Muffins
#76
Objavljeno: 2. avgust 2006, 11:56
Jest mam tut en fajni recept za muffine, in sicer za pizza muffine. Pri nas doma so nad njimi vsi navdušeni! Recept pa je takšn:
- testo:
- 1 dl mlačnega mleka
- žlička sladkorja
- 1/2 zavitka kvasa (21g)
- 250g moke
- 4 žlice masla
- 1 jajce
- sol (po okusu)
- 1/2 žlice mešanih začimb za pico ali origana
- sesekljana čebula (lahko tudi brez, po okusu)
- žlica olja
- 50g naribane šunke (ali salame ali slanine)
- 1 paradižnik (nasekljan na manjše koščke)
- 50g naribanega sira
- 50g sesekljanih šampinjonov (svežih ali iz konzerve)
- postopek priprave:
- najprej v posodici zmešamo mlačno mleko in sladkor ter v tej tekočini raztopimo kvas. Nato v večjo posodo presejemo moko, v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo vzhajan kvas. Dodamo še maslo, jajce, sol in začibme za pico in malo premešamo. Čebulo prepražimo na olju in jo nato dodamo v maso za testo, skupaj s šunko, paradižnikom, šampinjoni in 1/2 naribanega sira. Vse sestavine vgnetemo skupaj ročno ali pa z ročnim mešalnikom. testo razdelimo na 12 delov in oblikujemo v kroglice, ki jih položimo v vdolbino pekača. kroglice potresemo z preostalo 1/2 sira. pečemo jih 25 minut pri 250 stopinjah.
Upam, da boste poskusli recept in da vam bo vsem všeč.
Dober tek!
#77
Objavljeno: 15. januar 2008, 12:49
Ja pa kaj še!!!!A lahko kdo pove, kako se naredi une čokoladne ki so celi čokoladni, in prosim, apeliram, vse prisotne, da če že žele kvariti božanske jedi z algami, orehi, kandiranim sranjem pardon sadjem, naj to pošiljajo po osih,
Čokoladni muffini
1
1/4 skodelice surovega masla
15 dag čokolade
2 jajci
1 in 1/2 skodelice sladkorja
2 skodelici moke
1 in 1/2 skodelice mleka
2 žlički pecilnega praška
1/2 žličke soli
vanilijev sladkor
Maslo in čokolado stopimo skupaj. Dodamo stepenemu jajcu s sladkorjem. Presejemo suhe sestavine in jih izmenoma z mlekom dodamo prvi mešanici. Premešamo in napolnimo s papirnatimi oblogami 12 skodelic in pečemo pri 180 stopinjah 20 minut.
Čokoladni muffini 2
2 tablici jedilne čokolade po 100g (lahko tudi manj, če nimate radi premočnega okusa)
250 g moke
1 žlička pecilnega praška
125 g mehkega masla
100 g sladkorja
2 jajci
5 žlic mleka
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). S papirnatimi modelčki obložimo vdolbinice pekača. Jedilno čokolado grobo nasekljamo.
2. V skledi zmešamo moko in pecilni prašek. V drugi posodi pa penasto stepemo maslo s sladkorjem. Dodamo jajca in mleko ter to zmešamo v gladko maso, dodamo čokolado. Nanjo stresemo mešanico moke in pecilnega praška in vse skupaj na hitro premešamo.
3. S testom napolnimo vdolbinice pekača do 2/3, da bodo mafini dobili tipično kapico in pečemo cca. 25 minut. Potem jih vzamemo iz pečice in ohladimo.
Čokoladni muffini 3
220 g moke
1 žlička pecilnega praška
125 g zmehčanega surovega masla
2 jajci
100 g sladkorja
5 žlic mleka
200 g na koščke narezane jedilne čokolade
Moko presejemo s pecilnim praškom. Maslo penasto vmešamo, nato postopoma dodajamo sladkor, jajca in mleko. Na hitro umešamo še moko s pecilnim praškom in nazadnje dodamo še koščke čokolade. Maso nadevamo v papirnate modelčke, ki smo jih vstavili v pekač za muffine. Pečemo 30 - 35 minut na 180 stopinj.
Čokoladnimi muffini 4
120 g sladkorja
120 g masla ali margarine
1 jajce
150 g kisle smetane ali navadnega jogurta
175 g moke
1/2 pecilnega praška
3 jedilne žličke kakava
50 g nasekljane čokolade
Najprej zmešamo maslo in sladkor, nato dodamo jajce in kislo smetano. Posebej zmešamo ostale sestavine in jih nato primešamo k prvi masi. Maso damo v modelčke in pečemo 15 - 20 minut pri 200 stopinjah
vir: kulinarika.net
#78
Objavljeno: 15. januar 2008, 12:54
Ampak domači mafini so najboljši!
Jaz odvzamem tem receptom edino jajca, ker jih ne maram. In dam tud nekoliko manj sladkorja, ker je veliko čokolade...
Muffini
Sestavine:
12 dag masla
9 dag sladkorja
3 žlice kisle smetane
40 dag bele moke (mehke)
pol zavitka pecilnega praška
1 dcl mleka (toliko da dobimo gladko maso)
10 dag narezane čokolade
2 žlici kakava nesladkanega (za lepšo, temnejšo barvo)
dodatki po želji : zmrznjeno sadje, kokos, banane, arašidi...
Domišljija nima meja … ;0)
Zmešamo maslo ( damo v mikrovalovno: naj bo mehko, vendar ne stopljeno, če je preveč mehko, ga daj za par min. v zmrzovalnik), sladkor, kislo smetano, da dobimo gladko maso. V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek, ter ju hkrati skupaj z mlekom izmenično, postopoma dodajamo v maso, dokler ne dobimo gladko testo.
Na koncu dodamo narezano čokolado + vse dodatke.
V pekač z vdolbinami (sama imam silikonskega, ga priporočam) z zličko dajemo testo. Če se odločimo, da bomo dodali zmrznjeno sadje, najprej damo z zličko nekaj testa in naredimo majhno luknjo, vanjo damo sadje, nato naložimo nanj še malo testa, da zapremo muffin.
#79
Objavljeno: 15. januar 2008, 12:57
Jah jaz imam najraje čokolado+banano.
#80
Objavljeno: 15. januar 2008, 13:01
#81
Objavljeno: 15. januar 2008, 14:46
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#82
Objavljeno: 15. januar 2008, 15:20
Ni res. Še vedno so to muffini. Niso čokoladni, ampak so sadni, ali orehovi ali karkoli. Muffini.Če damo sadje in orehe in rožičevo moko, potem to več niso muffinsi ampak Žbljakinsi.
Sem malce pogledala zgodovino in se daje različne stvari v muffine že kar nekaj časa.
mah porny se mora nekje mal skozlat
#83
Objavljeno: 15. januar 2008, 15:22
Porny... s teboj pa vemo kako je, ko si neki glede kakršnekoli hrane zapičiš v glavo.
#84
Objavljeno: 31. januar 2008, 21:17
simpl ko pasulj
#85
Objavljeno: 3. februar 2008, 15:55
jaz pa namesto zobotrebca uporabim ta tanko pinceto. gre lažje.ja, logika najprej spečeš mafine, potem pa počakaš, da se ohladijo in z zobotrebcem zapikuješ not koščke čokolade. če nočeš, da se vidijo luknjice, si moraš pa pač vzet mal več časa in vzet v roke une ta male škarjice za nohte strižt in rezat ven iz mafina koščke testa, ki jih potem, ko si dodal čokolado, porineš nazaj na njihovo mesto.
simpl ko pasulj
#86
Objavljeno: 3. februar 2008, 16:54
mogoč bi pa drugič čokolado narezal na malo večje koščke
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#87
Objavljeno: 3. februar 2008, 18:13
mogoč bi pa drugič čokolado narezal na malo večje koščke
Ne vem, a čaram al kaj, ampak jaz čokolado narežem na velike koščke, dam pečt in ko se mafini ohladijo, pač čutiš čokoladne koščke...vedno...
#88
Objavljeno: 3. februar 2008, 18:55
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#89
Objavljeno: 3. februar 2008, 19:37
P.s.: ravnokar spekla mafine
#90
Objavljeno: 3. februar 2008, 19:48
#91
Objavljeno: 3. februar 2008, 20:29
Porny, ne smeš bit požrešen in morš počakat ene pol ure, da se mal ohladijo.. pol grejo brez problema ven iz pekača al pa iz papirčkov. (s tem mal rešiš tud problem stopljene čokolade, ker ima čas se nazaj strdit)
Material za joške mam pa jaz v obliki zvezdice, za kolače pečt.. bla kar presenečena, da tko fajn deluje...
#92
Objavljeno: 3. februar 2008, 22:07
material za joške bi pa jaz tudi imela. mi je čisto vseeno katere oblike
#93
Objavljeno: 3. februar 2008, 22:17
najprej za muffine in potem, ko bom tisti material iz materiala za muffine dajala vase, upam, da bo šlo kaj v joške.material za joške za joške al za muffine?
joj, sem zakomplicirala.
#94
Objavljeno: 4. februar 2008, 20:14
Ma, a veš, amber, jaz mam kar ene predsodke pred silikonskim pekačem Ne gre skup z mojo kmečko rajtngo, da bi se ta gumi reč obnesva.
#95
Objavljeno: 5. februar 2008, 09:18
In še čudovite barve sta: en je rdeč, drugi pa moder...
#96
Objavljeno: 5. februar 2008, 12:55
Valda mafini ma da so temno rjavi, znam sčarat da so točno taki kot izpod Name, greva stavt
#97
Objavljeno: 22. februar 2008, 14:27
#98
Objavljeno: 25. november 2009, 21:09
Suhe sestavine:
2,5 skodelici polnozrnate moke
1 skodelica kokosa
1 žlica rjavega sladkorja
1 pecilni prašek
2 žlici kakava v prahu
Mokre sestavine:
1 skodelica okare (namesto jajc)
2 skodelici sojinega mleka
na 180*, 30 minut.
prva polovica se peče, v drugo polovico sem pa zrezala še eno banano... mam samo en pladenj, tko da bo v dveh porcijah..
nimam pojma, če bo uspelo, ker je samo polnozrnata moka, nič jajc, skor nič sladkorja...
#99
Objavljeno: 3. maj 2011, 15:51
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0