Čokolada
#351
Objavljeno: 5. oktober 2007, 10:02
#352
Objavljeno: 5. oktober 2007, 12:43
#353
Objavljeno: 5. oktober 2007, 12:45
#354
Objavljeno: 5. oktober 2007, 12:47
Dr. Dolittle je fantazijski lik.
#355
Objavljeno: 5. oktober 2007, 12:48
porny je pravi serator...
zlomk....tralala
#356
Objavljeno: 7. oktober 2007, 20:50
So se mi pa zelo zaluštali tisti čokoladni bonboni s konjakom, pa drugi z vinčkom pa....
Me fejst zanima, kakšni so.
Bom zavila še ta teden mal tja (hujšam, drgač...spet )
#357
Objavljeno: 5. december 2007, 16:54
se mi je zdle v trenutku zluštalo čokolade.
neki čokoladnega, sladkega.
pa našla lindtovo čokolado s čilijem
ki verjamejo v svoje sanje ...
#358
Objavljeno: 5. december 2007, 17:12
Zdej sem pa probal že skoraj celo paleto Lindt čokolad (sam probal ) in 99% me ni navdušila, že tisto malo vrstico težko poješ, tko da jo je boljš po koščkih Tako, da več kot 85% se več ne grem, mi bolj ustrezajo 70%, tiste 150g polnjene so pravi strup , ni čudno da piše Hot
#360
Objavljeno: 1. januar 2008, 15:08
Kremna mlečna čokolada,polnjena s slastno tekočo karamelo.
Liaisom (caramel)od firme Dove.Sem mislila,da Dove proizvaja kozmetiko..ne pa čokolado..
Dobra je..
Richard Bach
#361
Objavljeno: 2. januar 2008, 23:32
#362 Gost_Jeti_*
#363
Objavljeno: 6. januar 2008, 00:32
Latinski izrek
#364
Objavljeno: 14. januar 2008, 14:02
#365
Objavljeno: 14. januar 2008, 14:06
ki verjamejo v svoje sanje ...
#366
Objavljeno: 14. januar 2008, 14:15
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#367
Objavljeno: 14. januar 2008, 14:17
pa ravn tale tema mora bit osvežena. zdaj bi pa čokolado jedla
a si še zmeraj na temni
#368
Objavljeno: 14. januar 2008, 14:23
hudiča, si me morala spomniti. js bi jo tudipizda, men se pa riževa jé
bolj ali manja si še zmeraj na temni
ki verjamejo v svoje sanje ...
#369
Objavljeno: 14. januar 2008, 15:05
ravno pokončala vrstico tavelke gorenjke s celimi lešnikizdaj bi pa čokolado jedla
ki verjamejo v svoje sanje ...
#370
Objavljeno: 14. januar 2008, 16:00
NI za revmatike, druge obolele za alergijami, ...
Boljš spit kozarec kvalitete od vina, piva.
Ali pojesti kako jabolko.
#371
Objavljeno: 14. januar 2008, 16:06
http://sl.wikipedia..../wiki/ÄŚokolada
Serotonin - debata
http://metuljcica.mo...a...&highlight=
#372
Objavljeno: 14. januar 2008, 16:20
1.) "Recept za domačo čokolado
Evo, ker sem pristaš tega, da je fajn, če si med seboj zaupamo dobre in še boljše reči, vam bom tukaj zaupala svoj recept za ODLIČNO domačo čokolado. Potrebujete 10 min za pripravo in par ur, da se strdi.
Skupaj zmešaš:
500 g mleka v prahu in
200 g čokolade v prahu (obvezno ČOKOLADO, ne KAKAVA!!! ).
Posebej zavreš:
1,5 dcl vode
1 margarino (250 g)
1 vanili sladkor
10-40 dag sladkorja (odvisno, kako sladko imate radi ).
Potem oboje zmešaš, da nastane gosta, kremnata, temno rjava masa.
Maso daš v nizko posodo in jo postaviš v hladilnik za par ur (lahko tudi v zmrzovalnik, če si bolj nestrpne sorte), da se strdi, potem pa samo še
DOBER TEK!
Masi lahko sicer dodate tudi kokos, lešnike, se pravi, karkoli vam srce poželi, čeprav je meni čokolada že sama po sebi zadosti okusna in ji ne dodajam ničesar (poizkusila pa seveda sem)."
Source: http://www.ednevnik....o...&e_id=48106
2.)
http://www2.arnes.si...kl/cokolada.htm
Beli sladkor se zamenja s trstnim sladkorjem.
Mleko se zamenja s sojinim mlekom.
Čokolado, puding se naredi brez "1 kg mleka v prahu, dveh jogurtovih lončkov mleka. S sojinim mlekom. Brez margarine - masla, ...
Ožilje, ledvica, jetra, ... bodo hvaležni.
#373
Objavljeno: 14. januar 2008, 16:34
Ali tablico vsak dan skoraj iz notranje psihične potrebe.
Pri doma narejeni čokoladi vsaj veš, kaj približen daš noter.
Lindt Excellance Walnut
http://www.nacional....les/view/14850/
Dobra pa je, nič ne rečem. )
#374
Objavljeno: 14. januar 2008, 18:41
Dodajam iz makrobiotične kuhinje, drugih kuhinj:še en bolj simpl recept za čokolado (količine pa približne):
50g surovih kakavovih zrn
5 jumbo datljev
po želji lešniki
vse se dobro zmelje in zmeša skupaj.
opozorilo - jst sem to pomlatila okoli 10ih zvečer, pa celo noč nisem spala. dopoldan 1x se mi je malo zazehalo, pa me je minilo, naslednji dan pa normalno spat, brez kakega nadomeščanja spanca od prejšnjega dne. torej, ni za jest zvečer to
zelo zelo podoben okus marcipana je, če zmiksaš mandlje in jumbo datlje.
take bolj slastne pa hkrati bolj zdrave zadeve
Mandlji se lahko prepražijo na "suho" - brez olja v ponvi.
Da lepo porumenijo.
Zraven jih mešamo po potrebi s kuhalnico.
Da se ne zažgejo.
Porumeneli so n - krat okusnejši. )
Dober Tek. )
#375
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0