Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Čokolada


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
410 komentarjev na to temo

#376 kala*

kala*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 12. februar 2008, 17:12

Evo, vprašanje, če kdo ve: Ali se še dobi vročo čokolado v tetrapaku (ne vem katere mlekarne so jo imele), ki so jo prodajali že pred leti?
Ali pa je možno da so jo ukinili? Nekako mi je ne rata doma narest.... :vragec:

#377 drnovšek

drnovšek
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 12. februar 2008, 21:47

evo en recept za cokoladno pito z jagodami


http://s10.gladiatus...c.php?uid=19763


x:Dx

#378 taraja

taraja
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 638

Objavljeno: 12. februar 2008, 21:47

S praškom Ciobar ali nekaj takega jo lahko narediš. Amapak meni ni tako dobra tista. Ti si mislila čokoladno mleko v tetrapaku? xrolleyesx

#379 drnovšek

drnovšek
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 12. februar 2008, 21:48

http://s10.gladiatus...c.php?uid=19763

#380 kala*

kala*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 13. februar 2008, 11:47

S praškom Ciobar ali nekaj takega jo lahko narediš. Amapak meni ni tako dobra tista. Ti si mislila čokoladno mleko v tetrapaku? xrolleyesx


Ne, prav vroča čokolada je bila, jo pa ja ločim od čokoladnega mleka... :vragec:
Hja, bom probala s tem prahom, če ga seveda najdem :8):

#381 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 19. februar 2008, 23:27

Nasveti, ki jih je ob nakupu čokolade dobro upoštevati

#382 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 20. februar 2008, 11:42

Nasveti, ki jih je ob nakupu čokolade dobro upoštevati

Najboljši je nasvet na vrhu x;)x

#383 Cookie

Cookie
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 20. februar 2008, 13:30

zadnje cajte mo je naboljša Gorenjkina temna čokolada z brinom in pehtranom x:px x:px x:px
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#384 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 20. februar 2008, 15:02

zadnje cajte mo je naboljša Gorenjkina temna čokolada z brinom in pehtranom x:px x:px x:px

Meni tudi, z malo :inocent:

#385 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 23. april 2009, 14:38

Gorenjka čoko-čoko-čokolada je Objavljena slika
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#386 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 23. april 2009, 15:29

Jaz mam pa cel pladenj čokolade, ki sem jo sam naredil x^x
edin strdila se ni tko k bi se mogla sam je vseeno fajn


kul ideja :palec:
pol loh viagro... tko... po receptu... da je čokolada trda. sej ne zarad druzga :fiju:
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#387 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 23. april 2009, 15:56

Jaz mam pa cel pladenj čokolade, ki sem jo sam naredil x^x
edin strdila se ni tko k bi se mogla sam je vseeno fajn


uh, kak pa si jo naredil? pa vključi prosim še nasvet, kak bi moral naredit, da bi se prav strdila. x:Dx

#388 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 24. april 2009, 12:10

Mene tudi zanima!
Ne bi me smelo, ampak me!

Včeraj me je Mysti spet zredila, tako da.... x:o)x Z belo čokolado z mandlji.
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#389 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 24. april 2009, 12:52

Ja kaj si dal potem ti notri? Pa kakšne mere oz. kakšne mere boš dajal drugič?


Se mi zdi, da sem nekoč vedela recept... samo se ne spomnim več...
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#390 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 24. april 2009, 12:55

Mah to je zato, ker delam po receptih iz foruma.
In Slovenci ne bi bili Slovenci, če ne bi podajal diametralno nasprotne recepte, v enem piše tako, pol pa not dodajo pehtran in tavžentrožo, v drugemu pa čist nasprotno pa not dodajo rozine, potem se morš nekak prebost vmes med recepti in izkombinirat nekaj svojega, pometati vse gnusalije, ki jih slovenska kulinarična fantazija premore v želji, da bi vsako jed uničila. Sploh pa,da je tem ki pišejo recepte itak vse jasno, pol pa mislijo, da je tudi ostalim vse jasno in kakopak ni merskih enot, koliko česa in kdaj, oziroma če so, so različne do te mere, da sploh ne moreš najt skupnega imenovalca.
Moja čokolada je okusna sam se mi zdi, da bo naslednjič boljša, bom dal rjav sladkor, domače maslo, manj kakava, ker mam rad bolj mlečne sorte in mal vanilije kot dodatek.


Resno sem vprašal, če maš nagruntan v redu recept (s količinami - čokolada za telebane), bi te prosil, da napišeš. Bi poskusil naredit čokolado,..še nikol nisem. x:)x

#391 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 24. april 2009, 13:21

Resno sem vprašal, če maš nagruntan v redu recept (s količinami - čokolada za telebane), bi te prosil, da napišeš. Bi poskusil naredit čokolado,..še nikol nisem. x:)x


greš u kerokol štacuno... kupiš najcenejšo čokolado dimenzij za 4 osebe.(oz. za mene x:px )
jo rukneš u tawelk fangl(to je ena zidarska posoda za beton oz. wok po sewerno korejsk)
stopiš na glih ta prawem ognju
dodaš začimbe po okusu in občutku
daš pir u zmrzowalnik in pokličeš jankota :palec:
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#392 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 24. april 2009, 13:42

:palec: :palec: :palec:
Bomo probali!
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#393 Dancerka

Dancerka
  • D član
  • Št. objav: 561

Objavljeno: 24. april 2009, 18:17

U, Porny & Tantra & ostali ste tud že čokolado probal delat! :) kul!

Js sm jo tud delala! :)

Mal sm napisala tule (v angleščini)

Nekateri recepti so tule: http://www.chocolate...com/recipes.php pa veliko informacij - opis postopka, linki, tud forum itd..

Js mlečne čokolade ne maram, sem naredila temno - kot preliv za torto skor, neki takega je ratala.. :)
- kakav (brez sladkorja itd - NE čokolada v prahu! x;)x)
- kokosovo mast (lahk pa tud maslo kot je rekel Porny ipd, al pa kakavovo maslo, če dobiš)
- mal meda ali cukra (dala sladkor v prahu just in case, da ni blo grudic)

V vodni kopeli (v večji lonček daš mal vode, pa mali lonček gor) stopiš kokosovo mast (ali puter), pa daš notr kakav (js sm gledla, da je blo cca. 50:50) pa mal medu ali cukra.. pa še mal mešala.. (na oni strani Chocolate Alchemy je ful cel postopek, js kr enmal mešala, pa čao..)

so pa na strani Chocolate Alchemy ful proti temu, da se voda zraven daje (?) - torej sem pač probala brez nje :) prej pa mamina sodelavka tud dala en podoben recept z mlekom v prahu in z vodo.. okusi so pač različni.. :)

strdila se pa men tud ni - oz. je je prej zmanjkalo?! :eek: x;)x

Drgač pa poročajte, kak vam bo ratalo! :)

#394 amber

amber
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 926

Objavljeno: 24. april 2009, 20:42

Andy Hugček x:px

Evo ta recept se mi zdi še najbolj podoben tistemu mojemu, s tem da sem jaz dal kakav, vendar je verjetno čokolada v prahu boljša, aja pa ne margarine dajat temveč maslo, margarina je strup, ki ga nekateri hujšatorji poskušajo promovirat na tržišču, ker je kao manj kalorična.



To bi blo pa res fajn sprobat in dodat še kakšne oreške npr.al pa kej podobnga xDDx :palec:



#395 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 24. april 2009, 21:35

:palec:

tistemu ki je blizu kokos, lahko da kokosovo mast, ki se je lahko tudi segreva na velikih tempreaturah.
prodaja pa se tudi taksna kokosova mast, kateri je vonj kokosa odvzet oz. je brez vonja.

... ne margarine dajat temveč maslo, margarina je strup, ki ga nekateri hujšatorji poskušajo promovirat na tržišču, ker je kao manj kalorična.



#396 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 25. april 2009, 08:04

"Harvardski profesor trdi, da je izumil inhalator,
s katerim lahko ljudje uživajo v polnem okusu čokolade, brez ene same kalorije."
http://www.rtvslo.si...2...tions&rss=1

#397 Dancerka

Dancerka
  • D član
  • Št. objav: 561

Objavljeno: 25. april 2009, 20:13

"Harvardski profesor trdi, da je izumil inhalator,
s katerim lahko ljudje uživajo v polnem okusu čokolade, brez ene same kalorije."
http://www.rtvslo.si...2...tions&rss=1

OMG če pa to ni crazy!! :)

Ampak prava čokolada je tud vir magnezija, kaj pa tole?

/Janko bo reku, da sm tečna, ampak js spet vidim, uhm, - smeti?! x;)x /

#398 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 28. april 2009, 11:02

OMG če pa to ni crazy!! :)

Ampak prava čokolada je tud vir magnezija, kaj pa tole?

/Janko bo reku, da sm tečna, ampak js spet vidim, uhm, - smeti?! x;)x /


Čokolada narejena in se hladi. Komaj čakam, da vidim, če bo dobra. x:)x

#399 Cookie

Cookie
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 28. april 2009, 11:27

a si jo boš spet na kruh mazal x:px x:Dx x:Dx :8):

******
domačo se najlepš z žlico je xsrcx
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#400 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 29. april 2009, 21:51

Čokolada narejena in se hladi. Komaj čakam, da vidim, če bo dobra. x:)x


Evo moje poročilo,.naredil sem po receptu, le da sem mleka v prahu dal malo manj (400g, ker je blo tak pakirano x:Dx. Uporabil sem maslo namesto margarine,..vse ostalo direkt po receptu).

Čokolada ni boljša od Milke ali Gorenjke, pa nekak ne morem pogruntat, kaj bi spremenil, da bi jo izboljšal. Čeprav sem jo imel v hladilniku več kot 1 dan, še vedno ni trda,..oz. v ustih se takoj stopi. Najraje bi dal še manj mleka v prahu..




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0