Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Imate kaj casa?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
114 komentarjev na to temo

#51 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 13. februar 2004, 20:52

PREMOČENE x:Dx

#52 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 13. februar 2004, 20:54

Čas daje denar, toda za denar ne kupiš časa.

Ruski

#53 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 13. februar 2004, 20:58

Z denarjem kupiš le hiter avto in povečaš tveganje za svoje počasno življenje :xx!:

#54 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 13. februar 2004, 21:01

Ljudje hvalijo stare čase,
a ne delajo tako kot stari.
x:)x :sori:


Švicarski

#55 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 13. februar 2004, 21:04

LASTNA HVALA, CENA MALA x^x

#56 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 13. februar 2004, 21:19

S časom se vse zve in vse pozabi. x^x

Španski


#57 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 13. februar 2004, 21:26

Kaj pa ruski..... :8):

#58 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 13. februar 2004, 21:28

Čas zdravi stare rane, vendar ne takih,
ki se kar naprej na novo odpirajo.
:sori:

Ruski

#59 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 13. februar 2004, 21:34

BELORUSKI :8):

#60 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 13. februar 2004, 21:40

Če že greš v detajle, si spustil misel x?x sstane x:Dx :palec:

#61 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 13. februar 2004, 22:32

Ne razumem kako je mozno imeti malo casa ali pa veliko casa.. oziroma kako je sploh mogoce imeti cas?
MI SMO.. in iz tega je potrebno izhajati! Vedno smo TUKAJ in ZDAJ! Nobenega casa ni.. cas je halucinacija.
In ce povem po Zemljsko.. NI vecjega beraca na svetu, kot tistega, ki misli, da nima casa. Na sreco samo misli tako.

Ko vi govorite o svojem casu.. v resnici mislite na svoje tisoce opravke, ki ni nujno, da so v resnici vedno sploh pomembni. Pomen dobijo sele takrat, ko jim mi damo pomen, drugace so brez-pomenski.
Nekako tezim za tem, da bi stvari videl taksne kot so v resnici.. ne taksne kot so videti potem, ko jim dodamo svoje halucinacije.

Ma sploh ne razumem tega.. pa saj mi sami dolocamo kaj bomo poceli.. nihce drug.. kako potem ni casa? Mi hocete povedati, da ta trenutek (ZDAJ) ne obstaja? Potem nic ne obstaja!! Potem tudi tistega ni, ki misli, da nima casa.

Vsi imamo vedno svoj ZDAJ.. v neomejenih kolicinah.. ce pa ga posameznik nespametno zapravlja pa je to njegov problem.. njegova lekcija.. njegovo darilo.. njegova iluzija.

Ja, Tjazy, z vsem tem se strinjam s tabo. Ampak bi še dodala nekaj, kar ne more iti kar mimo ali skozi...

Lahko n.pr. jaz "odstranim" te moje halucinacije o času, ne morem pa spremeniti vsega ostalega okoli mene. Vseeno obstaja "prej" in "potem". Če hočem piti čaj, moram najprej priti do vode in čaja, prižgati štedilnik... itd. Ne morem najprej popiti čaj, šele nato si ga pripraviti. Vseeno obstaja neko zaporedje, ki zahteva svoj čas (svoj ZDAJ).
Tudi družba nas omejuje s časom in tega posameznik ne more spremeniti. ZDAJ na primer moram plačati elektriko, drugače mi jo bodo izklopili; in če prej nisem zaslužila za to elektriko, ne morem plačati...
Lahko mi tukaj bluzimo, da MI SMO - TUKAJ IN ZDAJ. Ampak smo tudi v svojih telesih, ki potrebujejo hrano, pijačo, toploto... itd. Ne moremo čisto sami določati, kaj bomo počeli, ker se oglasi naš lačni želodec, ki od nas nekaj zahteva, da naredimo.

Enostavno smo omejeni s časom, ki smo si ga ustvarili (izmislili), da lahko živimo v tej obliki. Ta ZDAJ tukaj je posledica tega ZDAJ-a tukaj.
Ali po domače povedano: najprej pritisneš, potem prdneš. x:o)x (Sem probala obratno, pa ne gre. x:Ix )

#62 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 14. februar 2004, 19:10

Ja seveda Tamara.. To jasno tudi drzi.

Pri tem kar ti pravis, gre za to, da je nekomu cilj imeti elektriko, ker ima cilj uporabljati aparate, ki delujejo na elektriko. In ce hoce to imeti, je ena od poti, da gre v sluzbo ali kako drugace dobi denar.. in nato placa racune za elektriko. Ampak to nima nic s casom..
Tudi to zaporedje.. sluzba - denar - elektrika.. nima nic s casom.. Zdi se tako, ker imamo spomin.. drugace pa se vse dogaja v istem casu. ZDAJ! Samo spomin nam da obcutek, da se dogaja v casovnem zaporedju, se pa strinjam da se dogaja v zaporedju.
To je tudi v resnici naloga uma.. da skrbi za ta zaporedja.. ne za odlocitve in razmisljanja..
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#63 tiana

tiana
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 167

Objavljeno: 14. februar 2004, 19:34

Tjazy! Kakšno pa je lahko zaporedje, če ne časovno?Zaporedje pomeni eno za drugim, a ne?Prej bi lahko rekli, da gre za vzorednost dogajanja, ki ga mi ne moremo drugače dojemati kot zaporedje.

#64 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 14. februar 2004, 21:44

Čas je vsakomur enako dolg,
ne pa tudi enako koristen.


Danski


#65 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 14. februar 2004, 22:10

Jaz pa mam čas, dnevi so neskončno dolgi, Počnem ogromno stvari, in vmes, se še najde čas da mi je grozno dolgčas, recimo zdele.... debatiram o času, morem pa it nekaj pojest k sem že kar lačen... lahkonoč...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#66 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 14. februar 2004, 22:23

Pri tem kar ti pravis, gre za to, da je nekomu cilj imeti elektriko, ker ima cilj uporabljati aparate, ki delujejo na elektriko. In ce hoce to imeti, je ena od poti, da gre v sluzbo ali kako drugace dobi denar.. in nato placa racune za elektriko. Ampak to nima nic s casom..

Ne gre samo za cilje. So tudi potrebe, ki nekaj zahtevajo od tebe. Brez hrane bi tvoje telo umrl, torej MORAŠ nekaj dati v svoj želodec. Ampak da daš nekaj v svoj želodec, moraš PRED TEM poskrbeti, da boš imel kaj dati v želodec. Torej v enem ZDAJ-u prej moraš poskrbeti, da ZDAJ n.pr. ješ.
Kako da nima to nič s časom? :eek:

Poglej primer najemnine:
Vsakih 30 dni moraš plačati najemnino za 30 dni - torej moraš v 30-ih dneh zaslužiti za to najemnino, ker če ne boš, boš moral v naslednjih 30-ih dneh zaslužiti za 60 dni najemnine, kar je še težje ali pa celo nemogoče (časovno nemogoče!). Nihče ti ne bo plačal 400 ur dela, če jih oddelaš le 200. Hočeš ali nočeš, smo ujeti v času, pa četudi je le namišljen. V določenem časovnem roku moramo določene stvari priskrbeti, zaslužiti, narediti... Ne moreš živeti od 1dcl vode ves mesec, če potrebuješ n.pr. 30 litrov vode na mesec. Razen, če si take sorte, da se znaš komu obesiti za vrat, da skrbi zate in za tvoje potrebe. Tudi taki obstajajo... :xx!:

#67 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 14. februar 2004, 22:27

Objavljena slika


ČAS V SLIKI x;)x

#68 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 15. februar 2004, 09:07

Človek dela dvorce, čas razvaline.


Ruski

#69 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 15. februar 2004, 09:08

"Torej v enem ZDAJ-u prej moraš poskrbeti, da ZDAJ n.pr. ješ.
Kako da nima to nič s časom?"

To nima nic veze s casom. Noben ZDAJ prej ne obstaja. Obstaja samo ZDAJ. Gre za upostevanje preprostih zakonov. Ko psenico posejes, se ta v ugodnih pogojih zacne spreminjati. In res to izgleda kot da bi cas obstajal. In ce ti je vseeno kaj je resnicno in kaj iluzija, potem bos pac zagovarjala, da cas je.. ker si zadovoljna z iluzijami.

Ce bi cas bil resnicen, potem bi jaz lahko nekaj kar sem naredil pred enim tednom.. danes spremenil. Pa ne morem. Tako mi preteklost ostane samo kot spomin.. kot iluzija. Nic pa ne morem z njim poceti. Ravno tako ne morem ZDAJ uzivati sadove ki kao pridejo sele v prihodnjosti. Ne morem ZDAJ pojesti psenico, ki se je sele zacela spreminjati - rasti. Torej prihodnjost ni resnicna. Spet obstaja kot neko predvidevanje.. ni gotova.. obstaja samo zaradi mojega pricakovanja.. in zaradi prejsnjih izkusenj. Ce posejem psenico, je najbolj verjetno, da bo ta zrasla.. ziher pa ni.. mogoce tudi ne bo.
Preteklost je mrtva.. nic ne mores poceti z njo.. prihodnost se ni rojena.. nic ne mores poceti z njo.. Samo ZDAJ je tista vecnost v kateri lahko delujes.

LAhko pa receva tako.. zate cas obsatja.. zame pa cas ne obstaja.

Tiana.. se strinjam.. gre za vzporednost dogajanja.. cisto vse se dogaja vzporedno.. samo ce se hocemo o tem pogovarjat je potrebno najprej spremeniti dimenzijo (miselno).. ker pa to ni ravno koristno za nikogar, raje ostanem prizemljen v tej dimenziji..

Mogoce pa je oboje iluzija.. ZDAJ in CAS.. samo ce delujem tako, da obstaja samo ZDAJ, potem mi to prinese vec daril. Ne morem reci, da bom jutri nekaj naredil, ker ta jutri potem obicajno nikoli ne pride.. ampak naredis TAKOJ! Torej TUKAJ in ZDAJ!žž

In ko tko koga poklicemo in povabimo nekam.. in rece, da nima casa.. se je v bistvu strahotno zlagal. Sploh ne ve, kaksen nesmisel je povedal. Resnica je ta, da se mu trenutni opravek, ki obstaja iz nekih razlogov.. zdi bolj pomemben. Iluzijo ima taksno!

Poglej otroke.. nekaj pocnejo in jim reces, ce grejo poceti nekaj drugega... in ce jim je tisto zanimivo.. nikoli ne recejo, da nimajo casa.. in je vseeno koliko je ura.. ki ne obstaja.. ampak preprosto grejo. Tudi njihova custva so ZDAJ.. ko se skregata dva otroka brez iluzij.. sta ZDAJ jezna.. in jeza se hitro poleze.. in ZDAJ sta ze vesela.. in se spet igrata. Ni iluzije o prejsnji jezi.
Ko se pa ta dva otroka starata.. spreminajta.. pa se nabira vedno ve teh iluzij.. in potem so celo zmozni zameriti nekaj.. in biti jezni dlje "casa". Samo zaradi iluzij lahko krscanstvo prodaja idejo o odpuscanju.. in ima to celo za vrednoto. Si lahko to predstvaljas? Najprej ustvarijo iluzije, ki povzrocijo zamere.. in jezo.. potem pa ti dajo zdravilo.. kao odpuscanje. Kako nobenemu ne kapne, da je zameriti idiotsko.. in tukaj rabi clovestvo zdravilo. Kako bos odpustil, ce ne zameris?

Ze biblija se zacne tako, kao da cas obstaja.. ker pravi "Najprej je bila beseda!" To je duplo idiotski stavek. Najprej pravi, da je cas in torej ni problem v tem, da clovek umre.. ampak v tem, da mu zmanjkuje casa. Torej umira ves cas.. vedno je blize smrti.. in ta ideja povzroca strah, ter norenje. Kako se bo clovek umiril, ce pa ves cas drvi v smrt.. on pa ima se toliko opravkov za opraviti.. Kako bo imel torej cas.. sprejeti povabilo ali se igrati z otroci? Cisto logicno je, da ga nima.. in da taksna tema obstaja na foromu.
Potem pa ta stavek, pravi se, da je ze bog operiral z besedami, ki ljudem da dodatano opravicilo da ostanejo v zasvojenosti v besedah.. kar pomeni da delujejo v UMU.. ne v BITI. Um pa preprosto temu ni namenjen.

Lej... kako blesavo.. Najprej je bila beseda! OK. Recimo.. Kaj pa je bilo pred tem? Ce cas obstaja potem se je nikje moral zaceti? Ne more vecno obstajati.. samo ZDAJ lahko obstaja vecno. In recimo, da pred tem ni bilo nic. Bil je samo bog.. ki je bil ze celo vecnost v tem casu.. Strasno dolgcas mu je moralo biti.. in zato je ustavril besedo.. torej Zemljo in nas? Kar tako iz dolgcasa.. ?!?! Ne vem zakaj si ne krajsa svoj dolgcas kako drugace. Lahko bi si ustvaril cesto in formulo in drvel po vesolju.. Ampak ne.. on gre ustvarit cloveka.. in jaz ta mali gresni produkt.. bi mu moral biti se hvalezen za to? Halo????!!! Verjetno se mu je zmesalo od vsega tega dolgcasa.. In potem.. ce mu je bilo dolgcas.. in nas je ustvaril.. nas lahko tudi izbrise.. ko mu bo spet dolgocasno nas opazovat. Ceprav je res, da smo tako tako izvirno idiotski, da to mogoce se ne bo tako kmalu. Res mu s svojim pocetjem zagotavljamo izdaten vir zabave.. ampak enkrat bo tega dovolj.. vsega je enkrat dovolj.. in potem nas bo izbrisal.. brez razloga.. razlog bo samo CAS.. in to dolgCAS?! In potem bo dokoncal biblijo in napisal.. "Na koncu je bila samo beseda!" In to bo konec casa.. In potem se lahko spet vprasamo.. OK.. casa bo torej konec.. tam se bo koncal.. in kaj bo potem?

Ideja o CASu je povzrocila mnogo strahov, trplenja, norenja, in to da nemesto da bi ziveli.. umiramo.. in se vedno sprasujemo.. kaj bo potem in kaj je bilo prej.. tisti resnicni ZDAJ pa gre mimo nas. ZDAJ.. edini resnicni cas.. uporabimo zato, da se sprasujemo kaj je bilo in kaj bo.. tega pa nikoli ne bomo izvedeli.. torej bomo zaradi ideje o CASU zapravili celo zivljenje..

Celo ljubezen ne more obstajati, ce cas obstaja. Ker ZDAJ ljubis.. in potem ne ljubis vec.. in potem trpis, ker je ljubezen minila.. ali pa ker nekdo ljubimi nekoga drugega.. Ti bi ZDAJ lahko se vedno ljubil.. ampak si se navezal na preteklost.. ki je mrtva.. zato trpis in jamras.. da bi obudil preteklost. Zato so tudi pogrebui zalostni, ker vsi hocejo obuditi preteklost.. ki pa ne obstaja vec.. drugace jo bi lahko obudili.
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#70 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 15. februar 2004, 09:20

Kdor je izgubil mesec, ni izgubil leta. x;)x


Portugalski

#71 venxa

venxa
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 38

Objavljeno: 15. februar 2004, 15:43

Čas si moramo vzeti za stvari, ki te osrečujejo in napajajo s pozitivno energijo! x;)x

#72 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 15. februar 2004, 16:42

Kar naj bi storil čas, naj stori pamet.



Španski


#73 pika1000

pika1000
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 288

Objavljeno: 15. februar 2004, 19:13

Objavljena slika


ČAS V SLIKI x;)x

Ha, ha, ha

Kdaj si pa to mene najdu, ko tako dirjam. Zihr zjutri, ko se mi v službo mudi x:Dx

#74 Gost_sanjalica_*

Gost_sanjalica_*
  • Gost

Objavljeno: 15. februar 2004, 19:38

:palec: Pika 1000 ... da ne zamudiš časa začetka službe x;)x

#75 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 15. februar 2004, 19:45

Sanjalica pozdrav :palec: :eek: bi še kaj več, pa oprosti nimam časa....lep večer tebi in tvojim x;)x :palec:




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0