Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Koloidno srebro in ormus


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
92 komentarjev na to temo

#76 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 18. december 2013, 12:46

Pr argiriji ni stvar v nečistočah v srebru

 

http://vizita.si/cla...modro-kozo.html


Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#77 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 18. december 2013, 19:48

oooo, zanimivo butl. tenx.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#78 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 20. december 2013, 20:41

pa ne gre se za denar, zanimajo me podobne stvari, zato bi rad prišel problemu do dna, zakaj se tekočina obarva rumeno in kako ta vzrok odpravit..

 

oj.

učeri sem bil pri eni frendi, k ga tut sama dela in sem jo mal pouprašu, kaj ona o tem misli, pa sva pol mal gruntala...

ona npr. je prepričana, da je to od vode. da je že tut stran vrgla use skp, ker ji je bilo sumljivo. da je imel ta koloid vonj, čeprav je imel ppm 0, ko je začela s procesom.

zdej... pomoje je tko... oz. ugibam, razmišljam...

tudi, če ima voda ppm 0, ima kljub usemu v sebi kake informacije in pomoje je to možen razlog, da se kasneje kej obarva, ali pa ne.

mogoče bi loh probal nabavt pri več različnih dobaviteljih vodo in če bi se ti pri vseh pojavljal isto, je pol to možno izhodišče.

poleg tega... bi loh probal še neki... če kupiš npr 1l vode... bi najprej naredil koloid iz npr. 2 dcl... ko bi delal koloid iz drugih 2 dcl (sicer iz iste flaše), pa bi prej to vodo očistil tudi energetsko... torej... s kakim miselnim postopkom.

zanimal bi tut mene teli rezultati pol. ylflower.gif


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#79 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 20. december 2013, 21:05

lej jetam 84...o tem sem govoril...

 

http://lkm.fri.uni-l...lo/vodainfo.htm


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#80 jetam84

jetam84
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 22. december 2013, 11:31

hvala za info..
samo to vodo iz lekarne, uporabljajo tudi drugi..
probal sem že 2x, po 5dl, pa se mi je vedno obarvala rumeno, uporabo pa sem vodo iz iste flaše..
jaz sumem na prevelik tok skozi diode, pa mogoče sem za nekaj minut pozabil na elektrolizo, tako se je elektroda čisto počrnila, tako da so tisti črni delci že skoraj odpadali..
za praznike bom probal skozi elektrode spustiti še manjši tok, pa ažurno čistit elektrode, bomo potem videli kakšen bo rezultat ;)



#81 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 22. december 2013, 12:15

hvala za info..
samo to vodo iz lekarne, uporabljajo tudi drugi..
probal sem že 2x, po 5dl, pa se mi je vedno obarvala rumeno, uporabo pa sem vodo iz iste flaše..
jaz sumem na prevelik tok skozi diode, pa mogoče sem za nekaj minut pozabil na elektrolizo, tako se je elektroda čisto počrnila, tako da so tisti črni delci že skoraj odpadali..
za praznike bom probal skozi elektrode spustiti še manjši tok, pa ažurno čistit elektrode, bomo potem videli kakšen bo rezultat wink.png

 

ja lej... tut voda iz lekarne je lahko zelo različna. ena je na polici en teden, ena pa en mesec in če dovoliš kot opcijo, da voda vsebuje informacije, pol je mal preveč površen zaključek, da tut drugi uporabljajo isto vodo.

mislim pa, da bi res najlažje prišel do kakih zaključkov, če bi vodo iz iste flaše uporabljal na različne načine. torej... z različnim tokom in mogoče res prej probal miselno vodo nevtralizirat, ali celo "izboljšat".

je, elektrode je itaq treba čistit. una frenda npr. dela po 2 deci in že med tem procesom umes čisti elektrode. po logiki bi blo verjetno najbolje čistit s čim nevtralnim. ona to kar obriše z papirnatimi serveti. neodišavljenimi seweda.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#82 Blisk

Blisk
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 10

Objavljeno: 23. julij 2014, 07:50

Glede koloidnega srebra je bilo tukaj povedano kar nekaj nesmislov.

Kot prvo ne potrebuješ 99,999% čistega srebra, ker je precej drago tako srebro in kot drugo ne moreš uporabiti tako čiste vode, da se bi razlika med 99,99 in 99,999 poznala. Delali so teste in je razlika tako minimalna, da nima smisla. Torej dovolj dobro je srebro 99,99% nikakor pa ne samo 99,9%

 

Voda se obarva rumeno, pomeni, da je koloidno srebro narejeno slabo. Ko se dela elektroliza, je na začetku reakcija zelo mala in se dela počasi, z večanjem srebra v vodi se veča tudi reakcija in takrat začnejo odpadati večji kosi srebra v vodo in zato se obarva rumeno. To pa pomeni, da morate imeti konstanten tok pri elektrolizi in se mora le ta izvajati ves čas z enako intenzivnostjo ne glede koliko je srebra v vodi. Hkrati se priporoča menjavanje polov, zato, da ena srebrna palčka ne postane črna in ti delci potem padajo v vodo. Če se vse to upošteva, je koloidno srebro brez barve.

Trenutno razvijam sistem za izdelavo koloidnega srebra, ki upošteva vse te parametre.



#83 sakatumi

sakatumi
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 489

Objavljeno: 27. julij 2014, 18:14

ali je kdo nabavil napravo za izdelavo srebra preko ebaya? če je, katerega?


To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)


#84 darkom

darkom
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 28. julij 2014, 11:57

Mi že nekaj časa kupujemo pripravljeno koloidno srebro, vendar razmišljamo, da bi si ga zaradi cene izdelovali kar sami.

Ali kdo uporablja mogoče tale generator za koloidno srebro ? http://www.koloidi.s...pulser-pro.html



#85 Juster

Juster
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 2. oktober 2014, 14:29

Mi že nekaj časa kupujemo pripravljeno koloidno srebro, vendar razmišljamo, da bi si ga zaradi cene izdelovali kar sami.

Ali kdo uporablja mogoče tale generator za koloidno srebro ? http://www.koloidi.s...pulser-pro.html

Lep pozdrav vsem od novega uporabnika :-)

 

Ta bi pa tudi mene zanimal....je cenovno kar ugoden.

Vsaka info bi bila dobrodošla.



#86 mačky

mačky
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 987

Objavljeno: 3. oktober 2014, 15:45

Zdaj pa res ne vem a je to v redu ali ne :) Ampak moja prijateljica sprašuje kje se to dobi... Nimam pojma o tem, si bom mogla mal prebrat, tud to temo...



#87 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 3. oktober 2014, 19:04

Zdaj pa res ne vem a je to v redu ali ne smile.png Ampak moja prijateljica sprašuje kje se to dobi... Nimam pojma o tem, si bom mogla mal prebrat, tud to temo...

http://www.obala.net...ebro--075-litra



#88 mačky

mačky
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 987

Objavljeno: 3. oktober 2014, 19:05

Hvala ;)



#89 Janko5555

Janko5555
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 4. december 2014, 09:51

Pozdravljeni, 

Ali mi lahko kdo napiše kako se naredi koloidni gel



#90 Abi

Abi
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 30. december 2014, 20:39

Pozdravljeni "srebrni"

 

Koloidno srebro-kupit ali sam naredit : sam naredit, seveda upoštevajoč vse že zgoraj navedeno, (transport naročenega KS je vselej problematičen in vprašljiv), torej

- destilirana voda 0 ppm, priprava čiste posode in kontrola ppm pred startom, preverba tyndalovega efekta z laserjem (dobite ga v določenih trgovinah za cca 3 evrčke) - na startu ga ne sme bit.

- posoda, v kateri se vrši elektroliza, mora bit hermetično zaprta

- ustrezna elektronika s prikazom in možnostjo precizne nastavitve parametrov za : kontrolo amperaže (najbolje se držat 0.1mA po cm/2 elektrode, ki je v vodi); z elektroniko časovno kontrolirano obračanje polaritete elektrod; z elektroniko časovno aktiviran motorček za rahlo mešanje tekočine. Parametre nastavitev za sedaj ne bi navajal. Elektroliza traja pri meni okoli 14-15 ur.

- po zaključku elektrolize preveriti ppm, naj tekočina stoji vsaj še kako uro in nato pretoči v temne, čiste z destilirano vodo (0 ppm) poplaknjene steklenice. "Srebrnica" mora biti brezbarvna, brez vsakršnih usedlin, površina tekočine brez vsakršne "smetane", tyndalov efekt rahlo izražen brez vsake razpršitve snopa žarka, elektrode povsem rahlo potemnele, elektrode očistiti z papirnatim neodišavljenim robčkom in poplakniti z destilirano vodo, posodo poplakniti z destilirano vodo. Torej, točno veste, kaj ste pridelali. Potem na temno in vsaj 1m stran od vsakij električnih instalacij, naprav, predvsem mobitelov, prenosnih telefonov in podobne sevajoče krame.

 

- PRI UŽIVANJU se vsaj sam držim določenih pravil, da ne bi bilo težav: s plastično žličko(!) vlijem vodico izpod jezika in ga čimdlje zadržim tu, da se absorbira v kri. Nato tekočino potiskam levo desno in nato po vsej ustni votlini, zadržim v ustih čim dlje in nato izpljunem. Ponovim in nato polahko z jezikom potiskam po žrelu in v želodec, ki seveda ne sme bit poln, torej ne po jedi. Opozorilo: po nekem času lahko pride do neugodnih reakcij zaradi čiščenja organizma, vendar to je pričakovati, predvsem, če prekoračite 3 žlice na dan. Da se organizem očisti (z ustrezno uporabo) pa je cilj uživanja. Torej, ni panike,  če veste kaj uživate.

- zunanja uporaba (s pršilko): nekaj mojih praktičnih izkušenj, ki dajejo rezultate: nahod in gripe (aktualno v tem času) - popršite vsaj okolico nosu in ust in pri tem vsakič močno vdihnem. Če se nahod razvil v akutnega predlagam, da popršite ves obraz, (odprte) oči in popršite v usta in pri tem vdihavajte da gre čimdlje v sapnik. Naj se tekočina na obrazu sama posuši. To ponovite po potrebi, vsaj okoli nosu in ust. Tudi drugi načini zunanje uporabe dajejo presenetljive rezultate.

 

Toliko na kratko okoli izdelave in uporabe. Pri vseh teh silnih debatah okoli izdelave, sem pogrešal čim bolj točen opis uporabe. Tu sem navedel nekaj čisto osnovnega za začetek, ki se pri meni v praksi obnese - torej preverjeno.

Še to: na trgu je več izvedb naprav za pripravo KS. Večina (vsaj v Sloveniji), ne nudijo ustrezne kontrole procesa elektrolize: precizna kontrola amperaže, menjave polaritet elektrod, mešanja tekočine in trajanja procesa. Naprave, ki vsega tega ne nudijo, pa so še predrage.

In koliko je bila pri moji nabavi cena te opreme ? Torej: gotova elektronika s prikazom in možnostjo nastavitve parametrov, posoda (2litra) s priključki in elektro motorjem z malo mešalko, elektrode - ploščate s certifikatom (v tekočini je površina ene elektrode 26 cm/2), TDS meter (merno območje do 999) in 12 litrov Aqua purificata iz lekarne - 140 (stoštirideset) evrčkov. Sedaj pa poglejte cene ponudb in primerjajte .... wink.png

 

Še link, na katerem je okoli te teme izvedeti še največ:   http://galaksija.inf...c.php?f=6&t=198

Je sicer 98 strani, vendar bodete po proučitvi teh, dobro podučeni okoli priprave, postopkov, merjenja in podobno.

 

Pozdrav in srečno v 2015



#91 Abi

Abi
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 7. maj 2015, 11:57

http://www.ivantic.n...idno_srebro.pdf

 

Idealni koloid naj bi bil pridobljen s tokom 0.11 do 0.14 mA /cm/2 ene elektrode  za odnos koloid/ion 80-20. Manjši tok - manjši delci.

Menjava elektrod in rahlo mešanje na 1 - 3 minute

Med postopkom preverjati ppm. Za uživanje oz. pod jezik - 10-12 ppm po elektrolizi. Po parih dneh se ppm ustali za cca 2 ppm manj.



#92 Abi

Abi
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 7. maj 2015, 20:59

Govorimo o koloidih in NE srebrnih delcih !

 

Se pa strinjam, če bi ga "prepojil"(!) in še to z zelo visokim ppm-zelo grobimi delci  wink.png . Se pravi - usedlina na dnu, rumena barva tekočine ... etc. Da, to je strup. To "pridelaš" s kakim adapterjem brez kontrol parametrov, kot so opisani. To je (zame) neresno.

Če pa delaš tako kot je opisano, se pa ne moreš predozirat. Tri male (plastične) žličke na dan ni predoziranje pa še to, če je res potrebno. Osebno ga skoraj nikoli ne uživam razen pod jezik, da pride v kri. Običajno povsem dovolj, da zadovoljim potrebe o katerih je pisano v gornjem tekstu.To pa vsak dan in do sedaj nisem imel nobenih težav. Pri zunanji uporabi pa ne more prit do predoziranja.

 

Torej opisane so samo moje izkušnje za posameznike, ki imajo resen pristop pri uporabi KS, brez zafrkancije. Za te pa se v osnovi pričakuje, da razlikujejo med koloidi in delci srebra.



#93 Abi

Abi
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 8. maj 2015, 07:34

Koloid v telesu ostaja koloid, sicer ne bi imel zaželjenega efekta, bil bi strup. To kar pišeš, bi bilo, če bi se "nalival" s "KS", kar je seveda neumnost. Celo obstaja video o enem takem povsem sivem tipu, ki je  zlorabil KS, ki seveda, to ni bil. Užival je nepravilno izdelano tekočino in to v enormnih količinah.

Ponavljam: ne gre za vnos kovine, marveč za njen koloid. To ni isto.

 

Zelo zdravo živim, ker si to lahko privoščim, vendar si je treba včasih tudi dodatno pomagat, posebno, ker nisem več rosno mlad.

Neka stanja nisem mogel rešiti drugače kot  prav s tem načinom in rešil sem jih. Pa sem probal marsikaj. Zato tudi podajam kar podajam in to iz prakse.

Zmerna uporaba KS pa zame ni hazardiranje, še manj spreminjanje prevodnosti telesa. Hazardiranje je nalivanje in zloraba slabo narejenega "KS"

 

V bodočnosti osebno niti slučajno ne mislim "hazardirati" brez KS. To je kar nekaj časa moja "obvezna oprema" v življenju. Tako ravnanje in odnos, delim z mnogimi in z vsakim dnem nas je več.

 

Vsak sam odloča kaj bo užival in kaj ne, vendar bi bilo zelo zaželjeno, da se v bodoče piše (negativne) komentarje o tem šele potem, ko se zadevo prouči in ne prej. Bi to šlo ? Vzeti si bi treba kar nekaj časa ... ali opustiti "komentiranje" .






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0