Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Mlečne jedi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
57 komentarjev na to temo

#1 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 3. november 2006, 20:47

Mleko,skuta,sir in jogurt so izredno zdrava hrana in zbujajo v sodobni kulinariki zaradi svojih odličnih lastnosti vse
večjo pozornost. Vsebujejo veliko beljakovin vitaminov in kalcija ter razmeroma malo kalorij.
Izkušnje nekaterih starih narodov pa dokazuje,da mlečne jedi zelo dobro ohranjajo človeško vitalnost. Pripraviti jih je mogoče zelo različno:samostojno,kot sladice,kot napitke,lahko jih pripravljamo s kruhom,sadjem zelenjavo,jajci ,ribami
perutnino.....predvsem pa nam omogočajo obilo ustvarjalnosti in sproščanja kuharske domišlije.

To temo je popravil/a crocuta: 3. november 2006, 20:52

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#2 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 3. november 2006, 21:05

MLEČNI RIŽ S ČOKOLADO


Sestavine:

1l mleka
1/4lriža
2 žlici sladkorja
1/2 žlici cimeta
naribana ali mleta čokolada
malo soli

Priprava:

V vrelo in osoljeno mleko zakuhamo riž, ki naj vre počasi približno 20 min. Nato ga sladkamo damo na krožnike ter potresemo s cimetom in čokolado.
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#3 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 4. november 2006, 16:35

Crocuta kako pa narediž rižev narastek al kako se že reče rižu iz pečice. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#4 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 4. november 2006, 17:22

caw

je ze bil recep objavlen in je gor preberi si ga



caw lp
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#5 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. november 2006, 18:52

MLEČNI RIŽ S ČOKOLADO
Sestavine:

1l mleka
1/4lriža
2 žlici sladkorja
1/2 žlici cimeta
naribana ali mleta čokolada
malo soli

Priprava:

V vrelo in osoljeno mleko zakuhamo riž, ki naj vre počasi približno 20 min. Nato ga sladkamo damo na krožnike ter potresemo s cimetom in čokolado.

Nasvet: v to količino kuhanega riža vmešaš, ko se primerno ohladi, eno epruvetko in si lahko sladkaš in čokoladiš na zgornjo mejo okusa brez bojazni, da se zrediš x;)x

#6 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 4. november 2006, 18:56

Hvala crocuta bom poiskala. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#7 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 5. november 2006, 18:45

KROMPIRJEVI KOLAČI S SKUTO


Sestavine:

1/4 kg moke
30dag kuhanega pretlačenega krompirja
3 žlice skute
1 žlica sladkorja
sol
marmelada

Priprava.

Iz navedenih sestavin napravimo polpete, ki jih na olju zapečemo z obeh strani.Nato jih namažemo z marmalado ali posipamo s sladkorjem.Če je masa pregosta, dodamo še malo mleka in kisle smetane.

Dober tek
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#8 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 5. november 2006, 21:18

BANANIN MLEČNI NAPITEK

2Dcl mleka
1 banana
1 žlička sladkorja
1 vanili sladkor



Vse sestavine zmešamo in zlijemo v kozarec
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#9 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 5. november 2006, 21:28

BANANIN MLEČNI NAPITEK

2Dcl mleka
1 banana
1 žlička sladkorja
1 vanili sladkor
Vse sestavine zmešamo in zlijemo v kozarec

Misliš, da tu nič ne manjka :8):

#10 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 5. november 2006, 21:41

caw stane


za moj okus nič ne manka (če misliš sol sem jo namenoma spustu)


caw
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#11 5rca

5rca
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 532

Objavljeno: 8. november 2006, 00:08

Evo en izziv - kaj se da naresti iz gresa še x?x :inocent:

Jst mam namreč kr rada gres in si ga velikrat tko na hitro naredim za večerjo, kako malo sklečko pa tko in me zanima če je kaka varianta gres tut pečt ali pa ga na kak drugačen način pripravit, mogoče kak simpl kolaček ali kaj podobnega iz njega narest?

Zanima me tut, če se uporablja gres v slanih jedeh in kere bi to bile. Vem za juhove cmočke ampak za kako bolj konkretno stvar sem pa prekratka x:)x
5rca Objavljena slika
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

#12 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 8. november 2006, 00:24

caw 5rca


dobro vprasanje in izziv hvala za tako vprašanje.

gres je zelo delikatno in nekoliko težja jed za pripravo saj za kombinacijo k jedi ,večinoma je samostojna jed.osebno nevem za gres kaj posebnega razen dodatko lahko pa probma se pozanimat če bi rada imela recep.


hvala za tako mnenje ki je zame prov dober izziv hvala






Poletni zelenjavni krožnik

Potrebujemo:
4 srednje paradižnike
olivno olje
3 stroke česna
svežo baziliko
različne sire (kar pač imamo v hladilniku)
rukola
sveže mleti mešani poper
sol

Priprava:
Paradižnike narežemo na pol centimetra debele kolobarje. In z njimi preplastimo večji pladenj. Česen sesekljamo zelo na drobno, lahko ga tudi stremo in razporedimo po paradižnikih. Posolimo, popopramo (malo) in potresemo s sesekljano svežo baziliko. Rukolo prav tako drobno sesekljamo in jo z ljubeznijo premešamo z naribanim sirom. Nasvet : Sira potrebujemo precej zato ne varčevati z njim. Torej z mešanico naribanega sira in rukole, dobro prekrijemo začinjene paradižnike. Nato pa še veliki finale. Naš krožnik zalijemo z veliko dozo ljubezni, ki jo pretvorimo v olivno olje.

Za tiste, ki jih to ne nasiti, oziroma potrebujejo še dodatne beljakovine, priporočam goveji zrezek na naraven način. Malo olja, česenček in cvrk cvrk z ene in druge strani. Dober tek!
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#13 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. november 2006, 00:27

caw stane
za moj okus nič ne manka (če misliš sol sem jo namenoma spustu)
caw

Tega si dober kuhar ne sme privoščiti.

#14 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 8. november 2006, 00:31

caw sstane

me zanima ce bi bil ti kuhar ce bi vse kuharske recepte in sestavine vedu napamet sej ti si genij ti vse ves je ze znano

sej stane boš ti napisu recept za gres k si tok brihten pa brez tvoje soli.
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#15 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. november 2006, 00:35

Dober tek!

Dober recept za 5trco x;)x

#16 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 8. november 2006, 00:38

sstane bravo vsaj enkrat si pohvalil recep vedno nekaj pluvaš k pameti se spravlas bravo čestitam :palec:
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#17 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. november 2006, 00:39

caw sstane

me zanima ce bi bil ti kuhar ce bi vse kuharske recepte in sestavine vedu napamet

Tega pa res ne trdim, da moraš vedeti vse recepte na pamet in ne trdim, da niso tvoji recepti dobri, napaka je samo v soli.
Kje pa kuhaš :8):


sstane bravo vsaj enkrat si pohvalil recep vedno nekaj pluvaš k pameti se spravlas bravo čestitam :palec:

5trca ima ssol x;)x

#18 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 8. november 2006, 00:42

Tega pa res ne trdim, da moraš vedeti vse recepte na pamet in ne trdim, da niso tvoji recepti dobri, napaka je samo v soli.
Kje pa kuhaš :8):
5trca ima ssol x;)x


caw s stane kje v raznih sem že delu mal utrujam ta mladim začetnikom. trenutno v klavalu te se kej zanima ej stane bogoče bom pa tvoj sol kuper po ponudba še večja. xDDx
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#19 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 8. november 2006, 00:45

5rca jst sem ta recept zadnič našla, mogoče ti bo všeč. x:)x

ČEŠPLJEVI SMOKI S SKUTO

Sestavine: približno 10 češpelj, 25 dag skute, 2 žlici moke, 1 jajce, 17 dag pšeničnega zdroba, 5 dag mandljevih lističev, maslo, drobtine, rjavi sladkor, cimet, sol.
Češplje izkoščičimo. Skuto zmešamo s ščepcem soli, moko in jajcem. Postopoma vmešamo tudi pšenični zdrob. V vsako češpljo damo pol žličke rjavega sladkorja in nekaj mandljevih lističev.
Testo razdelimo na deset delov in z mokrimi rokami oblikujemo cmoke, v katere damo po eno češpljo. Cmoke položimo v osoljen krop in jih kuhamo približno 20 minut. Nato jih s penovko poberemo iz vode, zabelimo z na maslu popraženimi drobtinami in potresemo s preostalimi mandlji in cimetom.
Postrežemo še toplo.

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#20 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 8. november 2006, 00:49

5rca jst sem ta recept zadnič našla, mogoče ti bo všeč. x:)x

ČEŠPLJEVI SMOKI S SKUTO

Sestavine: približno 10 češpelj, 25 dag skute, 2 žlici moke, 1 jajce, 17 dag pšeničnega zdroba, 5 dag mandljevih lističev, maslo, drobtine, rjavi sladkor, cimet, sol.
Češplje izkoščičimo. Skuto zmešamo s ščepcem soli, moko in jajcem. Postopoma vmešamo tudi pšenični zdrob. V vsako češpljo damo pol žličke rjavega sladkorja in nekaj mandljevih lističev.
Testo razdelimo na deset delov in z mokrimi rokami oblikujemo cmoke, v katere damo po eno češpljo. Cmoke položimo v osoljen krop in jih kuhamo približno 20 minut. Nato jih s penovko poberemo iz vode, zabelimo z na maslu popraženimi drobtinami in potresemo s preostalimi mandlji in cimetom.
Postrežemo še toplo.


ja je vredu recept hvala sam tle dajas zdrob samostojno pa ne vem za dodajanje gre

hvala ti x:o)x :2src:
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#21 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. november 2006, 00:51

trenutno v klavalu

Kje pa je to, da pridem enkrat na eno večerjo :8):

#22 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 8. november 2006, 00:52

Kje pa je to, da pridem enkrat na eno večerjo :8):

na brodu
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#23 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. november 2006, 01:01

na brodu

Kako, na brodu, na ladji sredi Atlantika :8):

#24 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 8. november 2006, 01:02

JA STANE CE PRIDES SREDI ATLATIKA PROMOVERAM TVOJO SOL 1 LETO x;)x
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#25 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. november 2006, 01:09

JA STANE CE PRIDES SREDI ATLATIKA PROMOVERAM TVOJO SOL 1 LETO x;)x

Pridem, ko pristaneš, do tačas pa kar morsko vodo uporabljaj, morje je polno zdrave soli x;)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0