Evo če rabite kuharske recepte evo me
#1
Objavljeno: 2. november 2006, 07:30
Zvami kuharski mojster,ki bere vas forum, ki je kar zanimiv.Če kdo rabi nasvet za kuhanje ali najboljše recepte mu z vaseljem pomagam.
#2
Objavljeno: 2. november 2006, 08:59
LP
#3
Objavljeno: 2. november 2006, 09:14
ŠKROB V PALAČINKE NO JA DA SE SAM BOL TKO ZGLEDAJO Z RIZIM PA ŠE NISEM PROBU DRUGACE SE PA NE DA BREZ MOKE NAREDIT LAHKO PA BREZ NAVADNEGA MLEKA NAREDIŠ ČE SI ALERGIČEN NA MLEK KER OBSTAJAJO DODATKI ZA MLEK.
LP
#4
Objavljeno: 2. november 2006, 10:45
#5
Objavljeno: 2. november 2006, 10:52
Jaz.
Z razbeljenim železom se približujemo deset centimetrov pred razprtimi dlanmi antikuharskega heretika, ter ga sprašujemo.. Satanov vajenec a boš začel z veseljem kuhati ali ne?
Učinkovitost je 100% vsi prisežejo pri sveti evfemiji da bodo poslej z kar največjim veseljem kuhali
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#6
Objavljeno: 2. november 2006, 15:22
nevem,kaj preprostega.... samo da je čokoladno....hehe tnxy!
#7
Objavljeno: 2. november 2006, 15:29
1 lonček jogurta
2 lončka sladkorja
3 lončki moke
1 lonček olja
1-2 žlici kakava
2 jajci
1 pecilni prašek
sladkor v prahu
vse skupi daš v skledo, premešaš...polovico vliješ v pomaščen pekač...v drugo polovico vmešaš še kakav in to maso vlivaš kakor se ti zdi po belem delu.....daš v pečico, ki je ogreta na ene 180-200° ter pečeš 40 min
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#8
Objavljeno: 2. november 2006, 16:07
#9
Objavljeno: 2. november 2006, 16:11
naredi jogurtovo pecivo..
1 lonček jogurta
2 lončka sladkorja
3 lončki moke
1 lonček olja
1-2 žlici kakava
2 jajci
1 pecilni prašek
sladkor v prahu
vse skupi daš v skledo, premešaš...polovico vliješ v pomaščen pekač...v drugo polovico vmešaš še kakav in to maso vlivaš kakor se ti zdi po belem delu.....daš v pečico, ki je ogreta na ene 180-200° ter pečeš 40 min
to že znam....
#10
Objavljeno: 2. november 2006, 16:31
mene pa zanima, če ve kdo slučajno kako se naredi tist fižolov pire, ki ga dobiš zraven v španski/mehiški?
A je samo skuhan+speštan fižol, oziroma predvsem me zanima, če so kakšne posebne začimbe tam noter?
Hvala,lp
#11
Objavljeno: 2. november 2006, 18:20
Najprej odgovor tebi kako veselje do kuhanja- preprosto skuhaj nekaj lahkega okusnega,kar vsi radi jejo serveraj mizo cim lepse,saj ce je ze degusterno lepo sploh ni važno-ne opazijo,kako je skuhano in boš zagotovo vidla za bos zadovolna in seveda moras imeti tudi malo veselja do kuhanja.
zdaj bojo pravi časi zato saj prihajojo prazniki zato ti priporočama da poskusis ne bo ti žal.
lp in veliko uspeha v kuhinji ti zeli crocuta
#12
Objavljeno: 2. november 2006, 18:29
Čaw vsem skupaj!
Zvami kuharski mojster,ki bere vas forum, ki je kar zanimiv.Če kdo rabi nasvet za kuhanje ali najboljše recepte mu z vaseljem pomagam.
Dobrodošel!
Boš opazil, da nas je nekaj stalnih, ki v tem forumu o hrani debatiramo, predvsem o tem, kaj bomo (ali smo) danes jedli.
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#13
Objavljeno: 2. november 2006, 18:46
Nekaj zate hitro narejeno in dobro pa še pečti ti ni treba
ČOKOLADNE KROGLICE
Sestavine. Priprava.
20dag naribane cokolade čokolado,orehe in sladkor mešamo na toplem toliko časa
15dag zmletih orehov da se čokolada zmehca.Dodamo, beljak, rum in oblikujemo
12 dag sladkorja kroglice.Te povaljamo v sladkorju ali zmletih orehih,lasniku
1 vanili prasek ali kokosovi moki...Kroglice odlagamo na večji krožnik,da se
beljak malo osušijo.Sladica je pripravljena
2-3 žlice ruma
Želim ti dober tek
caw tamara
V 15-20 minut ne boš kuhala kaj prida dobrega in okusnega.Imam pa en recep ,ki mi kompliceran in nimama veliko sestavim,
bay crocuta
Caw!
Diana hvala za prelepo fotko.Zelo pozorno od tebe.
Hvala
Lp crocuta
caw dominkica
Koker vem ta fizol ni nc drugace narejen kot opisujes sam da dajo še njihove začimbe ki so okusne
to so pomoje:curcuma,pravonsalska začimba,curry in se kaj...
lp
#14
Objavljeno: 2. november 2006, 18:58
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#15
Objavljeno: 2. november 2006, 19:02
Prvič nisem slaščičar,drugic pa kej posebnega ne more biti vsaj zaradi čilija ne ker po moje se ta sestavine ne poda ravno k sladkorju in kavi.Ne vem se nisem probal pa tud nebi hvala
Lp crocuta
#16
Objavljeno: 2. november 2006, 19:28
sestavina:
20 dag naribane cokolade
15dag zmletih orehov
12 dag sladkorja
vanilija sladkor
beljak
2-4 žlice ruma
priprava:
Čokolado orehe in sladkor mešamo na toplem toliko časa da se čokolada zmehča,dodamo beljak rum in
oblikujemo krogljice.Te povaljamo v sladkorju ali zmletih orehih(lešnikih ,kokosovi moki).Krogljice odlagamo
na večji kroznikda se malo ususe in nato serveramo.
lp in dober tek
#18
Objavljeno: 3. november 2006, 11:07
#19
Objavljeno: 3. november 2006, 11:11
Čokolada s čilijem je prav dobra.zivjo
Prvič nisem slaščičar,drugic pa kej posebnega ne more biti vsaj zaradi čilija ne ker po moje se ta sestavine ne poda ravno k sladkorju in kavi.Ne vem se nisem probal pa tud nebi hvala
Lp crocuta
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara
NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI
#20 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. november 2006, 11:36
Maher, v tem receptu ti manjka solČokoladne kroglice brez peke
sestavina:
20 dag naribane cokolade
15dag zmletih orehov
12 dag sladkorja
vanilija sladkor
beljak
2-4 žlice ruma
priprava:
Čokolado orehe in sladkor mešamo na toplem toliko časa da se čokolada zmehča,dodamo beljak rum in
oblikujemo krogljice.Te povaljamo v sladkorju ali zmletih orehih(lešnikih ,kokosovi moki).Krogljice odlagamo
na večji kroznikda se malo ususe in nato serveramo.
lp in dober tek
#21
Objavljeno: 3. november 2006, 11:39
Doma narejeni tortelini polnjeni s špinačoKaj pa kakšen recept za špinačo pa testenine skupaj? Če to sploh paše skupaj
Ja valda se da špinačo in testenine skupi narest še na kak drug način, ščep domišljije npr. jst bi dala široke rezance prepražene na drobtinah (prezelnih mi po domač rečemo ), zraven pa vmešaš predkuhano in osoljeno mlado špinačo - ampak ne zmrznjeno, tisto naravnost iz vrta ali tržnice
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!
#22 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. november 2006, 11:50
PravilnoDoma narejeni tortelini polnjeni s špinačo
Ja valda se da špinačo in testenine skupi narest še na kak drug način, ščep domišljije npr. jst bi dala široke rezance prepražene na drobtinah (prezelnih mi po domač rečemo ), zraven pa vmešaš predkuhano in osoljeno mlado špinačo - ampak ne zmrznjeno, tisto naravnost iz vrta ali tržnice
#23
Objavljeno: 3. november 2006, 15:53
jaz bi rabla recept za veselje do kuhanja, pozna kdo kaj takega?
Hojla Lubika
Jst zelo rad kuham. Zakaj? Ker ne kuham vsak dan, predvsem pa, ker kuham za svoje drage; ženo, otroke. Ker jih imam rad, jim tudi kuham z ljubeznijo. In kar je zanimivo. Vedno skuham dobro, okusno, čeprav o kuhanju nimam pojma in improviziram v nulo. Se mi zdi, da je kar ena analogija med odnosom do priprave hrane in odnosom do tistega, ki mu kuhaš. Se mi zdi, da ne moreš sebi ali svojim dragim kar nekaj brezveze za drek štukat na mizo postavit, če imaš sebe in njih rad, oziroma, da se da iz priprave hrane marsikaj razbrati o odnosu do sebe in njih.
butl
#24
Objavljeno: 3. november 2006, 17:23
#25
Objavljeno: 3. november 2006, 19:00
probaj raje težin bolje tekne kot špinca z tortalini pa se ful nasitna je.
caw
lubika kr probej tekne je dobra
naj ti tekne
caw
ej s stane a v torto tud fuknes sol jaoooooooooooo ljubje zivimo v dobi slanosti
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0