Zelenjavne jedi
#1
Objavljeno: 23. november 2006, 22:02
Sestavine za 4 osebe
1 cvetača, približno 1 kg
1 dcl mleka
0.5 dcl sladke smetane
1 jajčni rumenjak
10 dag naribanega ementalca
muškatni orešek
sol in poper po okusu
Priprava
Cvetačo skuhamo v osoljenem kropu, na srednjem ognju naj vre 15 - 20 minut. Kuhano cvetačo previdno prestavimo v plitev pekač.
V manjši posodi zmešamo mleko, smetano in rumenjak ter počasi segrevamo, da rumenjak zakrkne (zavreti ne sme!). Vmešamo nariban ementalec in mešamo, da se sir povsem raztopi. V omako naribamo malo muškatnega oreška, dodamo poper in rahlo osolimo.
Cvetačo prelijemo z omako in 5 minut gratiniramo pod špiralo.
Zelim Vam dober tek
#2 Gost_sstane_*
Objavljeno: 23. november 2006, 23:00
Premalo slana hrana redi in povzroča bolezniZelim Vam dober tek
Se strinjaš, ali ne
#3
Objavljeno: 23. november 2006, 23:08
Premalo slana hrana redi in povzroča bolezni
Se strinjaš, ali ne
ce jo pojes v zmernih količinah ne redi drugace pa ja redi
ce ciljas na recept zgoraj je ta hrana za 4 ljudi in ni preveč redilna ce ves koliko je vsaka hrana energijsko nabita.
#4 Gost_sstane_*
Objavljeno: 23. november 2006, 23:20
Na nič ne ciljam, danes sva na Piki izmenjala v živo nekaj besed na to temo s priznanim slovenskim dietologom.ce ciljas na recept zgoraj je ta hrana za 4 ljudi in ni preveč redilna ce ves koliko je vsaka hrana energijsko nabita.
Ti mi povej, priporočaš čim bolj, ali čim manj slano hrano, sredinski odgovor ne velja
#5
Objavljeno: 23. november 2006, 23:22
Na nič ne ciljam, danes sva na Piki izmenjala v živo nekaj besed na to temo s priznanim slovenskim dietologom.
Ti mi povej, priporočaš čim bolj, ali čim manj slano hrano, sredinski odgovor ne velja
odvisno kero sol uporabljas in od osebe odvisno
#6 Gost_sstane_*
Objavljeno: 23. november 2006, 23:32
Ne izmotavaj se, to so finese. Kaj ti priporočaš, na zgornjo, ali na spodnjo mejo okusaodvisno kero sol uporabljas in od osebe odvisno
#7
Objavljeno: 23. november 2006, 23:40
Ne izmotavaj se, to so finese. Kaj ti priporočaš, na zgornjo, ali na spodnjo mejo okusa
spodno saj po medicinsko in gostinsko
#8 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 00:10
Ti osebno, se tega pravila držišspodno saj po medicinsko in gostinsko
#9
Objavljeno: 24. november 2006, 00:12
#10 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 00:16
Zakaj paja stane
#11
Objavljeno: 24. november 2006, 00:17
Zakaj pa
zato ker vem da je tako boljse
#12 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 00:22
Misliš, cel svet je na tvoji strani, debeluhov in bolnikov je pa vsak dan večzato ker vem da je tako boljse
#13
Objavljeno: 24. november 2006, 00:23
Misliš, cel svet je na tvoji strani, debeluhov in bolnikov je pa vsak dan več
stane pol mi pa nekaj povej a tud v svinsko zamascene stvari lahko das tvojo sol
da so pa debeli so pa sami mkrivi kaj pa to papcajo
#14 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 00:27
Niso, papcajo preveč, ker jim hrano ti premalo solišda so pa debeli so pa sami mkrivi kaj pa to papcajo
Svinjska mast se brez soli sploh ne presnavlja.stane pol mi pa nekaj povej a tud v svinsko zamascene stvari lahko das tvojo sol
#15
Objavljeno: 24. november 2006, 00:28
Niso, papcajo preveč, ker jim hrano ti premalo soliš
ne se izmikat pa odgovori lepo na vsa vprasanja
kar se pa tiče da jim jest premal solim je pa to njihova stvar kok si solijo jest za svoj okus vem koliko bom solil
#16 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 00:30
Nisem mislil tebe dobesedno, pač pa splošno prepričanje, podkrepljeno s Pravilnikom o soli.kar se pa tiče da jim jest premal solim je pa to njihova stvar kok si solijo jest za svoj okus vem koliko bom solil
#17
Objavljeno: 24. november 2006, 00:33
Nisem mislil tebe dobesedno, pač pa splošno prepričanje, podkrepljeno s Pravilnikom o soli.
#18 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 00:39
#19
Objavljeno: 24. november 2006, 00:59
Sestavine za 2 osebi
olivno olje,
500 g gob,
peteršilj,
moka,
Marsala,
4 jajca
sol,
črni poper,
50 g masla.
Priprava
Na olivnem olju za pet minut popražimo tanko narezane gobe in drobno sesekljan peteršilj. Dodamo še žlico moke in kuhamo nadaljno minuto, nakar vmešamo še dve žlici Marsale in kuhamo še eno minuto. Nadev pustimo, da se ohladi. Jajca stepemo, jim dodamo četrt žličke soli in sveže nariban poper. Na koncu še vmešamo ohlajen gobji nadev. Maslo stopimo v ponvi in ko se prične peniti vlijemo pripravljena stepena jajca. Najprej popečemo eno stran omlete, jo obrnemo in še drugo stran do zlato rumene barve.
ZELIM VAM DOBER TEK
Opombe:
Marsala je sladko italijansko vino. Lahko ga nadomestimo tudi s kakšnim drugim likerjem, kot na primer višnjevim. Tudi maslo lahko nadomestimo z navadnim rastlinskim oljem. Sicer pa omleto v Italiji na jedilnih listih spoznamo pod imenom "frittata".
--------------------------------------------------------------------------------
#20 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 00:59
Koliko je to približno kalorij?ZELIM VAM DOBER TEK
#21
Objavljeno: 24. november 2006, 01:01
ravno prav pa si izracunja pa boš videl da je ravno prav
#22 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 01:04
Jaz vem, da je ravno prav kalorij, soli pa najmanj polovico premalo, česar ti ne vešne prevec veliko
ravno prav pa si izracunja pa boš videl da je ravno prav
#23
Objavljeno: 24. november 2006, 01:06
Jaz vem, da je ravno prav kalorij, soli pa polovico premalo, česar ti ne veš
ajde stane k si tko pameten pa povej koliko soli gre v ta recept k sem ga napisu oziroma koliko solim sem dal notri k sem jo naredu pa da te vidim.
#24 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 01:10
Jaz bi je dal noter, ampak pod 65°C in to zdrave, ene pol epruvetke, okoli 4 do 5 gr, koliko pa ti?ajde stane k si tko pameten pa povej koliko soli gre v ta recept k sem ga napisu oziroma koliko solim sem dal notri k sem jo naredu pa da te vidim.
#25
Objavljeno: 24. november 2006, 01:13
Jaz bi je dal noter, ampak pod 65°C in to zdrave, ene pol epruvetke, okoli 4 do 5 gr, koliko pa ti?
ej stane ce preberes recep ti točno pise kolikok sem dal notri soli še prebereš ne pa kr ves kok sem dal noter soli jaaaaaaaoooooooooooooo stane
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0