Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Mlečne jedi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
57 komentarjev na to temo

#51 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 20. november 2006, 19:28

Cro, a v četrtek zvečer delaš?



Zal ne ker sem na bolniški na zalost :2src: x:o)x :att:

Pridem delat ce bo vse posreči v patek ali pon


zakaj sprasujes
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#52 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 21. november 2006, 16:29

včeraj naredila rižev narastek, da ne bi bil preveč pust, sem v sredino dodala brusnice. (suhe, pa sem jih nekaj minut kuhala v hibiskusovem čaju, da so se malo napihnile)... :palec: x:px
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#53 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 21. november 2006, 16:49

x:o)x x:Dx :palec: viš, tega pa ne lovim, da bi te chekirala x;)x posnemi se in poslušaj za začetek.. ful pomaga :palec:

aja, mlečne jedi x:o)x

Se vidimo v četrtek ob 18h na TV PIKA, potem pa lahko gremo na tortice x;)x

#54 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 21. november 2006, 17:00

Mam faks do 9h zvečer :o|o: pol pa verjetno v Kavala z levčki.. (to moraš it pa v drugo temo pogledat x;)x )
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#55 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 21. november 2006, 19:43

Mam faks do 9h zvečer :o|o: pol pa verjetno v Kavala z levčki.. (to moraš it pa v drugo temo pogledat x;)x )



ok :2src: :palec:
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#56 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 21. november 2006, 21:16

Mam faks do 9h zvečer :o|o: pol pa verjetno v Kavala z levčki.. (to moraš it pa v drugo temo pogledat x;)x )

Kam :8):

#57 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 21. november 2006, 21:23

Levi (ne desni) x:o)x x:Dx

mucki levi, mijav... v glavnem, v četrtek v Kavalu...
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#58 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 22. november 2006, 23:50

KUHANI SIROVI ŠTRUKLJI

Vlečeno testo:

25 dag moke (tip 500, pri tip 400 malo tekočine več)
½ žličke sol
1 žlica olja
1 jajce
topla voda ali mleko

Nadev:
90 dag skute
2 jajci
sol
2 rezini starega kruha
smetana
8 dag zmletih orehov
Zabela:
maslo
drobtine
sladkor

Moko stresemo v skledo, v jamico damo sol, olje, jajce in počasi prilivamo toplo vodo ali mleko. Z rokami mešamo in stiskamo, dan apravimo srednje krepko testo, bolj krepko kot za štrudelj. Nato damo testo na element, da se pregnete. Dati moramo dovolj tekočine, da ne bo testo pretrdo. Mora biti popolnoma enotno (preverimo tako, da z nožem prerežemo), sicer še gnetemo. Damo na pomokano leseno desko in pokrijemo s skledo, da dobro zapre (ne pokriti s prtičem - bo nastala skorja, ne mazati z oljem - bo preveč mastno). Počiva naj vsaj pol ure. Nadev: če nimamo dovolj skute, drobno narežemo kruh in to čim drobneje, da to povleče vlago skute. Nadev ne smebiti premoker, sicer bodo štruklji pacasti ko se bodo kuhali v vodi. Če nimamo starega kruha, lahko damo tudi suh vanilijev puding. Če je skuta suha, dodamo še malo smetane. Nadev lahko tudi stoji.
Mizo s prtom pokrijemo, pomokamo, testo prenesemo, z valjarjem potolčemo, raztegnemo in razvaljamo v dolžino dveh štrukljev. Namažemo z nadevom, po vrhu potresemo suhe zmlete orehe. Na drobno zavijemo najprej z rokami v en zavitek, nato pa s prtom - prt mora biti čim nižje, skoraj vodoravno. Štrukelj razdelimo na več delov in te prenesemo na mokre serviete, ki smo jih potresli z drobtinami. Ohlapno ovijemo, da se bodo lahko nakuhali, sicer bodo težki in zbiti, ne pa rahli. Povežemo z nitko, damo v vrelo vodo in kuhamo 30 min. Nato jih damo na pokrovko, čez nekaj minut odvežemo in odvijemo. Na krožniku jih zabelimo s prepraženimi drobtinami. Lahko jih pojemo samo s solato. Če pa potresemo po vrhu še sladkor, jih ponudimo s kompotom, čežano ali dušenim sadjem. Štruklje lahko naredimo en dan, drug dan pa jih damo kuhat. Lahko jih tudi zmrznemo. Možnost je, da jih kuhamo na sopari, na podstavek damo servieto, nič pa jih ne zavijamo vanjo. Čas kuhanja je isti. Ajdovi štruklji so neprimerno boljši, če so kuhani na sopari. Lahko so tudi zaviti v alu folijo, razlika je v okusu
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0