Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Zelenjavne jedi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
84 komentarjev na to temo

#26 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 01:16

ej stane ce preberes recep ti točno pise kolikok sem dal notri soli še prebereš ne pa kr ves kok sem dal noter soli jaaaaaaaoooooooooooooo stane

Koliko :8):

#27 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 01:18

Koliko :8):

stane ti piše čitaj
jaoooooooooo i
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#28 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 01:21

stane ti piše čitaj
jaoooooooooo i

Meni piše dva grama, koliko pa tebi :8):

#29 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 01:28

Meni piše dva grama, koliko pa tebi :8):



stane ti piše se nikoli v kulinariki nismo merili koliko soli damo v hrano to je tvoja nova teorija

toliko soli dam v hrano kolikor je moja potreba ali potreba nekoga ki napravlja jed.



stane a tvoja sol nima nobenih stranskih učinkov

p.s. me prov zanima kaj bos napisu glede stranskih učinkov

hvala
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#30 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 01:38

stane ti piše se nikoli v kulinariki nismo merili koliko soli damo v hrano to je tvoja nova teorija

toliko soli dam v hrano kolikor je moja potreba ali potreba nekoga ki napravlja jed.
stane a tvoja sol nima nobenih stranskih učinkov

p.s. me prov zanima kaj bos napisu glede stranskih učinkov

hvala

Vem in prav je, da kot kuhar za druge, soliš po svojem okusu. In, ni problem v tvojem okusu, pač pa je problem v jedilni soli.
Da, moja nima stranskih negativnih učinkov.

#31 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 01:43

Vem in prav je, da kot kuhar za druge, soliš po svojem okusu. In, ni problem v tvojem okusu, pač pa je problem v jedilni soli.
Da, moja nima stranskih negativnih učinkov.


ej stane zdej te pa ne razumem nobene stvari ni da nima strnskih učinkov posebno pa sol ne zato mene ne boš prepričal da tvoja sol nima stranskih učinkov na telo.


pomoje je tvoja sol manj slana zato je lahko v hrano vneses v večjih količinah sam ko je enkrat dost soli oz.preveč pa ni vazno kera sol je in telo odreagira na sol negativno.


lp stane.
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#32 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 01:54

sam ko je enkrat dost soli oz.preveč pa ni vazno kera sol je in telo odreagira na sol negativno.
lp stane.

Se strinjam, pomembno je, pri kateri količini nastopi ta problem.

#33 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 02:01

Se strinjam, pomembno je, pri kateri količini nastopi ta problem.



zato ker je navadna sol bolj slana jo dodajamo malo tvoja pa je manj slana in jo dodajas vec a telo odreagira isto ko je dost je dost pomoje da kar pri obeh kmalu.

stane sploh ni vaznen od kere prej zboliš ce pretiravas od obeh zboliš zato uzivajmo vse v zmernih količinah pa lj slana vnasav v takih količinah kot ti tvojo ki je sigurno manj slabo navadna sol inela tudi svoj zdravilni učinek ,,stane če pa bi navadno sol ker je bolj slana dodaja v taki meriči kot ti tvojo bi nas kmalu pobralo. Čar tvoje soli je samo v tem da je manj slana pa čisto nič drugega.


S stane če se vsaj malo spoznas na medicino lahko ugotoviš da sol pa ni vazno ker je veze nase vodo iz tega pa lahko vsak po svoje sklepa. :palec:
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#34 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 02:13

Čar tvoje soli je samo v tem da je manj slana

To bi lahko bil dober slogan, čeravno ni resničen, škoduje pa ne :palec:

ČAR JE V TEM, DA JE MANJ SLANA - SALESALUTE°

#35 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 02:16

To bi lahko bil dober slogan, čeravno ni resničen, škoduje pa ne :palec:



stane vsak ma svojo mišlenje o soli sam da mi pa en tak k ti nabije da njegova ali tvoja sol nima stranskega učinka se mi pa ta ,ko to izjavi zdi malo čudn pa sorry. ker spodbija tezo o sto letni ali pa se vec letnih raziskavah soli.

Nič nima proti tvoji soli sam ne pa vrivati tvojo sol nekomu ki jo ne zeli


lp crocuta

To bi lahko bil dober slogan, čeravno ni resničen, škoduje pa ne :palec:

ČAR JE V TEM, DA JE MANJ SLANA - SALESALUTE°


NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#36 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 11:16

Nič nima proti tvoji soli sam ne pa vrivati tvojo sol nekomu ki jo ne zeli
lp crocuta

Poslušaj, ne jezi me, ker jaz nikomur ne vsiljujem nobene soli, pa tudi čisto vseeno je, kakšno sol uporabljaš, vedno moraš soliti na zgornjo in ne na spodnjo mejo okusa, sicer boš po nepotrebnem zaužival preveč kalorij.

ZAPOMNI SI, PREMALO SLANA HRANA REDI IN POVZROČA BOLEZNI, NE GLEDE NA TO, KAKŠNO SOL UPORABLJAŠ, ČE JE PA ŠE SOL ZANIČ, POTEM JE PA SPLOH KATASTROFA!


#37 violeta1

violeta1
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 35

Objavljeno: 24. november 2006, 13:26

Stane, predlagam, da začneš propagirati in prodajati še ''Kimprški biser'' (za tiste, ki ne poznajo - dravograjsko vodo). Gotovo bo manj škode, kot je naredi sol. Pa brez zamere in lep pozdrav.

#38 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 24. november 2006, 13:29

:eek: Čakam pa čakam na kak dober recept, pa sam o soli berem.
Pa saj sem pridna pa hodim direkt na soline po sol, ampak kaj naj solim, če nimam nobenga recepta?? :att: x:Dx x:px
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#39 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 13:33

Pa brez zamere in lep pozdrav.

Korošicam sploh nič ne zamerim x;)x

#40 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 14:09

:eek: Čakam pa čakam na kak dober recept, pa sam o soli berem.
Pa saj sem pridna pa hodim direkt na soline po sol, ampak kaj naj solim, če nimam nobenga recepta?? :att: x:Dx x:px

Krompirjeva juha.

V neslani vodi skuhaš na kocke narezan krompir, juho zabeliš z ocvirki, ki morajo biti spuščeni do konca, to je takrat, ko se ne penijo več, jo odstaviš, da se malo ohladi, posoliš na zgornjo mejo okusa in posuješ z drobnjakom.
Bo šlo x;)x

#41 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 24. november 2006, 17:59

:palec:

Krompirjeva juha.

V neslani vodi skuhaš na kocke narezan krompir, juho zabeliš z ocvirki, ki morajo biti spuščeni do konca, to je takrat, ko se ne penijo več, jo odstaviš, da se malo ohladi, posoliš na zgornjo mejo okusa in posuješ z drobnjakom.
Bo šlo x;)x


:palec:
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#42 Kylie

Kylie
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 047

Objavljeno: 24. november 2006, 21:41

:wOOt: :wOOt: :wOOt: tega pa jaz nebi mogla jest

Grumpeki, uuuuaaaaa
Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.
Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

#43 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. november 2006, 21:53

:wOOt: :wOOt: :wOOt: tega pa jaz nebi mogla jest

Grumpeki, uuuuaaaaa

Namesto grumpekov lahko zabeliš tudi z olivnim oljem, takrat, ko soliš x;)x

#44 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 26. november 2006, 09:38

Poslušaj, ne jezi me, ker jaz nikomur ne vsiljujem nobene soli, pa tudi čisto vseeno je, kakšno sol uporabljaš, vedno moraš soliti na zgornjo in ne na spodnjo mejo okusa, sicer boš po nepotrebnem zaužival preveč kalorij.

ZAPOMNI SI, PREMALO SLANA HRANA REDI IN POVZROČA BOLEZNI, NE GLEDE NA TO, KAKŠNO SOL UPORABLJAŠ, ČE JE PA ŠE SOL ZANIČ, POTEM JE PA SPLOH KATASTROFA!



jaja ok
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#45 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 26. november 2006, 12:16

jaja ok

V redu, greva dalje. Koliko tvoje soli na 1 liter neke tvoje juhe je tvoja zgornja meja okusa?

#46 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 26. november 2006, 20:30

V redu, greva dalje. Koliko tvoje soli na 1 liter neke tvoje juhe je tvoja zgornja meja okusa?




PO OKUSU STANE SOLIM PO OKUSU VEDNO CE PA KOMU PAŠE VEČ NA SI JO SOLI
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#47 pacl

pacl
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 148

Objavljeno: 26. november 2006, 21:13

Krompirjeva juha.

V neslani vodi skuhaš na kocke narezan krompir, juho zabeliš z ocvirki, ki morajo biti spuščeni do konca, to je takrat, ko se ne penijo več, jo odstaviš, da se malo ohladi, posoliš na zgornjo mejo okusa in posuješ z drobnjakom.
Bo šlo x;)x



Stane grumpi v zelenjavnih jedeh ! xrolleyesx

Saj to je enako, kot cestarska sol v tvojem mlinčku!

Pa ne bit zdaj hud, saj nisi švoh, potrucan ali pa slab oglaševalec....

samo tudi pri soli je potrebno imeti zdravo mero!

lep pozdrav

#48 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 26. november 2006, 21:27

Stane grumpi v zelenjavnih jedeh ! xrolleyesx

Seveda, to so zelo tradicionalne jedi za Slovence. Še nisi slišal za regrat, zabeljen z ocvirki :8):

PO OKUSU STANE SOLIM PO OKUSU VEDNO

Saj to te ravno sprašujem. Poskusi izraziti svoj okus v g/l.

#49 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 26. november 2006, 22:20

Seveda, to so zelo tradicionalne jedi za Slovence. Še nisi slišal za regrat, zabeljen z ocvirki :8):
Saj to te ravno sprašujem. Poskusi izraziti svoj okus v g/l.



odvisno od hrane ki jo nredim haha
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#50 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 26. november 2006, 22:47

odvisno od hrane ki jo nredim haha

Seveda, skuhaj nam neko juho in izmeri, koliko soli boš dal v en liter, da bo po tvojem okusu. Tega, da bi kdo popravljal s soljo in začimbami tvojo hrano, si pa kot dober kuhar sploh ne smeš dovoliti.
V Italiji te bodo gledali kot bika, če boš v dobri rerstavraciji zahteval, da ti prinesejo sol in poper.
Kuhar bo vzel to za žalitev in te bo vrgel na cesto x:Dx




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0