Buče
#1
Objavljeno: 24. oktober 2005, 08:41
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#2
Objavljeno: 24. oktober 2005, 08:47
ja saj, saj melona je tud buca. pa se zgleda podobno. verjamem, skratka, da se surovo je, zakaj pa ne...
muskatna buca? slisi se kul.
a je podobna kot hokaido?
Picasso
#3
Objavljeno: 24. oktober 2005, 09:18
No evo slikco raznih vrst buč. Dostikrat smo ali so imeli te buče bolj za okras, vendar v zadnjih letih se je pa uporaba buč v prehrani povečala. No pa še en link v zvezi z vsebnostjo vitaminov in raznih snovi v bučah
http://www.najhrana.si/buce.html
Sorry hokaido buče ne poznam. Za muškatne vem, da svojo zrelost dosežejo šele v zimskih mesecih. Šele po treh mesecih v shrambi so v polni zrelosti in uporabne za kuhanje oziroma v prehrani. Recimo tiste, ki jih uporabljamo poleti za razne prikuhe ali ocvrte so drugačne. Te poberemo v vrtu in takoj pripravimo, ker ne zdržijo dolgo. Če jih imamo veliko jih lahko shranimo v zamrzovalno skrinjo. Muškatne nam pa ostanejo na sobni temperaturi ali kje drugje več mesecev. Imajo kožo, ki varuje buče pred izhlapevanejm tekočine, tako da ko jo prerežemo vidimo še po parih mesecih da vsebuje veliko tekočine.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#4
Objavljeno: 24. oktober 2005, 09:23
sem upala, ja, da bo kdo postregel se s kakimi fotkicami.
Picasso
#5
Objavljeno: 24. oktober 2005, 09:53
500 g muškatne buče
300 g riža
2 žlici masla
1 bela čebula
3/4 litra piščančje jušne osnove
sol, beli poper, sladkor, muškatni orešček
Čebulo drobno narežemo in pražimo na maslu. Ko se razpusti dodamo na kocke narezano bučo in dušimo približno 5 minut. Dodamo riž, pražimo 2 minuti in nato postopoma prilivamo jušno osnovo dokler ni riž mehak. vendar še vedno »al dente«. Na koncu dodamo sol in poper po okusu, sčepec sladkorja in muškatni orešček.
Postrežemo z naribanim parmezanom.
No en zanimiv recept sem našla.
No pa še en zanimiv link:
http://www.trenutek....&products_id=72[u]
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#6
Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:43
Ima zanimiv okus. Po tv sem ujela informacijo, da ena sorta muškatnih buč celo spominja na okus melone. Baje da se te buče lahko jejo tudi surove. Zanimajo me vaše izkušnje.
od buč je edina slastno užitna reč, bučno olje
Vse ostalo je zanimivega okusa, beri pogojno užitno
V navalu zdravega prehranjevanja sem si priskrbela Bučna kuhinja za vsak okus...Mateja Reš
Osebna izkušnja: vklopljen špar program....
Jedi imajo zanimiv okus, beri...za mizo vprašajo:" Kako se pa to je? "
ali pa : "Že spet buče?"
#7
Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:49
Picasso
#8
Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:50
alfakaroten, betakaroten, veliko prehranske vlaknine, malo kalorij, vitamina C in E, kalij, magnezij, pantotensko kislino in še kaj.
malo za razmislek, kajne. Sicer pa dokler ne probaš ne moreš vedeti.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#10
Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:57
kulsk! jst mam full rad buce
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#11
Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:57
ne mors vedno cele mesce tega jest.
mi smo jih vsak let od maja do oktobra (pac tedaj ko so).. na milijon in en nacin (in ne sto al tisoc)...
vcas se jih pa zasitis. logicno.
pa tud, ce ti ne pasejo, morda drugje vse te snovi dobis.
recimo jaz shizim na kislo zelje, od malega, ful, vsak let na stotine kil...
no recimo lani pa sploh ne al katero leto.. no in - ugotovim jasno zakaj. ker sem vsak dan furala agrume, pa sem tko poleg C vitamina dobila se vse tele creslovine in staf.
tud tko gre to.
drugac pa, bucke so zakon, amopak sam bucKe. ostale pa sam za gledat, pa olje - shizim!!
sladkastih okusov pa ne maram, se mi je clo melona skor mal grauzala, ko sem ful prezrelo jedla.
pa se nisem pristas tega, da se povsod isto tlac not...
aha rizota, to ono, in da bo kao zdravo in zelenjavno, POVSOD se neke buce al pa brokoli (in to tud takrat, ko NI... ko ne raste tu)...
daj, saj lohk gobe z ajdo sam same jem, pa solato nared, pa bo.
ona kao zelenjavna omaka (po moznosti petstokrat prekuhan poc) in da zdaj ful zdravo.
v bistvu mam najrajs zelenjavo, ki jo lohk surovo jem. radic, rukolo, zelje, korenje, paradajz....
sam vseen niso slabe, buce... spasijo ti vse zivo.
letos sem naredila ustipce z not naribanimi bucami - ful njami.
Picasso
#12
Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:58
lia dokler ne zboliš ne iščeš "kvalitetno" prehrano, ampak iščeš "okusno" prehrano in ne razmišljaš dosti kaj vsebuje. Drugače pa glede vsebnosti buč:
alfakaroten, betakaroten, veliko prehranske vlaknine, malo kalorij, vitamina C in E, kalij, magnezij, pantotensko kislino in še kaj.
malo za razmislek, kajne. Sicer pa dokler ne probaš ne moreš vedeti.
obvladam stvar....sam sebe težko prepričam, da jem to hrano z zanimivim okusom, kaj šele ostale v jedilnici
Kadar je zdrava hrana na mizi so vsi siti
SAJ SI REKLA NAJ NAPIŠEMO SVOJE IZKUŠNJE
#13
Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:59
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#14
Objavljeno: 24. oktober 2005, 11:01
Picasso
#15
Objavljeno: 24. oktober 2005, 11:01
Seveda, saj zato je forum, kajne.SAJ SI REKLA NAJ NAPIŠEMO SVOJE IZKUŠNJE
Glede na to da imajo muškatne buče res veliko kvalitetnih sestavin, ni čudno da so na "polnem" pohodu" in da se vedno bolj priporočajo v zdravi prehrani.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#17
Objavljeno: 24. oktober 2005, 11:58
hihihihi pa še eno bučo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#18
Objavljeno: 24. oktober 2005, 12:16
Mami je enkrat nardeila BOŽANSKI štrudel iz podarjene buče, okus kt jabolčni, sam še slajši, bolj sočen, res neki posebnega in nadnjamsi - ne ona ne jst se pa ne spomniva kako je buča zgledala, ko je bla še cela??
žal nimam fotiča.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#19
Objavljeno: 24. oktober 2005, 15:44
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#20
Objavljeno: 24. oktober 2005, 17:36
Bora
#21
Objavljeno: 24. oktober 2005, 17:38
hej punce, a pol hokaido niso muskatne?
a niso oboje sladke in oranzne, hocemr ect, kaksna je pa razlika?
Picasso
#22
Objavljeno: 24. oktober 2005, 17:41
Bora
#23
Objavljeno: 24. oktober 2005, 17:48
jah, jaz sem tud tko mislila, pa ocitno temu ni tko.orientalske izraze.....buča je buča, a ni no
Picasso
#24
Objavljeno: 24. oktober 2005, 18:01
Bora
#25
Objavljeno: 24. oktober 2005, 18:38
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0