Si jutri v službiok
Palačinke
#101 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. november 2006, 22:49
#102
Objavljeno: 19. november 2006, 22:55
Si jutri v službi
noup na bolniški do petka ce bo vse posreči zakaj
#103 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. november 2006, 23:01
Rad bi te spoznal, mogoče si izmisliva kaj izvirnega. Tvoji recepti in stil podajanja tu so super. Če lahko hodiš, pridi na kavo jutrinoup na bolniški do petka ce bo vse posreči zakaj
#104
Objavljeno: 19. november 2006, 23:04
Rad bi te spoznal, mogoče si izmisliva kaj izvirnega. Tvoji recepti in stil podajanja tu so super. Če lahko hodiš, pridi na kavo jutri
sstane hvala za povabilo bova se drugič zmenla za kavo sem na bolniški pa ne bi rad ven hodu se razume... ti pa boš men povedal kaj o soli saj po tehtnem premisleku tvoja sol sploh ni napak.
#105 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. november 2006, 23:23
Ok, pošlji mi naslov, da ti pošljem paket, da ti ne bo preveč dolgčas na bolniškisstane hvala za povabilo bova se drugič zmenla za kavo sem na bolniški pa ne bi rad ven hodu se razume... ti pa boš men povedal kaj o soli saj po tehtnem premisleku tvoja sol sploh ni napak.
#106
Objavljeno: 19. november 2006, 23:34
Ok, pošlji mi naslov, da ti pošljem paket, da ti ne bo preveč dolgčas na bolniški
caw stane
hvala mi boš dal paket ko se vidiva na kavi
bay
#107
Objavljeno: 20. november 2006, 05:52
Zraven palačink meni ful paše breskov al pa mareličen kompot.
Pa dober tek vsem
Meni pa ananasov
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#108
Objavljeno: 20. november 2006, 08:42
Za 4 osebe
SESTAVINE:
3 jajca
12 dag gladke moke
ščepec soli
mleko po potrebi
maslo za pečenje
50 dag sveže špinače
5 dag mesnate slanine
ena srednje debela čebula
sol in poper
ščepec muškatnega oreška
malo goveje juhe za zalivanje
nariban sir za posip
masleni kosmiči za oblaganje
PREDPRIPRAVA:
Jajca zmešamo s presejano moko in soljo. Dodamo toliko mleka, da dobimo redko tekoče testo za palačinke. Testo naj počiva pol ure. Nato na vročem maslu spečemo palačinke in jih prihranimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Slanino, s katere smo odrezali kožo, narežemo na zelo drobne kocke. Špinačo očistimo in operemo. Pečico segrejemo na 200 oC.
PRIPRAVA:
V primerni ponvi steklasto prepražimo slanino in čebulne kolobarje. Dodamo špinačo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Dolijemo malo juhe in hitro zavremo. Špinačni nadev porazdelimo na palačinke in jih preganemo v trikotnike. Palačinke zložimo v ognjevaren pekač, potresemo s sirom, obložimo z maslenimi kosmiči in v pečici popečemo
#109
Objavljeno: 11. januar 2007, 20:06
Gratinirane palačinke s špinačo
Za 4 osebe
SESTAVINE:
3 jajca
12 dag gladke moke
ščepec soli
mleko po potrebi
maslo za pečenje
50 dag sveže špinače
5 dag mesnate slanine
ena srednje debela čebula
sol in poper
ščepec muškatnega oreška
malo goveje juhe za zalivanje
nariban sir za posip
masleni kosmiči za oblaganje
PREDPRIPRAVA:
Jajca zmešamo s presejano moko in soljo. Dodamo toliko mleka, da dobimo redko tekoče testo za palačinke. Testo naj počiva pol ure. Nato na vročem maslu spečemo palačinke in jih prihranimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Slanino, s katere smo odrezali kožo, narežemo na zelo drobne kocke. Špinačo očistimo in operemo. Pečico segrejemo na 200 oC.
PRIPRAVA:
V primerni ponvi steklasto prepražimo slanino in čebulne kolobarje. Dodamo špinačo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Dolijemo malo juhe in hitro zavremo. Špinačni nadev porazdelimo na palačinke in jih preganemo v trikotnike. Palačinke zložimo v ognjevaren pekač, potresemo s sirom, obložimo z maslenimi kosmiči in v pečici popečemo
To je pa super recept. A si že poizkusil delati palačinke s pirino moko?
Meni so odlične .
Moj najljubši nadev je s skuto, limoninim sokom, malo mletih orehov, vanilij sladkor in rozine namočene v rumu.
Ciao, Andreja
P.S.: Jem jih za jutranji obrok
#110
Objavljeno: 11. januar 2007, 20:10
To je pa super recept. A si že poizkusil delati palačinke s pirino moko?
Meni so odlične .
Moj najljubši nadev je s skuto, limoninim sokom, malo mletih orehov, vanilij sladkor in rozine namočene v rumu.
Ciao, Andreja
P.S.: Jem jih za jutranji obrok
+ cimet in ščepec vanilije...
#112
Objavljeno: 11. januar 2007, 20:14
Hmmm, če si boš močno želela, se ti želja izpolni....jaz bi kar Prekmurske palačinke jedla v Romeo.............
#113
Objavljeno: 11. januar 2007, 20:21
Seveda je cimet tudi super, ker ga rada dodam v razne napitke.
#114
Objavljeno: 11. januar 2007, 20:30
Tudi limonca in vanilji sladkor je prijazna, ne?
Seveda je cimet tudi super, ker ga rada dodam v razne napitke.
Jaz dostikrat v maso naribam tudi muškatni orešček, cimet+vanilin sladkor+limona pa uporabim kot "nadev" ali namaz...v primerih ko zmanjka domače marmelade iz malin, kosmulj in ribeza...
#115
Objavljeno: 15. januar 2007, 22:55
Zanč je lubi omenil, da bi z medom...wtf...men je to čist mim
#116
Objavljeno: 18. januar 2007, 14:44
#117
Objavljeno: 11. februar 2007, 21:12
-spečeš palačinke
NADEV:
-kisla smetana
-sir zrežeš na majhne trakce
-šunko tudi zrežeš na majhne trakce
Vse to zmešaš skupaj in se lotiš mazanja palačink. Palačinke nato pečeš v pečici 20 minut(na 180), nato jih zaliješ s
paradižnikovo mezgo in daš v pečico še cca 5-10 minut, da se zapeče. Superca, pa dober tek
#118
Objavljeno: 21. februar 2007, 23:14
Najboljš je limonco mal s cukrčkom zmešat in je
#120
Objavljeno: 22. februar 2007, 00:50
#121
Objavljeno: 22. februar 2007, 06:34
Eh, dej ga no lomt...nutela pa banana in ananas je zakon,Najboljše so z domačo mrmelado
limona in cukr tud.
Pa ta slane so tud kul, s kakim sirom, kečapom.
Zdej sm pa lačna.
#122
Objavljeno: 22. februar 2007, 10:35
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#123
Objavljeno: 10. oktober 2007, 06:55
#124
Objavljeno: 10. oktober 2007, 07:09
Dr. Dolittle je fantazijski lik.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0