McDonalds
#1
Objavljeno: 17. marec 2006, 13:26
Izpoved zaposlene v slovenskem McDonaldsu....
Jaz trenutno že sedmi mesec delam v McJobu in vam moram priznat nekaj stvari..
Glede na to, da nismo podpisali nobene pogodbe o varovanju službenih skrivnosti, tale sestavek ne bi smel dvigniti preveč prahu (pa tud če me odpustijo
mi je popolnoma vseeno, saj mi delo tako ali tako ne odgovarja):
- Solata
Ne jejte solate, ampak res nikoli. Ta stvarca stoji v hladilniku po nekaj dni, čeprav je narejena veljavna samo 4 ure. Ja sej piše na embalaži, da je veljavna
nevem recimo do 11h. In ko ob 11h ta stvarca poteče je ne vržejo stran, niti ne preložijo v drugo plastično embalažo, pač pa vzamejo v roke neko
gobico in uro dobeserno zdrgnejo dol ter čezenj napišejo novo uro (v tem primeru 15).
Včasih smo številke brisali z alkoholom, pa so ugotovili da je stvar predraga. Drug način menjave ure pa je, da iz 1 enostavno potegnejo še eno
črtico dobijo 4 in tako solatka postane veljavna do 14h. Kaj se zgodi ob 14h?? Ni
č, iz 4 naredijo z rahlo potezo 8 in dobimo solato ki je veljavna do 18. To je ves čar.
- Pite Že sam podatek, da se te sladke stvarce cvrejo v olju celih 7 minut bi moral vsako gospodično in gospodiča, ki vsaj malo da na svojo postavco odvrniti od zavžitja te sladice dobesedno prepojene z maščobo. Ampak to seveda ni vse.
Pite so veljavne uro in 30 minut. Recimo da jih spečemo ob 8.30 torej veljavne do 10h. Ob tej uri pa jih seveda ne zavržemo pač pa zravn 10tke napišemo 55 in tako so veljavne če celo uro dlje. Nakar ponovno pit ne zavržemo ampak jim samo zamenjamo ovitek in dobimo pite, ki so veljavne cele 4 ure, ponavadi še kako uro dlje.
- Sendviči (taki in drugačni seveda)
Se izdeljujejo po najkvalitetnejši poti brez dodatka maščobe. Ja se, in tudi hranjeni so na primerni temperaturi, njihova veljavnost pa je celih 10 minut.
In če je res super gneča se celo prodajo v desetih minutah, drugače jim pa bolj slabo kaže. Seveda je čas, ki ga odstojijo pripravljeni čakajoč na gosta
da jih bo zavžil odvisen od Mgr-ja, ki takrat vodi restavracijo. Nekateri so zelo natančni in zahtevajo, da se sendvič po kaki uri odstrani in zavrže, spet
drugi ga pustijo stati v kontroli (mesto, kjer se sendviči hranijo) do prodaje le tega.
Nasvet: če želite imeti pripravljen popolnoma svež sendviš, ga naročite brez nečesa (recimo BigMca brez kumar). Že res da boste nanj čakali minutko največ
dve, bo pa zato vsaj svež.
Kar pa se tiče pleskavic. Že res, da so pripravljene brez dodane maščobe, ampak če bi vi videli koliko maščobe se iz vsake pleskavice odcedi, bi vam bilo
jasno zakaj jih tako pripravljajo. Mene so poskušali preprišati, da to ni maščoba, pač pa sok, ki izteče iz pečenega mesa. In zaenkrat še prav dobro vem, da
bi vsak sok na plošči, ki je segreta na nekaj čez 70°C lepo po hitrem postopku izparel. Pa ne izpari...
- Pijača
Najbolj me moti da zravn menuja ne moreš naročiti navadne ustekleničene vode, čaja, kave ali pa shaka. Seveda so se že izboljšali s tem da lahko zravn menuja
naročite pomarančni sok (vsaj nekaj). Cenovno mora podjetje McDonalds odšteti za 0,5l Cocacole, 0,5l kozarec, plastični pokrovček in slamico borih 13 tolarejv; nas navadne smrtnike pa celotna stvar stane nekaj čez 300 tolarjev (!?).
Koliko je res, ne vem? Sicer pa verjamem, je znanka delala tam ima podobne izkusnje.
Pac, kot zanimivost...
Sej vem, da se najbrz svinjarije dogajajo v vseh restavracijah, samo po temle se mi je pa kar malce obrnilo...
#2
Objavljeno: 17. marec 2006, 13:28
Picasso
#3
Objavljeno: 17. marec 2006, 14:12
Raje jem v Subwayu. Sendviče in solate naredijo pred tabo in majo zares svežo zelenjavo!
Blackie Sherrod
#4
Objavljeno: 17. marec 2006, 14:30
#5
Objavljeno: 17. marec 2006, 14:35
#6
Objavljeno: 17. marec 2006, 15:14
#7 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. marec 2006, 15:19
Kava, servirana v avto je kar OK.itak je jasno, da je mcdonalds hrana vse prej kot zdrava.
#8
Objavljeno: 17. marec 2006, 15:26
ja, sporno je, da se to sploh pocne, sicer pa me cudi, da ce majo tko visoke standarde, kako se lohk dogaja kar se dogaja - ne sam v mcdonladsu jasno.....
saj ti na fensi plejsih pogrejejo omako oz. ti pac kaj starega pooturijo.
povsod, si ne delam utvar, da kok blazno pa drugje sveze pa zdravo se dobi.
Picasso
#9
Objavljeno: 17. marec 2006, 15:38
Standard, na katerega najbrž misliš, Lea, je HACCAP.
Blackie Sherrod
#10
Objavljeno: 17. marec 2006, 15:42
ne vem dej ti povej.al?
jasno da NI ok.
jaz niti mikrovalovke nimam, men je ze to grauz.
pogrevanje...
jaz rajs mrzlo jem, ce se zgodi da pol, kasnej (se kaj od tega obroka) jem.
Picasso
#11
Objavljeno: 17. marec 2006, 16:52
#12
Objavljeno: 17. marec 2006, 16:52
Tudi se zavedam, da je v vseh restavracijah podobno....nekoc sem poslusala, da dajo ponavadi veliko masla v hrano, da ima se boljsi okus, pa take zadeve...
#13
Objavljeno: 17. marec 2006, 16:54
Imam dneve, ko se mi jé junk food in takrat grem v meka in se z največjim zadovoljstvom nažrem
#14
Objavljeno: 17. marec 2006, 17:12
Je pa podobno ali še hujše pri raznih dostavah hrane če bi stranke videle cel postopek priprave in dostave bi pizzo zabil šefu-lastniku v glavo s pnevmatičnim kladivom
So pizze tudi po tri ure stare, nekajkrat ohlajene in pogrete, pa preden pridejo do ust znajo prepotovat tudi 30 km da o teden dni starih palačinkah ali kanelonih ne pišem
Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.
Nejc Zaplotnik
#15
Objavljeno: 17. marec 2006, 17:15
Miha: Jaz menjam olje v avtu na 6 mesecev, ker ga tko pulim...
Andrej: Mah jest ga menjam na eno leto, pa je več kot dovolj....
Ales: Mah men je čist dost da olje zamenjam na dve leti, k se ne vozim tolk...
Janez: Mah jaz ga zamenjam na tri leta....
Sosolci vsi začudeni: Pa Janez, saj ti nimas avta ....
Janez: Aja shit, sem pozabu o cem je debata.
Jaz delam v McDonaldsu.....
#16
Objavljeno: 17. marec 2006, 17:32
ksko pizzo sem zadnic dobu... hah hahahah hahahh ojoj...
Tole o Mc Hrani je še precej nežno napisano dejansko stanje je precej hujše, da o odnosih do zaposlenih ne zgubljam besed pa trdijo da so odpravili sužnjelastništvo
Je pa podobno ali še hujše pri raznih dostavah hrane če bi stranke videle cel postopek priprave in dostave bi pizzo zabil šefu-lastniku v glavo s pnevmatičnim kladivom
So pizze tudi po tri ure stare, nekajkrat ohlajene in pogrete, pa preden pridejo do ust znajo prepotovat tudi 30 km da o teden dni starih palačinkah ali kanelonih ne pišem
whatever...
zaradi tega je bolanega veliko ljudi namrec. no, pa ne samo zarad tega.
v vsej evoluciji se clovek se vedno ni navadil na kuhano hrano. zal.
kadar uzivamo juhano hrano telo nanjo ragira kot da je tujek in proizvaja dodatne levkocite. temu se rece levkocitoza.
edina hrana na katero clovek ne reagira obrambno je surova hrana. pac tako je, zal.
zanima pa me bolj, kako je z obroki, ki jih naredijo recimo v krishna kuhinji ali energetsko obokatenim pripravljanjem, posveceno hrano, dano najprej bogu ipd...
moja izkusnja je pac taka, da ko sem probal obrok iz krishna kuhinje, kjer so ga krishne tudi pripravljae sem se dejansko najdel, pojedel pa zelo malo in sem bil poln!
torej ni vse samo v hrani, temvec tudi v njeni pripravi! ker cetudi hrana nima veliko v sebi, je lahko pripravljena z ljubeznijo in todano energijo ljubezni ipd...
ce pa zdruzimo primerno pripravljeno hrano s prehransko kvaliteto, pa je zdravje skoraj neizpodbitno!
Odkar pomnim, pri nas vse pogrevamo in zaradi tega še nikomur nič ni bilo. Tudi stara starša sta vedno vsako hrano jedla 2x in tudi nista imela nobenih težav (oba doživela visoko starost, proti 90-im letom).
Imam dneve, ko se mi jé junk food in takrat grem v meka in se z največjim zadovoljstvom nažrem
jsz grem kdaj na pomfri v mcdonaldsa... k sm recimo v mestu lacn ipd... in mi je cist kul.
krompir ce mu lahko tako sploh recem pa itak nism velik jedu. vcasih mi pase kljub temu.
ko sem biu mali so me neki casa doma klical mirči-krompirči k sm meu krompir rad...
#17
Objavljeno: 17. marec 2006, 18:34
Tole zdaj kroži po netu:
Izpoved zaposlene v slovenskem McDonaldsu....
Jaz trenutno že sedmi mesec delam v McJobu in vam moram priznat nekaj stvari..
Glede na to, da nismo podpisali nobene pogodbe o varovanju službenih skrivnosti, tale sestavek ne bi smel dvigniti preveč prahu (pa tud če me odpustijo
mi je popolnoma vseeno, saj mi delo tako ali tako ne odgovarja):
- Solata
Ne jejte solate, ampak res nikoli. Ta stvarca stoji v hladilniku po nekaj dni, čeprav je narejena veljavna samo 4 ure. Ja sej piše na embalaži, da je veljavna
nevem recimo do 11h. In ko ob 11h ta stvarca poteče je ne vržejo stran, niti ne preložijo v drugo plastično embalažo, pač pa vzamejo v roke neko
gobico in uro dobeserno zdrgnejo dol ter čezenj napišejo novo uro (v tem primeru 15).
Včasih smo številke brisali z alkoholom, pa so ugotovili da je stvar predraga. Drug način menjave ure pa je, da iz 1 enostavno potegnejo še eno
črtico dobijo 4 in tako solatka postane veljavna do 14h. Kaj se zgodi ob 14h?? Ni
č, iz 4 naredijo z rahlo potezo 8 in dobimo solato ki je veljavna do 18. To je ves čar.
- Pite Že sam podatek, da se te sladke stvarce cvrejo v olju celih 7 minut bi moral vsako gospodično in gospodiča, ki vsaj malo da na svojo postavco odvrniti od zavžitja te sladice dobesedno prepojene z maščobo. Ampak to seveda ni vse.
Pite so veljavne uro in 30 minut. Recimo da jih spečemo ob 8.30 torej veljavne do 10h. Ob tej uri pa jih seveda ne zavržemo pač pa zravn 10tke napišemo 55 in tako so veljavne če celo uro dlje. Nakar ponovno pit ne zavržemo ampak jim samo zamenjamo ovitek in dobimo pite, ki so veljavne cele 4 ure, ponavadi še kako uro dlje.
- Sendviči (taki in drugačni seveda)
Se izdeljujejo po najkvalitetnejši poti brez dodatka maščobe. Ja se, in tudi hranjeni so na primerni temperaturi, njihova veljavnost pa je celih 10 minut.
In če je res super gneča se celo prodajo v desetih minutah, drugače jim pa bolj slabo kaže. Seveda je čas, ki ga odstojijo pripravljeni čakajoč na gosta
da jih bo zavžil odvisen od Mgr-ja, ki takrat vodi restavracijo. Nekateri so zelo natančni in zahtevajo, da se sendvič po kaki uri odstrani in zavrže, spet
drugi ga pustijo stati v kontroli (mesto, kjer se sendviči hranijo) do prodaje le tega.
Nasvet: če želite imeti pripravljen popolnoma svež sendviš, ga naročite brez nečesa (recimo BigMca brez kumar). Že res da boste nanj čakali minutko največ
dve, bo pa zato vsaj svež.
Kar pa se tiče pleskavic. Že res, da so pripravljene brez dodane maščobe, ampak če bi vi videli koliko maščobe se iz vsake pleskavice odcedi, bi vam bilo
jasno zakaj jih tako pripravljajo. Mene so poskušali preprišati, da to ni maščoba, pač pa sok, ki izteče iz pečenega mesa. In zaenkrat še prav dobro vem, da
bi vsak sok na plošči, ki je segreta na nekaj čez 70°C lepo po hitrem postopku izparel. Pa ne izpari...
- Pijača
Najbolj me moti da zravn menuja ne moreš naročiti navadne ustekleničene vode, čaja, kave ali pa shaka. Seveda so se že izboljšali s tem da lahko zravn menuja
naročite pomarančni sok (vsaj nekaj). Cenovno mora podjetje McDonalds odšteti za 0,5l Cocacole, 0,5l kozarec, plastični pokrovček in slamico borih 13 tolarejv; nas navadne smrtnike pa celotna stvar stane nekaj čez 300 tolarjev (!?).
Koliko je res, ne vem? Sicer pa verjamem, je znanka delala tam ima podobne izkusnje.
Pac, kot zanimivost...
Sej vem, da se najbrz svinjarije dogajajo v vseh restavracijah, samo po temle se mi je pa kar malce obrnilo...
No in nauk te zgodbe je ??
Ker smo materialisti nategujemo drug drugega, ker pa nas je velika večina še malce naivnih se pustimo natego...
Tukile mi druzga ne pride na misel!!!!!
no in zaključek: Igra se je igral se igra in se bo igrala!!
Druzga se ne spomnim napisat glede na to izpoved oz. pojasnilo, kako se dela v omenjeni prehranjevalni igri.
Sam pa imam občutek, da si danes faca če denar služiš na principu nevednosti kupcev ali stran .... Tu se da po mojem zeloooo veliko "ustvariti" v materialnem smislu.
Morda koga zanima v kako starem olju so včasih pekli krofe v enem izmed zelo zananem obcestenm postajlišču??
Morda koga zanima kako se služi s prenosom pošiljk??
Morda koga zanima ...
Takih primerov je tako ogrooomno da je kar grdo.
Taki pač smo !!! Razen izjem seveda, ki jih sam poznam in jih zato spoštujem!!!!
pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...
Ivan Minatti (1924)
#18
Objavljeno: 17. marec 2006, 18:46
#19
Objavljeno: 17. marec 2006, 19:15
Točno tko, boljš, da vam jaz ne povem, kako vam v petičnih restavracijah ribe servirajo, s čim so te ribe pitane ikakšna je higiena pripravljene hrane. Brancin, ki se hrani z istim galofaxom ko vaša akvarijska ribica
pa dejte vi to jest
p.s. HACCAP je en fini standard, ki se ga pa nihče ne drži, obiski inšpektorjev so najavljeni, pa je tut itak vedno neka mikroskopska kazen, ko da bi mene kaznovali z 2 tolarji kazni, ker imam neke bacile na straniščni školjki za goste, ki je zraven žara za meso.
Nimaš pojma kaj govoriš, inšpekcija ni napovedana, res da ni pogosta, ampak ko je bila nazadnje tukaj je za kišto piva fotru dala kazen 200 000 SIT. HACCAP-a se nihče ne more držat, saj če bi prebral njegov neumne zahteve bi moral za vsak svoj gib zaposleni opisat in oristat in na vsak krompir dat serijsko številko. Sploh se brezveze pogovarjat o konkretnih napakah, ker je problem v ljudeh.
#21
Objavljeno: 17. marec 2006, 19:32
pa saj sem rekla, da v FENSI plejsih svasta dobis...
jaz se pa ze nad vegeto usajam.
ko pa sem rekla pogrevanje , da ne maram in ne furam..
jasno da jote izpred 3 dni ne jem ledene iz hladilnika.
pAC pa jo seveda pogrejem.
da ne maram pogrevanja, s tem sem mislila ono nekaj na pol, pa da se kao toplo ohranja pa tko....
no ampak rizibizi, ce ostane do zvecer, jem mrzel, ne pogrejem, prav tko makarone.
pa tud zrezkov ne... ko sem jih jedla, sem mrzlega rajs - kaj cem oni podplat, petkrat prepecen in izsusen.
Picasso
#22 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. marec 2006, 19:33
#23
Objavljeno: 17. marec 2006, 19:35
ej na peljescu sem pa jedla TAAK *hamburger*, neko pleskavico...Najboljši Mcburger je leskovaška pleskavica sa roštilja
ampak TOLK dobro!!!
NIKOL NIKJER take, res...
ponavad al je plastika al pa mast al pa suhota al pa... krneki...
ta je bla pa prav socna, manjsa, sam ne jeduharska porcija, pa tok dobra, da ne mors verjet.
Picasso
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0