alef (14. Dec 2005 ob 18:43) pravi:

Točno! Nič se nam ne dogaja, nič nam ne pride na pot, vse kar se nam zgodi sami prikličemo. Čeprav smo, kot jaz verjamem, del nekega načrta, imamo v tem načrtu vendarle neko svobodo delovanja, neko izbiro.
Izbiro med možnostmi ki so nam dane.
Ne verjamem v naklučja, ne verjamem pa tudi v usodo, kot nekaj neizogibnega.
In namesto da se sprašujem zakaj se to meni dogaja se raje vprašam:
Kaj lahko storim da se mi to ne bo več dogajalo?
SUPER . . . sej sem vedla da so še taki ljudje na svetu
Kaj lahko storim da se mi to ne bo več dogajalo?
Vsi iščemo, še posebej tisti na tem forumu, ki veliko pisejo o duhovnosti na razne načine.
Osebno sem prebrala od čustvene inteligence do biblije (pri verouku) in spoznala, da so nauki, filozofije, misli, vedenja napisane bolje kot življenje samo, če lahko karikiram . . . spoznala sem, da vse vere in duhovnosti težijo k izboljšanju sebe, razumevanju življenja, celo misli in mehanizme imajo slične . . . nobena knjiga, ki je življenje zelo lepo opisovala, kako in kaj, pa MI NI PONUDILA, DA BI JAZ TO DEJANSKO LAHKO URESNIČILA . . To mi je ves čas manjkal . . . ja pozitivno mišljenje, ja etika in biti prijazen pa se ti bo vrnilo . . . vse to vemo, ampak, mantis je dobro to povedala, KAKO NAJ TO VZDRŽUJEM???? OZ DOSEŽEM, če te vsak hip lahko kaj po glavi udari, kar ne pričakuješ . . .
KAKO NAJ TO DEJANSKO DOSEŽEM???? IN VZDRŽUJEM DA BOM SREČEN???? Kar je malo drugače povedano od Alefovga stavka.
KAKO!!!
To temo je popravil/a harmony: 14. december 2005, 22:07