principesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 055

Objavljeno: 9. april 2005, 16:14

[quote name='Todika' date='7. Apr 2005 ob 06:17']
<{POST_SNAPBACK}>Evo, na Vrbino željo, 10 zapovedi

1. VERUJ V ENEGA BOGA
2. NE SKRUNI BOŽJEGA IMENA
3. POSVEČUJ GOSPODOV DAN
4. SPOŠTUJ OČETA IN MATER DA BOŠ DOLGO ŽIVEL IN DA TI BO DOBRO NA
ZEMLJI
5. NE UBIJAJ
6. NE NEČISTUJ
7. NE KRADI
8. NE PRIČAJ PO KRIVEM
9. NE ŽELI SVOJEGA BLIŽNJEGA ŽENE
10.NE ŽELI SVOJEGA BLIŽNJEGA BLAGA

:2src: x^x no jaz pa bom odgovorila na teh 10 zapovedi z Jezusom iz Nazareta,upoštevajoč lastnosti s katerimi postanemo nemočni in lahko ugotovimo: xrolleyesx
1.JEZUS SE NI BAL.
2.JEZUS SE NI IMEL ZA GREŠNIKA IN KRIVCA.
3.JEZUS SE NI IZOGIBAL ODGOVORNOSTI.
4.JEZUS SE NI VMEŠAVAL V ZADEVE DRZGIH.
5.JEZUS NI ISKAL SREČE IN REŠITVE V ZUNANJEM SVETU.
6.JEZUS JE PRIKAZOVAL ŽIVLJENJE IZRAZITO PREPROSTO.
7.JEZUS SE NI ZANAŠAL LE NA RAZUM IN ANALIZO.
8.JEZUS JE RAZMIŠLJAL POPOLNOMA SAMOSTOJNO IN LOGIČNO.
9.JEZUS JE MISLIL V ANALOGIJAH....
xsrcx Torej iz tega sledi ,da natančneje preberete Sveto pismo , v katerem piše z Jezusovimi besedami: xsrcbumx KAR SEM NAREDIL JAZ x:)x LAHKO NAREDITE TUDI VI.... x;)x Razumeli bodo "mogočni" x;)x xscratchx xegox

#61 principesa

principesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 055

Objavljeno: 10. april 2005, 00:21

<{POST_SNAPBACK}>tule se ima pa res malokdo za gresnika in krivca ...  xDDx

wow, a imam se kje kak slovar, bom jaz tole pojutrisnjem zvecer prevajala  x:Dx  x:Dx
Ker enkrat na teden bi rada jedla krompir, pa kadar ga dam kuhat in grem v forum, se mi spece namesto skuha  :shsh:
Zato ga bom dala jutri koj pect  xg:Dx
tole bojo pa bolj dolge cajtunge... :shsh: 

Lep pozdavcek  xsrcbumx  xrainbowx  xrosex  xyiyax  xegox  xpresentx  xhypnox  :detelca:  :flowerface:

:palec: x:Ix x:Xx še men mal pusti xDDx x;)x x:Xx

#62 Volk K.L.

Volk K.L.
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 10. april 2005, 00:48

<{POST_SNAPBACK}>Evo, na Vrbino željo, 10 zapovedi

1. VERUJ V ENEGA BOGA
2. NE SKRUNI BOŽJEGA IMENA
3. POSVEČUJ GOSPODOV DAN
4. SPOŠTUJ OČETA IN MATER DA BOŠ DOLGO ŽIVEL IN DA TI BO DOBRO NA
    ZEMLJI
5. NE UBIJAJ
6. NE NEČISTUJ
7. NE KRADI
8. NE PRIČAJ PO KRIVEM
9. NE ŽELI SVOJEGA BLIŽNJEGA ŽENE
10.NE ŽELI SVOJEGA BLIŽNJEGA BLAGA

Tako, navali narod, upam da se ne bomo pobili med sabo x;)x

Te zapovedi so dane od Boga oz. modrecev zato, da pokaže nam ljudem, kakšni smo, kakšni smo po naravi. Če teh stvari ne bi delali, te zapovedi sploh ne bi bile potrebne. Kako bi izgledalo, če bi vse te zapovedi prebrali v obratnem smislu. Ne verjemi, skruni, ne posvečuj, ne spoštuj, ubijaj, nečistuj, kradi, laži, prešuštvuj,... To je tudi razlog Božjih zapovedi. Božje zapovedi so kritika in razočaranje nad človeško vrsto.

Tjazy pravi na 9 točko, da je to čisti egoizem. Kot kaže je bilo v tistih časih kakor danes, prav pogost pojav. Tudi muslimani ne bi imeli več žena, če ne bi bilo žensk v tistem času 2x več kot moških.

Za vsako dejanje, obstaja protidejanje. Te zapovedi nas učijo, kakšni bi morali biti in posredno nam kaže kakšni smo v resnici. Ali smo civilizirana bitja ali ne? To je bistvo teh zapovedi.
Ja sam ka mali pao s lipe

#63 devica

devica
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 719

Objavljeno: 10. april 2005, 01:03

Fajn si reku :palec: x^x

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)


#64 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 10. april 2005, 20:07

<{POST_SNAPBACK}>Pa ce se se na hitro vtaknem v 9. zapoved.., ki povzroca mnogo egoizma in prepirov v druzini.. ker direktno navaja, da je ZENA lastnina moskega.. kar povzroci halucinacije v smislu posedovanja zivega bitja. In ce imas zivo bitje v posesti si najbolj bedno bitje na zemljski obli. Imeti suznja kaze na lastno paraliziranost..

Tega ne razumem kot navajanje, da je žena lastnina moškega. Taka razlaga je bolj podtikanje.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#65 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 10. april 2005, 20:17

<{POST_SNAPBACK}>humor je biu pa čas v krčanstva strogo prpovedan, je bil baje hudičevo maslo al neki takega.

Bi reku zgolj v najbolj mračnem obdobju ene od vej krščanstva. Daleč od tvoje trditve. Humor, v katerem je veliko skodoželja, norčevanja iz soljudi in iz vseh vrednot, je pa verjetno res slab. Se nam velikokrat zdi hecn, če vidmo, da je nekdo "kao" več butl od nas, in razna zaj.... .
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#66 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 10. april 2005, 20:54

<{POST_SNAPBACK}>Drugace, pa mam jaz v bistvu dost tega..

Ne morem vec napisati niti enega stavka, ki ga se nisem napisal.. Ce napisem karkoli.. se bom ponavljal.. zato je zame cista izguba casa, da jaz o tem se kaj debatiram...

Glede religij.. imam samo en zakljucek.. Kakorkoli obrnes.. vedno je isti vzrok, da je nekdo uradni clan uradne religije.. manjvrednostni kompleks.. strah pred smrtjo in nevednost.
Clovek bi moral narediti bistveno selekcijo informacij. Vse kar je slisal ali prebral zanj nima nikakrsne vrednosti.. tudi 10 zapovedi ne.. ker koncno bo on naprej zivel, tako kot vedno zivi.. ne glede na vse halucinacije, kako naj bi bilo. Lahko poznas cisto vse bukve na pamet.. v praksi ne bos nikoli naredil tako, kot haluciniras.. ampak vedno tako, kot si dorasel.

Sem dones slišu eno dobro anakdoto. Je v Ameriki en študent (kemije al pa medicine? ) naredu raziskovalno nalogo. Na prometni ulici je postavu štant in pripravil peticijo o prepovedi nevarne kemikalije divodik-monoksid. Vso stvar je utemelju na sledeč način:
- kisli dež to kemikalijo vsebuje v večjih količinah, vsi pa vemo, kako nevaren je kisli dež,
- če to kemikalijo vdihnemo v zadostni količini, se lahko zadušimo od enega vdiha
- molekule te kemikalije se vedno pojavljajo v rakavih celicah.

In ta kemikalija je celo v prosti prodaji.

Tako je od 100. ljudi 90 ljudi podpisalo peticijo, 8 se jih ni moglo opredeliti, 2 sta pa bila proti prepovedi.

Je pa ta "nevarna kemikalija divodik-monoksid" ( H2O ) seveda čist navadna voda. Sem se pri tem spomnu na tvoje pisanje, me vse skupaj spominja na kampanijo za prepoved nevarne kemikalije divodik-monoksid. x:Dx
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#67 Gandalf

Gandalf
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 162

Objavljeno: 10. april 2005, 20:57

Emanuel se strinjam s tabo...

10 zapovedi je preveč splošnih zato pride do takih bedatih razlaganj. Ker neka skupina hoče dobiti monopol nad drugimi, in predvsem, ker si take razlage lahko privoščijo... po določenem času so pa resnica.

In potem dobiš talibane...ki z svojo vero nimajo več čisto nič skupnega, vsaj po mojem mnenju.

#68 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 10. april 2005, 21:06

<{POST_SNAPBACK}>:O:  :O:  :O:

Kaj se cudis, Vrba?
Saj je dobro povedal, jaz se pa strinjam, po mojem nisi pozorno prebrala...

saj je res tako...
in tudi to je res, da je point v interpretaciji, zato pa v takih spisih ne more bit kar enga besedicenja, ker potem pride do napacnih predstav lohk.
In zato so podane s skopimi besedami.
In se slednjih ne razumemo. x:o)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#69 Volk K.L.

Volk K.L.
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 11. april 2005, 00:52

<{POST_SNAPBACK}>Emanuel se strinjam s tabo...

10 zapovedi je preveč splošnih zato pride do takih bedatih razlaganj. Ker neka skupina hoče dobiti monopol nad drugimi, in predvsem, ker si take razlage lahko privoščijo... po določenem času so pa resnica.

In potem dobiš talibane...ki z svojo vero nimajo več čisto nič skupnega, vsaj po mojem mnenju.

10 zapovedi so bile prinešene s strani modrecev, ki so resno mislili za dobro človeštva.

Žalostno pa je da so ljudje žejni oblasti, v tem videli sredstvo za podrejanje ljudi. Te zapovedi so vsiljevali, v nasprotju z zapovedmi. Heh lahko rečemo, da je zgodovina polna ideologov, ki so uporabljali metode antiideologije. Telebani so v zadnji vrsti antiideologov, potem imamo ameriško demokracijo, pa komuniste. Mogoče so bili nacisti še najbolj dosledni svojim idejam, tudi po metodi izvajanja njene ideologije. Zato pa je bil nacizem, bolj grozljiv, kot katerikoli druga ideologija. Nacizem je odobraval vse metode uveljavljanja ideologije, tudi tiste najbolj krute.
Ja sam ka mali pao s lipe

#70 principesa

principesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 055

Objavljeno: 11. april 2005, 10:56

xrosex xscratchx Pozabljenih drugih 10 zapovedi

1. Ne skrbi, saj je skrb najbolj neproduktivna od vseh človeških aktivnosti.

2. Ne boj se, saj se večina stvari, ki se jih bojimo, nikoli ne zgodi.

3. Ne prečkaj mostov preden prideš do njih, saj to še nikomur ni uspelo.

4. Z vsako težavo se sooči, ko pride do tebe. Tako ali tako se lahko spoprimeš samo z eno hkrati.

5. Težav ne jemlji s sabo v posteljo, ker so zelo slabi posteljni partnerji.



6. Ne sposojaj si težav drugih ljudi. Sami lahko zanje bolje poskrbijo, kot ti.

7. Ne poskušaj ponovno živeti včerajšnjega dne, v dobrem ali slabem, ker je za vedno minil. Osredotoči se na to, kar se dogaja v tvojem življenju in bodi srečen zdaj!

8. Bodi dober poslušalec, saj samo ko poslušaš, slišiš ideje, drugačne od svojih. Težko se je naučiti kaj novega ko govoriš in nekateri ljudje le vedo več kot ti.

9. Ne bodi pobit zaradi razočaranja, saj 90% izvira iz samopomilovanja in ovira pozitivno delovanje.

10. Preštevaj svoje blagoslove, nikoli ne prezri majhnih, saj veliko majhnih blagoslovov tvori velikega.
:flower: xegox xsrcbumx xyesx xhypnox

#71 Gandalf

Gandalf
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 162

Objavljeno: 11. april 2005, 22:30

principesa kje si to staknila :palec: :palec: :palec:

Sploh tele tvoje 7,8,9 so glede človeške psihologije na zelo veliki preizkušnji vsak dan.

(ko ti parkrat spodleti.... ajjjj kaj bi lahko jest vse delu s svojim znanjem pa sm prestar... tipičen primer starih atkov... problem je ker se to pojavlja že pri 30 letnikih... kako razložit ta feneomen pa mi ni jasno. Ok ni mi jasn že ta prvi primer ampak recmo teoretično)

#72 principesa

principesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 055

Objavljeno: 11. april 2005, 22:41

<{POST_SNAPBACK}>principesa kje si to staknila :palec:  :palec:  :palec:

Sploh tele tvoje 7,8,9 so glede človeške psihologije na zelo veliki preizkušnji vsak dan.

(ko ti parkrat spodleti.... ajjjj kaj bi lahko jest vse delu s svojim znanjem pa sm prestar... tipičen primer starih atkov... problem je ker se to pojavlja že pri 30 letnikih... kako razložit ta feneomen pa mi ni jasno. Ok ni mi jasn že ta prvi primer ampak recmo teoretično)

xsrcx :palec: nikoli ni človek prestar xDDx in če Razmišljaš o tem tukaj in zdaj si na dobri poti da uresničiš še to v praksi.... x;)x x:)x x^x

#73 Freya

Freya
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 371

Objavljeno: 11. april 2005, 23:11

Za vsako dejanje, obstaja protidejanje. Te zapovedi nas učijo, kakšni bi morali biti in posredno nam kaže kakšni smo v resnici. Ali smo civilizirana bitja ali ne? To je bistvo teh zapovedi.



lepo povedano, res :palec: x^x
SI SAPIS SIS APIS.
Objavljena slika

#74 Gandalf

Gandalf
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 162

Objavljeno: 12. april 2005, 13:05

Očitno bom moral začeti brat to kar pišem...

Tak način mišljenja sovražim in mi je totalno nerazumljiv.
Če danes veš kako se kej naredi potem to naredi ne pa tarnat...tko se nikamor ne pride

#75 astroMATRIX

astroMATRIX
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 293

Objavljeno: 13. april 2005, 16:28

Gre se seveda za egipčansko varijanto. Mojsije je to prinesel iz Egipta, saj je tam rojen. Tudi Krist je (heliopolis, On, Om) bil v Egiptu.

( Pismo besedilo je pa MOABčansko )
True Zodiac http://www.lulu.com/zodiac True Ascendant




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0