Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

OMAKE


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
75 komentarjev na to temo

#76 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 22. november 2006, 23:21

Omaka z artičokami

Ključne besede: nemesna jed

Izvorno ime: Penne with Artichokes

Vloga: obilna jed

Zahtevnost: zmerno

Poleg postrežemo:
parmezan

Za število oseb: 4


Sestavine:

artičoke (12)
limona (1)
olivno olje
čebula (1)
česen (4 stroki)
suho belo vino (1 dl)
paradižniki (6)
timijan
sol
paprika v prahu
peteršilj
Čas priprave: 10 minut
Čas kuhanja: 45 minut

Priprava:

Artičoke prirežemo centimeter pod vrhom, odstranimo zunanje zelene liste in odrežemo temno zeleni del pri dnu. Tako očiščene artičoke razdelimo na četrtine in jih dobro namažemo z limoninim sokom.
Segrejemo dve žlici olivnega olja in na njem dušimo artičoke, da zlato zarumenijo.
V ponev dodamo drobno nasekljano čebulo in na tanke lističe narezan česen. Ob mešanju vse skupaj na srednji temperaturi dušimo, dokler se sestavine ne zmehčajo. Prilijemo vino in malce pokuhamo.
Dodamo olupljene in narezane paradižnike, pol decilitra vode in pol žličke zdrobljenega suhega timijana. Pokrijemo in na nizki temperaturi kuhamo približno pol ure, oziroma da se sestavine povsem zmehčajo. Občasno pomešamo.
Na koncu jed po okusu začinimo s soljo in papriko ter odkrito kuhamo, da se primerno ne zgosti. Omaki po okusu primešamo nasekljan peteršilj.

Opombe:

Najprimernejše testenine za to omako so rigatoni -- votle, kratke rebraste

DOBER TEK
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0