Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

gastroezofagealna refluksna bolezen


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
73 komentarjev na to temo

#51 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 14. januar 2010, 21:40

Kar dobro napisan kar se kombinacije hrane tiče. Glede encimov pa nisem prepričan. Po mojem ne morejo kao encimi v hrani biti enakovredni tistim ki jih telo proizvaja. Nekje mora bit neka fora. x?x Po moje so ugotovili, da so to neke koristne majhne zadevce v hrani in ker niso vedel kako bi jim rekel, so jih pač poimenovali kar encimi. Encime v telesu pa itak tvorijo žleze, te pa so itak v povezavi s čakrami, te pa kažejo naše zdravje. In spet smo tam. Če hočemo zdravje, moramo krepiti vse dejavnike ki na to vplivajo- hrana in psiha. xDDx

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#52 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 14. januar 2010, 22:17

Vsekakor, toda ce fizicna okvara je, ter s tem pomanjkanje encimov, jih lahko z doloceno hrano dovajamo.
Namrec, ce bi tvoja teorija vedno v celoti delovala, bi lahko pomenilo, da je vseeno kaj jEmo, ker bi telo zaradi primernega delovanja zlez itaq samo proizvajalo vse potrebno. Ker pa pac vecina ljudi se ni zmozna zivet od prane mestnega okolja, x;)x pa ne moremo ravno brez hrane ane. Pomeni, da moramo za primerno delovanje vnasat tudi hranila od katerih je odvisno nase delovanje organizma.
Kar v vsakem primeru pomeni tudi doloceno obremenitev in razbremenitev organizma in s tem tudi zlez.

In ce govorimo o samozdravljenju, bi k temu vsekakor dodal se soncno energijo. Zal te pozimi primanjkuje.

#53 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 14. januar 2010, 22:53

Vsekakor, toda ce fizicna okvara je, ter s tem pomanjkanje encimov, jih lahko z doloceno hrano dovajamo.
Namrec, ce bi tvoja teorija vedno v celoti delovala, bi lahko pomenilo, da je vseeno kaj jEmo, ker bi telo zaradi primernega delovanja zlez itaq samo proizvajalo vse potrebno. Ker pa pac vecina ljudi se ni zmozna zivet od prane mestnega okolja, x;)x pa ne moremo ravno brez hrane ane. Pomeni, da moramo za primerno delovanje vnasat tudi hranila od katerih je odvisno nase delovanje organizma.
Kar v vsakem primeru pomeni tudi doloceno obremenitev in razbremenitev organizma in s tem tudi zlez.

In ce govorimo o samozdravljenju, bi k temu vsekakor dodal se soncno energijo. Zal te pozimi primanjkuje.


če pomisliš, da člouk 6x več energije, ki jo rabi za življenje dobi iz zraka in ne iz hrane, pol je loh hitr jasn, da je treba jest samo tko, da čim manj obremenjuješ organizem.
nisem pa reku, da je to enostawn in da sem loh za uzgled. x:o)x
pa plis ne me uprašat, kje sem to zwedu, ker se ne spomnim in pojma nimam če in kolk je prewerjeno.
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#54 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 14. januar 2010, 23:52

če pomisliš, da člouk 6x več energije, ki jo rabi za življenje dobi iz zraka in ne iz hrane,

Najbrž drži za vse živali, saj bi brez kisika iz zraka vsa hrana bila mrtva, za rastline pa itak, saj je CO2 poleg vode in soli glavni komponenta rastlinske hrane.
Vse je v luftu in vodi x:Dx

#55 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. januar 2010, 00:00

No, kaj pa se tebi zdi, da uzivam prevec soli?


Meni se nič ne zdi, ti praviš, da veliko, sicer te pa pri vsem, kar praviš, da trpaš vase, najbrž še moja sol ne bi uravnotežila, kaj šele kakšna običajna, četudi naravna.
Si se po prenehanju kajenja kaj zredil?

#56 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 15. januar 2010, 00:29

Niti ne. Moja teza je sedaj kar vredu. cca. 70 kg. x;)x za 180 cm.
Kje pa sem kaj pravil da trpam vase? Od kej ti to zdej? xrolleyesx razen predvsem sporne cokolade, k isem jo omenil v tej temi. Kar se dodatkov prehrani tice, pa ze kar nekaj casa zares malo, pa se ti so ponavadi iz ekoloske pridelave. Drugo pa je v vecini bolj ali manj dobra hrana. Zal pomanjkljiva z neprimernim zivljenjskim stilom, itaq.
Sicer pa, ce bi vsi tako jedli kot jaz, verjetno vecina bolezni ne bi bilo. A tudi to je odvisno od posameznika in njegovega zivlj. stila ane in predvsem psihe, obdobja, genov itn.
Hocem rect, da sol ne dela "tolk" k ti misls x;)x in potrjuje to, da je zgolj en mali, a pomemben delcek prehrane.

Meni se nič ne zdi, ti praviš, da veliko, sicer te pa pri vsem, kar praviš, da trpaš vase, najbrž še moja sol ne bi uravnotežila, kaj šele kakšna običajna, četudi naravna.
Si se po prenehanju kajenja kaj zredil?



#57 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 15. januar 2010, 09:58

Če to leti na mene, naj povem da jaz sploh ne propagiram prane in podobnih stvari, ker tudi sam nisem tega sposoben. Pa pustmo tiste jogije, ki požrejo strup pa jim ni nič in podobne osebke. Hočem povedat samo to da če hrana ni osiromašena in je kao toliko pridelana na naraven način, telo ne rabi nobenih dodatkov. Pri večini umetnih dodatkov ki jih propagirajo pa rabiš tudi naravne sestavine ki so v telesu, da se tisti dodatki sploh razgradijo. Drugače grejo samo skozi telo in organizem nima nič od tega.

Kar se pa naravnih dodatkov tiče je pa dobro poznat proces kako jih naredijo. Če samo izvlečejo kakšne ekstrakte je to bolj vprašljivo, kot če neke alge posušijo in jih oblikujejo v tabletke. Kako pa te dodatki delujejo še s drugimi stvarmi, ki so v telesu so pa samo domneve, nobenemu se pa ne sanja kaj preveč. V organizmu je preveč zapletenih procesov in s tem tudi še dosti neznank.

Zato pa je presna hrana toliko zdrava, ker se s kuhanjem ali kako drugače ne uničijo encimi. Pa pustmo ob strani špricanje in ostalo umetno pridelavo. Jaz ne poznam tolk teh zadev okol dodatkov. Se mi pa zdi to samo začasna rešitev. Človeški organizem je pač toliko sposoben da tudi če kakšna žleza odpove, lahko to druge nekak nadoknadijo. Na začetku s pomočjo dodatkov na koncu pa tudi brez. Medicina še marsikaj ne ve o žlezah. xDDx

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#58 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. januar 2010, 12:16

Hocem rect, da sol ne dela "tolk" k ti misls x;)x

Free, ti misliš, jaz pa vem, kako pomembne so stvari, ki se marsikomu zdijo malenkostne.
Cela homeopatija temelji na dejstvu, da je tudi človeški organizem krmiljen čisto enako, kot najsodobnejše vesoljsko plovilo.
Človek mu je vgradil program in kode za odpiranje in startanje programov.
Kdo je program vgradil vsem živim bitjem sicer ne vem, vem pa, da se tudi ti programi odpirajo s kodami, ki niso materialno nič drugega, kot pari molekul z različnim potencialom, ki sproščajo elektrone in s tem kode za odpiranje.
Senzorje, tipke na tastaturi tvojega kompjuterja, pa imaš posejane po celem organizmizmu.
Jezik jih je poln x;)x

#59 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 15. januar 2010, 13:50

Morda, a morda ne. Lahko uzivamo super naravno eko, bio hrano iz domacega vrta okoli katerega je gozd, pa ce nas zivljenjski stil ni primeren in bomo veliko v stresu, bomo eventuelno potrebovali dodatke prehrani; saj je potrosnja ob stresu ogromna. Ali pa se pretirano basali s hrano in zato evenetuelno imeli druge posledicne tezave.
Tako, da (pomoje) tvoja teorija velja zgolj za neko normalno delovanje cloveka, manj pa za situacijo kjer oseba ne dovolj zivi vskladu s seboj oz. je izpostavljena razlicnim okoljskim vplivom.

Ce govorimo, je dobro in morda potrebno najprej razjasnit kaj razumemo pod imenom umetni in kaj naravni dodatki prehrani.
Kot drugo pa, se ze v posamezni klasifikaciji med seboj zelo razlikujejo in jih vecine ne poznamo in ni primerno metat vse v isti kos.
Ce pa govorimo o dodatkih prehrani nasplosno, torej ne zgolj "umetnih" dodatkih prehrani, pa je zadeva povsem druga. Kajti, ce govoriva o dodatkih splosno, se lahko kamot vprasamo, ali ali sta kruh in mleko lahko se sploh tretirana kot zivili ali bolj kot dodatek prehrani! Da o (ponavadi) predelani hrani, niti ne govorim x;)x

Koliko se komu sanja je res vrpasanje, toda zato obstajajo raziskave in pricevanja ljudi. Namrec prav tako bi lahko govorili o tem. da ne vemo kaj se dogaja v organizmu ce uzivamo surov paradiznik, a neke raziskave in pricevanja ljudi pricajo dolocena izkustva. Ker je organizem kompleksen, se delovanje zivila in produkta lahko spreminja glede na razlicne okoliscine in potrebe, in zato so trditve o delovanju zivila ali dodatka prehrani lahko vedno vprasljive in ne zagotove. Kljub temu, da mislim, da se nekateri znanstveniki s to trditvijo ne bi strinjali, semi zdi bolj varna teorija, kakor pa verjetni raziskavam; saj napeljuje na to, da se oseba odloca glede na zaznavne lastne potrebe in ne teorije ali potrebe drugih.
Kar zelim povedat je, da morda ni primerno trditi kaj je 100% za nas dobro, v kolikor v celoti ne sledimo svojim (pravim) obcutkom, intuiciji, organizmu; neglede na to, kaj uzivamo; torej umetne, naravne ali polnaravne dodatke prehrani oziroma hrano samo. Hkrati pa, je v tem primeru tudi intuinitivnost potrebe lahko nezadovoljiva iz stalisca, da se ta ravna predvsem v okviru danih moznosti. Torej, ce imamo na razpolago 3 zivila in intuinitivno izberemo enega od treh, se ne pomeni, da mi cetrto ne bi bolj ustrezalo. In to nas morda uci, da zgoraj (intuicija, luc, energija, bog, whatever..) ni dovolj, ce spodaj ni primernih pogojev (narava, planet zemlja). Smo prilagajoca bitja, kot vsa ziva bitja planeta, in vecja kot je sposobnost prilagajanja, vecja je moznosti za obstanek na tem planetu (ce izvzamem recimo epokalipticne vplive kot so kometi, vulkani, ipd).

Da :palec: Pa tudi ne vedno. Tudi nekatera presna hrana je lahko v nekih okoliscinah bolj skodljiva kot kuhana. Torej ni primerno posplosevat. Morda bi bilo bolj primerno, ce bi rekli, da nekatera zivila je v splosnem bolje uzivati surova in naj sestavljajo vecji del jedilnika v kolikor so ekolosko pridelana, kot pa da jih kuhamo; pa tudi to ne more drzati v vseh pogojih. Recimo v nekem onesnazenem okolju ali v primeru spricanja zivil, je morda bolje zivilo skuhati in s tem uniciti ali zmanjsati delovanje pesticidov, ce ugibam. Torej posplosevanje je lahko nevarno, saj dolocene razikave temeljijo na nekih optimalnih pogojih ali zgolj za neko doloceno obmocje, in ne vedno dovolj siroko okolje, in uporabnike dolocenega zivila z razlicnim zivljenjskim stilom in potrebami.

Kar se tice encimov, da, menda se res s kuhanjem nad 35 stopinj unici mnogo encimov. Kar seveda ne nujno pomeni, da bi bilo bolje zato neko zivilo ne kuhati. Odvisno od zivila in potreb ane.
:palec: da, marsikaj ve in marsikaj ne ve. x:Dx

Hočem povedat samo to da če hrana ni osiromašena in je kao toliko pridelana na naraven način, telo ne rabi nobenih dodatkov.

Pri večini umetnih dodatkov ki jih propagirajo pa rabiš tudi naravne sestavine ki so v telesu, da se tisti dodatki sploh razgradijo. Drugače grejo samo skozi telo in organizem nima nič od tega.

Kar se pa naravnih dodatkov tiče je pa dobro poznat proces kako jih naredijo. Če samo izvlečejo kakšne ekstrakte je to bolj vprašljivo, kot če neke alge posušijo in jih oblikujejo v tabletke. Kako pa te dodatki delujejo še s drugimi stvarmi, ki so v telesu so pa samo domneve, nobenemu se pa ne sanja kaj preveč. V organizmu je preveč zapletenih procesov in s tem tudi še dosti neznank.

Zato pa je presna hrana toliko zdrava, ker se s kuhanjem ali kako drugače ne uničijo encimi. Pa pustmo ob strani špricanje in ostalo umetno pridelavo. Jaz ne poznam tolk teh zadev okol dodatkov. Se mi pa zdi to samo začasna rešitev. Človeški organizem je pač toliko sposoben da tudi če kakšna žleza odpove, lahko to druge nekak nadoknadijo. Na začetku s pomočjo dodatkov na koncu pa tudi brez. Medicina še marsikaj ne ve o žlezah. xDDx


Kakorkoli, primerna kolicina uzivanja soli za zdravje ni dovolj, in tudi ne zdravi vsega kar se pise. Dejstvo ali ne, izkusnja mnogih pa sigurno. Je pomemben element v prehrani sodobnega cloveka. In kot sem ze zgoraj pisal, mislim, da je vsako posplosevanje lahko v dolocenih okoliscinah skodljivo in ne drzi; kar velja tudi za sol.

Free, ti ...



#60 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. januar 2010, 16:41

Morda, a morda ne.

Tak politični komentar je najboljši, jajn po štajersko x:Dx

#61 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 15. januar 2010, 21:32

Pa saj ti si že naredil cel magisterij iz prehrane. Kaj te potem sploh še muči. Jaz se pač z mojo izobrazbo ne morem primerjat z magistrom. x:Dx

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#62 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 16. januar 2010, 02:18

Vprašanje za starše in bodoče starše

Objavljena slika

#63 gregaxy

gregaxy
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 6. julij 2011, 05:48

Imam iste težave kot spe7, prav tako nimam težav z spanjem, ampak zjutraj ko se zbudim, kakšno uro moram prenašat bolečine v želodcu, ki se mi včasih spremeni v bluvanje. Obiskal sem doktoktorja in je rekel:˝ tukaj imaš ultop za tri mesece, ko ti jih bo zmanjkalo in če ne bo boljše pridi nazaj po novo porcijo in če ne bo boljše po drugi porciji tablet boš moral na operacijo, ki pa v večini primerov ne reši težav saj se bolečine v letu dni vrnejo˝. Za celo življenje bom na tabletah in dieti če nočem več takšnih bolečin. Nisem pristaš tablet zato sem se odločil za dieto, ki bolj pomaga kot tablete ampak je trajajoč postopek z odličnim rezultatom in dieta ti je alternativna rešitev. Tisti ki pa imate ponoči težave jih pa lahko rešite tako, da spite na dveh vzglavnikih, da kislina ne preide v grlo ali pljuča. Dieta je pač huda kot vedno ampak se že boljše počutim ker pojem več zdravilnih stvari kot pa prej in to pet krat na dan. Upam da je to komu pomagalo. Lep pozdrav

#64 Cookie

Cookie
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 6. julij 2011, 08:44

akupunktura je zakon :palec:
TKM
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#65 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 10. januar 2017, 12:16

Za vse s problemi zgage ali druge bolezni prebavil, ščitnice, drugih avtoimunih bolezni podajam link na povezavo certificirane integrativne zdravstvene trenerke, nutricionistka funkcionalne diagnostike, farmacevtke, gluten terapevtke, z znanjem kombiniranja prehrane, živil pri raznih težavah in bolezni te vrste.....

 

FB na ime Simone Godina - zdravstveni trener ( še veliko zanimivega )

 

Ima tudi speltne delavnice, če jih zamudimo v živo lahko poslušamo tudi ponavljanje, ki si ga zavrtimo tudi po telefonu med drugimi opravili.

Po spletu ji lahko tudi pošlješ svoje izvide, opišeš težave in ti osebno odgovori .

  V primeru težav pa se lahko udeležimo tudi raznih ostalih delavnic v katerih se naučimo kombiniranja živil, kuhe v primeru teh bolezni, naučimo se razpoznavanja izvirnih vzrokov zdravstvenih težav...

 

Razbremenite in regenerirajte svoje črevesje

 

(info. glede problemov z želodčno kislino in posledično s pojavom ostalih bolezni zaradi te motnje )

 

http://razbremenite_...evesje.gr8.com/

 

 

zakaj je želodčna kislina pomembna

kako vpliva na ščitnico in jo upočasni 
kako je povezana s premalo železa - anemičnostjo
kako je povezana s premalo vitamina B12
kako nas medicina zavaja z zdravili proti kislini
zakaj prihaja do kisline
kako si lahko testiramo preveč kisline
ali pekoča bolečina v prsih res pomeni preveč kisline
zakaj je gašenje kisline z geli in tabletami samo začasno in lahko vodi celo v raka
 
Vse to razjasni na webinarju ( ta je brezplačen); Webinar ščitnica in želodčna kislina
Na webinar se prijavite tako, da vpišete svoj email, da vam lahko pošlje povezavo za poslušanje webinarja, tudi za ponovitev, na povezavi za poslušanje predavanja, ki jo dobite takoj ko ste vpisali email lahko že pred webinarjem postavite vprašanje
Zadnji je bil včeraj v  ponedeljek 9.1. ob 10.00 uri v živo
ponovitev na voljo.
 
(izpolni email podatke, pa dobiš to povezavo na ponavljanje predavanja )

 

 


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#66 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 10. januar 2017, 12:25

ja, ta je dobra v teh zadevah

tukaj je še ena povezava do nje;

 

http://simonegodina.com/



#67 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 15. januar 2017, 17:59

Pišuka gledam kam mi je ruknlo povezave ...kaj pa zdaj to ohmy.png  ...še dobr , da je Gold dal eno tapravo....

Sam pišuka... sem mela eno drugo zadevo pripravljeno....bom probala še enkrat najdt in popravit....icon1_sneaky1.gif


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#68 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 17. januar 2017, 15:45

Ka duš....vsakič ko hočem  zgoraj dat povezavo na ponovitev predavanja Simone Godina o želodčni kislini, ščitnici ....mi tale povezava veže Lunin net.icon1_blush.gif

 

Nekaj spet šteka tale naša lunin forum ....

 

Bom poskusila še eno drugo info. vezat ..upam, da bo vsaj tole uspelo...

 

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

 

KMETIJA PLAVICA; jOŽE MAJES (ZELIŠČA . znotraj tudi druge povezave )

 

PREVEČ ŽELODČNE KISLINE

http://kmetija-plavi...o5p4aAn5L8P8HAQ

 

Kako težavo odpraviti?
Če želite težavo pomiriti po naravni poti, se navadite popiti 3 do 5 dcl vode vsaj 15 do 30 minut pred obrokom.
Ko telo dobi dovolj vode, lahko hitro ustvari bikarbonatno raztopino, s
katero varuje želodec pred kislino in s katero pripravi tudi
dvanajstnik in črevesje, da ju kisla vsebina želodca ne bo »skurila«. 

Pomembno je tudi, da hrano dobro prežvečite, želodca nikoli ne napolnite več kot 2/3 in ob hrani ne uživajte snovi, ki lahko povzročijo hitro vrenje (npr. alkohol ali sadne kisline, ki so v svežem sadju in paradižniku).

Tudi zelišča so pri tej težavi lahko zelo učinkovita in povsem uravnajo želodčno kislino. To so rastline, ki jih Jože zmeša v čajček JM 125 (Nevtral):
baldrijan, kamilica, islandski lišaj, regrat, melisa, slez, rman,
sivka, plešec, pelin, tavžent roža. Kakor so pokazale izkušnje ljudi, se
lahko težava pozdravi že po eni kuri, to je enem zavojčku čaja (100g).

Glede na učinkovine ričkovega olja JM 701 svetujemo, da se ga pije kar sočasno s čajem JM 125 - sploh za vse tiste, ki imajo želodčno sluznico razdraženo in vneto. Riček je namreč rastlina, ki zdravi sluznico od požiralnika do zadnjične odprtine.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#69 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 9. marec 2017, 18:47

Ja, pitje dovolj vode je osnova za vzdrževanje zdravja in tudi blagodejno deluje, kadar želodčna sluznica izloča preveč kisline. Veliko ljudi, ki imajo težave s prebavili, je v resnici predvsem kronično dehidriranih.Pomaga tudi magnezij (lahko tudi kot donat). Bazični bikarbonati pa se ne izločajo v želodcu, ampak le v črevesju. Telo varuje želodec z izločanjem sluzaste prevleke, nekoliko pomagajo tudi čaji, ki vsebujejo sluzi (korenina sleza, islandski lišaj). Na izločanje kisline močno vpliva stres, frustracija, pa tudi potlačena jeza (dobesedno kuri želodec). Najboljše za želodec je poštimat svojo psiho. Do takrat pa baldrijan, kamilice, melisa in meta.



#70 čebelica01

čebelica01
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 288

Objavljeno: 13. marec 2017, 18:22

Sem spregledala post št. 72. Simone Godina ne poznam.

Moram si malo prebrat o njej.

 

Sem vidla, da bo imela seminar o ščitnici v Kopru v naslednjem mesecu. Če bo služba dovolila, bom šla na seminar.

 



#71 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 13. marec 2017, 23:01

Sem spregledala post št. 72. Simone Godina ne poznam.

Moram si malo prebrat o njej.

 

Čebelica, Simone Godina mislim, da je celo nekje iz Primorske- Portorož ? ....pojdi na FB in tam od nje najdi povezave na ščitnico .....mislim, da ima tudi webinarje za nazaj

 

Veliko je predavala in svetovala na to temo - pa tudi vprašaš jo lahko osebno karkoli v povezavi s problemi - tudi pisno odgovarja glede na diagnozo in laboratorijske teste..

 

1.https://sl-si.facebook.com/simone.godina

 

2.http://simonegodina.com/


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#72 čebelica01

čebelica01
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 288

Objavljeno: 14. marec 2017, 21:19

Iz Portoroža je? Pol sem pa že čula za njo.



#73 malivragci

malivragci
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 24. oktober 2017, 06:39

Za refluksno bolezen je potrebno imeti strog režim pri prehrani in mirne živce. Dvigni vzglavje !  Ne jej po 7-8 uri zvečer !  obroke zmanjšaj na več manjših obrokov 4-5x na dan.

 

Izogibaj se sladkim,pekočim hranam in ne pij gaziranih pijač !  Ko je zadeva v zagonu pomaga zelo pusta hrana pusto piščančje meso in pusti riž.  Pij čaj od melise in mete .

 

ne sekiraj se :)


Otroška spletna trgovina Mali Vragci.Izbirajte med 20.000 artikli za dojenčke in otroke.Otroški vozički,otroški avtosedeži,otroške posteljice in zibelke ...

http://www.mali-vrag...oski-avtosedezi
http://www.mali-vrag...otroski-vozicki
http://www.mali-vrag...jice-in-zibelke
 


#74 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 24. oktober 2017, 11:26

pa glede na moje izkušnje zna bit uporabno tudi tole

http://www.slovenske...-prazen-zelodec

 

pa tole 

https://med.over.net...c.php?t=6669334

 

(aja pa meta me zna tudi dražiti- zato jo ne uporabljam pogosto )

 

Fajn pa je nasplošno izboljšati črevesno floro s prebiotiki, probiotiki - ( dobra domača zdrava prehrana)

- pa tudi razmisliti, če je vzrok lahko kakšna že napredovana avtoimuna bolezen....

 

Je pa tu dober naslov za pomoč pri težavah ;

Jože Majes- zeliščar svetuje

 

https://www.kmetija-...74aAsLqEALw_wcB

Kako težavo odpraviti?
Če želite težavo pomiriti po naravni poti, se navadite popiti 3 do 5 dcl vode vsaj 15 do 30 minut pred obrokom.
Ko telo dobi dovolj vode, lahko hitro ustvari bikarbonatno raztopino, s
katero varuje želodec pred kislino in s katero pripravi tudi
dvanajstnik in črevesje, da ju kisla vsebina želodca ne bo »skurila«. 

Pomembno je tudi, da hrano dobro prežvečite, želodca nikoli ne napolnite več kot 2/3 in ob hrani ne uživajte snovi, ki lahko povzročijo hitro vrenje (npr. alkohol ali sadne kisline, ki so v svežem sadju in paradižniku).

Tudi zelišča so pri tej težavi lahko zelo učinkovita in povsem uravnajo želodčno kislino. To so rastline, ki jih Jože zmeša v čajček JM 125 (Nevtral):
baldrijan, kamilica, islandski lišaj, regrat, melisa, slez, rman,
sivka, plešec, pelin, tavžent roža.
Kakor so pokazale izkušnje ljudi, se
lahko težava pozdravi že po eni kuri, to je enem zavojčku čaja (100g).

Glede na učinkovine ričkovega olja JM 701
svetujemo, da se ga pije kar sočasno s čajem JM 125 - sploh za vse
tiste, ki imajo želodčno sluznico razdraženo in vneto. Riček je namreč
rastlina, ki zdravi sluznico od požiralnika do zadnjične odprtine.


 


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0