Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Luskavica


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
191 komentarjev na to temo

#1 svizec

svizec
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 330

Objavljeno: 29. junij 2007, 20:46

S tem hudičem živim (da vem da jo imam) že pau leta... po koži se mi še kar dobro celi če redno mažem... po lasišču pa se je nikakor ne morem znebiti... najprej sem imel Belosalic, to mi je dost pomagal ampak sem dobil alergijo nanj in tako sem moral zdravilo zamenjati... dobil sem nekaj podobnega na S... ampak tisto ni pomagalo... Potem mi je dermatologinja dala neko olje s katerim se mi res vse lepo odstrani, vendar se takoj dela nazaja... se pravi da se mi samo ulušči ampak pomaga ne... rekla je, naj ko mi gre vse stran namažen z fluacet gelom ampak ne pomaga sploh... Zdej pa počasa že skor zgubivam upanje, ker mi čist nč skor ne pomaga... Zato sprašujem če kdo ve kaj... neki sem tut že z glino probaval, je mama nekje brala da pomaga in je naročila ampak meni ni pomagalo... čez en mesec grem tako v nerezine kjer baje ful pomaga za to in upam da bo bolje, če ve kdo kako se še da pomagati, pa bi prosil če pove :)

#2 najada

najada
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 30. junij 2007, 20:16

Čao, svizec! Žal se ne oglašam s kakim pametnim nasvetom, ampak se pridružujem prošnji, da bi nam kdo pomagal s kakšno idejo, kako se še lotit te nadloge... Enkrat sem si vzela cel popoldan in prečekirala vse možne forume, da bi našla kako konkretnejšo idejo, nasvet, pa nisem nič našla. Luskavico sem dobila :vragec: pred 6 leti in se še vedno nisem sprijaznila, da se je pač ne da rešit... Poskusila sem že s strogo dieto, bioenergijo, akupunkturo, reikijem, zelišči, že nekaj let se zdravim pri verjetno najboljšem homeopatu v slo, precej sem že menjala čustvene vzorce (ki so - poleg stresa - najbrž povzročili izbruh bolezni)... pa nič. Drugače se pa vsak večer namažem s sorelom (naj ne bi tanjšal kože), ki sicer ne pomaga ful, a vsaj omili zadevo. Ko sem proti poletju vsem že čisto čudna, da še kar hodim naokrog z dolgimi rokavi, se pa po rokah namažem z elocomom. Skušam čim manj, ker se mi je na začetku s temi kremami naredila že skoraj luknja na nogi. Drugače se pa trudim čim manj mislit na to, kakšna sem, kar se pa seveda ne da vedno... :xx!:.
Drži se, pa upam, da se čim prej rešiva tega hudiča... :palec:


#3 svizec

svizec
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 330

Objavljeno: 1. julij 2007, 10:12

pa ti sorel pomaga? men ni to sploh nič pomagal... mogče da je malo ustavljal ampak pomagal da bi mi šlo kaj stran pa to pa ni... Belosalic sm meu pa pred tem mi pa je, samo sem dubu alergijo, samo po tistem tut ful bol peče...

Zdej mam pa za glavo 5% salicil olje, je res da mam grpzne lase ker je olje ampak jaz si zvečer namažen in dopaudne operem lase samo z vodo tolk da nimam tok fejst mastne... pa s tem oljem mi gre lepo stran use, ampak potem sem imel za to tem ko mi gre vse stran fluacet gel ki pa mi ni ponagu tut nč... zdej pa moram spet z oljem dokler mi ne gre vse stran, za po tem ko mi gre vse stran pa sem dobil elocom - za to pa še nevem kako bo, ker si zdej še z oljem mažem, ko bom pa bom povedal kako mi kaj tisto pomaga...

po telesu pa k sreči po rokah nimam veliko, tako da se skoraj ne opazi, po nogah pa imam kar dosti... če pogruntam kej kar mi bo fajn pomagal ti povem ;)

#4 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 1. julij 2007, 17:32

TemA o luskavici na LNF:

LUSKAVICA IN TABLETE
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#5 svizec

svizec
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 330

Objavljeno: 1. julij 2007, 18:29

TemA o luskavici na LNF:

LUSKAVICA IN TABLETE


o, hvala... sem uporabu funkcijo iskanje ampak mi tegale ni našlo :eek: :vragec:

Marsa, lahko združiš temi al pa nardiš kar češ... grem zdej tisto brat... x;)x

#6 najada

najada
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 1. julij 2007, 19:51

meni sorel res ne odpravi flekov, samo malenkost omili, tako da vsaj srbi ne, tekočina za lasišče pa tudi po moje prav nič ne pomaga. sem pregledala link od kukice (hvala!) še enkrat... daivonex sodi v isto skupino kot sorel (kalcipotriol), tako da vprašanje, če kaj bolj pomaga, lahko pa probamo. kremo in gel s soljo mrtvega morja sem imela, pa ni bilo čudežev (sicer ne jordan), o kapsulah garra rufa pa nič ne najdem, razen da je bilo obljavljeno tudi v oni - je pa res, da se se je to omenjalo l. 2005. mogoče ima kdo idejo, če se jih še da kje dobit? hvala!!!

#7 svizec

svizec
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 330

Objavljeno: 1. julij 2007, 20:38

piši jim če imajo kje v arhivu :P al pa v knjižnicah imajo včasih stare revije...

#8 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 1. julij 2007, 23:01

Zdravo Svizec in Najada! :palec:

Vama opišem primer moje mame. Luskavico je dobila, ko je imela 5 let in se z njo borila v glavnem manj uspešno 50 let. Stanje se je izboljšalo poleti s soncem in morjem, ampak čez leto je pač hodila spat z okludiranimi lakti, komolci in koleni. :V: Na srečo se je psoriaza ni lotila po obrazu, lasičču ali nohtih. Res pa je, da je nosila večino svojega življenja hlače. 50 let se je mazala z Beloslicom, zavijala v folijo in mežico čez. Kalvarij, resnično.

Ko je šla pred tremi lin pol leti eti v penzijo, so se ji začeli problemi s prebavo. Drugače resnično zdrava oseba, v 36 letih službe samo dobre tri tedne bolniške x^x :eek:
No, problemi s prebavo so se manifestirali tako, da je reva imela na koncu tako drisko, da se je skoraj povsem izčrpala. Po letu dni preiskav, :wOOt: :O: so jo testirali še na celiakijo in žal so bili rezultati pozitivni. Od takrat naprej se 100% drži diete (nobenega glutena, torej adijo pšenica, kruh med drugim) in luskavica ji je v roku dveh tednov izginila in se v zadnjih dveh in pol letih ni več pojavila.

Kdo ji bo povrnil tistih 50 let mazanja z Belosalicom in omejenega življenja :o|o: xrolleyesx

Osebno menim, da to bolezen naj ne bi zdravil dermatolog temveč je treba poiskati pomoč pri strokovnjaku, ki zdravi na področju psihe. Kar enostavno pomeni, da psiha zaradi nečesa trpi, in telo proizvede luske. Luskavico generirajo isti vzroki kot neurodermatitis. Nekdo zaradi problemov, ki so lahko povsem na nezavedni ravni - dobi želodčno razjedo, drugi se praskajo do krvi in tretji se oluskajo.

Svizec in Najada, ne obupajta, se bo našela rešitev za vaju!!! xcrossfingx
Veliko sreče s spopadanjem z - življenjem vama želim!

P.s. Nekje sem brala, da se oseb, ki imajo luskavico- zlepa ne loti nobena druga fizična bolezen x;)x

#9 svizec

svizec
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 330

Objavljeno: 2. julij 2007, 08:57

P.s. Nekje sem brala, da se oseb, ki imajo luskavico- zlepa ne loti nobena druga fizična bolezen x;)x


ja to pa mogoč kr drži, ker zadne 2 leti še nism biu druga sploh bolan... :vio: zadnje kar se spomnem sem mende imel mononukleozo, pol pa mogoče sam še kakšen prehlad..., pa bakterija v ušesu pa take xrolleyesx

no ja, v vsem je tut kej dobrga :D

Sej bomo tut za to luskavico kej pogruntal pa zrihtal da bo šla nekam al pa vsaj nekak umiril ;)

#10 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 2. julij 2007, 10:47

:vio: Ascaris sorta parazitov iz podvrste glist, prejmeš od domačih ljubljenčkov (psi, mačke...)

Cobalt (v detergentih obarvanih,stran od onih modro obarvanih za šipe pucat....se treba izogibat ko hudič križa


***

gliste lahko pobiješ z zelišči, domača arcnija navadni oreh zelen, prerežeš na pol, namočiš v šnopc

narediš kuro ene štirikrat na leto po kapljicah ene tri tedne skup ( pa nageljnove žbice grickaš), al pa kupiš direkt mešanco ParaProtex pr nas ni dovoljen lahko kupiš na Hrvaškem(skoncentrirano česen, klinčki pa kaj jaz vem kaj še vse v tabletki)

al pa s frekvencami pobijaš že izlegle gliste (zapper lahko ga nardiš sam, al ga pa kupiš- mislem da ga celo na netu prodajajo po receptu dr. Hulde Clark)


***

drugi pogled z biološke pa kemične perspektive, de naute vsi zasedl psihiatričnih ordinacij.....seveda ni za zanemarit tud psiholoških pa gensko dednih zasnov pa dediščin...

***

že nastale spremembe na koži pa se splača s kako rahlo dieto pa izpiranjem z jabolčnim kisom, če ne koristi vsaj škodje ne...
po poročanju pacientov, tritednsko postenje, čimbolj blaga hrana v malih količinah in hkratno izmivanje plakov z jabolčnim kisom, sicer peče sam v treh tednih gre nazaj....medtem ko z belosalicom tri dni nazaj in tri dni spet v izbruhu...da se nea menimo, da pol čez leta vseka kaka rosacea, stanjšanje kože, ko ti živ bog več ne more pomagat..... :sori:
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#11 :)ribica

:)ribica
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 48

Objavljeno: 2. julij 2007, 13:22

Jst sm slisala za tele ribice, ce so pa komu pomagale pa ne vem

http://obala.net/ind...a...ews&id=4510

#12 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 9. julij 2007, 08:57

Pozdravljeni!
Moja hčera je imela luskavico od malega in odpravila sem ji z mazilom AMT DERMEX ki je popolnoma 100% naravna in vsebuje mehiško rastlimo Tenuifloro, ki je zelo priporočljiva za Luskavico in tudi pri opeklinah! Dobi se jo v Italiji. Poleg tega zunanjega zdravljenja je obvezno še notranje, kajti Luskavica je črevesna bolezen in vse kar se vidi na koži, izhaja od znotraj. Kot je prej omenil nekdo je res treba odstranit sladkor, moko, pšenico, mleko-vse kar je kravji izdelek, kavo, tobak, alkohol in rezultati bi morali biti kmalu tu. S temi navodili je moji hčeri v enem mesecu popolnoma izginila luskavica, do nule, tudi belih lišajev ni več imela.Bilo je pa tako hudo, da so svetovali sevanje?!?
Torej na delo veselo!
Srečno!!!
Prabha

#13 svizec

svizec
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 330

Objavljeno: 13. julij 2007, 21:31

Kot je prej omenil nekdo je res treba odstranit sladkor, moko, pšenico, mleko-vse kar je kravji izdelek, kavo, tobak, alkohol in rezultati bi morali biti kmalu tu.


a je to to, česar se je treba pazit pri prehrani al še kaj? ker moja dermatologinja nič ne pove, do besede pa tako komaj da pridem, ko pa pridem, pa začne naj počakam in gre še enkrat razlagat kaj mi je na recept napisala xrolleyesx

do zdaj mi je rekla sam naj pač pazim pri alkoholu in svinjskem mesu ter mastnih stvareh... :inocent:

#14 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 13. julij 2007, 22:00

Svizec, ti si samo totalno podsoljen :sori:

#15 sekretar

sekretar
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 13. julij 2007, 22:18

svizec, si mogoče poskusil koloidno srebro. Baje pomaga in celo ozdravi luskavico.

#16 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 14. julij 2007, 00:06

Baje pomaga

Baje je vse mogoče v politiki x^x

#17 svizec

svizec
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 330

Objavljeno: 14. julij 2007, 08:47

svizec, si mogoče poskusil koloidno srebro. Baje pomaga in celo ozdravi luskavico.

nisem še probal... sej zdej 28 grem tak na morje pa bo verjetno dobr... pol ko se bo nazaj delat začel pa bom kej probu, mogoč tut to :palec:

#18 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 16. julij 2007, 20:58

Ja ribice odstranijo samo odmrlo kožo, ki se nahaja na kraju, kjer je luskavica, je pa ne odpravi.Tako napravi večina krem.Luskavice-psoriaza je črevesna bolezen, se pravi stroga dieta!! Pazi, ker na kraju, kjer se luskavica nahaja, je dobesedno vnos v telo večji, zaradi vrelišča, zato uporabljaj samo naravne zadeve, da ne poslabšaš ali še kaj popackaš zraven.
Ja kot vsaka zadeva je tudi to neke vrste blokada, ki pride od znotraj ven.Je pa tako kričeča ta luskavica, da že sama pove, kaj s tabo je.Bodi pozoren, kje na katerih mestih se nahaja in kaj ti sporoča.Telo sporoča, včasih tudi v obliki bolezni!
Energetsko gledano so to kupi zakladov, če jih znaš odkrit, če ne, pa ostane samo: luskavica.
Še enkrat:veselo na delo!
Prabha

#19 jujo

jujo
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 18. julij 2007, 19:06

AHA, LUSKAVICA...matr ji....
tut js jo mam....že od 5 leta naprej, začelo se je z angino pri 3. leti in takratnimi "full dobrimi" antibiotiki, pa se pojavi k..., seveda v bolnico kjer so pol zrihtal, ah evo 5. leto....spet angina + antibiotiki.....proklet dohtarji zabit....pa jo mam ....ŽE 18 LET, ljudje...18 let mladosti......bolš da ne študiram.
Bil sm na morju,....mazu sm se ( belosalic, diprosalic, kuterid, elocom, olivno olje, šentjanževo olje, DERMEX, sol iz mrtvega morja JUST, +nešteto krem bogvej kake so moje jetre? ) na soncu skaku nag k sm bil majhn+namazan ( bi mogu met že 14 miljonov kožnih rakov), hodu na obsevanje, se mazu in čez noč v folijo zaviju še in še...in ka mam zaj od tega, haj nič, še kr jo mam! V kreme ne vrjamem več, to je tak k bi šou rjo štrihat, seveda bo rjavel še pridno naprej. PO MOJE JE PREHRANA...ka ti nuca če jo maš dedn al pa ne vem kak, teh stavkov ne rabm....naj na tem forumu napiše vsak svoje opazke, ugotovitve kak se stvari streže!

zdaj:
jem malo in to takrat k sm RES lačn in ne takrat k so drug al pa je ura za kosilo, malico, večerjo, PA ŠE TAKRAT K JEŠ, MORŠ LAČN OD MIZE!!!!
ni dobr jest prekajenga svinjskega, nasploh se izogibam svinjskemu, včasih pojem kakšn zrezek ( MAJHEN ), ne jem jogurtov, palačink, pečenih jajc, šnit ( kruh pomočen v jajca in pečen ), keksov, napolitank, bonbonov, če že vzamem vzamem sam en kos, ne pijem sokov-sirup, sladoled,...
VČASIH POJEM KATERO STVAR NAŠTETO OD ZGORAJ PA NI NIČ, VČASIH PA......OH NE ŽE SPET

ne pijem kave, ne kadim, ne pijem alkohola ( no včasih se je treba resetirat, drgač pa ne, še te resete lahk na prste prštejem )
pomaga:
papaja, ananas, limonada, GIBANJE, špinača, zelje, repa, artičoke, zelenjavne juhe, špargli, tut jegulja, ribe ( cela, ne razrezana ) NAJBOLJ PA TO DA SE NE NAPOKAŠ, IN ZAUŽITO HRANO POTROŠIŠ!!!!


jaz upam, in vem da nam lahko rata najdit skupn recept na tem forumu, TREBA JE NAJDIT KAJ LAHK JEMO, IN JEST SAM TIST

To temo je popravil/a jujo: 18. julij 2007, 19:09


#20 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 18. julij 2007, 19:49

Z mazanjem si še ni nihče odpravil luskavice, s pravilno prehrano pa že marsikdo.

#21 svizec

svizec
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 330

Objavljeno: 18. julij 2007, 20:12

zdaj:
jem malo in to takrat k sm RES lačn in ne takrat k so drug al pa je ura za kosilo, malico, večerjo, PA ŠE TAKRAT K JEŠ, MORŠ LAČN OD MIZE!!!!
ni dobr jest prekajenga svinjskega, nasploh se izogibam svinjskemu, včasih pojem kakšn zrezek ( MAJHEN ), ne jem jogurtov, palačink, pečenih jajc, šnit ( kruh pomočen v jajca in pečen ), keksov, napolitank, bonbonov, če že vzamem vzamem sam en kos, ne pijem sokov-sirup, sladoled,...
VČASIH POJEM KATERO STVAR NAŠTETO OD ZGORAJ PA NI NIČ, VČASIH PA......OH NE ŽE SPET

ne pijem kave, ne kadim, ne pijem alkohola ( no včasih se je treba resetirat, drgač pa ne, še te resete lahk na prste prštejem )
pomaga:
papaja, ananas, limonada, GIBANJE, špinača, zelje, repa, artičoke, zelenjavne juhe, špargli, tut jegulja, ribe ( cela, ne razrezana ) NAJBOLJ PA TO DA SE NE NAPOKAŠ, IN ZAUŽITO HRANO POTROŠIŠ!!!!


jaz upam, in vem da nam lahko rata najdit skupn recept na tem forumu, TREBA JE NAJDIT KAJ LAHK JEMO, IN JEST SAM TIST


o hvala ti za tole... se bom zdej mal probau kontrolirat vsega kar si napisu, pa bom videl rezultat... upam da bo kaj pomagal :palec:

#22 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 18. julij 2007, 20:40

Če ne uravnotežiš porabe soli/kcal in jo zmanjšaš, ne bo nič, kajti premalo slana hrana redi in povzroča bolezni.

#23 jujo

jujo
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 19. julij 2007, 18:08

je pa res STANE, če sm včas kaj fejst fizičnega delu, mi je potem zginla, maš kako boljšo razlago......po moje se ta podkožna maščoba ne prebavi dobr, ha?
je to mogoč tak k celolit?


Pa tut o tej tvoji soli sm že velik poslušu, sm te na celjski TV ene parkrat gledu sam že dolg nazaj.....je tut čist možn da nas sol jebe kr js glede na druge kr dost švicam, probite tut drugi kako topla koža je kjer je luskavica in pa tam kjer je ni! Sam kurčev pregrevanje.
Daj Stanč povej kaj več, ka je po tvoje s to soljo na telesu! ( oprosti k te tikam, pa čist tak pišem )

aja, pa če kdaj pico je, vedn naročim gor velik artičok, tut oliv se ne branim, pa me pol ne jebe tak kot če bi se kaj druga najedu, vemo da je pica fejst slana....



aja SVIZEC, če greš res v Nerezine, mogoč BUČANJE ( mal naprej od Nerezin ), povzpni se na vrh svetega Mikole al Nikole, boš vidu kaj je razgled...hehe, pa za plavat maš fajn v Bučanju, iz pomola do drg stran zaliva.....men se je full dopadl

#24 svizec

svizec
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 330

Objavljeno: 19. julij 2007, 21:05

aja SVIZEC, če greš res v Nerezine, mogoč BUČANJE ( mal naprej od Nerezin ), povzpni se na vrh svetega Mikole al Nikole, boš vidu kaj je razgled...hehe, pa za plavat maš fajn v Bučanju, iz pomola do drg stran zaliva.....men se je full dopadl

jap točno tja grem... :) pa tam sem že kar dostkrat bil, pa mi je dobro, pa še veliko poznanih :) am ta vrh ko si omenjal, to je tam ko je tista kapelca, al še mal višje je vrh al kako? sem že biu in je res lep razgled... :palec:

#25 issa

issa
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 10

Objavljeno: 20. julij 2007, 11:14

Menda luskovico uspešno odpravi tudi sol Larimar.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0