Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

OMAKE


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
75 komentarjev na to temo

#1 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 3. november 2006, 21:16

Dobra omaka je krona kuharske umetnosti,vendar pa za njeno osnovo poskrbijo tudi številne jedi s svojim spečifičnim načinom priprave.
Podlaga številnih omak ja svetla ali temna osnova,ki jo pripravimo iz mesa, perutnine, divjačine, rib ali zelenjave.Osnovo lahko v manjših količinah zamrznemo in uporabimo kadar jo potrebujemo.
V trgovinah so naprodaj omakein mesni ekstrakti,s katerim si pomagamo, če nimamo pri roki doma narejene osnove.
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#2 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 3. november 2006, 21:33

HOLANDSKA OMAKAZ LEŠNIKI (stepena omaka)

200 g masla segrejemo v kozici in ga nekoliko ohladimo
4 rumenjake damo skupaj s
6žlic belega
vina v skledo,to postavimo nad soparo in stepamo
rumenjake,dokler se omaka ne zgosti.Takrat
jo vzamemo iznad sopare,ji med stepanjem
postopoma primešamo maslo in jo začinimo s
soljo,
sveže zmletim
poprom
sladkorjem in
limoninim sokom. Tik preden jo ponudimo, primešamo
2 žlici zmletih
lešnikov ali
orehovih jederc. Omako hranimo na toplem,dokle je ne
postavimo na mizo,ker se rada seseri.


Nasvet: Ponudimo jo k teletini,belušem ali koromaču


Dober tek

To temo je popravil/a crocuta: 3. november 2006, 21:33

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#3 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 4. november 2006, 00:57

BOLOGNES OMAKA

700 g mletega govejega mesa
250 g pločevinka pelatov
300 ml pasiranega paradižnika
2 večja čebuli
4 stroki česna
sol
olivno olje
ščep bazilike
ščepec timijana
ščepec provansalskih zelišč
žlica sesekljane zelene
žlica sesekljanega peteršilja


V posodi na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo. Ko rahlo porumeni, prepražimo še česen, da zadiši. Dodamo mleto meso, ki ga na hitro prepražimo in z vilico razdrobimo grudice. Solimo, dodamo na koščke zrezane pelate in sok, pasiran paradižnik, začimbe.
Kuhamo 30 minut v ekonom
posodi.
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#4 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. november 2006, 01:13

Tvoje omake imajo samo eno drobno napako, uporabo napačne soli na napačen način z začimbami vred x;)x

Objavljena slika

#5 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 4. november 2006, 07:32

Pa še o omakah ... Kakšna je vaša omaka gospodična?
Objavljena slika

#6 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 4. november 2006, 15:17

Tvoje omake imajo samo eno drobno napako, uporabo napačne soli na napačen način z začimbami vred x;)x


sstane pa daj namesto naše soli tvojo not, pa bo ok. Vsak uporablja kar pač njemu paše al ne?

crocuta ti pa še kr napiši kak dober recept x:)x

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#7 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 4. november 2006, 17:51

JOGURTOVA-SMETANOVA OMAKA


1/2 kozarčka goste
smetane zmešamo s
1/2 kozarčka
jogurta, dodamo
1 čajno žličko
solatnega olja in
1 žlico kisa. Olupimo
1 strok česna, ga zdrobimo,vmešamo v polivko začinimo s
soljo in poprom ter na koncu potresemo z
1 žlico drobno
sesekljanega drobnjaka.


Nasvet: S to omako popestrimo krompir,pečen v alu foliji.
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#8 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. november 2006, 18:32


sstane pa daj namesto naše soli tvojo not, pa bo ok. Vsak uporablja kar pač njemu paše al ne?

crocuta ti pa še kr napiši kak dober recept x:)x

Brez skrbi, to počno že mnogi, kaj ti pa res paše, pa ne moreš vedeti prej, dokler ne probaš x;)x

#9 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. november 2006, 18:42

JOGURTOVA-SMETANOVA OMAKA
1/2 kozarčka goste
smetane zmešamo s
1/2 kozarčka
jogurta, dodamo
1 čajno žličko
solatnega olja in
1 žlico kisa. Olupimo
1 strok česna, ga zdrobimo,vmešamo v polivko začinimo s
soljo in poprom ter na koncu potresemo z
1 žlico drobno
sesekljanega drobnjaka.
Nasvet: S to omako popestrimo krompir,pečen v alu foliji.

Nasvet : krompirja pred pečenjem ne solimo, smetano in jogurt dobimo na kakšni planšariji, kjer ju delajo iz surovega mleka, olje naj bo hladno stiskano bučno ali olivno, kis naj bo dober naraven jabolčni ali vinski, česen naj ne bo veli kitajski, pač pa droben domač in aromatičen, poper naj bo naravno sušen in zdrobljen v tarilniku tik pred uporabo, o soli pa nič ne rečem x:Dx

#10 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 4. november 2006, 18:54

JOGURTOVA-SMETANOVA OMAKA


1/2 kozarčka goste
smetane zmešamo s
1/2 kozarčka
jogurta, ...

Katero smetano pa imaš to v mislih? A jogurt pa navaden?


Brez skrbi, to počno že mnogi, kaj ti pa res paše, pa ne moreš vedeti prej, dokler ne probaš x;)x

Ja sstane je res, da če ne probaš ne moreš vedeti, samo jaz si tvoje soli niti ne morem privoščiti, da bi jo probala. Komentar na jogurtovo-smetanovo omako si bom pa zapomnila.
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#11 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. november 2006, 19:39

sstane je res, da če ne probaš ne moreš vedeti, samo jaz si tvoje soli niti ne morem privoščiti, da bi jo probala.

Kako to :8):

#12 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 4. november 2006, 19:49

Kako to :8):


Ker sem šla na tvojo stran videla cene in je to preveč za moje finančno stanje.

To temo je popravil/a krena: 4. november 2006, 19:50

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#13 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. november 2006, 21:02

Ker sem šla na tvojo stran videla cene in je to preveč za moje finančno stanje.

Reciva, da me kličeš v oddajo. Vprašaj me karkoli in dobiš paket brezplačno, plačaš le poštnino.
Halo, čakam :8): x;)x

#14 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 5. november 2006, 00:00

Ja bi blo fajn, če bi mela naročnino, ne pa mobi paket ki je ta čas bol prazen kot poln :sori: , mi je pa žal, da mi je tv crknu, bi v ponedelk gledla oddajo... :C:
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#15 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 5. november 2006, 00:16

Ja bi blo fajn, če bi mela naročnino, ne pa mobi paket ki je ta čas bol prazen kot poln :sori: , mi je pa žal, da mi je tv crknu, bi v ponedelk gledla oddajo... :C:

Vprašanje lahko postaviš tudi tukaj, bova naredila izjemo x;)x
TV PIKA pa lahko gledaš tudi na internetu

mms://wmedia.siol.net/tvpika/live

#16 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 5. november 2006, 09:23

A kr tle na forumu, da ti postavim vprašanje? Sem probala naslov, ki si ga napisal, pa mi napiše, da strežnika ni mogoče najti. Mislim, da mene net neki zafrkava, tko da bom še probala.
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#17 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 5. november 2006, 11:05

A kr tle na forumu, da ti postavim vprašanje? Sem probala naslov, ki si ga napisal, pa mi napiše, da strežnika ni mogoče najti. Mislim, da mene net neki zafrkava, tko da bom še probala.

Seveda, kar tu ga postavi, saj ti pravim, da bova naredila izjemo. Za odpiranje pa moraš namestiti real player, mislim.

#18 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 5. november 2006, 12:31

Sej vem, da je blo tu sigurno že dosti povedanega o tvoji soli ampak nisem našla časa, da bi se malo podrobneje spustila v iskanje prispevkov na to temo. Moje vprašanje pa je naslednje: Na kaj vse vpliva zdrava sol? Hvala za odgovor. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#19 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 5. november 2006, 13:27

Moje vprašanje pa je naslednje: Na kaj vse vpliva zdrava sol? Hvala za odgovor. x:)x

Dobro univerzalno vprašanje, ki zahteva univerzalen odgovor, najdeš ga pa na moji spletni strani in se glasi:

Knjiga Zdrava Sol©
je avtorsko delo, ki opisuje pomen soli za nastanek, razvoj in zdravje človeka iz mnogih zornih kotov. Bralca vodi po celem prerezu človekove zgodovine, po prerezu delovanja človeških organov, po prerezu različnih bolezni, po prerezu metod zdravljenja, po prerezu ekonomije in politike. Vsega je kriva sol, je osnovna nit cele pripovedi, je Zemlja, ki jo je oplodilo Sonce in rodilo se je Življenje.
Je bil slučaj ali namen, pa ne izvemo, to odločitev prepušča avtor vsakemu bralcu.
Salesalute Zdravasol®
je popolnoma naraven ekstrakt čiste morske vode, take sestave, da dobi organizem pri najmanjši zaužiti količini maksimalno količino NaCl, ki je vodilni elektrolit človeškega organizma brez stranskih učinkov. Uporablja se pri preventivni ali podporni dieti v času hujšanja ali zdravljenja pri pripravi hrane, vendar vedno pod 65°C!
Dieta Zdrava Sol©
je popolnoma naravna preventivna dieta proti debelosti in boleznim, je pa tudi idealna podporna dieta pri hujšanju ali zdravljenju. Metoda ni medicinska, pač pa kuharska, temelji pa na zamenjavi običajne soli in jušnih dodatkov s Salesalute° in surovimi začimbami, oboje pa dodajamo po kuhanju, pod 65°C. Hrano solimo in začinjamo na zgornjo mejo okusa.

Zadovoljna :8):

#20 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 5. november 2006, 13:44

Zadovolna. Hvala sstane. Me pa zanima kako veš kdaj je hrana pod 65°C?
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#21 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 5. november 2006, 14:35

Zadovolna. Hvala sstane. Me pa zanima kako veš kdaj je hrana pod 65°C?

Lahko izmeriš temperaturo s pravim termometrom, ali pa s svojim telesnim.
65°C je mejna temperatura, ki te že in še ne peče, če poskusiš jesti juho, ali pomočiš prst vanjo.
Za praktično uporabo pa zadošča, da juhe in omake posoliš, ko jih iz posode, kjer si jih kuhala, preliješ na krožnik ali v drugo posodo, špagete, ko jih odcediš, pečenke po razrezu itd, solate so pa tako dovolj hladne x;)x

#22 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 5. november 2006, 16:54

Hvala za odgovor. Upam, da bom tudi jaz imela možnost prebrati tvojo knjigo in preiskusiti to sol, pa da vidim kakšna je razlika. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#23 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 5. november 2006, 17:57

Hvala za odgovor. Upam, da bom tudi jaz imela možnost prebrati tvojo knjigo in preiskusiti to sol, pa da vidim kakšna je razlika. x:)x

Pošlji mi naslov s tvojim psevdonimom in dobiš brezplačen paket .
Obljuba dela dolg, ne x;)x

#24 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 5. november 2006, 18:12

Sstane moram priznati, da si me prijetno presenetil. x:)x Naslov imaš v OS. Pa upam, da mi uspe zalavfat tvpiko na netu, da v ponedeljek pogledam oddajo.
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#25 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 5. november 2006, 18:29

[color=#6600CC]Sstane moram priznati, da si me prijetno presenetil.


Tudi predsednik jo že ima, zakaj bi je še ti ne x;)x


http://www.finance-on.net/167215




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0