hehhe, jest tudohridom!!!
Jaz pa recem, ko vidim tablice SG, segedin. da je ta pa ta (stane recimo) iz Segedina.
Nagnusno iz izkušenj
#51
Objavljeno: 18. oktober 2005, 18:50
#52
Objavljeno: 18. oktober 2005, 20:15
Mtka sploh rada kuha sam take zadeve k men povzročajo gnjus - fižol, grah, sojo, kosmiče, pražena jetrca , ješprenj pa take gnusobe.
#53
Objavljeno: 18. oktober 2005, 21:32
#54
Objavljeno: 18. oktober 2005, 21:38
#55
Objavljeno: 18. oktober 2005, 21:55
Men je pa mtka enkrat uturila eno sluzasto župo kao iz ovsenih kosmičev, men se je pa zdela kt en smrkelj iz prešičovga gobca. Sm mtko poslov u pisaču mašinu, župo pa u sekretariat za notranje zadeve.
Mtka sploh rada kuha sam take zadeve k men povzročajo gnjus - fižol, grah, sojo, kosmiče, pražena jetrca , ješprenj pa take gnusobe.
Veš kaj, borisz, mal preveč si presran! Vse, kar si tule naštel, je sama zdrava hrana!
Ovsene kosmiče razni dietetiki celo priporočajo tistim, ki imajo težave z želodcem. Ješprenj pa
lahko prezirajo samo kakšni naduti picarji pa krompirčkarji pa hamburgarji pa cocacolarji -
to pa je zdrava hrana, a? Tvoja mtka že dobro ve, kaj je zate zdravo! Bolj jo poslušaj!
#56
Objavljeno: 18. oktober 2005, 22:29
Česa jaz ne morem: fižolove juhe, malin ( bruhala, ko sem bla otrok), emental sira, mesa v vseh oblikah, ajdova kaša, ješprenj.
To je zaenkrat vse, kar sem se spomnila.
#57
Objavljeno: 18. oktober 2005, 22:46
#58
Objavljeno: 19. oktober 2005, 08:51
Bora
#59
Objavljeno: 19. oktober 2005, 08:56
Ob prijazno ponujeni priložnosti sem se strahopetno odrekla degustaciji.
Zadnjič sem jedla neko japonsko specialiteto iz morskih ježkov, pa so me dečve samo če sem res brez predsodkov in jem vse. V bistvu ne, ampak ko se grem bolj eksotik kuhinjo se že doma naravnam, da je treba včasih stopit, čez okvir žgancev in kisle repe.
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#60
Objavljeno: 19. oktober 2005, 09:30
Bora
#61
Objavljeno: 19. oktober 2005, 09:41
Ampak je bil res grauž, kot bi pil motorno olje z muškatnim oreščkom
#62
Objavljeno: 19. oktober 2005, 09:46
slisi se kar zanimivo ...
Kdo lahko spremeni svet?
#63
Objavljeno: 19. oktober 2005, 09:47
ne vem kaj je tok čudovitga na njej
ko sm bla mejhna sm pojedla vse žvalce k so mi ble na poti.
ta prava specialiteta so bli polži pa deževniki,pa mravlje,hrošči,vse kar je blo na dosegu otroške roke pa kar mamica ni mogla preprečt,da bi šlo v usta.
mljask mljask
zdaj mi je pa bad če komarja al pa muho ubijem al pa mravljo pohodim
sm tko fasala slinavko,da so me ceu mesec futral po slamci
#64
Objavljeno: 19. oktober 2005, 10:14
ko sm bla mejhna sm pojedla vse žvalce k so mi ble na poti.
ta prava specialiteta so bli polži pa deževniki,pa mravlje,hrošči,vse kar je blo na dosegu otroške roke pa kar mamica ni mogla preprečt,da bi šlo v usta.
mljask mljask
Ko sm bla jst še mala piška, sm tut vse po vrsti jedla: no, ampak polžev, pa deževnikov pa res ne. Mravljice so bile prijetno kiselkastega okusa , pa mali kamenčki so tut v želodček padal, pa papirnati robčki so mi bli tut njami.
No, zdej mravelj ne jem, kamnov tut ne, še manj pa papirnatih robčkov
Čeprov bi verjetno tko kej pršparala...
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#65
Objavljeno: 19. oktober 2005, 10:35
Vsi smo šli domov lačni!!!
#66
Objavljeno: 19. oktober 2005, 10:41
#67
Objavljeno: 19. oktober 2005, 11:03
Ono ko jih skoraj že vržeš v vročo ponvo, da si jih scvreš na oko.
#68
Objavljeno: 19. oktober 2005, 11:51
#69
Objavljeno: 19. oktober 2005, 12:11
it happens outside as fate!
C.G. Jung
#70
Objavljeno: 19. oktober 2005, 12:13
#71
Objavljeno: 19. oktober 2005, 12:25
Tole bo sicer cudno marsikomu, ampak zelo zelo fujkast okus mi ima pivo Res, ne morem ga.
Stara mama mi je, ko sem kasljala vcasih delala nekaj iz zajblja. Ojoj, se zdaj me strese, ko se spomnim okusa
aja pa NE MOREM kislega mleka. Joj joj
Drugega se pa v bistvu ne spomnem
#72
Objavljeno: 19. oktober 2005, 12:26
#73
Objavljeno: 19. oktober 2005, 12:39
Ne prenesem petršilja [/quote]
jaz pa ful shizim!!! kar tko ga jem in ogromno ga dajem povsod!
[quote name='lia' post='552773' date='18. Oct 2005 ob 13:27']
žlikafci
[/quote]
a so to zlikrofi? sploh ne vem, se ne spomnim, ne poznam dobro, ne shizim prevec na take jedi, mochnate (razen kruha pa makaronov)
[quote name='alef' post='552964' date='18. Oct 2005 ob 18:37']
Surovo jajce...iz lupine [/quote]
s tem so mene silil, ko sem solo pela v zboru, ogaba!!!
[quote name='surya' post='552989' date='18. Oct 2005 ob 19:51']
hehhe, jest tud [/quote]
a daj!!!! (sg)
[quote name='borisz' post='553072' date='18. Oct 2005 ob 21:16']
Men je pa mtka enkrat uturila eno sluzasto župo kao iz ovsenih kosmičev[/quote]jaz jo pa ful maram, pa ne sam to, blazno dobro nardim.
[quote name='Emily' post='553186' date='18. Oct 2005 ob 22:56']
Veš kaj, borisz, mal preveč si presran![/quote]
[quote name='El Nino' post='553209' date='18. Oct 2005 ob 23:47']
js sem enkrat pohane kobilice jedu pr tabornikih gravz... drgac pa presenetljivo okusne [/quote]
a daj!! si te tezko rpedstavljam!
[quote name='Todika' post='553291' date='19. Oct 2005 ob 09:52']
za mene definitivno najbolj ogabna jed je ena reč k jo v lučah prpravljajo....sirnek rečejo tam.....u bistvu je to skuta, k jo pustijo da se dobesedno usmrdi, pa črvi se not zaredijo cel teden traja da zluftaš bajto, tok smrdi....ne kmečkih turizmih ponujajo to kt specialiteto......pa baje sm jedla to enkrat k sm bla mejhna....je star fotr prvleku tega vraga, vsi so iz bajte spizdili k je tok smrdelo, midva pa jedla tist......[/quote]
o blazota!!!
[quote name='cosma' post='553293' date='19. Oct 2005 ob 09:57']
Si me spomnla zdele Todika na eno specialiteto s Švedske. Neka riba v konzervi, ki jo moraš odpret pod vodo, ker če se slučajno zmotiš in jo odpreš v stanovanju, se mirno lahko izseliš, za kak mesec.
Ob prijazno ponujeni priložnosti sem se strahopetno odrekla degustaciji.[/quote]groza, men so se ze rusli cist zagrauzal....
[quote name='Todika' post='553328' date='19. Oct 2005 ob 10:31']
joj pa enkrat k je bivša tašča rižev narstek nardila....si vzamem tak orng kos, pa že pojem ful, pol pa slučajn opazim da se eni rižki mal razlikujejo od drugih......pa bolj ornk čekiram tist.....ma kaki rižki črvi tedi sm pa res bruhnla skor ful črvov not, očitno ni vidla, bohve kak star riž je potegnla iz elementa [/quote]ogaba. jaz pa 1x v gimnaziji v maxi menzi nasla v musaki ZOB!!!! po mojem od svinje al kaj.... nikol vec nisem v tisti menzi jedla pol.
musako pa se.
[quote name='Trinity' post='553412' date='19. Oct 2005 ob 11:36']
na enem poslovnem srečanju smo dobili neko sirno jed ( BTW to je bila glavna jed ) , ki je smrdela po starih prešvicanih štumfih, okus pa je bil tudi enak! .... kao specialiteta.. Vseh 25 se nas je samo gledalo in nič jedlo.. En tip k je pa alergičen na mlečne izdelke je dobil pa pečena rebrca in krompir v foliji.... Vsi smo ga sam gledali in cedili sline zraven!
Vsi smo šli domov lačni!!! [/quote]
[quote name='puhica' post='553502' date='19. Oct 2005 ob 13:12']
Čebula, kuhana [/quote]jaz jo sicer cist maram, sam stekam, lohk res rata taka sladkasta, zagatna, zagrauzana. tud men.
[quote name='Michelle' post='553517' date='19. Oct 2005 ob 13:26']
Tole bo sicer cudno marsikomu, ampak zelo zelo fujkast okus mi ima pivo Res, ne morem ga.
[/quote]jaz ga nisem marala do kakega 30. leta ali dlje...
ko sem bila majhna sem mislila da je ona penica sladka, kot recimo sladka smetanca, pa sem enkrat navduseno po0skusila, bljek, pol lajfa se ga nisem niti dotaknila. ja, in res smrdi v bistvu. sam ga vseen maram.
Picasso
#74
Objavljeno: 19. oktober 2005, 13:36
Zato zmerom, kada sama kuham polento, zdrob najprej presejem. Če se mi pa kaj gnusi, so pa to črvi x!
x
#75
Objavljeno: 19. oktober 2005, 13:52
Sem že človeka, ki je v vlaku poleg mene odvil sendivič s pariško- pobruhala. ,
Moj nono si je hodil kar z domačim krožnikom (ker nona ni pustila kaj takega cmarit doma )dvakrat na mesec po 'ene vampe', ki so jih baje božansko kuhali v enem obupnem lokalu v Kopru, ki so ga domačini klicali kar Bufet. Natakarca je bila drobčkana, majhna , a žilava ženščurina. Pošteno namlatla pijance, nasilneže, včasih pa se še sama pridružila žurki, so bili možje zadovoljni.
Vonj in izgled hrane sta mi zelo pomembna.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0