Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

POVEČANI LEVKOCITI


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
39 komentarjev na to temo

#1 Alexx

Alexx
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 21. september 2005, 11:51

Dragi Lunarci,

odpiram še eno temo - ker me zdravstvo pač jezi!
:!!:

Gre za mojega prijatelja; počuti se dobro, redna kontrola pri zdravniku pa je pokazala malce povišan nivo levkocitov.
Avtomatsko je dobil antibiotike (beri: brez kakršnihkoli dodatnih preiskav!). Te so opravili naknadno - torej - ko je že zaužil celotno dozo antibiotikov!! :eek:
Po končani terapiji so bili levkociti spet O.K., po treh mesecih pa mora ponovno na kontrolo.

In - glej ga zlomka - levkociti so tudi tokrat povečani. In povdarjam - počuti se b.p., nikakršnih zdravstvenih težav nima, nobenih vnetij, prehranjuje se redno, zdravo, skrbi za telo in duha.
In ponovno - antibiotiki.

Vzrok povečanega stanja levkocitov očitno nikogar ne zanima, vemo pa, da so indikator za marsikatero bolezensko stanje....
Antibiotikov tokrat ne bo jemal.

Ima kdo podobne izkušnje??

Kaj predlagate? :inocent:

Že vnaprej hvala!

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. september 2005, 12:00

ja, poznam kar ene par primerov povecanih levkocitov, ob tem, da NI nobenih spremljajocih zdravstvenih tezav, iz cesar sem sklenila (laicno jasno), da obstaja morda neka... individualna krvna slika pac...
Podobno kot imam jaz vedno mal visjo temperaturo kot je povprecje, podobno kot nimam nekih celic, podobno kot nimam dvojk (v zobovju).

Vendar seveda gre lahko/najbrz(?) za kaksno vnetje.

Vseeno mislim, da je pravzaprav neodgovorno kar dati antibiotike, saj sam zarad povecanih levkocitov ne moremo vedeti, za kaksno vnetje gre.

Vendar obstaja pa tud moznost, da je na to nakazovalo kaj drugega, hkratnega, cesar pa si tvoj prijatelj ni zapomnil oz. tega ni omenil.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 Alexx

Alexx
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 21. september 2005, 13:35

Ja, maš prav, lahko je individualno.
Obstaja kaj, s čimer se to stanje popravi?
Kšn pesin sok?
Prekomentirala sva vse, pozabil zagotovo ničesar ni.

a

#4 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. september 2005, 13:42

po mojem vse, kar pomaga krepiti odpornost...
morda tud ne bi bilo odvec narediti kaksno cistilno in nato krepcilno kuro za kri...
recimo najprej glineno in nato medovo kuro (al pa kaj tacga).
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#5 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 21. september 2005, 14:06

Za samo blago povišanje vrednosti levkocitov nikakor ni potrebe po antibiotiku (če je sicer zdrav). Če imamo zraven povišane parametre vnetja, se pa potem glede na to, kako povišani so levkociti in ti parametri vnetja, pa glede na znake in simptome odločaš o uvedbi antibiotika.
Levkociti so povišani, kadar se telo z nečim "tepe", z nekim mikrobom, ali pa če gre za kakšno drugo vnetje, ki ni povezano z okužbo. Mislim pa, da ni panike, če se dobro počuti in je nasploh zdrav. Se mi pa čudno zdi, da bi zdravnik "kar tako" in to večkrat pisal antibiotike. Mogoče je še kaj zadaj??? xrolleyesx
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#6 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 21. september 2005, 17:37

Jaz bi se na njegovem mestu gotovo izogibal antibiotikov! Bedast dohtar, joj...

Ima drugače kakršnokoli alergijo?

In kako približno zgleda ta njegova zdrava prehrana? Lahko je tudi povezano s slabšo prebavo oz. presnovo... To je samo laično mnenje, vendar bom prilepil tudi članke o tem v bližnji prihodnosti.

#7 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 21. september 2005, 17:42

Če je kakšen maratonec, ima lahko zaradi tega povišane levkocite.

#8 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. september 2005, 17:44

a daj nehaj!!! to pa prvic slisim!!! :palec:

no vidte, kaj vse... so lohk dejavniki...

xscratchx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#9 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 21. september 2005, 18:01

O tem piše slovenski maratonec dr. Bergant v svojih bukvah. Nisem pa iskal še na netu zaenkrat o tem.

En kratek odlomek (http://www.radianthealth.cc) v zvezi z zvišanimi levkociti in prebavo:

In 1930, at the First International Congress of Microbiology Conference held in Paris, Dr. Paul Kauchakoff, a Swiss doctor, presented a paper entitled, "The Influence of Food Cooking on the Blood Formula of Man." In it, he explained how digestive leukocytosis occurred every time cooked food was ingested by subjects of differing ages and sex. This phenomenon of digestive leukocytosis was observed in patients as early as 1843 and considered a normal occurrence. Digestive leukocytosis is the dramatic increase in the amount and activity level of white blood cells (leukocytes) in the blood due to a stimulus-that stimulus being undigested cooked food crossing the gut wall. In canned and cooked foods, the increase was moderate. With heavily processed foods, such as packaged meats, the increase was identical to food poisoning! The only difference is the absence of the bacterium associated with food poisoning. Cooked foods are missing essential enzymes which prevent adequate digestion. Dr. Kauchakoff made note that there was no increase, however, in subjects who ate only raw food. This is because all raw food contains food enzymes which completely digest what we eat.

Allergies are examples of how poor digestion leads to chronic conditions. An allergy is the body's inability to "digest" (breakdown) the substance (allergen) causing the immune reaction. It can be an acute reaction like that of a bee sting or a chronic reaction to substances such as food. Food "allergies" or hypersensitivity occurs every time you eat cooked, processed food. It is known as digestive leukocytosis.

#10 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. september 2005, 20:31

:palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#11 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 21. september 2005, 20:58

Evo Vrba nas rešuje. Drugače se pa nisem hotel preveč pametnega delat x:)x xredx

#12 enaeva

enaeva
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 21. september 2005, 23:28

Marsa?! Kako to misliš, nimaš dvojk v zobovju?? Katerih, zgornjih ali spodnjih? Ma sej si ne eno ne drugo ne znam predstavljat???

#13 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 21. september 2005, 23:32

<{POST_SNAPBACK}>Sem ze prej napisala, pa me je druga diskusija zmotla: evo -
Premalo vemo, da bi lahko karkoli sklepali,... kako dolgo ze ima... kaj se je v tem casu spremenilo... Povecanje leukocitov je lahko tudi
- pri sportniku-odvisniku,
- pa tudi pri tezkem delavcu,
- pri vnetju,
- po srcnem infarktu, 
- kar pa je najbolj pogosto je Pfeifer´sche Drüsenfieber, to je virusna okuzba, ki se prenasa preko sline in intimnih odnosov. Kdor ima kolikor toliko dober imunski sistem nima glih tezav zaradi tega virusa, prenasa pa ga vsekakor. Vecina ne ve, da ga imajo. Seveda pri virusu ne pomagajo antibiotiki, antibiotiki unicujejo bakterije, ne pa viruse
- ali gobe. 
- No, drgac tudi pri uremiji,
- tumorjih in
- pri nosecnosti.
Kar se tice tumorjev, je lahko clovek dolgo brez tezav, zato dohterji ne delajo samo na sum nekih dragih preiskav, ki bi tudi obremenjevale telo; lahko se pregledajo se kaksni drugi krvni parametri, kot alkalicna fosfotaza, da bi se sum bolj potrdil ali pa ne...
Kolikokrat recejo zdravniki, da je kri v redu, pa so pregledali samo nekaj glavnih parametrov, - to bi bili morda kaksni nesporazumi, da je treba vprasat, kaj se je vse pregledalo. Tudi krvni pregledi za protitelesca (glede virusnih ingfekcij) so dragi in ker v bistvu virusnih bolezni ne morejo zdravit, tudi nima smisla toliko iskat, preden bi nasli kaj dolocenega. 
- Pravtako so povisani leukociti po jedi,
- stresu,
- strupu,
- kaksnih tabletah...
- povisani funkciji “stranske ledvice” in zleze...
- Ker ne vem na koliko se dvignejo bela telesca, lahko le se ob strani omenim hiperleukocitozo, ce se gre za povisanje dolocene vrste leukozitov (segmentkernige) nad 20.000 ul, to bi lahko bila *varljiva* slika leukemije. (Ne znam tak povedat, gre se za neke izraze opredelitve Leukocitov na lestvici v levo stran).
Nasploh, ce jih ne bi samo steli, ampak bi jih pogledali tudi malo skozi mikroskop katera vrsta leukocitov je povisana in oblike morebitnih sprememb, bi se dalo se diferencialno kaj boljse diagnosticirat.
Tako pa, ce so rekli, da je okay, naj si tisti kolega ne dela panike. 
Pozdrav!

Vrba, surogati zdrave soli se imenujejo zdravila x:Dx

#14 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. september 2005, 08:12

<{POST_SNAPBACK}>Marsa?! Kako to misliš, nimaš dvojk v zobovju?? Katerih, zgornjih ali spodnjih? Ma sej si ne eno ne drugo ne znam predstavljat???

a ni odstekano (se zlasti ker sem petek 13 in imam vsega boga povezanega s 13-ico)... zgornjih... mam enice, pol pa kar trojke, ki so mi jih moral zbrusit (:O: :sori:), ker so spicaste in sirse kot dvojke.
Mlecne sem imela, ne pa tud korenin oz. ne pravih, pac jih ni blo... pol so mi jih pa prej spulil, da so se zobje sami premaknili...
... saj jaz sem hotla met aparat (xDDx), pa mi ga niso dal, ker so se zobje sami poslihtal not v mojem majhnem zobovju - mam majhno celjust, pa spodaj, kjer dvojke so, je blo pol vse cist naguzvano). x:o)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#15 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 22. september 2005, 08:25

:O: :D hihihi ta tvoja trinajstica ;) a se smem pohvalit (k midva vedno tekmujeva) da imam zdej 31(13) zob:D hihi x^x
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#16 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 22. september 2005, 08:30

<{POST_SNAPBACK}>a ni odstekano (se zlasti ker sem petek 13 in imam vsega boga povezanega s 13-ico)... zgornjih... mam enice, pol pa kar trojke, ki so mi jih moral zbrusit (:O:  :sori:), ker so spicaste in sirse kot dvojke.
Mlecne sem imela, ne pa tud korenin oz. ne pravih, pac jih ni blo... pol so mi jih pa prej spulil, da so se zobje sami premaknili...
... saj jaz sem hotla met aparat (xDDx), pa mi ga niso dal, ker so se zobje sami poslihtal not v mojem majhnem zobovju - mam majhno celjust, pa spodaj, kjer dvojke so, je blo pol vse cist naguzvano). x:o)x

Marsa, naju bi bilo za križat! x:Dx Meni so pa zobe ven metal, da je blo dost placa... x:o)x Drgač bi mi čez ušesa al kje vn začel rast... x:px
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#17 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. september 2005, 08:46

Nino, haj, x;)x, kok je pa ze 'normalno' x:o)x ?

O, freia, ze ze, ampak sam z zgornjo celjustjo, spodaj sem tud jaz mela cist zabasan, ful enih zob. :P :P
(ja in zdaj pa ni vec panike x:px x;)x, je mal vec placa se pol zgodil :D)...

saj se ne opazi tolk, da so torjke, noben ne opazi v bistvu, pa se ker so jih zbrusili (grozno zoprn filing), pa itak mam majhne zobe, tko da tud te trojke niso ne vem kaj. :D
sem mela kar odstekane variante veckrat... ne angin in tega, pac pa kar nekaj. kar en izrastek recimo na roki.. nek hrustanc, so mi ga moral rezat... no enkrat pa sem bila, odrasla ze, 'cist brez' (minimalna vsebnost, kot dojencek) trombocitov... kar odjednom... sum na trombocitopenijo... nekaj takega...
pa tud tamali... je imel povecane levkocite, pa se par variant, pa je imel sum na schwarzmanov sindrom (spet nekaj zlo redkega, nek skupek simptomov je na to nakazovalo)....
Zdaj je vse OK z obema. x:)x
res pa je, da ce grem slucajno kdaj dat kri, mi vedno oni krizec naredi se pri trombocitih (tedaj ko sem imela tole s trombociti, so bili levkociti cist OK, tako da so sele ob drugem pogledu tole odkrili, ker niso dali prec tud na trombocite)..

zanimivo je meni tole ful....
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#18 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 22. september 2005, 10:17

Marsa, svašta! :eek:

Važno, da sta zdaj OK! x:)x :palec: x8Dx

Moj možek je bil svoj čas prepričan, da ima 85 000 prehladov letno, pa brez drugih težav... :o|o: Sem mu rekla - dragi, ti imaš alergijo! Tečnarila tako dolgo, da je šel na testiranje. Seveda sem imela prav, pa ravno pršica, đizs. No, pa so mu "za zraven" pogruntali še nekaj zoprnij, čeprav je on čil in zdrav sicer. Pa povišan MCV - povečani eritrociti, kar imajo sicer alkoholiki x:Dx (sem kasneje pogruntala, da v je to v rodu, pa ga ne pijejo), pa neka motnja ritma, pa cela štala. No, je bil kar malo jezen name - je rekel, da je prej bil čisto zdrav, zdaj je pa kar srčni bolnik pa še alkoholik! :eek: x:Dx x:Dx x:Dx
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#19 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. september 2005, 10:28

x:Dx
Saj, jaz sem tud taka, pravim ce se isce, se pol pac kaj najde (kot nimam enih celic - in ocitno cist shajam brez x:o)x x:px xDDx).... ;)
saj jaz mam pa vedno 36.9 temperaturo, mam dok reces kex 37 in mal vec, sem lohk golfala kolkor hotla v srednji soli, sam sla sem k zdravniku in imela pac vrocino. x:px xDDx
mam pa tud aritmijo (in to glih jaz, ki imam totalen smisel za ritem x:px) in alergijo in kar ces... ampak, sem ok, nimam kakih vecjih tezhav... x^x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#20 Alexx

Alexx
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 22. september 2005, 10:42

Ah, otroc ...
kam smo zajadral s tole temo ... xDDx

#21 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. september 2005, 10:47

glih sem se hotla opravicit, da blejim v levkocitih totalno z dvojkami in trombociti. x:o)x

:V: x:Ix
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#22 enaeva

enaeva
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 22. september 2005, 18:20

Marsa, se pravi, da imaš te fenomene kar v genih in jih lepo prenašaš naprej :mezik:

#23 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. september 2005, 18:22

oh jaz mam svoje teorije... ;) da je zarad 'meshanja' tud... xDDx
smo cist *zmeshani*, predvsem jaz. x:o)x xDDx
sam da ne zablodim spet v temi a ves... x:Ix :8):
(*sam nisem mogla bit tih... x:px :vragec:)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#24 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 22. september 2005, 21:24

@Vrba, če nisi uspela prevest:
Stric - doktor je pogruntal, da edino hrana v naravnem stanju (nič toplotno ali kako drugače obdelana) ne povzroča t.i. digestivne (prebavne) levkocitoze - v krvi se poveča število levkocitov in njihova aktivnost. Tem bolj, kolikor je bila hrana obdelana. Zanimivo, preveč predelana hrana, sploh obdelano meso je povzročilo največji porast levkocitov, primerljivo zastrupitvi.
Alergija naj bi bila primer, kako slaba prebava/presnova vpliva na kronična stanja. Alergija je nesposobnost telesa, da predela snovi-alergene, rezultat pa je reakcija imunskega sistema. Lahko je akutna reakcija (npr. alergija na čebelji pik) ali kronična reakcija (npr. alergija na hrano). Alergije oz. preobčutljivost na hrano se pojavi ob uživanju procesirane hrane, saj ne vsebuje lastnih encimov, ki pomagajo hrano prebaviti - "digestive leukocytosis".

Bolj lesen prevod, ampak bolje kot nič x:Dx

#25 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 23. september 2005, 15:46

@Vrba, tudi zame ni alergija isto kot intoleranca. Jaz sem samo prevedel tekst.

In opa, nisem nič rekel proti mesu. Čim manj obdelano je, bolje je, to hočem povedat. Zdaj bodo nekateri začeli vihat nosove ob skrajnostih - surovem mesu oz. katerikoli surovi živalski beljakovini. Vnaprej hvala komurkoli za opomin, da človek ni žival. Pravzaprav je še slabši :o|o:

Kar zgraža se naj, kdor se hoče...

Drugače me pa veseli, da nas zalagaš z koristnimi informacijami x:)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0