Gensko spremenjena zivila
#1
Objavljeno: 27. junij 2002, 01:00
Brala sem v Delu, da naj bi v Sloveniji imeli kar nakaj taksnih na trziscu. Najpogosteje sta to baje soja in koruza.
#2
Objavljeno: 28. junij 2002, 01:00
jaz sem Sojo mel zlo rad, žal mi je,da se je tole izvedlo.Soja naj bi prihajala iz Vzhoda. Je dobra za nadomestek učinkov kot meso.
Za koruzo pa tak, sej so jo jedli že leta 1905´ in to pr nas, nevem zakaj tak preplah..
pokowc
#3
Objavljeno: 31. julij 2003, 12:23
Oznako bo moral imeti vsak proizvod, kateri bo vseboval več kot 0,9% sestavin, ki so bile pridobljene na osnovi biotehnologije.
#4
Objavljeno: 2. september 2003, 19:22
#5
Objavljeno: 2. september 2003, 21:20
To ni reklama za revijo
#6
Objavljeno: 2. december 2004, 16:09
Ampak!
Javnost je premalo obveščena o takih stvareh in z nevednostjo so povezani razni strahovi. Kaj pa če bodo rastline raznesle s semeni možnost odpora proti herbicidom na plevel in tako povzročile razrast superplevela, ki ga ne bo mogoče izkoreniniti? Kaj pa če bodo nastajala sterilna nepregledna polja koruze, kjer ne bo uspevala ena sama bilka trave razen koruza? Kaj pa razne alergije?
Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)
#7
Objavljeno: 2. december 2004, 17:23
Picasso
#8
Objavljeno: 1. julij 2005, 00:08
Koliko gensko spremenjenih organizmov ste danes pojedli?
O gensko spremenjenih organizmih beremo kot o nečem, kar nas
čaka v prihodnosti. O nečem kar se dogaja nekje daleč, v ZDA,
Argentini...S tem se ukvarjajo komisarji Evropske skupnosti,
svetovna trgovinska organizacija (WTO), zeleni, Greenpeace...Vse
skupaj se še vedno zdi predaleč od naše kuhinje. Zmota! Gensko
spremenjeni organizmi so že na vašem krožniku!
Kot lahko preberete v brošuri, ki jo je že pred štirimi leti
izdala zveza potrošnikov Slovenije, ("Gensko spremenjena hrana")
kar "60% pakirane hrane vsebuje sojine, 40% pa koruzne
derivate", ki lahko prihajajo od gensko spremenjene soje in
koruze.Če temu dodamo vse večjo proizvodnjo gensko spremenjenega
paradižnika in krompirja, je seznam potencilano nevarnih
izdelkov še daljši.
V želji, da si zagotovimo hrano brez GSO (gensko spremenjeni
organizmi) zelo pazljivo pregledujemo embalažo sojinih napitkov,
tofuja, kosmičev, koruzno moko in polento... Vendar tam je
verjetnost, da jih boste našli, še najmanjša. Prav ti izdelki so
pod najbolj budnim očesom inšpekcij in javnosti, zato tudi
proizvajalci skrbijo, da se vanje ne vtihotapijo gensko
spremenjeni organizmi.
... vir in beri dalje:
sončeve pozitivke
.....
........
............
V ZDA ne morejo narediti uradnih raziskav vpliva GSO hrane na
zdravje ljudi, ker njihova zakonodaja ne dovoljuje, da bi
potrošniki vedeli kaj uživajo. Dejstvo je da se je v obdobju 10
let proizvodnje gensko spremenjenih rastlin, število alergij
podvojilo.
Alergije izzivajo nove tehnične beljakovine, ki so telesu tuje
in nikoli niso obstajale v verigah prehranjevanja. Še hujši je
nenehni porast imunosti na antibiotike, pri čem gensko
spremenjena hrana igra veliko vlogo. Vsak požirek mleka,
grižljaj sira, košček salame vsebuje veliko živih latobacilov.
Kot kažejo najnovejša spoznanja molekularnih biodlogov, nekatere
bakterije imajo sposobnost, da svoje dedne zasnove prenesejo na
druge bakterije. Ker imajo vsi gensko manipulirani enoceličarji
iz laboratorijsko tehničnih razlogov gene odpornosti na
antibiotike, bi lahko po tej poti tudi naša črevesna flora
postala imuna na antibiotike. Ne mislite da govorimo o
prihodnosti.
Že danes v Sloveniji dvakrat več ljudi umre
zaradi bolnišniških okužb odpornih na antibiotike,
kot v vseh prometnih nesrečah.
Ne zatiskajte si oči. Nasprotno odprite jih dvakrat bolj.
Odgovore je možno najti, le poiskati jih je potrebno.
Sanja Lončar
Na koga se lahko obrnete, če želite izvedeti več:
-Dogajanje na področju GSO aktivno spremlja Umanotera, Slovenska
fundacija za trajnostni razvoj, ki je tudi koordinator Koalicije
NVO za Slovenijo brez GSO, kateri je pristopilo 16 društev in
posameznikov. Na njihovi spletni strani www.umanotera.org boste
našli informacije in publikacije s tega področja.
-Na zvezi potrošnikov Slovenije (Frankopanska 5 v Ljubljani)
lahko brezplačno prevzamete brošuro "Gensko spremenjena hrana"
ali jo poiščite na spletnem naslovu www.zps-zveza.si.
Problematiko aktivno spremljajo v sodelovanju z mednarodnimi
institucijami. O GSO so pisali v reviji VIP št. 3/2003, 1/2003,
6/2002, 3/2002.
#9
Objavljeno: 1. julij 2005, 13:32
pr njih so ljudje prepricani, da oni ne uzivajo GSO, da pa imamo mi v evropi in se drugje GSO, pr nas pa nam pravijo obratno ...
no ja ... po mojem smo vsi poskusni zajcki.
sam vidim, da dejansko nismo svobodni, da lahko zivimo po svoji izbiri, ker te nategujejo na vse pretkane nacine (manipulirajo)
Neresnično ne obstaja.
#10
Objavljeno: 27. september 2006, 04:36
#11
Objavljeno: 30. september 2006, 12:44
Ali kdo od vas ve kaj vec o tej temi?
Brala sem v Delu, da naj bi v Sloveniji imeli kar nakaj taksnih na trziscu. Najpogosteje sta to baje soja in koruza.
Kamenček k mozaiku:
GENSKO SPREMENJENA HRANA
Zaradi odpornosti proti nekaterim rastlinskim boleznim, škodljivcem pa tudi nekaterim posebno močnim herbicidom, ki sicer pomorijo skoraj vse zelenje, se pridelovalci vedno pogosteje odločajo za vnašanje umetnih genskih sprememb v ustroj poljščin. To pa ima za posledico porast t.i. civilizacijskih bolezni, kljub napredku medicine. Obolenjem, do katerih privede pogosto uživanje gensko spremenjene hrane, lahko sledimo po več fazah, za katere je značilno:
- I. faza: Občutek psihofizične utrujenosti, ki jo spremlja potenje, pogosto uriniranje in mišična napetost. Pogoste so tudi driske, zaprtja, mrazenje ali kratkotrajne vročice. Simptomi prve faze hitro izginejo, če se dobro spočijemo in preidemo na neoporečno hrano.
- II. faza: Dolgotrajna splošna utrujenost, glavoboli, zbadanja v različnih delih telesa, krči, slabša gibljivost telesa, pa tudi psihično nelagodje in negotovost. Odpravljanje posledic druge faze zastrupitve z gensko spremenjenimi živili traja do nekaj tednov, polnih telesne aktivnosti, pravilnega prehranjevanja in nujnega počitka.
- III. faza: Pride do sprememb kakovosti krvi in s tem celic. Kri postane kisla (acidoza), pritisk previsok ali prenizek, človek postane anemičen, ten kože in podkožnega tkiva pa škrlaten. V tej fazi neredko prihaja do levkemije, astme, epilepsije in kožnih obolenj. Človek postane živčen, preobčutljiv, sramežljiv in brezciljen. S prehodom na zdravo prehrano, povezano s fizično aktivnostjo in zadostnim počitkom, traja odprava posledic zastrupitev te faze do štiri mesece.
- IV. faza: Telo postaja okorno, človek pa skrajno nepotrpežljiv, napadalen in obupan. To je uvod v V. fazo, ko se začnejo degenerativne spremembe – spreminja se kakovost, delovanje in ustroj človekovih žlez ter organov. Arterije se začnejo ožati in otrdevati, razvije se sladkorna bolezen, žolčni in ledvični kamni, rakava obolenja, multipla skleroza (propad osrednjega živčevja), prisotna pa je splošna togost, trmoglavost in izkrivljeno dojemanje sveta. Za ozdravitev te faze zastrupitve je včasih potrebno celo več let. Če v tej fazi ne pride do korenitih sprememb življenjskih navad, bolezen kulminira v paralizo, shizofrenijo, paranojo in razmišljanje o samomoru.
P.S. - Gensko spremenjen je npr. paradižnik, uvožen iz Nizozemske. Baje imajo tega Nizozemci pretežno le za izvoz in se na njihovem trgu redkokdaj pojavi.
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#12
Objavljeno: 30. september 2006, 13:56
kdo in čemu to prideluje in kdo to uživa?
Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.
http://vesolje.net/preleti/prelet.php
http://zupnije.rkc.s.../?id=76&fmod=12
http://www.biblija.n...ija.cgi?lang=sl
ko molimo,tikamo.
lako to.
#13
Objavljeno: 30. september 2006, 14:55
ima vse to kakšno povezavo z našo karmo?
kdo in čemu to prideluje in kdo to uživa?
Čemu je prišlo do pridelovanja takšne hrane, sem napisal v začetku prejšnjega posta. Ker je to posel, ni pričakovati, da bodo s tem v doglednem času nehali. Kjer je posel, je denar, kjer je denar, so lobiji ...
Takšno hrano seveda uživa veliko ljudi, ker je pač poceni. Ali imamo veliko ali malo denarja, seveda v veliki meri je povezano z našo karmo. Opazil pa sem, da so si nekateri, ki so npr. zaradi različnih sevanj težko oboleli ali umrli, dobesedno izbirali slaba mesta - za posteljo, za počitek na vrtu ... In ker se vse stvari na vseh ravneh dogajajo po enakih zakonitostih, je verjetno to prisotno tudi pri izbiri hrane.
lalala
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#15
Objavljeno: 30. september 2006, 22:52
so talal letake , pa vire pa strašil,se mi je nek na forumu že zapisal sam ne vem kje senilnost žalibog na delu
v glavnem da je to en velik šit, sam vem da so takrat vsi navalili name mislim da še celo Emanuel...k sem napisala , da celo pesticide nekak v gene not spravijo
name so se spravili , preprosto kmečko ženico vsi ostali dr. mr. dipli
****
v glavnem nč fajnega še bolj bomo degenerirani
#16
Objavljeno: 1. oktober 2006, 21:52
Čemu je prišlo do pridelovanja takšne hrane, sem napisal v začetku prejšnjega posta. Ker je to posel, ni pričakovati, da bodo s tem v doglednem času nehali. Kjer je posel, je denar, kjer je denar, so lobiji ...
Takšno hrano seveda uživa veliko ljudi, ker je pač poceni. Ali imamo veliko ali malo denarja, seveda v veliki meri je povezano z našo karmo. Opazil pa sem, da so si nekateri, ki so npr. zaradi različnih sevanj težko oboleli ali umrli, dobesedno izbirali slaba mesta - za posteljo, za počitek na vrtu ... In ker se vse stvari na vseh ravneh dogajajo po enakih zakonitostih, je verjetno to prisotno tudi pri izbiri hrane.
lalala
spet mi nekaj ne štima .
vse to vemo ali vsaj sprejmemo kot sprejemljivo,,,
pa vseeno,,,
KAJ JE TO V NAS,VEDETI A TAKO NE DELATI,,,
MATERIALIZEM VSESPLOŠNI.
ZASE PRIZNAM DA NISEM PRIPRAVLJEN BITI PRVI,,,
OBSTAJA TUDI ZA TO KRITIČNA MASA,,,
Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.
http://vesolje.net/preleti/prelet.php
http://zupnije.rkc.s.../?id=76&fmod=12
http://www.biblija.n...ija.cgi?lang=sl
ko molimo,tikamo.
lako to.
#17 Gost_sstane_*
Objavljeno: 1. oktober 2006, 22:26
Ti si se že v imenu odločil, da ne moreš nič ukrenitispet mi nekaj ne štima .
vse to vemo ali vsaj sprejmemo kot sprejemljivo,,,
pa vseeno,,,
KAJ JE TO V NAS,VEDETI A TAKO NE DELATI,,,
MATERIALIZEM VSESPLOŠNI.
ZASE PRIZNAM DA NISEM PRIPRAVLJEN BITI PRVI,,,
OBSTAJA TUDI ZA TO KRITIČNA MASA,,,
#18
Objavljeno: 1. oktober 2006, 22:35
Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.
http://vesolje.net/preleti/prelet.php
http://zupnije.rkc.s.../?id=76&fmod=12
http://www.biblija.n...ija.cgi?lang=sl
ko molimo,tikamo.
lako to.
#19
Objavljeno: 2. oktober 2006, 07:35
genetsko so pridelane več ali manj vse soje in oljna repica (te so včasih (1970) "genetsko" spreminjali z obsevanjem semen, s čimer so dobili mutirane rastline), zdaj jih z vključevanjem genov, torej bolj ciljno.
Soja in oljna repica naj bi bila plevela, škodljivci jih ne napadejo in jih le lahko vzgajat s kemijo. Imajo pa zato zavirajoč učinek na organizme. Baje podgane kar krepnejo, ko jim dajo majhen odmerek te snovi iz soje.
SOJA: naj bi vsebovala določeno kemikalijo, ki povzroča lepljenje krvi - kri se lepi zaradi učinka sojinega olja, zmanjšuje prekrvavljenost in kot posledice so:
- lepljenje krvnih skupkov na stene ožilja,
- zamaščenost kapilar, manjša prekrvavljenost kože, izpadanje in tanjšanje ter sivenje las (verjetno še komu odpadajo dlake tudi na nogah!!!)
- povečana možnost nastanka krvnih strdkov pred vstopom v glavno arterijo (povečana možnost kapi)
- obremenjenost imunskega sistema, jeter in ledvic,
..
toliko samo o soji, oljna repica, ki se lahko uporablja tudi v vašem avtomobilu, v motorjih kot mazivo, v KREMAH ZA OBRAZ (canola oil) vpliva podobno kot sojino olje.
Predlagam, da sojo zamenjate, prav tako soji podobne izdelke, alfa-alfa kalčke, tofu, arašidi imajo malo manj tiste škodljive snovi.
uporabljajte sadno olje - OLJČNO OLJE, laneno olje, sezamovo olje, .. izbire je več, namesto repičnega olja, pa SONČNIČNO OLJE.
pa lep pozdrav,
#20
Objavljeno: 2. oktober 2006, 09:55
fajn prispevek!
ali si sam napisal, ali obstaja prispevkov vir?
Če bi prebral knjigo, ki sem ti jo enkrat šenkal, bi to našel notri (Holistična radiestezija)
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#21
Objavljeno: 2. oktober 2006, 11:25
danes sem poslušala intervju z neko bolnico , ki je prebolela raka.....
grozn
***
National geografic junior je v tazadnji številki enega svojega novinarja poslal na testiranje na vse živo, stalo par tisoč dolarjev, kaj vse ima v sebi ( našli od svinca, DDT( da osvežim spomin že skoraj 40 let je prepovedana uporaba, neke Plastične svinjarije, ki sem jim pozabila ime( v tistih ta lepih plastikah, v kakršnih je zavita zelenjava v marketih, pol neka snov proti gorenju( ki je bojda v posodah, oblačilih....etc
suma sumarum imajo vse te snovi skupno to da sekajo v gene in na razmnoževanje ....in na splošno slabše počutje
***
torej smo z vstopom v telo, ki ga imamo zdaj , pristali na ves ta sranje, valjda pol lahko tud rečemo ne PREDVSEM SMO PA VSI NA ISTEM VLAKU, KI PELJE V BREZNO in če nam je vseeno ....žalibog pol nam pa res ni pomoči
***
kaj pol pomaga pozitivno delovat pa razmišljat če ne morš zbežat pred vplivi takega okolja
Zelena genska tehnologija vse doslej še ni predstavila niti ene trajne prednosti za potrošnika in kmetijstvo.
Nihče ni pripravljen plačati škode, ki nastaja zaradi predelave gensko spremenjenih rastlin.
Ne da bi nas kdo kaj vprašal, postajamo poskusni zajčki genskih koncernov...
(V Kanadi je veter zanesel na polja ekološkega kmeta Percya Schmeiserja gensko spremenjena semena oljne ogrščice.Namesto , da bi prejel odškodnino, ga je koncern (lastnik patenta) tožil in obsojen je bil na denarno kazen 100.000 USD)
#22
Objavljeno: 3. oktober 2006, 01:14
sicer pa... torej si zadevo sam napisal! kako pa stojis za tem kar si napisal? ali lahko dokazes te podatke o vplivu gensko spremenjene hrane na cloveka, ki si jih pdoal? ali pa si pac vzel iz kakega vira, ki si ga tudi navedel?
Če bi prebral knjigo, ki sem ti jo enkrat šenkal, bi to našel notri (Holistična radiestezija)
da
en mali dodatek na Nosorogovo karmično izbiro...da si sami izbiramo hrano, situacije etc
danes sem poslušala intervju z neko bolnico , ki je prebolela raka.....
grozn
***
National geografic junior je v tazadnji številki enega svojega novinarja poslal na testiranje na vse živo, stalo par tisoč dolarjev, kaj vse ima v sebi ( našli od svinca, DDT( da osvežim spomin že skoraj 40 let je prepovedana uporaba, neke Plastične svinjarije, ki sem jim pozabila ime( v tistih ta lepih plastikah, v kakršnih je zavita zelenjava v marketih, pol neka snov proti gorenju( ki je bojda v posodah, oblačilih....etc
suma sumarum imajo vse te snovi skupno to da sekajo v gene in na razmnoževanje ....in na splošno slabše počutje
***
torej smo z vstopom v telo, ki ga imamo zdaj , pristali na ves ta sranje, valjda pol lahko tud rečemo ne PREDVSEM SMO PA VSI NA ISTEM VLAKU, KI PELJE V BREZNO in če nam je vseeno ....žalibog pol nam pa res ni pomoči
***
kaj pol pomaga pozitivno delovat pa razmišljat če ne morš zbežat pred vplivi takega okolja
Zelena genska tehnologija vse doslej še ni predstavila niti ene trajne prednosti za potrošnika in kmetijstvo.
Nihče ni pripravljen plačati škode, ki nastaja zaradi predelave gensko spremenjenih rastlin.
Ne da bi nas kdo kaj vprašal, postajamo poskusni zajčki genskih koncernov...
(V Kanadi je veter zanesel na polja ekološkega kmeta Percya Schmeiserja gensko spremenjena semena oljne ogrščice.Namesto , da bi prejel odškodnino, ga je koncern (lastnik patenta) tožil in obsojen je bil na denarno kazen 100.000 USD)
#23
Objavljeno: 3. oktober 2006, 06:13
ga nekak dajo na bakterijo in z njim okužijo jagodo, da ne zmrzne.... S podobnimi postopki lahko vzgajamo rastline, da rastejo na suhih in slanih tleh in na tak način lahko odpravimo lakoto po svetu, ker bi lahko v Afriki ali pa tudi na že izrabljenih tleh gojili rastline.
Ampak!
Javnost je premalo obveščena o takih stvareh in z nevednostjo so povezani razni strahovi. Kaj pa če bodo rastline raznesle s semeni možnost odpora proti herbicidom na plevel in tako povzročile razrast superplevela, ki ga ne bo mogoče izkoreniniti? Kaj pa če bodo nastajala sterilna nepregledna polja koruze, kjer ne bo uspevala ena sama bilka trave razen koruza? Kaj pa razne alergije?
Nisem se vse prebral, ampak -> neglede na lakoto, hrana, ki zraste na rodovinsko neprimernih tleh, ne more biti ne hranljiva in ne zdrava. Mogoce bi to lahko primerjal s prehrenjevanjem cloveka zgolj s tabletami, al pa tudi ne samo tako za idejo.
#24
Objavljeno: 3. oktober 2006, 13:58
aha, ok. res je nisem prebral... ker ce ze bom bral imam se vec drugih za prebrat.
sicer pa... torej si zadevo sam napisal! kako pa stojis za tem kar si napisal? ali lahko dokazes te podatke o vplivu gensko spremenjene hrane na cloveka, ki si jih pdoal? ali pa si pac vzel iz kakega vira, ki si ga tudi navedel?
da
Vse vire maš navedene na koncu knjige.
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#25
Objavljeno: 3. oktober 2006, 22:42
Če bi prebral knjigo, ki sem ti jo enkrat šenkal, bi to našel notri (Holistična radiestezija)
pršu sem do te tvoje bukve,,,
5 jurjev hočejo zanjo.
ne mislim se it radiostezista zato mi povej;
je v njej kaj zame al je boljš da jo pustim pr mir?
Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.
http://vesolje.net/preleti/prelet.php
http://zupnije.rkc.s.../?id=76&fmod=12
http://www.biblija.n...ija.cgi?lang=sl
ko molimo,tikamo.
lako to.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0