Avokado
#26
Objavljeno: 18. maj 2005, 17:26
ce je mehek, je zrel. sam ne sme bit pa... tko kot vse, saj vidis, kdaj je zrel, ce je lep, mehek, a cvrst, brez kakih otiscancev in tega.
Picasso
#27
Objavljeno: 18. maj 2005, 17:33
#28
Objavljeno: 18. maj 2005, 17:42
Picasso
#29
Objavljeno: 18. maj 2005, 17:46
#30
Objavljeno: 18. maj 2005, 17:50
Picasso
#31
Objavljeno: 18. maj 2005, 19:02
#32
Objavljeno: 18. maj 2005, 19:22
Jooj, kok fajn, da mamo tole temo
#33
Objavljeno: 18. maj 2005, 19:45
<{POST_SNAPBACK}>Jaz sem si milkshake delala..
mleko, zrel, ampak res zrel avokado (pa tiste nitke ven pobrat, da se pol ne vlece okrog), sladkor, mal cimeta.. (hmm.. vanilija bi najbrz tud sla zraven..) in zmiksas... Sam je treba kmalu spit, ker precej hitro ogabno rjave barve postane..
<{POST_SNAPBACK}>
sladek recept je npr:
avokado z jagodami, jogurtom, pomarancnim sokom, kokosom in malo sladkorja.
to je kot nek napitek ali sadna kupa.
sploh je pa zanimiv v vseh sadno-solatnih kombinacijah:
npr. s kreso in grenivko in mehko solato in malinami in sladkim kisom in bucnim oljem
Sem šla danes takoj u lov za avokadom in sem probala tele dva recepta! Brez pripomb res sta bla zakon.
Hvala za recepte!
#34
Objavljeno: 18. maj 2005, 20:44
#35
Objavljeno: 19. maj 2005, 07:47
<{POST_SNAPBACK}>Sem šla danes takoj u lov za avokadom in sem probala tele dva recepta! Brez pripomb res sta bla zakon.
Hvala za recepte!
ce si tega zadnjega poskusila me veseli, ker to sem si na mestu zmislila (pokombinirala v glavi okuse)
ampak po moje je 100% dobro, ker te stvari pasejo skupaj. ce so ti vsec take kombinacije.
meni npr. v osnovi niso, imam rada po 1 okus naenkrat, v bistvu...ampak ful okusov v vrsti!
sicer pa predvidevam, da si govorila o sadni kupi.
kako gre z otipavanjem, marsa, selene?
Kdo lahko spremeni svet?
#36
Objavljeno: 27. maj 2005, 14:36
#37
Objavljeno: 27. maj 2005, 14:43
Vse kar pomislim, je pred mano cez minutko.
Prej sem si ga namazala na prepecenc, mal soli gor, pa mal limonce, njami!!!
A je cist zrel?
Umij ga ornk, pol odrezi kapico, ostalega zavij v folijo in ga daj v kako skodelico, ki bo glih fital not, da ne bo svetlobe pa zraka prevec, pa ga daj v hladilnik.
Onega pa speshtaj al ga pa kar namazhi na kruh.
Sicer pa mas par receptov tule po temi.
Picasso
#38
Objavljeno: 27. maj 2005, 14:45
potem pa da vidim to čudo
#39
Objavljeno: 27. maj 2005, 14:46
<{POST_SNAPBACK}>občutovala
Picasso
#40
Objavljeno: 27. maj 2005, 14:48
#41
Objavljeno: 27. maj 2005, 15:06
duh v ribah, neptun v 3. al kako ze?
Picasso
#42
Objavljeno: 27. maj 2005, 15:56
#43
Objavljeno: 29. maj 2005, 09:56
#44
Objavljeno: 29. maj 2005, 09:58
Picasso
#45
Objavljeno: 29. maj 2005, 10:28
Bo za zajtrk zdajle
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#46
Objavljeno: 30. maj 2005, 08:12
res da se veckrat pojavi v dietah, a ravno zato ker je tko bogat ima ful teh kislin in vsega...
Da bi pa jih vec dnevno pojedel, ob ostali drugi hrani, pa se mi ne zdi pametno, sploh ce se clovek nagiba nekoliko k povecani tezhi.
Picasso
#47
Objavljeno: 1. junij 2005, 13:25
takega z limonco, soljo in poprom na kruhu... mmm... full dober!
kaka lepa "pečka" je notr, a če jo vsadim, bo kej iz tega..? Sadeži verjetno ne, kak pa avokado rastlina zgleda?
#48
Objavljeno: 1. junij 2005, 16:37
Mi smo pa zdajle spet juhico avokadovo.. mal predelala, brez cesna in smetane, pa mleko namesto tega.. pa treba bo palicni mesalnik kupit, ker stlacim z unim za krompir, pa je pol vse grudicasto..
#49
Objavljeno: 3. junij 2005, 13:49
#50
Objavljeno: 3. junij 2005, 17:54
Samo ne vem če ti bo zrastla rastlinca, če jo boš posadila kar v zemljo...Skratka avokado rabi zeeellooo dolgo da skali ...
Jaz ima takšno izkušnjo: sem prebrala v eni knjigi, vanj sem zasadila šivanke- take bolj debele- jaz sem tri , tako da je zgledala razporeditev na njem kot trikotnik- potem pa sem vse skupaj postavla v plitvo keramično skodelico, na ta način da je pol koščice stalno v vodi...
Potem sem stalno, na vsake par dni dolivala vodo, ker je izhlapevala... Po dolgih petih mesecih se je končno pokazal kalček in v enem mesecu je zrasla majhna rastlinca s parimi listki, ravno prejšnji teden sem jo presadila v lonček. Prav lepo rase in upam da bo vse ok.! Bom sporočila!
Drugače pa obožujem avokado, sem ga jedla danes dopoldne....njam
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0