Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

POROKA


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
1212 komentarjev na to temo

#1176 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. avgust 2005, 13:13

se bodo ze skuliral, ne ukvarjaj se tolk s tem... ce bodo hotl, se bodo lohk razumel, ce pa ne pa nic.
ti das pac vse od sebe, si prijazna, pozorna, gor, dol... ostalo je pa 'beyond'... :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#1177 metuljcica

metuljcica
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 168

Objavljeno: 16. avgust 2005, 22:46

Predzakonske priprave so ful ful dobra ideja...res da mnogi že prej dajo dosti preizkušenj skozi, sam vseeno...
x:)x od nekoga celo slišala, če se dva nista še nikol skregala, da se naj... :eek: x:Dx no bolj v smislu, da bosta znala probleme reševat in se pogovarjat.

Nekaj me še zanima, kako je v Slo z načrtovalci porok, je pr nas to tut tok razširjeno in popularno al ne?

Glede staršev in njegovih staršev...itak, da lepo, če se razumete, ampak še bolj pa da se vidva, da stojita skupaj in sta skupaj v tej "akciji" x;)x

Poroka nekaj čudovitega in če zraven oseba, ki jo imaš res rad oziroma jo ljubiš... uh kok lepo xDDx :hepko: xloveyx

#1178 KAJA_Z

KAJA_Z
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 169

Objavljeno: 17. avgust 2005, 06:28

Pojma nimam kar se tiče načrtovalcev. Menda si ga je privoščil Jure Košir, pa najbrž še kdo, ki si je to lahko privoščil. Predlagam, da si pogledaš stran www.mojaporoka.com.Tukaj lahko veliko izveš o poroki, če te zanima x;)x

Midva sva se prvič ornk, ampak res ornk x:o)x skregala po dveh letih najine zveze. Moraš se skregat, da človeka spoznaš tudi iz temne strani, da vidiš tudi, ali se zna skregat x;)x . Mogoče se res mal čudno sliši. Pravijo, da se morš tud kregat ZNATI. :inocent:.

Da ne bom preveč nakladala. Vem, da se preveč sekiram zaradi najinih staršev. Moram začeti misliti samo na naju, ker je tud zaradi tega veliko napetosti med nama. Namesto, da bi se osredotočila na priprave, pa ves čas skušava usklajevati zadeve s starši.....brezveze :xx!:

#1179 freaky girl

freaky girl
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 113

Objavljeno: 29. avgust 2005, 18:40

xDDx

#1180 DARK ANGEL OF...

DARK ANGEL OF...
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 32

Objavljeno: 9. september 2005, 19:42

<{POST_SNAPBACK}>xwizardx  :flower: Ni lepšega kot poroka z nekom KI TE LJUBI in ki GA LJUBIŠ x;)x  xsurprisex  :vtz:  :love:  :love:  :love:

Ahh pricipesa ti kar sanjaj - sanjaj svojega princa - pa cez par let ga bos pijanega vozila domov iz gostilne - ga vozila celo zivljenje - poroka ni vse ali pa je vse.
Kako ves, da tvoj partner noce zanke okol vratu ??? xrolleyesx x;)x x?x :O: :O: :vragec:

#1181 DARK ANGEL OF...

DARK ANGEL OF...
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 32

Objavljeno: 9. september 2005, 19:46

<{POST_SNAPBACK}>Ja, pa se spremeni. Vsi rečejo, da če se dva razumeta, bolj da se ne poročita, ker se ziher obrne na slabše! Veš česa pa jaz ne razumem? Da se poročajo, ker ne vejo, kaj je to kontracepcija in ker mislijo, da bo po poroki vse bolje. Dream on. Če se ljubita, ne rabita tistega papirja ali ne? Lahko se zmenita med sabo in sipripravita obred zase in v javnosti drug drugega omenjata kot "moj mož" in "moja žena", ni treba nikomur znati, ali sta ali nista. Pa še denar prihranita. Če pa se jima gre, da drugim pokažeta navzven, če hočeta vsemu svetu pokazati svojo ljubezen, pa OK.

Mačona ti si cool - prava za po kravje za polizat po licu meh,meh... :palec: :palec: :devil: :devil: xsuperx xsuperx xokkx xokkx :att: :att: in ne se pustit !!!!

#1182 5rca

5rca
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 532

Objavljeno: 2. marec 2007, 12:06

Ja, pa se spremeni. Vsi rečejo, da če se dva razumeta, bolj da se ne poročita, ker se ziher obrne na slabše! Veš česa pa jaz ne razumem? Da se poročajo, ker ne vejo, kaj je to kontracepcija in ker mislijo, da bo po poroki vse bolje. Dream on. Če se ljubita, ne rabita tistega papirja ali ne? Lahko se zmenita med sabo in sipripravita obred zase in v javnosti drug drugega omenjata kot "moj mož" in "moja žena", ni treba nikomur znati, ali sta ali nista. Pa še denar prihranita. Če pa se jima gre, da drugim pokažeta navzven, če hočeta vsemu svetu pokazati svojo ljubezen, pa OK.


xsrcx :palec:

Jst pa upam da bo moj bodoči možek pripravljen na majhno poroko, takšno samo za xsrcbumx ker so meni naravnost odvratne velike in razbohotene poroke, na katerih ob 3h zjutraj ves zmačkan odpravljaš 150 gostov in cel poročni dan --- dan ki je dejansko namenjen VAMA gre za to da so vsi ostali zadovoljni. Ne vem zakaj pač tako je --- moja poroka bi morala izgledati nekako 40 ljudi tops, starši, stari starši, ožja družina in par najboljših prijateljev od obeh, ena malo odmaknjena lokacija da ni sobotnih izletnikov (beri firbcev) x:px kak hribček, cerkvica, na spomlad ali poletje, polno cvetja, švedska mizica in par sviračev za kako ambientalno glasbico xsrcx ko je obreda konec pa v en hotelček ali kočico na all inclusive pa cel vikend imet samo zase in se dejansko bit sposoben spominjat tega dne dokler bosta skupaj x:Ix x:Xx


:flowerface:
5rca Objavljena slika
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

#1183 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 2. marec 2007, 12:11

xsrcx :palec:
cel vikend imet samo zase in se dejansko bit sposoben spominjat tega dne dokler bosta skupaj x:Ix x:Xx
:flowerface:

no ewo... ti se tud strinjaš zgleda, da je poroka prvi korak do ločitve :o|o:
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#1184 zerkalo

zerkalo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 951

Objavljeno: 2. marec 2007, 12:26

no ewo... ti se tud strinjaš zgleda, da je poroka prvi korak do ločitve :o|o:

To je sicer zelo res...samo kaj, ko pa je vsaj enkrat potrebno zadevo izpeljati tako, kot
je zamišljena....drugače se ena in ista zgodba ponavlja ves čas.
Saj veš...dokler s poroko samo ustvarjaš ravnotežje ločitvi, ki se je že zgodila ni izhoda....
Norost je vcasih najvecja modrost…

#1185 5rca

5rca
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 532

Objavljeno: 3. marec 2007, 16:10

Ne, žal ne mislim da je poroka začetek ločitve --- se strinjam z zerkalom, ki pravi da se to zgodi samo če se je ločitev že začela in s poroko krpaš že nastalo škodo zato da imata dva več obveznosti in težje naredita korak v drugo smer. Sicer pa mislim da je lahko zakon čisto lepa in dolgotrajna stvar, če se jo tako tudi vzame in ne zato ker je to pač TREBA. Treba ni nič kot bit sposoben ljubit xrolleyesx če je tukaj še en prstan in en podpis na papirju ne pomeni, da ljubezen izgine. Ljubezen ne more kar izginit prekleti prasci, LOVE IS, preprosto ljubiš in si iskren ali sploh ne ljubiš nikoli ker tega nisi sposoben, lahk se navadiš vračat ljubezen, ne moreš pa se naučit ljubit; lahko se samo posiljuješ in lažeš partnerju v obraz zato da bi prišel do svojih sebičnih namenov :xx!: :vragec:

Zakaj se dva poročita? Iz tradicije? Bullshit --- najraj bi vidla kako me pride 100 svatov čakat na parkirišče pa še enkrat več sosedov ki zija skozi okno, spodi špila harmonika pa ena odvratna bela limuzina me čaka, ki nas potem odpelje na grad in potem v eno zabačeno gostilno na kranjske klobase in francosko :xx!: raje nisem poročena če ne vem, zakaj se hočem poročit. In toliko vem, da se nikoli nebi poročila samo zato ker bi pač tako moralo bit in ker to od mene pričakujejo starši ali stari starši! Poročila bi se ker bi tako čutila, ker bi NAMA ta obred nekaj pomenil pa če greva čez 20 let narazen ali ne xrolleyesx
5rca Objavljena slika
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

#1186 nelika

nelika
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 419

Objavljeno: 30. maj 2007, 11:56

Ah, poroka. Nisem preveč navdušena nad tradicionalnimi porokami v Sloveniji. Mladi po navadi kar zaspimo, starejši pa ga žurajo nad ritmi harmonke ali pa slovenskimi popevkami. Tudi denar je ovira. Zadnjič sem bila na fantastični poroki z dobro glasbo in pojedino, vendar so bili baje bajni stroški.

Ne strinjam se z osebami, ki pravijo, da poroka prinese več ovir kot pa neko izvenzakonsko razmerje. Tudi v izvenzakonskem razmerju (ki se obravnava isto kot zakonsko) imaš problem z delitvijo premoženja in z ostalimi frustracijami, ki spremlja zakonske pare.

Sama bi se še najraje poročila kje v tujini, kamor bi povabila samo familijo in priči. Poroka bi imela namen, da se zaobljubiva drug drugemo, v Sloveniji pa niti ne bi dala papir v overitev. Tako da bi bila po Slovenskih zakonih praktično neporočena.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem.[b] Marita Golden

#1187 Gost_SaTurNina_*

Gost_SaTurNina_*
  • Gost

Objavljeno: 30. maj 2007, 12:04

ma nevem zakaj si se sploh poroču človk..To je itak ena iluzija..Itak je isto

ja kukr pa da je pol kej drugač no..dej dej..Sej tud če maš otroka, ne bo nč drugač če si kao poročen..To se enim ljudem kr premakne neki v glavi..

#1188 nelika

nelika
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 419

Objavljeno: 30. maj 2007, 12:15

ma nevem zakaj si se sploh poroču človk..To je itak ena iluzija..Itak je isto

ja kukr pa da je pol kej drugač no..dej dej..Sej tud če maš otroka, ne bo nč drugač če si kao poročen..To se enim ljudem kr premakne neki v glavi..


Jaz sem bila dolgo časa proti poroki, ker so se moji ločili in se mi je zdela poroka kr neki. Še vedno sem tega mnenja, vendar pa se mi vseeno zdi, da je lepo, ko si osebi zaobljubita z obredom. Pa to ni pomembno, da je formalno, pa da imaš papir ali kaj podobnega. Lepo je, da se zaljubljenca z nekim obredom izpovesta ljubezen. Pa magari na kakem skrivnem, rajskem otoku, oblečena čisto preprosto v belo, po možnosti s kakim vencem marjetic v laseh.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem.[b] Marita Golden

#1189 Gost_SaTurNina_*

Gost_SaTurNina_*
  • Gost

Objavljeno: 30. maj 2007, 13:19

Jaz sem bila dolgo časa proti poroki, ker so se moji ločili in se mi je zdela poroka kr neki. Še vedno sem tega mnenja, vendar pa se mi vseeno zdi, da je lepo, ko si osebi zaobljubita z obredom. Pa to ni pomembno, da je formalno, pa da imaš papir ali kaj podobnega. Lepo je, da se zaljubljenca z nekim obredom izpovesta ljubezen. Pa magari na kakem skrivnem, rajskem otoku, oblečena čisto preprosto v belo, po možnosti s kakim vencem marjetic v laseh.


nevem kaj mi bo venčk na glavi

ne gre zato da nasprotujem..gre zato da mi ni jasn, zakaj so ljudje tok zablindirani da jim bo poroka spremenila kej..


ce je pa to tko.. pol ma clovk lahko vsako nedelo na vikendu piknik pa poroko..ne rab met opravka z državo..sploh..

ja pa sej si lahko vsak dan izpovedujeta to.. a morta placevat zato?



ni mi jasn no.Smešn mi je to. Maškarada nč druzga

#1190 nelika

nelika
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 419

Objavljeno: 30. maj 2007, 13:33

nevem kaj mi bo venčk na glavi

ne gre zato da nasprotujem..gre zato da mi ni jasn, zakaj so ljudje tok zablindirani da jim bo poroka spremenila kej..
ce je pa to tko.. pol ma clovk lahko vsako nedelo na vikendu piknik pa poroko..ne rab met opravka z državo..sploh..

ja pa sej si lahko vsak dan izpovedujeta to.. a morta placevat zato?
ni mi jasn no.Smešn mi je to. Maškarada nč druzga


No jaz nisem mnenja, da poroka karkoli spremeni. Po moje bi ljudje lahko imeli tudi vsako nedeljo piknik s poroko, če sta tako zavzeta, da bi si javno izpovedovala svojo zavezanost pred ljudmi.
Obrede imamo vsi, vsak dan: pa naj bo to jutranja kavica s partnerjem, ki te pomirja ali pa večeri ob televiziji s partnerjem...

Tako, da s tem ni nič narobe. Maškarada, tud tko lahko rečeš. Sej pravim, pride obdobje ko si s partnerjem želiš narediti ta obred. Se tudi sama čudim zakaj, ker sem nekoč temu zelo nasprotovala. Tako, da jaz bom to s partnerjem sigurno opravila na kakem romantičnem otoku, v čim manjšem krogu možno.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem.[b] Marita Golden

#1191 Santosha

Santosha
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 122

Objavljeno: 30. maj 2007, 18:05

Poroka je samo prenos lastništva in nima več smisla, rajši kot se poročit uni denar porabiš za potovanje pa si dva zaobljubita da se bosta imela rada, ne vem zakaj morajo biti priče zraven.

#1192 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 31. maj 2007, 10:11

Jaz sem bila dolgo časa proti poroki, ker so se moji ločili in se mi je zdela poroka kr neki. Še vedno sem tega mnenja, vendar pa se mi vseeno zdi, da je lepo, ko si osebi zaobljubita z obredom. Pa to ni pomembno, da je formalno, pa da imaš papir ali kaj podobnega. Lepo je, da se zaljubljenca z nekim obredom izpovesta ljubezen. Pa magari na kakem skrivnem, rajskem otoku, oblečena čisto preprosto v belo, po možnosti s kakim vencem marjetic v laseh.

Noooo, taka ideja poroke mi je všeč, če je brez prisotnih motečih faktorjev (sorodnikov, ki jih sicer ne vidiš niti enkrat na leto).
Moja dva nista poročena in tudi meni poroka ni baš nekje visoko na lestvici vrednot.
Ampak saj .... Zaobljube ... Nimajo smisla sploh. Jaaa, saj je romantično in idealno in lepo ... Pa naj bo za tiste, ki v to verjamejo. Jaz pa, naj bom sicer še tako romantična, ne zaupam tem stvarem. :sori:


Poroka je samo prenos lastništva in nima več smisla, rajši kot se poročit uni denar porabiš za potovanje pa si dva zaobljubita da se bosta imela rada, ne vem zakaj morajo biti priče zraven.

Ma kakšne zaobljube?
Verjamem v big love, ampak tudi ta se lahko konča, ker se partnerja spremenita. In ni nujno, da gresta skregana narazen. Pač gresta vsak svojo pot.
če ne rabiš poroke, ne rabiš niti nobene zaobljube. Sta, dokler sta, potem gresta vsak po svoje naprej.

#1193 Gost_SaTurNina_*

Gost_SaTurNina_*
  • Gost

Objavljeno: 31. maj 2007, 11:52

ma kašne ZAOBLJUBE.. pismo je folk zaslepljen..

besede so itak najbolj zlorabljen material..da je še čudn kako folk pada na te fore..

zakaj bi ti en mogu zaobljubljat..če se lahko človk brez zaobljube vede častno do človeka k ga ma rad..

poznam konkreten primer.. Zenska dvakrat poročena.. se je zaobljubila in obakrat upropastila..že zato ker se je poročila..pol še enkrat.. Kukr da človk ne vid da ni za zakon..pa še sil in sil

#1194 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 31. maj 2007, 14:01

največ štejejo dejanja in subtilna sporočila .... mi pa misleč, da so besede 100 % komunikacije, spregledamo marsikaj. :C:

#1195 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 31. maj 2007, 14:12

največ štejejo dejanja in subtilna sporočila .... mi pa mislič, da so besede 100 % komunikacije, spregledamo marsikaj. :C:

:palec: :palec:
Sem nekako hotela fantu razložit, da pogrešam več komunikacije med nama ... pa da ne gre toliko za pogovor, kot za geste, poglede, dotike ... en občutek bližine, ki ga govor težko da. No, ni me razumel. :sori:
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#1196 mia4aerobics

mia4aerobics
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 928

Objavljeno: 31. maj 2007, 14:19

ej, pazi moj primer!
4 leta s fantom. poroka, čez 1 mesec locitev.
to je noro!
mia
TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal



Objavljena slika

#1197 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 31. maj 2007, 14:21

:palec: :palec:
Sem nekako hotela fantu razložit, da pogrešam več komunikacije med nama ... pa da ne gre toliko za pogovor, kot za geste, poglede, dotike ... en občutek bližine, ki ga govor težko da. No, ni me razumel. :sori:

čeprav tudi besedna komunikacija mora biti na kvalitetnem nivoju, da tudi partnerstvo laufa. ampak štekam, kaj misliš. ravno zaradi pomanjkanja neke subtilne komunikacije sem se začela odtujevati od edinega resnega partnerja. našla sem jo v eni avanturi, ki je bila tako že na začetku usojena na propad. upam, da jo kdaj še najdem v kakšnem resnem partnerstvu. ko samo sta, sedita ali ležita en zraven drugega in si zreta v oči. ali še to ne. ampak se čutita.

#1198 nelika

nelika
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 419

Objavljeno: 31. maj 2007, 14:31

ma kašne ZAOBLJUBE.. pismo je folk zaslepljen..

besede so itak najbolj zlorabljen material..da je še čudn kako folk pada na te fore..

zakaj bi ti en mogu zaobljubljat..če se lahko človk brez zaobljube vede častno do človeka k ga ma rad..

poznam konkreten primer.. Zenska dvakrat poročena.. se je zaobljubila in obakrat upropastila..že zato ker se je poročila..pol še enkrat.. Kukr da človk ne vid da ni za zakon..pa še sil in sil


Po tvojem mnenju je potem brezveze tudi imeti partnerja, ker itak se lahko zgodi, da gresta narazen. Potem je najbolje, da imaš samo ljubimce....

Zakaj? Ker ni razlike med poročenim parom in parom, ki živita izvenzakonsko več let. Poroka nima nobenega višjega pomena. Če pa se že poročiš, potem se poročiš zase. Iz različnih razlogov: tradicija, romantika, morda celo ponosnega razkazovanja razkošne poroke ljudem itd. Meni ima poroka intimen pomen in se ne bi poročila na tradicionalni način, niti ne v Sloveniji. V Sloveniji bi bila celo formalno neporočena.
Pri poroki pa ne gre le za besede. Danes smo svobodni in si vsi lahko naredimo caromonijo po svoje. Odvisno od želja posameznikov.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem.[b] Marita Golden

#1199 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 31. maj 2007, 14:32

ko samo sta, sedita ali ležita en zraven drugega in si zreta v oči. ali še to ne. ampak se čutita.

:2src: :2src:
Če je to tudi meni kdaj namenjeno ...
Sej verjetno je v meni problem :vragec:
Mah, jokcam dons. xrolleyesx
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#1200 mia4aerobics

mia4aerobics
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 928

Objavljeno: 31. maj 2007, 14:41

OJLA,
jaz bi pa tkole rekla, meni je poroka pomenila najlepsi dan v zivljenju, ker sem bila z ljudmi, ki jih imam rada in ker sem videla, kako oni uzivajo. pa ker sem cutila, da delam prav.no in to je to.zaradi ljudi, pa ni ravno pametno imeti poroke, ker kot sem ze omenila, najina veza je po 1 mesecu razpadla, ne bom komentirala...,
ampak, pustimo to,ni mi zal za denar,ker smo se imeli fajn.pa ker sem se pocutla princeska,zal mi je zato, ker sva se oba zmotila in nategnila vse, ki jih imava rada, najbolj pa drug drugega,sva se premalo pogovorila o prihodnosti in sva upala, da bo poroka vse resila, in to je neumnost,
in cista, 100% bedarija..
mia
TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal



Objavljena slika




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0