Palačinke
#1
Objavljeno: 26. oktober 2006, 12:07
Pri nas jih vedno peče moj mož in on ma celo znanost razvito koko narediti testo - sej naredi pa full dobr
Jst jih najrajš namažem z Nutello in pomarančno marmelado, on jih je z medom , kar je meni groza , pa mam rada med, sam ne na palačinkah ali pa narediva ameriške z Javojevim sirupom - tud mal preveč sladko, ampak ajde, je dobr
Kakšne in s čim jih pa vi najraj jeste??
#2
Objavljeno: 26. oktober 2006, 12:30
Jst se že ponavljam , najraje imam skutine , najboljša varianta je brez rozin, potem
jih jem še z nutello, tut s čokolado bi jih, samo to je bolj redko, limona mi tut paše, pa brez sladkorja,
tut z marmelado jih, s kakšno domačo, ribezovo recimo, z medom jih bolj redko, čeprav so glih tako dobre,
druge variante pa samo v gostilnah ... Tako nekako so pri meni po vrsti, od skute navzdol
#3
Objavljeno: 26. oktober 2006, 12:37
Jaz jih obožujem. Sploh z domačimi marmeladami. pa tudi med in limona. Al pa taprav kakav iz venezuele. Uf, je načinov! Zdej sem pa lačna....
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara
NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI
#4
Objavljeno: 26. oktober 2006, 12:46
#5
Objavljeno: 26. oktober 2006, 13:17
Jaz jih imam najrajši s stepeno smetano v kateri je vmešana marelična marmelada, žlica ali dve. 2 opcija mi je z nutelo, 3 opcija so mi v goveju župi ali pa s slanim nadevom a la caneloni.
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#6
Objavljeno: 26. oktober 2006, 13:31
Se strinjam, s slanimi se da fajn nore kombinacije delat
Palačinka je res nora stvar -spečeš tist podplatek in nafilaš .... sky is the limit
Še idej!!
#7
Objavljeno: 26. oktober 2006, 14:13
zakaj pa noben ne napiše, kako delate testo? kaj daste notri razen običajnih jajc, moke, soli in mleka?
moj daje še vodo ali radensko, ker so baje v tem primeru bolj mehke (meni se zdijo glih iste), jaz pa v testo stresem zavojček vanili sladkorja, da bolj dišijo, včasih pa žličko mešanice za štrudel (cimet & co).
drugače pa so mi najbolj hude z nutello +
višnje in drobljeni lešniki,
ananas,
banane.
Te kombinacije se mi zdijo najboljše.
Pa hude skutine naredim, bom objavila recept, ko se mi bo dalo odkrevsat do kuhinje. Janif, naslednjič, ko naredim skutine, si povabljen, ko jih že imaš tako rad.
Moj pa ima raje slane in si jih namae s pizza kečapom, gor položi kakršnekoli klobase že pač ima (ponavadi zašink ali pa mortadelo), sir, kumarice ali gobice, potem pa to na polprepogne, pa v mikrovalovko, da se sir stopi in je ...
Je pa Petrca v "kaj bomo pa danes jedli" objavila recet za ameriške palačinke po jamiejevo, ki so tudi hudo dobre, v kolikor se ti dejansko spečejo tudi v sredini.
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#8
Objavljeno: 26. oktober 2006, 14:17
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!
#9
Objavljeno: 26. oktober 2006, 14:21
Že, ko vidiš tisto sliko, se ti začnejo sline nabirat
A si ta recept mislila?
#10
Objavljeno: 26. oktober 2006, 14:52
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#11
Objavljeno: 26. oktober 2006, 15:19
joj, kako je pa to ena fajna tema
zakaj pa noben ne napiše, kako delate testo? kaj daste notri razen običajnih jajc, moke, soli in mleka?
moj daje še vodo ali radensko, ker so baje v tem primeru bolj mehke (meni se zdijo glih iste), jaz pa v testo stresem zavojček vanili sladkorja, da bolj dišijo, včasih pa žličko mešanice za štrudel (cimet & co).
drugače pa so mi najbolj hude z nutello +
višnje in drobljeni lešniki,
ananas,
banane.
Te kombinacije se mi zdijo najboljše.
Pa hude skutine naredim, bom objavila recept, ko se mi bo dalo odkrevsat do kuhinje. Janif, naslednjič, ko naredim skutine, si povabljen, ko jih že imaš tako rad.
Moj pa ima raje slane in si jih namae s pizza kečapom, gor položi kakršnekoli klobase že pač ima (ponavadi zašink ali pa mortadelo), sir, kumarice ali gobice, potem pa to na polprepogne, pa v mikrovalovko, da se sir stopi in je ...
Je pa Petrca v "kaj bomo pa danes jedli" objavila recet za ameriške palačinke po jamiejevo, ki so tudi hudo dobre, v kolikor se ti dejansko spečejo tudi v sredini.
to je tko fajn slišat
#12
Objavljeno: 26. oktober 2006, 15:26
Ta recept ja iz njegove prve kuharske serije - blueberry pancakesJst sem tud ameriške naredila po Jamiejevem receptu, iz njegove 1. knjige.
Že, ko vidiš tisto sliko, se ti začnejo sline nabirat
A si ta recept mislila?
Danes sem pa kar klasične naredila... z višnjevim nadevom
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!
#13
Objavljeno: 26. oktober 2006, 18:17
Za nadev uporabim avokado, paradižnik, malce šalotke, poper, sol, malce limoninega soka. 'br tek
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#14
Objavljeno: 26. oktober 2006, 20:19
Tudi kaneloni so dobri
v župi pa nekak nimam rada palačink..moji pa itak si nič ne morejo, če tole nikdar na mizo ne pride
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#15
Objavljeno: 27. oktober 2006, 07:59
Najljubši nadev je valda, skutin z veeeeeeeeeeeeelik rozinami (razmešan s ksl.smetano, cimetom, limon.lupino+vanilin), makov (mlet mak poparim z vrelim osladkanim mlekom), orehov tut ni švoh (mlete orehe poparim z osladk.vrelim mlekom+šljukec rumčka), včas skutinemu nadevu (brez cimeta in rozin) dam posušen pehtran (zelo dobro), pol klasika z nutello, al pa domačo jagod.marmelado, al pa marelična s cimetom je tut ql...edin kar ne maram pri palačinkah je smetana pa sladoled
Slane pridejo zelo fajn (nesladkano in neodišavljeno testo) s tuno (odcejeno in zdrobljeno), zraven pa kidney fižol+naseckana rd.paprika+koruza; tuno mirne duše nadomestiš s piščančkom+čili!, aja pa čebula pa ksl. smetana tut povsod paše
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#16
Objavljeno: 27. oktober 2006, 10:21
Samo to sem ugotovila, da sem v primerjavi z nekaterimi totalen amater kar se tiče ustvarjanja s palačinkami
Zdej bo pa treba samo še sprobat tele kombinacije
#17
Objavljeno: 27. oktober 2006, 13:42
Kok je tebe lahko razveselit, res taka skromna dušicaFull sem zadovoljna s tole temo
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#18
Objavljeno: 27. oktober 2006, 15:20
no, jaz sem se vsa bolna včeraj zvečer spravila delat skutine palačinke, da bi mrcinico razveselila že za zajtrk, ko bi se prikazal, pa me je ravno, ko so bile pečene, poklical (pijan kot mina), da je zdaj fertik z žurom in da še gre samo nekaj pojest in potem spat. in ko je slišal, da so pri meni še tople palačinke, se je odločil kar sem prit jest. zmazal 3/4, ostalih četrt pa še danes za zajtrk.
in nič ostalo za janija (f). sicer pa sem jih premalo sladkala, niso bile takšne, kot bi morale bit. so bile bolj slane kot sladke, mrcini ful dobre, meni pa sploh ne
janif, naslednjič jih bom nekaj skrila, preden kdo k meni pride ... jih zagotovo dobiš.
no, medtem, ko sem delala skutine, pa sem si jih sama privoščila z nutelo in granatnim jabolkom. teh bubic iz jabolka je treba dati ful, čez vso površino palačinke (najprej nutelo, potem pa to gor potreseš), komaj takrat pride ful dobro. ko se sladka nutela pa malo kiselkaste bubike zmešajo pa ful sočno vse skupaj sem se odločila, da so to trenutno moje najljubše palačinke.
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#19
Objavljeno: 27. oktober 2006, 21:06
uh, cookie, ti pa kar uporabljaš tale rum šljukec tu, šljukec tam in si na koncu že prav dobre volje ...
no, jaz sem se vsa bolna včeraj zvečer spravila delat skutine palačinke, da bi mrcinico razveselila že za zajtrk, ko bi se prikazal, pa me je ravno, ko so bile pečene, poklical (pijan kot mina), da je zdaj fertik z žurom in da še gre samo nekaj pojest in potem spat. in ko je slišal, da so pri meni še tople palačinke, se je odločil kar sem prit jest. zmazal 3/4, ostalih četrt pa še danes za zajtrk.
in nič ostalo za janija (f). sicer pa sem jih premalo sladkala, niso bile takšne, kot bi morale bit. so bile bolj slane kot sladke, mrcini ful dobre, meni pa sploh ne
janif, naslednjič jih bom nekaj skrila, preden kdo k meni pride ... jih zagotovo dobiš.
no, medtem, ko sem delala skutine, pa sem si jih sama privoščila z nutelo in granatnim jabolkom. teh bubic iz jabolka je treba dati ful, čez vso površino palačinke (najprej nutelo, potem pa to gor potreseš), komaj takrat pride ful dobro. ko se sladka nutela pa malo kiselkaste bubike zmešajo pa ful sočno vse skupaj sem se odločila, da so to trenutno moje najljubše palačinke.
pridna , ima pa kar dober tek tvoja mrcina , enkrat naslednjič pa , nč mrcini povedat , pol pa lohk kej pridem naokol al pa pridemo
Full sem zadovoljna s tole temo
Samo to sem ugotovila, da sem v primerjavi z nekaterimi totalen amater kar se tiče ustvarjanja s palačinkami
Zdej bo pa treba samo še sprobat tele kombinacije
Bravo, Nordi , dobr si se to spomnila
Še neki sem pa pozabil, kakšne slane variante, pa men ne potegnejo , saj bi jih probal, sam čez sladke variante jih ni
#20
Objavljeno: 27. oktober 2006, 21:13
#21
Objavljeno: 27. oktober 2006, 21:24
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!
#22
Objavljeno: 27. oktober 2006, 21:31
Men so slane full všeč. Moja teta jih naredi slane skutine nadevane s špinačo in potem jih še zapeče v pečici - mensezdi, da da počez še sir in je yummyŠe neki sem pa pozabil, kakšne slane variante, pa men ne potegnejo , saj bi jih probal, sam čez sladke variante jih ni
S kakšnim pršutom bi se dalo tud poigrat?
Kako se naredi pohorska omleta......
Ka ti to je pohorska omleta?
#23
Objavljeno: 27. oktober 2006, 21:38
v slaščičarnah to prodajajo....
Je zelooo dobro.....
#24
Objavljeno: 27. oktober 2006, 21:40
Ka ti to je pohorska omleta?
da te je direkt za premlatit!
stvarno ... a se zafrkavaš??
no, sicer pa tudi jaz nisem vedela, kaj so bobiči (ki pa seveda niso niti približno primerljivi s pohorsko omleto)
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#25
Objavljeno: 27. oktober 2006, 21:41
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0