Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Pravilna uporaba jajc v prehrani


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
56 komentarjev na to temo

#51 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 24. november 2005, 15:58

:inocent: nekaj mi je kapnil.....tibetanski menihi pa lih kontra, priporočajo občasno rumenjak..pa lih beljak odsvetujejo x:o)x
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#52 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 24. november 2005, 16:33

ja, sej... svasta dogaja x:Dx x:o)x un k zna, pac zna! e eni zvijo od zraka, pac drugi ne. dejstvo pa se vedno obstaja, da vecina ljudi potrebuje uzivat beljakovine! x^x - glede na to, da obstajajo primerne raziskave, ki so podrte, raziskane tudi prakticno. dejansko pa ob tem lahko govorim tudi svojeo izkusnjo, ki je zame najvec vredna! x^x

#53 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 27. november 2005, 19:30

Free, človek je postal človek šele takrat, ko je začel uživati kuhanom hrano, ti in tebi podobni pa ugotavljate, da se še ni prilagodil x:Dx


Ja, stane, pa ko je začel kadit in uživat sol, a ne? xrolleyesx :o|o: Stane, po pravici priznaj, da se ne moreš odreč pečenki pa ti je oproščeno. x;)x x:Dx

Free ima kar prav glede beljakovin. Preveč beljakovin zelo škodi, premalo pa tudi!

Sicer pa je na teh dveh povezavah vse lepo napisano kar bi morali vedeti o beljakovinah (Free, mislim da bodo tej teksti zate zelo zanimivi):
http://www.youngerth.../13/protein.htm
http://drbenkim.com/...es-protein.html

Kako toplotna obdelava poškoduje beljakovine in ustvarja nevarne, rakotvorne snovi, je opisano tukaj:
http://www.youngerth.../13/cooking.htm

Da ne govorimo o nevarnih snoveh, ki jih povzroča toplotna obdelava maščob in koristnega holesterola:
http://www.youngerth...cholesterol.htm
http://www.youngerth.../13/artific.htm

Stane, malo se boš moral še podučiti iz knjig in interneta, pa bo! Noben ti noče vzet pečenke, samo ne širit neresnic in filozofirat, ker lahko marsikoga zavedeš stran od dejstev.

#54 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 27. november 2005, 20:47

Ne blebeči po nemarnem, ljudje kuhajo in pečejo marsikaj, ne le pečenke, da boš pa vedel, kaj sem povedal Freeju, ki mojo knjigo pozna, si jo preberi še ti.
Če si jo enkrat že, ti manjka še devet prebiranj x;)x

http://www.salesalute.com/knjiga.asp

#55 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 27. november 2005, 21:30

Ne blebeči po nemarnem, ljudje kuhajo in pečejo marsikaj, ne le pečenke, da boš pa vedel, kaj sem povedal Freeju, ki mojo knjigo pozna, si jo preberi še ti.
Če si jo enkrat že, ti manjka še devet prebiranj x;)x

http://www.salesalute.com/knjiga.asp



Ljudje delajo marsikaj, tudi fiksajo se...

Tvojo knjigo sem že zdavnaj preletel, cele pa ne bom prebral, ker ni notri nič takega kar že nisem izvedel iz tvojih odgovorov na forumu. Vse skupaj je nestrokovna "poezija", brez napisanih strokovnih virov in obrazložitev. Taka dejavnost se imenuje mazaštvo in zavajanje potrošnikov na račun njihove nepoučenosti.

Glede tvoje soli - gotovo je bolj zdrava kot navadna kuhinjska. Gotovo pa ni nič boljša kot navadna morska iz solin. Samo zakaj je pa toliko dražja? xnckrivx
Zaradi biznisa!
Imaš pa prav glede dodajanja soli na koncu kuhanja pri nižjih temperaturah.

Pa ne vznemirjaj se preveč zaradi napisanega, saj ti ne bo uničilo posla, je le preveč ljudi ki verjamejo v čudežne paketke.

Popravljeno

#56 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 27. november 2005, 22:13

Ljudje delajo marsikaj, tudi fiksajo se...

Tvojo knjigo sem že zdavnaj preletel, cele pa ne bom prebral, ker ni notri nič takega kar že nisem izvedel iz tvojih odgovorov na forumu. Vse skupaj je ena dolgočasna poezija, brez napisanih strokovnih virov in obrazložitev. Taka dejavnost se imenuje mazaštvo in zavajanje potrošnikov na račun njihove nepoučenosti.

Glede tvoje soli - gotovo je bolj zdrava kot navadna kuhinjska. Gotovo pa ni nič boljša kot navadna morska iz solin. Samo zakaj je pa toliko dražja? xnckrivx
Zaradi biznisa!
Imaš pa prav glede dodajanja soli na koncu kuhanja pri nižjih temperaturah.

Pa ne vznemirjaj se preveč zaradi napisanega, saj ti ne bo uničilo posla, je le preveč ljudi ki verjamejo v čudežne paketke.



xcivx zaj si pa mrtef :vio: kak morš tak strokovni priročnik imenovat poezija :wacko:
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#57 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 27. november 2005, 22:36

xcivx zaj si pa mrtef :vio: kak morš tak strokovni priročnik imenovat poezija :wacko:

Lahko, saj sem ga v tem stilu tudi napisal x;)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0