Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Zelenjavne jedi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
84 komentarjev na to temo

#1 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 23. november 2006, 22:02

GRATINIRANA CVETAČA(standarni recept)lahka priprava


Sestavine za 4 osebe

1 cvetača, približno 1 kg
1 dcl mleka
0.5 dcl sladke smetane
1 jajčni rumenjak
10 dag naribanega ementalca
muškatni orešek
sol in poper po okusu


Priprava

Cvetačo skuhamo v osoljenem kropu, na srednjem ognju naj vre 15 - 20 minut. Kuhano cvetačo previdno prestavimo v plitev pekač.
V manjši posodi zmešamo mleko, smetano in rumenjak ter počasi segrevamo, da rumenjak zakrkne (zavreti ne sme!). Vmešamo nariban ementalec in mešamo, da se sir povsem raztopi. V omako naribamo malo muškatnega oreška, dodamo poper in rahlo osolimo.
Cvetačo prelijemo z omako in 5 minut gratiniramo pod špiralo.

Zelim Vam dober tek
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#2 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 23. november 2006, 23:00

Zelim Vam dober tek

Premalo slana hrana redi in povzroča bolezni :eek:
Se strinjaš, ali ne :8):

#3 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 23. november 2006, 23:08

Premalo slana hrana redi in povzroča bolezni :eek:
Se strinjaš, ali ne :8):



ce jo pojes v zmernih količinah ne redi drugace pa ja redi

ce ciljas na recept zgoraj je ta hrana za 4 ljudi in ni preveč redilna ce ves koliko je vsaka hrana energijsko nabita.
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#4 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 23. november 2006, 23:20

ce ciljas na recept zgoraj je ta hrana za 4 ljudi in ni preveč redilna ce ves koliko je vsaka hrana energijsko nabita.

Na nič ne ciljam, danes sva na Piki izmenjala v živo nekaj besed na to temo s priznanim slovenskim dietologom.
Ti mi povej, priporočaš čim bolj, ali čim manj slano hrano, sredinski odgovor ne velja :8):

#5 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 23. november 2006, 23:22

Na nič ne ciljam, danes sva na Piki izmenjala v živo nekaj besed na to temo s priznanim slovenskim dietologom.
Ti mi povej, priporočaš čim bolj, ali čim manj slano hrano, sredinski odgovor ne velja :8):




odvisno kero sol uporabljas in od osebe odvisno
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#6 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 23. november 2006, 23:32

odvisno kero sol uporabljas in od osebe odvisno

Ne izmotavaj se, to so finese. Kaj ti priporočaš, na zgornjo, ali na spodnjo mejo okusa :8):

#7 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 23. november 2006, 23:40

Ne izmotavaj se, to so finese. Kaj ti priporočaš, na zgornjo, ali na spodnjo mejo okusa :8):


spodno saj po medicinsko in gostinsko
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#8 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 00:10

spodno saj po medicinsko in gostinsko

Ti osebno, se tega pravila držiš :8):

#9 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 00:12

ja stane
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#10 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 00:16

ja stane

Zakaj pa :8):

#11 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 00:17

Zakaj pa :8):



zato ker vem da je tako boljse :palec:
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#12 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 00:22

zato ker vem da je tako boljse :palec:

Misliš, cel svet je na tvoji strani, debeluhov in bolnikov je pa vsak dan več :8):

#13 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 00:23

Misliš, cel svet je na tvoji strani, debeluhov in bolnikov je pa vsak dan več :8):



stane pol mi pa nekaj povej a tud v svinsko zamascene stvari lahko das tvojo sol


da so pa debeli so pa sami mkrivi kaj pa to papcajo
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#14 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 00:27

da so pa debeli so pa sami mkrivi kaj pa to papcajo

Niso, papcajo preveč, ker jim hrano ti premalo soliš :sori:

stane pol mi pa nekaj povej a tud v svinsko zamascene stvari lahko das tvojo sol

Svinjska mast se brez soli sploh ne presnavlja.

#15 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 00:28

Niso, papcajo preveč, ker jim hrano ti premalo soliš :sori:



ne se izmikat pa odgovori lepo na vsa vprasanja


kar se pa tiče da jim jest premal solim je pa to njihova stvar kok si solijo jest za svoj okus vem koliko bom solil
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#16 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 00:30

kar se pa tiče da jim jest premal solim je pa to njihova stvar kok si solijo jest za svoj okus vem koliko bom solil

Nisem mislil tebe dobesedno, pač pa splošno prepričanje, podkrepljeno s Pravilnikom o soli.

#17 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 00:33

Nisem mislil tebe dobesedno, pač pa splošno prepričanje, podkrepljeno s Pravilnikom o soli.



:palec:
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#18 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 00:39

:palec:

:palec:

#19 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 00:59

GOBOVA OMLETA

Sestavine za 2 osebi

olivno olje,
500 g gob,
peteršilj,
moka,
Marsala,
4 jajca
sol,
črni poper,
50 g masla.

Priprava

Na olivnem olju za pet minut popražimo tanko narezane gobe in drobno sesekljan peteršilj. Dodamo še žlico moke in kuhamo nadaljno minuto, nakar vmešamo še dve žlici Marsale in kuhamo še eno minuto. Nadev pustimo, da se ohladi. Jajca stepemo, jim dodamo četrt žličke soli in sveže nariban poper. Na koncu še vmešamo ohlajen gobji nadev. Maslo stopimo v ponvi in ko se prične peniti vlijemo pripravljena stepena jajca. Najprej popečemo eno stran omlete, jo obrnemo in še drugo stran do zlato rumene barve.

ZELIM VAM DOBER TEK


Opombe:

Marsala je sladko italijansko vino. Lahko ga nadomestimo tudi s kakšnim drugim likerjem, kot na primer višnjevim. Tudi maslo lahko nadomestimo z navadnim rastlinskim oljem. Sicer pa omleto v Italiji na jedilnih listih spoznamo pod imenom "frittata".


--------------------------------------------------------------------------------
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#20 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 00:59

ZELIM VAM DOBER TEK

Koliko je to približno kalorij?

#21 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 01:01

ne prevec veliko

ravno prav pa si izracunja pa boš videl da je ravno prav x:o)x x:o)x x:o)x
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#22 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 01:04

ne prevec veliko

ravno prav pa si izracunja pa boš videl da je ravno prav x:o)x x:o)x x:o)x

Jaz vem, da je ravno prav kalorij, soli pa najmanj polovico premalo, česar ti ne veš x;)x

#23 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 01:06

Jaz vem, da je ravno prav kalorij, soli pa polovico premalo, česar ti ne veš x;)x



ajde stane k si tko pameten pa povej koliko soli gre v ta recept k sem ga napisu oziroma koliko solim sem dal notri k sem jo naredu pa da te vidim.
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#24 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 01:10

ajde stane k si tko pameten pa povej koliko soli gre v ta recept k sem ga napisu oziroma koliko solim sem dal notri k sem jo naredu pa da te vidim.

Jaz bi je dal noter, ampak pod 65°C in to zdrave, ene pol epruvetke, okoli 4 do 5 gr, koliko pa ti?

#25 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 01:13

Jaz bi je dal noter, ampak pod 65°C in to zdrave, ene pol epruvetke, okoli 4 do 5 gr, koliko pa ti?



ej stane ce preberes recep ti točno pise kolikok sem dal notri soli še prebereš ne pa kr ves kok sem dal noter soli jaaaaaaaoooooooooooooo stane
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0