Buče
#26
Objavljeno: 24. oktober 2005, 19:00
Bora
#27
Objavljeno: 30. oktober 2005, 19:17
Drugače pa je moja mami delala štrudl iz buč (kdo ma že rad štrudl, hahahhahhaaha?) tak sladek, ful dober!
Jaz jih imam pa najraje kar tko po pariško spanirane in ocvrte
al pa na žaru pečene s česnom in peteršiljem med komadi mesa
Njami
M. H. Alderson
#28
Objavljeno: 3. november 2005, 21:25
Velikan, ki je za mano potiskal voziček, si je pri priči preventivno zmislil duhomorno štorijo o tem, kako je njegova mama pripravljala buče NON-STOP od točno 3. razreda OŠ do vpoklica v vojsko.
In ker določene namige brez problema razumem, sem samo zvonko vprašala: " A zase lahko kupim kakšen kos?!?"
No, kaj sem naredila iz buče?
Kremna juha iz buče
Skrbno sem jo olupila in jo naribala na ribežnik z velikimi rezili.
V kozici sem naribano bučo pocvrla na maslu. Solila in še pred tem malo pocukrala, in ko se je pokuhala voda, počasi zalila z govejo juho. Tako sem zdušila bučo do mehkega (15/18 minut). Ugasnila ogenj, dodala nekaj žlic kisle smetane in kremo pomešala.Slednjič sem zamlinčkala nad kozico malo popra in poribala malo muškatnega oreščka.
Med dušenjem buče, sem narezala na kocke nekaj kruha od prejšnjega dne, ki ga nihče več ni šljivil in ga v ponvi na maslu popekla.
Ne odlična, ampak dobra, enostavna in nasitna jed. Bomo vsako jesen skuhali enkrat , kronike radi
P.s. Držalo od žlice je tudi iz bučnega mesa
#29
Objavljeno: 3. november 2005, 21:34
obvladam stvar....sam sebe težko prepričam, da jem to hrano z zanimivim okusom, kaj šele ostale v jedilnici
Kadar je zdrava hrana na mizi so vsi siti
SAJ SI REKLA NAJ NAPIŠEMO SVOJE IZKUŠNJE
Moj nono je imel zelo zvit in 100% učinkovit sistem, da se kakšna neželena hrana ni nikoli več pojavila na mizi:
- svojo ženo je nedvoumno in z dokazi (čital iz angleške enciklopedije ) prepričal, da dana hrana-zapira
#30 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. november 2005, 15:46
Ne mi rečt, da me ljubišSlednjič sem zamlinčkala nad kozico malo popra in poribala malo muškatnega oreščka, ter posolila
#31
Objavljeno: 4. november 2005, 16:14
#32
Objavljeno: 5. november 2005, 04:27
Velikan, ki je za mano potiskal voziček, si je pri priči preventivno zmislil duhomorno štorijo o tem, kako je njegova mama pripravljala buče NON-STOP od točno 3. razreda OŠ do vpoklica v vojsko.
kak se mi toto znano čuje
Kremna juha iz buče
Skrbno sem jo olupila in jo naribala na ribežnik z velikimi rezili.
V kozici sem naribano bučo pocvrla na maslu. Solila in še pred tem malo pocukrala, in ko se je pokuhala voda, počasi zalila z govejo juho. Tako sem zdušila bučo do mehkega (15/18 minut). Ugasnila ogenj, dodala nekaj žlic kisle smetane in kremo pomešala.Slednjič sem zamlinčkala nad kozico malo popra in poribala malo muškatnega oreščka.
Med dušenjem buče, sem narezala na kocke nekaj kruha od prejšnjega dne, ki ga nihče več ni šljivil in ga v ponvi na maslu popekla.
Ne odlična, ampak dobra, enostavna in nasitna jed. Bomo vsako jesen skuhali enkrat , kronike radi
P.s. Držalo od žlice je tudi iz bučnega mesa
Zgleda tok fajn, kakor da ni iz buče spljoh
#33
Objavljeno: 17. december 2005, 17:59
#34
Objavljeno: 1. september 2006, 23:24
#35
Objavljeno: 5. september 2006, 16:35
Tole tudi jaz vas vprašam??Ok, buče. Fino. Kako pa IZGLEDA muškatna buča al pa hokaido. Jst sm jih ene par dobila kr tko (ovalne, rumene barve, manjše velikosti, pa okrogle zelene z bradavicami - vsaj zgleda tko, pol pa še ene sploščene bele z nazobčanim robom, zgledajo kot NLP krožnik) pa zdj ne vem, al nej jih pojem al sam gledam? Taoranžne velike buče, k jih Primorci prodajajo na tržnici mi niso všeč; ne tko (juha, pire)ne drgač(štrudel).
Mami je enkrat nardeila BOŽANSKI štrudel iz podarjene buče, okus kt jabolčni, sam še slajši, bolj sočen, res neki posebnega in nadnjamsi - ne ona ne jst se pa ne spomniva kako je buča zgledala, ko je bla še cela??
žal nimam fotiča.
Pa ne vidim nobene fotke..žal..tudi ne fotkiča..imam doma takšne rumeno zelene, tudi leteče krožnike..tudi neke bradavične rumene..
Zaenkrat še najbolj grejo v promet ocvrte..pa solata zraven kakšna..tudi štrudl je ok..pa nadevane tudi..
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#36
Objavljeno: 5. september 2006, 22:10
Kako pa IZGLEDA muškatna buča al pa hokaido. J
(ovalne, rumene barve, manjše velikosti, pa
http://images.google...ttp...6lr=&sa=N
TOle je maslena ali bettercup, ki se ji rece uradn sweet mama f, pod njo je hokaido, a je to muškatna?
okrogle zelene z bradavicami - vsaj zgleda tko, pol pa še ene sploščene bele z nazobčanim robom, zgledajo kot NLP krožnik) pa zdj ne vem, al nej jih pojem al sam gledam?
Te so najbrz okrasne, , a si jih pojedla?
aoranžne velike buče, k jih Primorci prodajajo na tržnici mi niso všeč; ne tko (juha, pire)ne drgač(štrudel).
TO s najbrz une atlantik džajnt
http://en.wikipedia....4_King_2005.jpg
http://www.pumpkinfe...pload1-larg.jpg
Tele rastejo pa na marsu.
Od moje prjatlce mama tiste ki zgledajo kot leteci krozniki vlaga, ampak take cist male, ko imajo premer kaksne tri do stir centimetre. Za jest je boljs kot vsake kumare.
Meni so pa za jest najboljse maslene.
#37
Objavljeno: 6. september 2006, 10:11
http://images.google...ttp...6lr=&sa=N
TOle je maslena ali bettercup, ki se ji rece uradn sweet mama f, pod njo je hokaido, a je to muškatna?
TO s najbrz une atlantik džajnt
http://en.wikipedia....4_King_2005.jpg
http://www.pumpkinfe...pload1-larg.jpg
Tele rastejo pa na marsu.
Od moje prjatlce mama tiste ki zgledajo kot leteci krozniki vlaga, ampak take cist male, ko imajo premer kaksne tri do stir centimetre. Za jest je boljs kot vsake kumare.
Meni so pa za jest najboljse maslene.
Ma nism jih pojedla, sam gledala sm jih Kva pa veš; pa ful trdo lupino so mele (k sm mal potrkala po njih), niti ne vem, kako naj bi jih pripravila (no, hokaido sm naredila v pireju, pa nek ponesrečen štrudel, k je romal v koš...pol se mi je še smetane zdel škoda, da bi naredila omako iz buč).
V glavnem, letos sm na koseški tržnici dobila od ene fuul prijazne prodajalke par receptov (jih je imela že skopirane za firbčne stranke ), so bolj preprosti (hvala bogu, ptičjega mleka ne rabim ), ko prestanejo preizkus, letijo sem gor
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#38
Objavljeno: 22. april 2007, 20:02
MRZLA JUHA IZ BUČK
PRIPRAVA: 20 minut
HLAJENJE: 2 uri
NA OSEBO: 145kcal
Sestavine (za 6 oseb):
- 1,5kg rumenih (ali zelenih) bučk
- 1 čebula
- žlica surovega masla
- žlica sončničnega olja
- 1 liter zelenjavne juhe (lahko iz vrečke)
- 1 ali 2 vejice bazilike
- 200g kisle smetane
- sol in bel poper
1. Bučke operemo, očistimo in zrežemo na kockice. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V večji posodi segrejemo surovo maslo in olje, na tem drušimo čebulu 4 do 5 minut, da postekleni.
2. Dodamo bučke, kratek čas dušimo skupaj. Zalijemo z juho in vse skupaj naj se kuha 10 minut
3. Baziliko sesekljamo in umešamo v juho
4. Juho postavimo za 2 uri v hladilnik. Preden postrežemo umešamo kislo smetano, posolimo in popopramo.
Juha tekne tudi mlačna.
Dober tek!
*
No sicer me pa zanimajo še kakšni recepti iz bučk.
Sama uporabljam samo tiste podolgovate zelene. Predvsem za omake k testeninam in rižu, velikokrat jih tudi popečem, mati je pa mojstrica kar se tiče bučkine juhe.
Zadnjič sem na trgu opazila tiste oranžne buče (torej z oranžnim mesom). Mi je tako zadišala, ampak je ne znam pripraviti. Branjevka mi je rekla, da lahko marsikaj narediš iz nje, od "pireja", različnih prikuh...
Kdo kdaj ve?
Včasih smo imeli tu fenomenalno kuharico conteso...bi prav prišla
#39
Objavljeno: 22. april 2007, 20:13
Michelle, kak tvoja mami naredi omako in juho iz bučk?mati je pa mojstrica kar se tiče bučkine juhe.
ki verjamejo v svoje sanje ...
#40
Objavljeno: 22. april 2007, 20:18
#41
Objavljeno: 22. april 2007, 21:50
Posledica ljubezni v Prekmurju
Me pa zanima, če ima kdo recept za lepinj (pita bi bil prevod ) iz buč?
Mura ali pa kdo iz tistih koncev?
Se bliža sezona, v želodcu se budijo spomini, ......
Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.
Nejc Zaplotnik
#42
Objavljeno: 29. januar 2008, 21:33
#43
Objavljeno: 2. februar 2008, 19:30
Mi buče jemo že več let, mama jih kuha povsod: v čorbah, kot kremno juho, pečene, kot polpete, v solati, vložene... ni da ni. Muškatne so pa seveda najboljše.
#44
Objavljeno: 2. februar 2008, 20:23
najveckrat naredim juho iz hokaido buce, ki je nam najbolj vsec... ista juha se da narediti tudi iz vseh drugih buc ( ,muskatne, sveet mama, cajote itd... )
jaz hokaido narezem na kocke, kar z lupino vred, dodam cesen, pa kuham v malo vode do mehkega ( probam, ker minut nimam pojma ) potem z palicnim zmiksam.na koncu zlicka hladnega olja, pa Stanetova sol, po zelji se malo kisle smetane in moji so vsi navduseni ...
lahko se k bucam doda kuhat tudi krompir, vendar meni to ni vsec, ker ima potem juha okus po krompirju in ne po buci ....
hokaido so zelo dobre pecene v pecici na krompirju... krompir nalistam in buce narezem na kose.Ko je krompir skoraj pecen, dodam buce ( ne lupim ) in zapecem do konca... super varianta...
bucni preliv za spagete delam isto , kot juho, samo pustim pri miksanju manj vode, da je bolj gost... dodam tudi zacimbe( po nosu ... povoham, kere grejo zraven )...ja, hokaido preliv se meni zdi presladek, ga delam iz drugih buc....
tako se nemalokrat zgodi, da jemo najprej bucno juho, potem spagete z bucnim prelivom....
cukine, tiste podolgovate zelene pa vecino kar surove naribam na solato
kaj pa bi znal dodati se Mura ...
p.s.:komaj cakam, da bodo buce, mi jih imamo na vrtu vedno ogromno sort ... sadim jih tudi po kompostu, pa tam, kjer kurimo veje, semena kar namecem in vecino vsa vzklijejo, tak da mamo pretezno bucni vrt ( aja, za dosti buc ne vem niti imena )
Mojca
#45
Objavljeno: 22. februar 2008, 15:31
da so Hokaido buče super, da so pa še boljše madžarske, modre buče. Imajo zelo veliko semen-bučno olje je zakon!, res jih je za razliko od Hokaido treba lupiti vendar so fantastične. Še dve stopnji boljše od Hokaido. Zelo dobre enostavno pečene v pečici.
Sicer pa iz obeh sort radi delamo pri nas tudi rižoto narejeno z maslom, čebulo in zalito s pol mleka pol vode.
Vsaka stvar pa ima (vsaj pri meni) tudi ekonomsko plat...
Človeku, ki to bere se verjetno delajo sline v ustih in postavlja se mu vprašanje, kje pa naj dobi modro, madžarsko bučo...
Ja kje?
Semena lahko dobiš pri meni
1 seme 1€
2 semena 0,99€
10 semen 0,50€. Zakaj je več semen bolj poceni kot majn? Zato ker nakup večih semen kaže, da človek misli resno in da se ne sramuje motike. To pa jaz rad nagradim.
Tisti, ki pijejo Alveo imajo pri meni tako in tako popust na vse!
10 semen za 0,10€
Naj živijo vsi ki se radi smejijo in dobro jedo!
Na zdravje.
Sicer je pa naš slogan:
"Zdravje in uspeh"
#46
Objavljeno: 8. november 2011, 21:29
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#47
Objavljeno: 8. november 2011, 21:52
Kot nekak turban zgledajo.
fajn so tele buče, sam mal se jih je treba navadit (pa seveda jih pripravt užitne).
Picasso
#48
Objavljeno: 10. november 2011, 13:58
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#49
Objavljeno: 17. november 2011, 14:02
Če ne bi bilo zraven sirovih žličnikov, bi bile s tamalo lačne.
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0