Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

NEURODERMITIS


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
63 komentarjev na to temo

#51 Santosha

Santosha
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 122

Objavljeno: 1. junij 2007, 05:09

Oprosti nisem razumela, dermatitis nastaja od stresa, samo opo moje mora naletet na plodna tla, fizično pa dosti vpliva prehrana, pa ne govorim zdaj da bi morali biti vegetarijanci ali ne vem jaz, samo pravim, da je recimo mastna hrana zamaši pore na koži in tudi ustvarja pogoje za akne, ekceme in ostale kožne težave.
na primer sladkarije tudi xcivx

#52 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 1. junij 2007, 08:55

Mimogrede, uradna medicina je prepričana, da dermatitis ne nastaja zaradi prehrane. Stres pa ja.

:eek: Potem se uradna medicina dela norca iz mene, ker sem kao alregična na 1000 in eno sestavino hrane. Dieta, ki so mi jo predpisali pa izgleda (če malo pretiravam) skoraj tako, da lahko jem le svinjino. x:Dx

Kar se tiče konopljinega olja, sem članek postnila gor, ker sem pred leti uživala neke kapsule z GLA (karkoli že to je xDDx ) in so mi pomagale. Tako da bom zdaj probala s konopljinm oljem in semeni (ki jih obožujem), pa da vidimo. Itak je oboje zdravo za organizem, tako da kak korist že bo. xDDx
Poročam o rezultatih ....
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#53 Antoninus

Antoninus
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 207

Objavljeno: 1. junij 2007, 10:37

Tudi jaz bi pričakoval, da hrana seveda vploiva na dermatitis. Mi je pa zadnjič dermatolog razlagal, da pri tem skoraj sigurno nič ne vpliva občutljivost/alergičnost na hrano. Je rekel, da je povezanost moč najti pri enem od tisoč primerov. Po njihovem gre enostavno za prirojeno lastnost lojnic... :o|o: Saj ne pravim, da imajo prav.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.


#54 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 1. junij 2007, 10:42

Saj ne, da čisto nič ne verjamem v medicino. Samo včasih je tako zelo ozkogledna. Dermatologija pa sploh. Matr, neurodermitis ima že kakih 15 let (ups bo že 20 :eek: ), pa mi niti krvi niso dobro pregledali.
Samo je res, da je dermatologija tipičen primer, ko večinoma samo blažijo simptome.
saj ne rečm, da nikoli ne pomaga, ampak pri meni ni. torej si moram pomoč poiskati sama.
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#55 gupika

gupika
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 7

Objavljeno: 15. junij 2007, 09:20

Živjo.

Pred parimi leti se je pri meni zopet po dolgih letih pojavil nevrodermitis. Tablete, kremice mi niso več pomagale, postala sem imuna na njih. Moj način življenja je tudi bil na dnu (žuranje, pitje alkohola, neredna prehrana, cigareti, vse najslabš). In potem je prišlo zares hudo poslabšanje, nisem več nikamor mogla hodit, ker sem izgledala grozno. Odločila sem se za homeopatijo. Prenehala sem z vsemi tabletami, kremicami. In je prišlo do zares hudega poslabšanja. žive rane na obrazu, gnojne, krvave, kraste, po telesu. Nisem mogla spati cele noči. Srbelo me je tako, da sem se po 5 ur skupaj čohala ponoči. Pa sem vseeno zdržala. To je trajalo 2-3 meseca. Pri homeopatu sem vztrajala 1 leto. Psihično mi je ful velik pomagalo. Fizično pa ne morem rečt, da je koža bla ok. Poleti sem nosila vedno samo dolge rokave, če sem se mal spotila je bila katastrofa, me je tako srbelo. tako da poleti nikamor nisem hodila, nisem se mogla s športom ukvarjat. Morje mi je sicer pomagalo, vendar je blo tud hudo, ko je vse peklo. Dobra stran: prebrala ogromno dobrih knjig, zbližala sem se s starši, diplomirala sem, našla službo, fanta. Živlenje se mi je uravnalo. Torej po enem letu s homepatom, sem še eno 3-4 leta bila brez vsega. Bilo je slabo, še slabše, malo bolje, spet slabo (stanje Kože).....vendar na koncu več nisem zdržala in sem šla dermatologu. vzela sem tablete, ki so mi v trenutko zelo pomagale. Ne ščist, ampak sem nekako lahko zaživela, zadihala. Lahko sem začela športat in z jogo ukvarjat. in od kar se ukvarjam z jogo se mi je koža popolnoma očistila, zdravil pa skoraj ne jem več. zelo zelo redko še mogoče vzamem kakšno tableto. Mislim da mi joga velik pomaga, način živlenja, razmišljanje, prehrana.... vse je potrebno spremeniti. Mislim pa da je najboljša kombinacija obeh alternativne in pa klasične medicine.

#56 mamaca

mamaca
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 37

Objavljeno: 21. junij 2007, 13:14

Zanimivo, da se vsi pogovarjate o stresu. Kaj pa mali otroci, sej oni še ne doživljajo stresa v taki obliki kot mi, saj ne vejo kaj je vsakodnevno pranje možganov, služba, dom, družina...pa imajo kljub temu tako burne in hude reakcije, da ti rata slabo, ko jih vidiš. Odprte rane po celem telesu, zavračanje vse hrane, zabuhlosti, močna srbenja ponoči. :xx!:
Verjamem da je pri odraslih drugače, ker nevrodermitis - nerv-živec (stara oblika imena atopični dermitis - aja - atopija - je pa preobčutljivost oziroma alergija), je povezano s psiho, nikakor pa ne morem stresa povezat z otrokom.
pa kolikor sem se v dosedanjem času poučila o lokalni uporabi hormonskih krem, te niso tako nevarne za jetra, ker je to koža in skozi ne pride taka količina da bi ti lahko zaradi tega jetra odpovedala. Drugače je če bi hodili na intravenozno terapijo, ko ti v bolnici nabašejo infuzijo, to pa gre skozi jetra in je dosti bolj škodljivo. Pa še to je vprašnje koristi. Ali imeti par let odprte rane po telesu, ko se ti lahko naselijo še trdovratne bakterije poleg, ko pobereš še kje kako MRSO ali pa greš na eno tako terapijo in si vsaj toliko telo opomore, da si potem pomagaš na kake bolj nežne načine.
Mi smo tudi dal skozi že vrsto "priznanih" ne zdravilcev ampak zdravnikov, ki se ukvarjajo tudi s komplementarno medicino, pa NIČ. Pa bi tudi pozabila ves čas, ves denar, ki ga vložiš ampak s časoma ti tudi upanje (da bo le končno kaj pomagalo), ki je najvažnejše, plahni.

Tisti, ki vam pa še krvi niso intenzivno pregledal, ste ali premalo vztrajni ali pa imate malomarne zdravnike, ki jim je težko napisat eno napotnico za preizkave na alergološki kliniki. Vsi pa imate pravico kadarkoli in karkoli zahtevat, saj gre za vaše zdravje! x^x

#57 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 22. junij 2007, 08:39

Gupika, bravo! :palec:

Mamaca, kako da otroci ne doživljajo stresa? Morda pa doživljajo močnejši stres kot mi. Mogoče ne v taki umski obliki, pa vseeno. Koliko otrok na tem svetu je npr. brezpogojno sprejetih od staršev?
pa verjetno gre tudi za prehrano in razne druge preobčutljivosti.
Nima smisla, da nekaj pametujem o neurodermitisu, ker nimam drugega, kot lastne izkušnje. vendar moja izkušnja vedno bolj kaže, da je ozadje te bolezni pri meni ogromen strah. Morda pa je tudi otroka strah?
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#58 Mura

Mura
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 379

Objavljeno: 22. junij 2007, 10:21

Kukica,
mislim, da imaš popolnoma prav.
Hoditi k dermatologu zaradi neurodermitisa, pomeni, da se vzroka bolezni ne razume.

Si iz Ljubljane?
V drugi polovici Julija (ali pozneje) se lahko srečava. Imam dva predloga zate kako si lahko z veliko verjetnostjo odpraviš neurodermitis.

#59 mis

mis
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 28. junij 2007, 22:20

Ojla!

Tudi jaz sem nova na tem forumu in imam eno vprasanje. Je možno, da je clovek alergičen na svoj lasten pot? Opažam namreč, da vedno, ko se pri sportu spotim, ta moj nevrodermitis ali kaj pač že je, vdari ven in me pod pazduhi ful srbi.
Moram povedat, da že od osnovne šole naprej ne morem uporabljati nobenega deodoranta, ker sem alergična na vse, razen na kristalni kamen. Ki pa nima prevelikega efekta...in tudi pri kamnu je moj izpuščaj vedno prisoten. Pa tudi kamen ni nedolžen za ubogo kožo. Zdravnik mi je dal Elocom, ki ga uporabim, ko se stanje poslabša, Elocom hitro vse popravi, potem pa jovo na novo. Skratka, pod pazduhami imam ze leta prisoten ta srbeč izpuščaj, ki je samo včasih bolj viden včasih pa manj. Poskusila sem deodorant od L'occitane in po kakem tednu se je že oglasila koža. Nič ji ni dovolj naravno. Aja, stara sem 26 let. No pa tudi na sonce imam ful alergijo, brez Letizena več ne grem na morje (brez Letizena ga namreč prečepim skrita v kakem grmu v senci). Torej vprasanje je ali obstaja kdo, ki je imel podobne tezave in jih uspesno resil?

#60 Milika

Milika
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 40

Objavljeno: 1. julij 2007, 10:58

Pokliči glede tega in povej problem kar po telefonu najprej, na št. 01 513 44 48. Prepričana sem, da ti bodo pomagali kot so po letih borbe moji prijateljici! Odločitev je pa itak tvoja ! Pri kopanju ne uporabljaj mila ne takšnega ne drugačnega, dobro se obriši in če te ne moti preveč, se potem rahlo namaži z vato namočeno v domač jabolčni kis... s kremami bodi pa prediven !
Voda in potenje je super hrana za ta problem.

#61 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 1. julij 2007, 17:26

Ojla!

Tudi jaz sem nova na tem forumu in imam eno vprasanje. Je možno, da je clovek alergičen na svoj lasten pot? Opažam namreč, da vedno, ko se pri sportu spotim, ta moj nevrodermitis ali kaj pač že je, vdari ven in me pod pazduhi ful srbi.

Ne gre za alergijo na pot, temveč lišaji postanejo bolj opazni in srbeči, ko je vroče. Včasih pomaga mrzel tuš.
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#62 bucek

bucek
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 12. julij 2007, 09:22

lep pozdrav vsem ze vrsto let imam atopicni dermatitis ,zato vsem skupaj priporočam EXTRAVAGANJA maslo ki se ga dobi v DM drogerijah ta namreč kožo popolnoma zmehča in pusti na koži poseben "film" ki traja tudi po nekaj dni tako da neverjetno omili srbenje, probajte kajti meni odlično pomaga. cau

#63 gupika

gupika
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 7

Objavljeno: 22. avgust 2007, 14:15

Zanimivo, da se vsi pogovarjate o stresu. Kaj pa mali otroci, sej oni še ne doživljajo stresa v taki obliki kot mi, saj ne vejo kaj je vsakodnevno pranje možganov, služba, dom, družina...pa imajo kljub temu tako burne in hude reakcije, da ti rata slabo, ko jih vidiš. Odprte rane po celem telesu, zavračanje vse hrane, zabuhlosti, močna srbenja ponoči. :xx!:
Verjamem da je pri odraslih drugače, ker nevrodermitis - nerv-živec (stara oblika imena atopični dermitis - aja - atopija - je pa preobčutljivost oziroma alergija), je povezano s psiho, nikakor pa ne morem stresa povezat z otrokom.
pa kolikor sem se v dosedanjem času poučila o lokalni uporabi hormonskih krem, te niso tako nevarne za jetra, ker je to koža in skozi ne pride taka količina da bi ti lahko zaradi tega jetra odpovedala. Drugače je če bi hodili na intravenozno terapijo, ko ti v bolnici nabašejo infuzijo, to pa gre skozi jetra in je dosti bolj škodljivo. Pa še to je vprašnje koristi. Ali imeti par let odprte rane po telesu, ko se ti lahko naselijo še trdovratne bakterije poleg, ko pobereš še kje kako MRSO ali pa greš na eno tako terapijo in si vsaj toliko telo opomore, da si potem pomagaš na kake bolj nežne načine.
Mi smo tudi dal skozi že vrsto "priznanih" ne zdravilcev ampak zdravnikov, ki se ukvarjajo tudi s komplementarno medicino, pa NIČ. Pa bi tudi pozabila ves čas, ves denar, ki ga vložiš ampak s časoma ti tudi upanje (da bo le končno kaj pomagalo), ki je najvažnejše, plahni.

Tisti, ki vam pa še krvi niso intenzivno pregledal, ste ali premalo vztrajni ali pa imate malomarne zdravnike, ki jim je težko napisat eno napotnico za preizkave na alergološki kliniki. Vsi pa imate pravico kadarkoli in karkoli zahtevat, saj gre za vaše zdravje! x^x



Otroci ne doživljajo stresa v takšni obliki kot mi starejši. stres pa doživljajo njihovi starši in mislim, da se to lahko odraža na otroku. to sem videla pri moji sestri. moja nečakinja je tudi imela nevrodermitis, tako kot jaz. sestra je bila takrat tudi v popolnem psihičnem razsulu in mislim da se je to zlo odražalo na hčeri. homeopatsko se je zdravila 1-2 leti, in ko si je sestra psihično opomogla, zrasla, postala bolj samozavestna, je tudi njeni hčeri, moji nečakinji, nevrodermitis izginil. brez pomoči klasične medicine. pri majhnih otrocih je še veliko lažje zdravljenje z alternativno medicino, vendar je potrebno sodelovati, predvsem strši.

lp, gupika

#64 vilinka86

vilinka86
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 23. avgust 2007, 08:34

Živjo!

Tud js mam to sranje, imenovano nevrodermatitis, že od svojga 4. leta, zdj sem pa stara 21.
No uglavnem, hotla sm povedat, da sm sprobala že nešteto stvari, alergološki testi, testi na glivice, BICOM, homeopatija, razne diete, še eni drugi alternativci, ...
Zdj sm pa začela hodt k privat dermatologu v Zdravilišče Laško. Njegova razlaga je, da je to prirojeno + stres, oz. prirojeno značajsko stresne alergije.
Dobila sm dvakrat injekcijo in dokler je držala je blo mir. Mažem se z Eucerinom eurea 10%, olje za tuširanje Eucerin, pa še neki če se pojavjo izpuščaji. Dobila sm tud tablete Claritine - za alergijo, samo men ne pomagajo, je reku da zato ker mam nizek pritisk. Drugač pa ko izbruhne priporoča hladne obkladke. Pa vsakršna oblika meditacije tud ne škodi.

Predvsem je pa to v glavi. Pač mamo nekateri tako nesrečo da nam telo vse kar mu ne paše pokaže na koži.
Bo treba spremenit način življenja pa razmišljanja.

Naj se nam j... za cel svet pa bo. x:o)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0