Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Buče


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
48 komentarjev na to temo

#1 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 24. oktober 2005, 08:41

Glede na to da je čas ko na vrtu poberemo še zadnje buče, mislim da bi bilo super, če bi še o tem kaj povedali. Včeraj sem prerezala eno muškatno bučo in jo par koščkov pojedla. Ima zanimiv okus. Po tv sem ujela informacijo, da ena sorta muškatnih buč celo spominja na okus melone. Baje da se te buče lahko jejo tudi surove. Zanimajo me vaše izkušnje. xsrcx
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. oktober 2005, 08:47

kul tema. xokx

ja saj, saj melona je tud buca. pa se zgleda podobno. verjamem, skratka, da se surovo je, zakaj pa ne...
muskatna buca? slisi se kul. xDDx

a je podobna kot hokaido?
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 24. oktober 2005, 09:18

Objavljena slika
No evo slikco raznih vrst buč. Dostikrat smo ali so imeli te buče bolj za okras, vendar v zadnjih letih se je pa uporaba buč v prehrani povečala. No pa še en link v zvezi z vsebnostjo vitaminov in raznih snovi v bučah
http://www.najhrana.si/buce.html
Sorry hokaido buče ne poznam. Za muškatne vem, da svojo zrelost dosežejo šele v zimskih mesecih. Šele po treh mesecih v shrambi so v polni zrelosti in uporabne za kuhanje oziroma v prehrani. Recimo tiste, ki jih uporabljamo poleti za razne prikuhe ali ocvrte so drugačne. Te poberemo v vrtu in takoj pripravimo, ker ne zdržijo dolgo. Če jih imamo veliko jih lahko shranimo v zamrzovalno skrinjo. Muškatne nam pa ostanejo na sobni temperaturi ali kje drugje več mesecev. Imajo kožo, ki varuje buče pred izhlapevanejm tekočine, tako da ko jo prerežemo vidimo še po parih mesecih da vsebuje veliko tekočine.
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#4 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. oktober 2005, 09:23

x8Dx
sem upala, ja, da bo kdo postregel se s kakimi fotkicami. xDDx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#5 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 24. oktober 2005, 09:53

Rižota z bučo

500 g muškatne buče
300 g riža
2 žlici masla
1 bela čebula
3/4 litra piščančje jušne osnove
sol, beli poper, sladkor, muškatni orešček



Čebulo drobno narežemo in pražimo na maslu. Ko se razpusti dodamo na kocke narezano bučo in dušimo približno 5 minut. Dodamo riž, pražimo 2 minuti in nato postopoma prilivamo jušno osnovo dokler ni riž mehak. vendar še vedno »al dente«. Na koncu dodamo sol in poper po okusu, sčepec sladkorja in muškatni orešček.

Postrežemo z naribanim parmezanom.


No en zanimiv recept sem našla.
No pa še en zanimiv link:
http://www.trenutek....&products_id=72[u]
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#6 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:43

Ima zanimiv okus. Po tv sem ujela informacijo, da ena sorta muškatnih buč celo spominja na okus melone. Baje da se te buče lahko jejo tudi surove. Zanimajo me vaše izkušnje. xsrcx





x8Dx od buč je edina slastno užitna reč, bučno olje x:Dx x;)x

Vse ostalo je zanimivega okusa, beri pogojno užitno x:o)x

V navalu zdravega prehranjevanja sem si priskrbela Bučna kuhinja za vsak okus...Mateja Reš


Osebna izkušnja: vklopljen špar program....
Jedi imajo zanimiv okus, beri...za mizo vprašajo:" Kako se pa to je? "

ali pa : xrolleyesx "Že spet buče?"
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#7 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:49

haha, tko nekak, ja! x:px x:Dx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#8 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:50

lia dokler ne zboliš ne iščeš "kvalitetno" prehrano, ampak iščeš "okusno" prehrano in ne razmišljaš dosti kaj vsebuje. Drugače pa glede vsebnosti buč:
alfakaroten, betakaroten, veliko prehranske vlaknine, malo kalorij, vitamina C in E, kalij, magnezij, pantotensko kislino in še kaj.

malo za razmislek, kajne. Sicer pa dokler ne probaš ne moreš vedeti.

xsrcx
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#9 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:56

kulsk! jst mam full rad buce x:)x

#10 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:57

kulsk! jst mam full rad buce x:)x


:palec: xsrcx
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#11 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:57

ja saj zato pa Robida - spet buce.
ne mors vedno cele mesce tega jest.
mi smo jih vsak let od maja do oktobra (pac tedaj ko so).. na milijon in en nacin (in ne sto al tisoc)...
vcas se jih pa zasitis. logicno.

pa tud, ce ti ne pasejo, morda drugje vse te snovi dobis.
recimo jaz shizim na kislo zelje, od malega, ful, vsak let na stotine kil...
no recimo lani pa sploh ne al katero leto.. no in - ugotovim jasno zakaj. ker sem vsak dan furala agrume, pa sem tko poleg C vitamina dobila se vse tele creslovine in staf. x^x

tud tko gre to. x8Dx

drugac pa, bucke so zakon, amopak sam bucKe. ostale pa sam za gledat, pa olje - shizim!!

sladkastih okusov pa ne maram, se mi je clo melona skor mal grauzala, ko sem ful prezrelo jedla.

pa se nisem pristas tega, da se povsod isto tlac not...
aha rizota, to ono, in da bo kao zdravo in zelenjavno, POVSOD se neke buce al pa brokoli (in to tud takrat, ko NI... ko ne raste tu)...
daj, saj lohk gobe z ajdo sam same jem, pa solato nared, pa bo.

ona kao zelenjavna omaka (po moznosti petstokrat prekuhan poc) in da zdaj ful zdravo. x:o)x

v bistvu mam najrajs zelenjavo, ki jo lohk surovo jem. radic, rukolo, zelje, korenje, paradajz....

sam vseen niso slabe, buce... spasijo ti vse zivo.

letos sem naredila ustipce z not naribanimi bucami - ful njami. x^x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#12 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:58

lia dokler ne zboliš ne iščeš "kvalitetno" prehrano, ampak iščeš "okusno" prehrano in ne razmišljaš dosti kaj vsebuje. Drugače pa glede vsebnosti buč:
alfakaroten, betakaroten, veliko prehranske vlaknine, malo kalorij, vitamina C in E, kalij, magnezij, pantotensko kislino in še kaj.

malo za razmislek, kajne. Sicer pa dokler ne probaš ne moreš vedeti.

xsrcx



:palec: obvladam stvar....sam sebe težko prepričam, da jem to hrano z zanimivim okusom, kaj šele ostale v jedilnici

Kadar je zdrava hrana na mizi so vsi siti x^x

xsrcx SAJ SI REKLA NAJ NAPIŠEMO SVOJE IZKUŠNJE
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#13 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 24. oktober 2005, 10:59

To so poletne buče Marsa. To o čemer sem pa odprla temo so pa muškatne buče. To je nekej druzga.
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#14 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. oktober 2005, 11:01

aja, sem mislila da je pac splosno o bucah. :8):
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#15 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 24. oktober 2005, 11:01

xsrcx SAJ SI REKLA NAJ NAPIŠEMO SVOJE IZKUŠNJE

Seveda, saj zato je forum, kajne.
Glede na to da imajo muškatne buče res veliko kvalitetnih sestavin, ni čudno da so na "polnem" pohodu" in da se vedno bolj priporočajo v zdravi prehrani.
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#16 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 24. oktober 2005, 11:06

Buce.
Eni jih jejo, drugi jih ne, tretji gradijo z njimi klik,
nekateri jih kotalijo, eni pa celo prodajajo x:o)x

#17 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 24. oktober 2005, 11:58

Objavljena slika
hihihihi pa še eno bučo.
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#18 Cookie

Cookie
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 24. oktober 2005, 12:16

Ok, buče. Fino. Kako pa IZGLEDA muškatna buča al pa hokaido. Jst sm jih ene par dobila kr tko (ovalne, rumene barve, manjše velikosti, pa okrogle zelene z bradavicami - vsaj zgleda tko, pol pa še ene sploščene bele z nazobčanim robom, zgledajo kot NLP krožnik) pa zdj ne vem, al nej jih pojem al sam gledam? Taoranžne velike buče, k jih Primorci prodajajo na tržnici mi niso všeč; ne tko (juha, pire)ne drgač(štrudel).
Mami je enkrat nardeila BOŽANSKI štrudel iz podarjene buče, okus kt jabolčni, sam še slajši, bolj sočen, res neki posebnega in nadnjamsi - ne ona ne jst se pa ne spomniva kako je buča zgledala, ko je bla še cela??

žal nimam fotiča.
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#19 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 24. oktober 2005, 15:44

Objavljena slikamal nazaj gor poglej, drgač maš pa tukej še eno slikco.
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#20 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 24. oktober 2005, 17:36

mmmmm js tud maram buče.....sploh tiste s česnom in smetano.....pa tud drgač prpravljene.....pa kompot iz svinjskih buč je tud carski x:px u glavnem kr fajn zadeva, je pa tud pr men tk da jem te stvari takrat k so....razn res izredno kej.......zdejle bo čas zelja pa repe pa takih reči.......zihr celo zima nam jedla buč, pa paradajza pa tega........
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#21 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. oktober 2005, 17:38

a ne jaz tud tko furam.

hej punce, a pol hokaido niso muskatne?
a niso oboje sladke in oranzne, hocemr ect, kaksna je pa razlika?
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#22 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 24. oktober 2005, 17:41

ma nimam pojma js o tem......js bol une naše furam....kmečke x:Dx k mami na vrtu zrastejo.......pa une ogromne, svinjske, za kompot........muškatne al kake že.......sej mogoč čist kul, sam nekak ne padam na te orientalske izraze.....buča je buča, a ni no :inocent:
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#23 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. oktober 2005, 17:48

orientalske izraze.....buča je buča, a ni no :inocent:

x:px jah, jaz sem tud tko mislila, pa ocitno temu ni tko. xDDx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#24 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 24. oktober 2005, 18:01

ja valda majo v drugih deželah tud buče.......japonska zmska buča....pa tako....sam majo jabke tud......pa nism še nkol čula kak tak lepo zveneč izraz zanje :inocent:
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#25 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 24. oktober 2005, 18:38

To je približno tako: meso je meso, ampak eno je svinjsko ali goveje ali piščančje..... Sej tud lohk rečemo da smo jedli meso ane.
Objavljena slika
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0